Nije pobijedio Kurz, vec prica koju je skoro 1/1 preuzeo do HC.512MB wrote:Jel ti drazi HC? Ako nije onda budi zahvalan Kurcu (ha ha) sto ga je sprjecio.seln wrote:Jeben._BataZiv_0809 wrote:Kakav je osjecaj imat Kurca za premijera
Desničari osvajaju Evropu!
- seln
#576 Re: Desničari osvajaju Evropu!
- Tito_i_Partija
#577 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ima li koga da mu svira?seln wrote:Jeben._BataZiv_0809 wrote:Kakav je osjecaj imat Kurca za premijera
- seln
#578 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Sve su prilike da ce Strache svirati Kurcu.Tito_i_Partija wrote:Ima li koga da mu svira?seln wrote:Jeben._BataZiv_0809 wrote:Kakav je osjecaj imat Kurca za premijera
- 512MB
#579 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pa? To jedini nacin bio da se sprjeci 35% za fpö. Sta teb tacno smeta kod Kurza? Momak je ok, pod suknjom Merkelice, roditelji za vrjeme BiH rata primili izbjeglice..seln wrote: Nije pobijedio Kurz, vec prica koju je skoro 1/1 preuzeo do HC.
- animals
#580 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ma pusti selna..
on u svima vidi kristalnu noc..
istraumatiziran..
istraumatiziran..
- animals
#581 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Strache nema nikakvog plana , osim sto je protiv muslimana..
Kurz ima viziju, i treba skresati stranim drzavljanima koji ne zive u Austriji
socijalne privilegije..isto tako, tesko ce biti ispraviti sto su prethodnici zabrljali sa azilantima..
socijalne privilegije..isto tako, tesko ce biti ispraviti sto su prethodnici zabrljali sa azilantima..
-
Bodkin
#582 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Aha mislis okupira. Ja mislio ti ozbiljanPoint. wrote:Barem bi imali svi zajednickog neprijatelja.Bodkin wrote:Kad je izasla?Point. wrote:Ima li sanse da Austrija opet udje na balkanske prostore? Mislim da bi to rijesilo dosta toga.
- animals
#583 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Cuj Austrija da okupira..
pa Austrijska vojska nije ni za sta..
ne mogu oni okupirati malo vece selo..
pa Austrijska vojska nije ni za sta..
ne mogu oni okupirati malo vece selo..
-
Bodkin
#584 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Lupas kao i obicno. Nije stranim drzavljanima nego azilantima. Austrijanci imaju iste privilegije u npr luksemburgu. Skoro je jedna konsultanska kuca izbacila podatak da stranci imaju pozitivan doprinos kad se uzme u obzir koliko uplate i koliko uzmu na racun socijalnog i zdravstvenog. I to milijardu godisnje pozitivan. Donaci naravno negativananimals wrote:Strache nema nikakvog plana , osim sto je protiv muslimana..
- animals
#585 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Stranci koji rade i zive u Austriji..Bodkin wrote:Lupas kao i obicno. Nije stranim drzavljanima nego azilantima. Austrijanci imaju iste privilegije u npr luksemburgu. Skoro je jedna konsultanska kuca izbacila podatak da stranci imaju pozitivan doprinos kad se uzme u obzir koliko uplate i koliko uzmu na racun socijalnog i zdravstvenog. I to milijardu godisnje pozitivan. Donaci naravno negativananimals wrote:Strache nema nikakvog plana , osim sto je protiv muslimana..
oni koji ne rade ili nisu radili ni dana, da nemaju pravo na
socijalnu pomoc..a sto se tice azilanata, iz Afganistana..
pa ne moze ni Austrijanac otici u Afganistan i
traziti da mu mjesecno na konto stize 500 eura..
-
Bodkin
#586 Re: Desničari osvajaju Evropu!
A sta ako su radili 10 godina i uplacivali poreze, penzije i zdravstveno od kojeg se lijecis i od kojeg su ti djetetu skolu napravili?animals wrote:Stranci koji rade i zive u Austriji..Bodkin wrote:Lupas kao i obicno. Nije stranim drzavljanima nego azilantima. Austrijanci imaju iste privilegije u npr luksemburgu. Skoro je jedna konsultanska kuca izbacila podatak da stranci imaju pozitivan doprinos kad se uzme u obzir koliko uplate i koliko uzmu na racun socijalnog i zdravstvenog. I to milijardu godisnje pozitivan. Donaci naravno negativananimals wrote:Strache nema nikakvog plana , osim sto je protiv muslimana..
Za azilante je druga prica i tu se slazem
- animals
#587 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pa ti se i ne spominju..Bodkin wrote:
A sta ako su radili 10 godina i uplacivali poreze, penzije i zdravstveno od kojeg se lijecis i od kojeg su ti djetetu skolu napravili?
