Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
Ozimician

#4151 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Ozimician »

Pazi sta zelis, nadrealisti su predvidjeli cak i "nemire u Svedskoj" :D

Image

Evo postoje i ovakve grupe na FB.

Imas i ove vijesti:

https://www.jabuka.tv/peteroclana-obite ... a-u-zepce/

https://www.jabuka.tv/njemacka-obitelj- ... i-u-livnu/
n+1

#4152 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by n+1 »

Na svim ovim temama se podcjenjuje snaga i moć pritiska okoline. Ljudi su dobrovoljno u rat odlazili, jer su gledali da to rade i drugi oko njih, a kamoli u Njemačku.

A što se tiče plata, postoje podaci i po sektorima. Za sektor maloprodaje, prosječna plata je 900 KM + topli + prevoz + regres (ako ga ima). To znači da prodavač u prosjeku izađe 1200 - 1300 KM.
Ozimician

#4153 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Ozimician »

Naravno, narod je generalno "stoka", tako i ova desnica i ljevica po svijetu.

Nek sutra neki desnicarski politicar krene da proziva strance, da ih na ovaj ili onaj nacin krene da ih ponizava ili progoni, samo u vijesti se pusti propagande koja negativno pise o strancima, nek policija krene da zmiri na napade na migrante i eto perfect storm.

A u Evropi smo to gledali vec jednom prije 100 god., kao sto neko ovdje napisa, austrijski slikar je sa gajbe piva u Minhenu drzao svoj prvi govor i vecina ga je tada ismijavala zbog njegovih ideja, ostalo je historija.

Peer pressure je svakako tu, poznajem itekako porodice koji su sa dobrih poslova u BiH otisli u DE da rade poslove ispod svojih kvalifikacija, ono cime se tjese jeste - to rade zbog djece, da njima sutra bude bolji zivot. A kako stvari stoje geopoliticki, sve je to Futur 2 i kondicional.
konoplja

#4154 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by konoplja »

Ozimician wrote: 26/11/2023 15:27
konoplja wrote: 26/11/2023 14:08
Bodkin wrote: 26/11/2023 14:00

Sto bi rekli, anecdotal evidence. Da, ima ih. Ali 95% imaju pasos domacina. I opet, nije njemacka jebena eu. Ima jos zemalja
Ne vjerujem da je baš 95%. :mrgreen:

Glava poanta je da se ne dijeli državljanstvo tek tako. Dosta stranaca je u državi sa dozvolom za stalni boravak. Također, većinom se govori o problemima koji su uvećani novom migracijom ljudi u posljednjoj dekadi tj. Izbjeglica, a ne vjerujem da oni imaju državljanstvo i sigurno nisu druga i treća generacija.
Problem s tim ce se javiti - kuda s tim ljudima?

Dakle ako nemaju nikakvih dokumenata, gdje ces ih deportovati?
Pa ovo što Britanija sa Ruandom ima u planu izgleda da bi moglo upaliti. Kad ga smjestis u kontejner u džungli pored blatnjave ceste u Ruandi reći će ja sam iz Maroka kupujte mi kartu za Kazablanku.
Ozimician

#4155 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Ozimician »

konoplja wrote: 26/11/2023 18:01
konoplja wrote: 26/11/2023 14:08
Ne vjerujem da je baš 95%. :mrgreen:

Glava poanta je da se ne dijeli državljanstvo tek tako. Dosta stranaca je u državi sa dozvolom za stalni boravak. Također, većinom se govori o problemima koji su uvećani novom migracijom ljudi u posljednjoj dekadi tj. Izbjeglica, a ne vjerujem da oni imaju državljanstvo i sigurno nisu druga i treća generacija.

Pa ovo što Britanija sa Ruandom ima u planu izgleda da bi moglo upaliti. Kad ga smjestis u kontejner u džungli pored blatnjave ceste u Ruandi reći će ja sam iz Maroka kupujte mi kartu za Kazablanku.
Dakle moci ce se birati u koju zemlju ces biti deportovan ? xD

Problem su napravili kad su ih primali, sad je rjesenje jos gore. Samo se ukopavaju.
Tj. ako neko misli da ce takva rjesenja proci mirno, grdno se vara.
konoplja

#4156 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by konoplja »

Ozimician wrote: 26/11/2023 18:03

Problem su napravili kad su ih primali, sad je rjesenje jos gore. Samo se ukopavaju.
Ne jer ne radi deportacija na taj način xD
Ne možeš reći ja sam iz Kanade i oni te pošalju tamo. Identitet se treba utvrditi sa nadležnim organima matične zemlje prije deportacije. Dakle nazad kući ili ostaješ u Ruandi.

