Dešavanja u Srbiji

Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#35201 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Kikibombona wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
1. Nista od toga @kiki... :-D

2. Fol je da mnogi ne mogu i ne zele zivjeti u drzavi BiH pa su tu. Mogu i da odu ako zele. 8)

3. Oh, i da ne zaboravim, dobro prognoziras, kao onomad ono sa Kurdistanom. :lol:
BiH je drzava koju priznaje cijeli svijet i koja na medjunarodnom planu ima status kao sve druge drzave.

Kosovo bez priznanja od strane Srbije ne moze biti priznata drzava u punom kapacitetu.

Poredjenje BiH i Kosova je apsolutno pogresno. Kosovo mozes porediti sa Tajvanom recimo...
Ja i ne poredim BiH i Kosovo. Osvrnuo sam se na ono da neko "ne moze i ne voli da zivi" u toj drzavi. Svako moze da ode gdje vise voli da zivi, i na Kosovu i u BiH, ali Kosovo ostaje takvo kakvo jeste, a i BiH. :wink:

Eh, da je Kosovo ko Tajvan... :)
bh.tornjak

#35202 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by bh.tornjak »

House wrote:svaka čast policiji kosova :thumbup: :bih:
o ovome je i sam Vucic govorio:

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Fljamur Sefaj izjavio je da su u akciji Marka Đurića učestvovali i pripadnici policije iz srpske zajednice.

jedna sasvim druga slika....."terorista u policijskim uniformama"
House

#35203 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by House »

murija smiruje narod, a onda glupi srbin punim udara specijalca u glavu :-) i tada nastaje belaj
sumirprimus

#35204 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

House wrote:murija smiruje narod, a onda glupi srbin punim udara specijalca u glavu :-) i tada nastaje belaj
Ne vjerujem da je glup. Citav prvi red na crti spremni momci :mrgreen: . Sto baca na mlin o ...??? Nemam pojma fakat. Nit me interesuje :lol:
horkesh

#35205 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

redhat wrote:
sumirprimus wrote:A sta je szo? Zvuci ko svjetska zdr.org :mrgreen:
To ti je kao kod na sto je bio 92e SAO :D
Wannabe RS na Kosovu. No, pošto su Srbi u RS-u svima pokazali koliko su konstruktivni, tako sada to Albanci blokiraju na sve načine. Dobit će i to nekad, ali kao folklornu organizaciju.
General War wrote: Ma djuric je degen svoje vrste kako sam cuo ali nemam pojma koji je lik, je li on iz dveri?...ali cini mi se albanci nemaju pravo da nekome zabranjuju ulazak vec eulex shodno sporazumu.
Zahtjeve odobrava kosovsko Ministarstvo vanjskih poslova.
vatrogasac

#35206 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vatrogasac »

bh.tornjak wrote:.... tu je i Selakovic....koji navodno nije imao problema....
Što Selaković nije imao problema jer ovo pitanje je ljutnulo Vučića večeras kada mu ga neki novinar postavio?
House

#35207 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by House »

ne tjerajte vodu na mlin dodiku i nezavinosti pc-a

:D
bh.tornjak

#35208 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by bh.tornjak »

General War wrote:
bh.tornjak wrote:
General War wrote: Ima na yt... ne znam, malo je delikatno kad ti ministra hapse u ovim okolnostima i predstavnike srpske zajednice handre...morat ce nekako odgovorit a Sesev ga bodri...cini mi se bilo na rts-u.
delikatno jeste.....ali....koji bolid moras da budes pa da ides negdje gdje ti unapred kazu da ne dolazis...
isao je Djuric i do sada....ode obavi sta treba i vrati se......i nije bilo problema...
medjutim, danas je srbijanski vrh ZNAO sta ce se desiti.....znali su za moguce posljedice i znali su kakve ce reakcije druge strane da budu....ali su ipak odlucili da idu do kraja.
sada prica sva ide oko Djurica.....a nije sam bio u toj ekspediciji....krenuo je i Vulin (tako sam negdje procitao) pa je "potego" rucnu i zaokreno se.... tu je i Selakovic....koji navodno nije imao problema....i jos neki ministar kulture...koji je mogao ali navodno nije htio da udje na Kosovo.
Zasto samo Djuric....?

pa ako malo upratis....taj isti Djuric je nesto srao po Kosovu i Albancima prije samo par dana
Ma djuric je degen svoje vrste kako sam cuo ali nemam pojma koji je lik, je li on iz dveri?...ali cini mi se albanci nemaju pravo da nekome zabranjuju ulazak vec eulex shodno sporazumu.
he...ko je prekrsio sporazum....???
o tome ce se na "visem nivou" uz kaficu raspravljat....
sitna boranija (tj. narod) treba hladne glave da sagleda stvari iz svakog ugla ...i da onda donosi sud.
AV je opet imao obracanje naciji...(covjek ne silazi s TV-a) a za njegovog pandana na Kosovu ne znam jer ne pratim (i ne mogu ne znam jezik) ali pretpostavljam da je na slican nacin samo s drugom pricom...

da zakljucimo:

VUCIC sit a MARKOVA rebra na broju :wink:
Itsoktobealone

#35209 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Itsoktobealone »

bh.tornjak wrote:
Itsoktobealone wrote:
redhat wrote:
Kad sam bio na Kosovu, u rejonu Mitrovice, stekao sam dojam, da su i srbi dole ohladili od bilo kakve Srbije. To je vise dio standardnog folklora da se nahrane gladna usta u odnosu na stvarnu spremnost bilo koga od njih da se bori za bilo sta.
Ma drug, to je šaka jada ostala tu živjeti jer jebiga eto, tu je kuća. Masa njih iz sjevernog dijela već godinama više nisu tu nego su otišli u unutrašnjost Srbije al' dođu da glasaju i time se vode kao da im je tu prebivalište. A nije. I nemaju oni aspiracija za Srbijom jer sprska mitomanija je odavno udarila u zid realnosti na tim prostorima. Penzije, plate, poreze i sve ostalo što ide uz to im obrađuje Kosovska vlada. Sutra da se naredi da se to sve počisti za 2 sata bi ih sve sklonili do granice pa nek ih kupe Srbi. Zato im je i bitan ovaj SZO jer im to daje kao neku dozu zajedništva i sigurnosti.

EDIT: Erotica, ne citiraj me više živ bio. Prelud si :lol:
ne....ZSO je potrebna Srbiji da preko njih zajebaje kosovske vlasti i da opstuira sve sto se opstuirati moze, kao sto to radi u BiH preko RS-a
Taj ZSO nije toliki opstruent u smislu državne vlasti jer bi taj ZSO i dalje podlijegao Kosovskom parlamentu, ustavu i zakonu Kosova. ZSO bi dala Srbima autonomiju sa svojim parlamentom, predsjednikom, zamjenika predsjednika i vijećem u četiri oblasti: ekonomija, zdravstvo, obrazovanje i urbanim i ruralnom razvoju. Svaka odluka koja bi se donijela od strane ZSO-a a nije u skladu sa zakonom Kosova je nevažeća odluka.

Slažem se da bi Srbi pokušali da oprstuiraju sve sto se može opstruirati al' taj Briselski sporazum koji je potpisan nažalost daje Srbiji taj "leverage" da traže ispunjenje ZSO. To je tako ako Kosovo želi da uđe u NATO, UN i EU. A oni to baš žele. Sa druge strane imaš Kosovski Ustanavni sud koji je presudio da tačka ZSO koji je pod Briselskim sporazumom nije u duhu Kosovskog ustava. I tu stavku je opozicija Kosova donijela na dnevni red i konstantno blokiraju rad parlamenta (suzavci, marisanje, itd itd) sa tim...

EDIT: Da odgovorim @karanana nije moguće nikakva modifikacija i prespajanje granica jer bi Albanci prije život dali nego nazad teritoriju Srbima. Pogotovo teritoriju na kojoj je aktivno vođen rat i na kojem su Srbi aktivno ubijali Albance 99te. Plus, nemaju ovi sa Kosova toliko želje za tim dole opštinama na jugu Srbije
Last edited by Itsoktobealone on 27/03/2018 00:02, edited 1 time in total.
Kikibombona

#35210 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

redhat wrote:
Kikibombona wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
1. Nista od toga @kiki... :-D

2. Fol je da mnogi ne mogu i ne zele zivjeti u drzavi BiH pa su tu. Mogu i da odu ako zele. 8)

3. Oh, i da ne zaboravim, dobro prognoziras, kao onomad ono sa Kurdistanom. :lol:
BiH je drzava koju priznaje cijeli svijet i koja na medjunarodnom planu ima status kao sve druge drzave.

Kosovo bez priznanja od strane Srbije ne moze biti priznata drzava u punom kapacitetu.

Poredjenje BiH i Kosova je apsolutno pogresno. Kosovo mozes porediti sa Tajvanom recimo...
Slazem se da poredjenje nije na mjestu, ali samo u domeni teorije. Na terenu je Kosovo vrlo homogena drzava u punom kapacitetu jos od 2006. godine. Srbi jedino mogu da urlicu Kosovo je srce Srbije i da obilaze manastire. Apsolutno nikakvu vlast nemaju. Za razliku od BiH.
Kosovo nikad ne moze funkcionisati kao normalna drzava sve dok ne dobije priznanje Srbije. A Srbija nikada nece priznati Kosovo ako ne dobije nesto zauzvrat. Na takav poraz nijedan srpski politicar ne moze pristati.

Najgore je kada covjeka opije trenutak moci i misli da mu niko nista ne moze. Propala su sva moguca carstva i sve velike imperije. Da je neko rekao da ce propasti rimsko ili otomansko carstvo kada su bili na vrhuncu moci svi bi se smijali.