Za azilante je druga prica i tu se slazem
to je pogresno svaceno..
niko ne dira te strance, koji rade ili su radili 10 god, pa sad nemaju posla..
imam prijatelja koji ne radi 3 god, dobija lovu, a radi na crno..
svi koji imaju radnu dozvolu i uplacivali su u socijalni sistem nisu problem..
problem je sto imas Bugara i Rumuna, koji nisu, niti misle da rade, a primaju socijalu..
a azilanti ce biti jos veci problem, jer su vecina neskolovani, i ne mozes anci posla vise za
ljude koji su sa skolom, a kamoli za njih..
a novi stizu i stizu, svaki dan..
i jednog dana ce puci sve..
ni jedan socijalni sistem to ne moze podnijeti..
o tome se prica..
- seln
#588 Re: Desničari osvajaju Evropu!
ja bih mogao pitati: zasto si ti zaljubljen u kurca?512MB wrote:Pa? To jedini nacin bio da se sprjeci 35% za fpö. Sta teb tacno smeta kod Kurza? Momak je ok, pod suknjom Merkelice, roditelji za vrjeme BiH rata primili izbjeglice..seln wrote: Nije pobijedio Kurz, vec prica koju je skoro 1/1 preuzeo do HC.
I otkad djela roditelja opravdavaju djecu?
Smeta mi jer nema ni ideal, ni ideologiju, ni pravac... sve je podredjeno osvajanju vlasti.
Sutra bi, ako se biracko tijelo promijeni, nabio turban na glavu i propovijedao serijat.
- seln
#589 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Evo, javio se analiticar i intelektualac par exemple.animals wrote:Ma pusti selna..
istraumatiziran..
- seln
#590 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Nije tacno, laprdas bez veze.animals wrote:
Stranci koji rade i zive u Austriji..
Kurceva ideja je upravo da smanji ili ukine djecji dodatak za djecu koja ne zive u Austriji.
Dakle, jedan npr. Madjar smije uplacivati kompletna davanja i odbitke, ali ce mu biti smanjen ili ukinut djecji dodatak.
Populizam kao iz bukvara. I ako zelis, rado cu ti citirati kurca i postaviti link.
- SaraFina
#591 Re: Desničari osvajaju Evropu!
seln wrote:Nije tacno, laprdas bez veze.animals wrote:
Kurceva ideja je upravo da smanji ili ukine djecji dodatak za djecu koja ne zive u Austriji.
Dakle, jedan npr. Madjar smije uplacivati kompletna davanja i odbitke, ali ce mu biti smanjen ili ukinut djecji dodatak.
Populizam kao iz bukvara. I ako zelis, rado cu ti citirati kurca i postaviti link.
Zašto bi dijete koje ne živi u Austriji imalo pravo na dječiji dodatak? Ja tu ne vidim nikakvu negativnost. I taj sam Madjar nad kojim plačeš guli državu Austriju i to što uplati debelo se okoristi godišnje kasirajući AMS. Većina i njih i Slovaka imaju fiktivna prebivališta i služe se malverzacijama. Ne troše ovdje i ne žive. Minimum njihovog rada ovoj zemlji ne treba. I to onaj minimum koji dadnu da bi iskasirali beneficije koje idu uz njega.
- SaraFina
#592 Re: Desničari osvajaju Evropu!
U pravu je kad kaže stranim državljanima okolnih siromašnih zemalja. Madjarske i Slovačke prvenstveno a onda bi i Rumunima i Bugarima trebalo ukinuti takodjer beneficije. Nije problem u Austriji Nijemac, Luksemburdjanin, zalutali Skandinavac ili Holandjanin. Problem nam jesu : Madjari, Slovaci i manje Česi iz okruženja. Onda Bugari i Rumuni i dijelom Poljaci. ( u manjoj mjeri kao i Česi )Bodkin wrote:Lupas kao i obicno. Nije stranim drzavljanima nego azilantima. Austrijanci imaju iste privilegije u npr luksemburgu. Skoro je jedna konsultanska kuca izbacila podatak da stranci imaju pozitivan doprinos kad se uzme u obzir koliko uplate i koliko uzmu na racun socijalnog i zdravstvenog. I to milijardu godisnje pozitivan. Donaci naravno negativananimals wrote:Strache nema nikakvog plana , osim sto je protiv muslimana..
- seln
#593 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Stvarno nemam volje da jeglenim s tobom, pa me zaobidji.SaraFina wrote:seln wrote:Nije tacno, laprdas bez veze.animals wrote:
Zašto bi dijete koje ne živi u Austriji imalo pravo na dječiji dodatak? Ja tu ne vidim nikakvu negativnost. I taj sam Madjar nad kojim plačeš guli državu Austriju i to što uplati debelo se okoristi godišnje kasirajući AMS. Većina i njih i Slovaka imaju fiktivna prebivališta i služe se malverzacijama. Ne troše ovdje i ne žive. Minimum njihovog rada ovoj zemlji ne treba. I to onaj minimum koji dadnu da bi iskasirali beneficije koje idu uz njega.