A kako ćeš da ih ne primiš? Krene brod krcat migrantima iz Tunisa za Italiju i obalna straža ga zaustavi i ne dozvoli pristup talijanskom tlu. Šta dalje? Misliš vratit će se u Tunis i oni će dozvoliti da se iskrca? Hoće šipak. Tako da će biti u vijestima naslovi okrutni Talijani pustili migrante da se utope.
dječak sa šibicama

#4157 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by dječak sa šibicama »

izvrsni direktor wrote: 26/11/2023 15:33 Uvijek su bili najjaci oni koji iz njemacke objasnjavaju da se ne isplati u njemacku odseliti :D
Prije svega bezobrazno, ali takvi obraza uglavnom nemaju.
Ozimician

#4158 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Ozimician »

konoplja wrote: 26/11/2023 18:11

Ne možeš reći ja sam iz Kanade i oni te pošalju tamo. Identitet se treba utvrditi sa nadležnim organima matične zemlje prije deportacije. Dakle nazad kući ili ostaješ u Ruandi.

A kako ćeš da ih ne primiš? Krene brod krcat migrantima iz Tunisa za Italiju i obalna straža ga zaustavi i ne dozvoli pristup talijanskom tlu. Šta dalje? Misliš vratit će se u Tunis i oni će dozvoliti da se iskrca? Hoće šipak. Tako da će biti u vijestima naslovi okrutni Talijani pustili migrante da se utope.
Pa upravo tako, pa jesil ikad cuo za pojam "mrtva straza" ?

Ja imam amidzu koji je bio na granici s Madjarskom u JNA i kad je mrtva straza pucas na sve sto se krece.

Ne mozes pustiti da ti u zemlju ulazi bilo ko mimo zvanicnih granicnih prelaza.

Ono sto EU radi jeste da pegla ljude na zvanicnim prelazima i tu pojacava kontrole i maltretira narod (cak i svoj), a ovi se nesmetano bez ikakvih papira iskrcavaju.
konoplja

#4159 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by konoplja »

Ozimician wrote: 26/11/2023 18:15
konoplja wrote: 26/11/2023 18:11

Pa upravo tako, pa jesil ikad cuo za pojam "mrtva straza" ?

Ja imam amidzu koji je bio na granici s Madjarskom u JNA i kad je mrtva straza pucas na sve sto se krece.

Ne mozes pustiti da ti u zemlju ulazi bilo ko mimo zvanicnih granicnih prelaza.

Ono sto EU radi jeste da pegla ljude na zvanicnim prelazima i tu pojacava kontrole i maltretira narod (cak i svoj), a ovi se nesmetano bez ikakvih papira iskrcavaju.
To je moglo proći nekada, a danas, u ovim krajevima svijeta, više ne. Ljudi su jednostavno puni emmmpatije da bi dozvolili da se tako šta učini.
Ozimician

#4160 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Ozimician »

konoplja wrote: 26/11/2023 18:19 To je moglo proći nekada, a danas, u ovim krajevima svijeta, više ne. Ljudi se jednostavno puni emmmpatije da bi dozvolili da se tako šta učini.
Ali imaju empatiju kad random ljude deportujes u Ruandu?

Double-Standards as usual.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#4161 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by izvrsni direktor »

konami666 wrote: 26/11/2023 17:15 Eto i da, desničari preuzimaju Europu a niko se ne vraca u Bosnu jelde?
Prpsjecan bosnjo dijasporac: glasa za sda u bosni a zali se na desničare u njemackoj :D
dječak sa šibicama

#4162 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Mada kad razmislis, ugrozeni bosnje iz Njemacke trebaju navijati za desnicu, kad AfD dodje na vlast, konacno ce ih vratiti sa truhlog zapada u prosperitetnu i naprednu BiH.

Osim ako ne promjene ime u Hans i Ditrih, mada ne vidim zasto bi.
konoplja

#4163 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by konoplja »

Ozimician wrote: 26/11/2023 18:20
konoplja wrote: 26/11/2023 18:19 To je moglo proći nekada, a danas, u ovim krajevima svijeta, više ne. Ljudi se jednostavno puni emmmpatije da bi dozvolili da se tako šta učini.
Ali imaju empatiju kad random ljude deportujes u Ruandu?

Double-Standards as usual.
Pa nemaju zato je proces na sudu i postoji ngo i medijska kampanja protiv toga. Ipak, velika razlika je biti živ u mirnoj Ruandi ili mrtav na evropskom tlu/moru, zar ne? Ne znam kako to možeš uopće podrediti.
Bodkin

#4164 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

Ozimician wrote: 26/11/2023 17:52 Naravno, narod je generalno "stoka", tako i ova desnica i ljevica po svijetu.

Nek sutra neki desnicarski politicar krene da proziva strance, da ih na ovaj ili onaj nacin krene da ih ponizava ili progoni, samo u vijesti se pusti propagande koja negativno pise o strancima, nek policija krene da zmiri na napade na migrante i eto perfect storm.

A u Evropi smo to gledali vec jednom prije 100 god., kao sto neko ovdje napisa, austrijski slikar je sa gajbe piva u Minhenu drzao svoj prvi govor i vecina ga je tada ismijavala zbog njegovih ideja, ostalo je historija.

Peer pressure je svakako tu, poznajem itekako porodice koji su sa dobrih poslova u BiH otisli u DE da rade poslove ispod svojih kvalifikacija, ono cime se tjese jeste - to rade zbog djece, da njima sutra bude bolji zivot. A kako stvari stoje geopoliticki, sve je to Futur 2 i kondicional.
Otisao bih i ja.
Ako je futur 2 i kondicional za njemacku, onda je za bosnu koneicional 17.

