sagosen wrote: ↑01/07/2024 01:02
atmel wrote: ↑29/06/2024 21:01
Jučer bili na službenoj večeri..
Srbin rodom iz Tuzle se naloko, poče da udara priču o zastavi sa ljiljanima, keže nije to naša zastava, to je mudžahedinska zastava ali opet kaže da je Kotromanić Srbin. Nije ni himna njegova, kaže ne spominje se ništa u himni, normalno da se ne spominje jer nema teksta, dok je bio tekst od Une do Save od Drine do mora, ni to vam nije valjalo...ubio sam ga sa argumentima pred Slovencima da me je u njegovo ime stid...al više me je stid što pred Slovencima izgledamo kao neko pleme, ali nisam mogao da odšutim...Naser Orić je kaže vojni zločinac..recimo da jeste ja potvrdi,,
a šta je Ratko Mladić ? kaže on meni nije zločinac...
sa kakvom baljagom mi imamo posla
Nije to nista brate, slusaj ovo, nekidan ja sjedio sa Bosnjakom iz Tesnja kaze on meni Kotromanici su bili muslimani ko i mi Bosnjaci danas, kae zato smo mi ovu lozu sa krstovima sklonili sa zastave rbih, a i estetski je ljepse da bude bijelo samo, bez krstova, reko ima logike
Kaze on meni radio na salovanju spomenika Kulinu banu u Tuzli jos prije 10 god, reko ja njemu sto izzivio je narodbaciste uvodne rijeci povelje “U ime oca, sina i svetoga duha” i zavrsne “Neka mi Bog pomogne i sve Sveto Evanđelje“ kaze on meni brate htjeli smo mi to napisati, ali kamenorezac imao neki problem sa masinom pa izostavio to, reko posteno onda. Svakakvi ljudi ima
Tako je kada pojedinci ne barataju odredjenom materijom (odnosno znanjem) nego kopiraju tudje izmisljene price, i onda ih dabi se napravili pametni sire kao preko megafona ostatku stanovnistva.
Kralj Bosne ili danasnje Bosne i Hercegovine Tvrtko | Kotromanic je bio iz drzave Bosne i naroda Bosnjana. U to vrijeme na prostoru danasnje BiH zivio je isti narod Bosnjani razlicitih religija, najvise ih se opredjeljivalo sto se religije tice kao Bogumili, znaci imamo i autohtonu Bosansku crkvu.
Kada su Osmanlije vojno zauzeli odnosno okupirali Bosnu i smaknuli bosanskog Kralja, u narednom periodu od nekoliko stotina godina jedan dio naroda Bosnjana presao je sa svoje bivse religije na religiju Islam iz raznih razloga, jedan od razloga bio je da im je Islamska religija vise izgledala ispravnija nego tadasnja hriscanska i bogumilska. Drugi razlog je bio da je onaj dio Bosnjana hriscana i bogumila koji su presli na novu religiju Islam dobili razna povlascenja.
Kralj Kotromanic nije bio Hrvat (kojim ga Hrvati i Hrvatska svojataju) jer svi znamo da je u to vrijeme Kralj Kotromanic iz Bosne zauzeo, odnosno vojno osvojio vise od pola teritorije Dalmacije odnosno Hrvatske. Da je bio Hrvat on nebi sigurno vojno osvojio veci dio Hrvatske i prosirio teritoriju Bosne ili danasnje Bosne i Hercegovine.
Kralj Kotromanic nije bio ni Srbin (kojim ga Srbi i Srbija svojataju), jer svi znamo da je u to vrijeme Kralj Kotromanic iz Bosne zauzeo (osvojio) vojno veliki dio teritorije Srbije. Da je bio Srbin on sigurno nebi ratom osvojio Srbiju i prosirio teritoriju Bosne ili danasnje Bosne i Hercegovine na Srbiju.
Danasnje drzave Hrvatska i Srbija ga svojataju samo iz razloga, da bi dobili argumente da izmedju sebe podjele teitoriju danasnje Bosne i Hercegovine.