- SaraFina
#594 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ma i šta bih? Kad sam u pravu. Razumijem te. 
- seln
#595 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Nema problema, ti i Kurz ste u pravu, ali me zaobidji.SaraFina wrote:Ma i šta bih? Kad sam u pravu. Razumijem te.
- SaraFina
#596 Re: Desničari osvajaju Evropu!
seln wrote:Nema problema, ti i Kurz ste u pravu, ali me zaobidji.SaraFina wrote:Ma i šta bih? Kad sam u pravu. Razumijem te.
Jesmo i hoću
Trebam srati po državi koja mi dala obrazovanje i posao da udovoljim tvojim fanzazijama. Opusti se neće biti ništa slično što se dešavalo Židovima četrdesetih
-
Bodkin
#597 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Koja je razlika izmedju madjara koji radi i placa poreze i skandinavca koji placa poreze? Ovaj prvo nije dovoljno seksi?SaraFina wrote:U pravu je kad kaže stranim državljanima okolnih siromašnih zemalja. Madjarske i Slovačke prvenstveno a onda bi i Rumunima i Bugarima trebalo ukinuti takodjer beneficije. Nije problem u Austriji Nijemac, Luksemburdjanin, zalutali Skandinavac ili Holandjanin. Problem nam jesu : Madjari, Slovaci i manje Česi iz okruženja. Onda Bugari i Rumuni i dijelom Poljaci. ( u manjoj mjeri kao i Česi )Bodkin wrote:Lupas kao i obicno. Nije stranim drzavljanima nego azilantima. Austrijanci imaju iste privilegije u npr luksemburgu. Skoro je jedna konsultanska kuca izbacila podatak da stranci imaju pozitivan doprinos kad se uzme u obzir koliko uplate i koliko uzmu na racun socijalnog i zdravstvenog. I to milijardu godisnje pozitivan. Donaci naravno negativananimals wrote:Strache nema nikakvog plana , osim sto je protiv muslimana..
To st ti govoris je kontra eu temeljima radi kojih su se sa uk zakacili, a ti bi ukidala u austriji.
I cuj problem nam
- seln
#598 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pa, onda je vrijeme da uradim ono sto sam trebao uraditi jos davno: ides na add foe.SaraFina wrote:seln wrote:Nema problema, ti i Kurz ste u pravu, ali me zaobidji.SaraFina wrote:Ma i šta bih? Kad sam u pravu. Razumijem te.
Jesmo i hoću
Trebam srati po državi koja mi dala obrazovanje i posao da udovoljim tvojim fanzazijama. Opusti se neće biti ništa slično što se dešavalo Židovima četrdesetih
Tako da se vise ne moras truditi da mi odgovaras, pa ces imati vise vremena da stitis diskriminirane bivse zene u Neumu.
- SaraFina
#599 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Razlika je u tome što Madjari u 70% slučajeva kao i Slovaci dolaze u Austriju da bi iskoristili socijalne povlastice uz ulaganje minimalnog truda odnosno rada. Te socijalne povlastice u njihovim državama su jako niske a ovdje ogromne za njihov standard..Pa čim steknu uvjete za odlazak na biro za zapošljavanje, i iskorištavanje resursa tu su prvaci. Fiktivna prebivališta i mjeseci nerada. Sve što su ikad uplatili naplate dvostrukoBodkin wrote:Koja je razlika izmedju madjara koji radi i placa poreze i skandinavca koji placa poreze? Ovaj prvo nije dovoljno seksi?SaraFina wrote:
U pravu je kad kaže stranim državljanima okolnih siromašnih zemalja. Madjarske i Slovačke prvenstveno a onda bi i Rumunima i Bugarima trebalo ukinuti takodjer beneficije. Nije problem u Austriji Nijemac, Luksemburdjanin, zalutali Skandinavac ili Holandjanin. Problem nam jesu : Madjari, Slovaci i manje Česi iz okruženja. Onda Bugari i Rumuni i dijelom Poljaci. ( u manjoj mjeri kao i Česi )
To st ti govoris je kontra eu temeljima radi kojih su se sa uk zakacili, a ti bi ukidala u austriji.
I cuj problem namvidim i austrijanci mogu nas savladati solidno
Skandinavci dolaze iz drugih razloga. Školovanje, usavršavanje i sl.
Socijalne beneficije u AT i skandinavskim zemljama su iste ako čak u Norveškoj, Danskoj i sl nisu i veće
@Seln tragikomičan si lik
- animals
#600 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ne mogu svatiti da neko ko zivi u Austriji tvrdi da je Kurz desnicar i plasi se kristalni noci...