Nije sve u parama
Bodkin

#4165 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

dječak sa šibicama wrote: 26/11/2023 18:21 Mada kad razmislis, ugrozeni bosnje iz Njemacke trebaju navijati za desnicu, kad AfD dodje na vlast, konacno ce ih vratiti sa truhlog zapada u prosperitetnu i naprednu BiH.

Osim ako ne promjene ime u Hans i Ditrih, mada ne vidim zasto bi.
Takvi i glasaju za desnicu jer hoce da zatvore granice. Po principu ja sam usao, ne daj drugima
dječak sa šibicama

#4166 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Snaga brkice iz pivnickih podruma je proizasla iz mudrog manipuliranja mrznjom prema ekonomskim tlaciteljima iz redova mojsijevog naroda.

Ne potcjenjivati Europljane, mozda su oni sada tolerantni, ali isto tako mogu presvrnuti. Posebno u svjetlu "dogadjanja naroda" po europskim ulicama.
Bodkin

#4167 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

dječak sa šibicama wrote: 26/11/2023 18:41 Snaga brkice iz pivnickih podruma je proizasla iz mudrog manipuliranja mrznjom prema ekonomskim tlaciteljima iz redova mojsijevog naroda.

Ne potcjenjivati Europljane, mozda su oni sada tolerantni, ali isto tako mogu presvrnuti. Posebno u svjetlu "dogadjanja naroda" po europskim ulicama.
Za nadati se je da stvarno neke nove stranke rijese probleme civilizovano. A ne da cekamo opet konc logore.
sinuhe

#4168 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by sinuhe »

Dolaze oni i u BiH kao posmatraci na izborima. Upratio sam ove iz Njemacke, Svedske i Finske prosle godine. Bice ih sigurno i u raznim delegacijama EU ako ih vec nema.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4169 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Truba »

n+1 wrote: 26/11/2023 17:47 Na svim ovim temama se podcjenjuje snaga i moć pritiska okoline. Ljudi su dobrovoljno u rat odlazili, jer su gledali da to rade i drugi oko njih, a kamoli u Njemačku.

A što se tiče plata, postoje podaci i po sektorima. Za sektor maloprodaje, prosječna plata je 900 KM + topli + prevoz + regres (ako ga ima). To znači da prodavač u prosjeku izađe 1200 - 1300 KM.
Jesi to opet fulio temu
n+1

#4170 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by n+1 »

Truba wrote: 26/11/2023 19:16
n+1 wrote: 26/11/2023 17:47 Na svim ovim temama se podcjenjuje snaga i moć pritiska okoline. Ljudi su dobrovoljno u rat odlazili, jer su gledali da to rade i drugi oko njih, a kamoli u Njemačku.

Jesi to opet fulio temu
Nisam, nego je ti ne pratiš.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4171 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Truba »

Ne citam kobasice

Da citiram besima spahica ako nesto ne mozes objasniti u 2 3 recenice nemoj ni pokusavati
Onda 2 sata drzi monolog
dječak sa šibicama

#4172 Re: Desničari osvajaju Evropu!

I na ovoj temi smaraju o izvanrednim primanjima, u ovom slucaju trgovaca, u BiH?

Bosnjo u Njemackoj je u posebnom problemu, tamo je za ljevicu, u BiH uglavnom glasa za SDA odnosno desnicu, moli boga da AfD sprijeci novo doseljavanje jer uzese mu dosljaci poso, a opet strah ga da i on ne dobije nogu.

Znam za nekoliko takvih iz sire okoline, pobjeglo iz rodnih sredina jer je ekonomska situacija ocajna, sad u Njemackoj pametuje kako je BiH odlicna i glasa za SDFA. A pobjegao od njih.
Nevjerovatni primjerci, te mozgove bi trebalo istraziti.
dječak sa šibicama

#4173 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Bodkin wrote: 26/11/2023 18:43
dječak sa šibicama wrote: 26/11/2023 18:41 Snaga brkice iz pivnickih podruma je proizasla iz mudrog manipuliranja mrznjom prema ekonomskim tlaciteljima iz redova mojsijevog naroda.

Za nadati se je da stvarno neke nove stranke rijese probleme civilizovano. A ne da cekamo opet konc logore.
Ne vjerujem u konc logore u Europi, ali sve je moguce, nismo li svi bili u jednoj vrsti konc logora dobar period 2020. pa i 2021. godine.

Bez ikakvih posljedica za tamnicare. Posljedice placamo opet mi.

Ovo u Europi nece doci na dobro, onaj ko je pustio rijeku od 2015. direktni je krivac.
swanfilter

#4174 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by swanfilter »

Ja sam uvjeren da ce bijela, krscanska Europa krenuti u zastitu svog statusa u Europi.

Natalitet je cinjenica.

Ili ce bijela Europa između sebe ratovati zbog suprostavljenih politika.
Post Reply