Sutra moze Kina preuzeti primat na globalnoj sceni i podrzati Srbiju da vrati punu kontrolu nad Kosovom. Moze li neko garantovati da je to nemoguc scenarij!? Naravno da ne. Ovdje je veoma opasno ostaviti nerasciscene racune. Vidis da vrtimo historiju 2 000 godina unazad. Misljenja sam da bi za kosovske Albance bilo dobro da postignu historijski dogovor sa Srbijom. Odreknu se dijela sjevera Kosova i veci ostatak spoje sa Albanijom. I tako da se zavrsi prica za sva vremena.
Young Erotica

#35211 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

redhat wrote:
Young Erotica wrote:Ma da ti si pametan ja lud.

Necu slike da postavljam,znam da ljude ne zanima,svaka ti cast.

Moje impresije dole su bile pozitivne, komunicirao sam i sa Srbima i sa Albancima i bili su jednako ljubazni. Ono sto se moze primjetiti je da ljudi tesko zive, infrastruktura je daleko cak i od BiH, i generalno politicko sranje ne upucuje da ce ljudi zivjeti bolje. Nisam mogao steci dojam o nekoj zastupljenosti Srba, ali stvarno ne djeluje da Srbi cine neki politicki faktor. Nisam bio nesto dugo dole (rejon Mitrovice), ali takve su moje impresije.
Ovi momci danas na ulazu,glupo je da pricam to je sve na albanskoj sisi uz Srpsku Listu,ja pricam o ljudima u juznim delovima Kosova koji nemaju slobodu kretanja,gde im se redovno pljacka imovina,deca idu u skolu u grupno kombijem uz KFOR i onda mi dodje ovaj ovde i kaze da sam lud.

@bh.tornjak srbi kazes a parlaju albanski kao maternji :D

@house onaj bez fantomke je korektan,budimo ljudi ajde mirno i kad je eskaliralo trudio se da balansira.
House

#35212 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by House »

kiki hejta amere samo zato što su izradili kurde :lol:
Kikibombona

#35213 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Ja i ne poredim BiH i Kosovo. Osvrnuo sam se na ono da neko "ne moze i ne voli da zivi" u toj drzavi. Svako moze da ode gdje vise voli da zivi, i na Kosovu i u BiH, ali Kosovo ostaje takvo kakvo jeste, a i BiH. :wink:

Eh, da je Kosovo ko Tajvan... :)
Samo je pitanje trenutka kada ce Kina vratiti kontrolu nad Tajvanom. Da se razumijemo, podrzavam nezavisnost Tajvana, kao i nezavisnost Kosova, ali sila boga ne moli.

Kina je fokusirana ne ekonomski razvoj. Veoma su strpljivi i takticni. Doci ce trenutak kada ce rece 'sada smo mi glavni i nema vise zajebancije'. To ce biti kraj za Tajvan.

Isto tako moze biti kraj za Kosovo, posto Kina ne priznaje nezavisnost Kosova i to nece uraditi sve dok ne uradi Srbija.

Nece ni americko carstvo trajati dovijeka, kao sto nije ni rimsko, arapsko, perzijsko, mongolsko itd.

Kosovski Albanci trebaju rascistiti racune sa Srbijom, podijeliti teritorij i spojiti se sa Albanijom, te tako zavrsiti pricu sa Kosovom.

Srbija na totalni poraz nece pristati. I nije dobro za buducnost da bilo ko bude porazen. Tocak historije se okrece, buducnost je nepredvidiva, danas si mocan a sutra zrtva. Treba biti na zemlji i nastupati pragmaticno, sila i moc, nadmenost i bahatost, kad-tad dodju na naplatu. To Srbi znaju bolje nego iko. Ako se Albanci budu kurcili, kao sto se kurce na Kosovu i Makedoniji, bojim se da ce doci trenutak kada ce se kajati za ono sto su radili. Vidis da se na jebenom Balkanu sve pamti, po par hiljada godina unazad.
Kikibombona

#35214 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

House wrote:kiki hejta amere samo zato što su izradili kurde :lol:
Vidis li avatar kod mene nesreco?

Ja sam najveci Amerikanac ođe!
radostan dan

#35215 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

General War wrote:
vivaldi wrote:
General War wrote:malo je delikatno kad ti ministra hapse u ovim okolnostima
on je i otisao da bude uhapsen
Naravno, albanci okrivljeni za nepostivanje dogovora, mislim da su jako pogrijesili sa nacinom kako su izveli to
ja mislim da oni nisu pogriješili...mislim, nisu ni malo naivni, znaju oni sta rade, i zasto rade. ako treba da pale sviječe, pale svijeće...ako treba da masovno padaju u nesvjest, padaju...masovno trovanje hranom, nije problem...te tako i ovo.
ima razlog zasto je samo djurić pokupljen, i ima razlog čemu prekomjerna upotreba sile pred kamerama.
kao sto ima i razlog zasto je djuric poslat na kosovo, i pored znanja/saznanja/ podataka mogucih posljedica, implikacija...

mi samo mozemo blejati u prazno...tek u narednih par dana ce biti malo bistrije...ako most u mitrovici bude ponovo blokiran ili ne, i ako padne vlada, ili ne.

u svakom slucaju, zajebane scene su se desile, i zajebane riječi su pale.
da li to odgovara samo ovoj dvojici lokalaca, ili je čvor počeo da se otpetljava na visem nivou...vidjeće se.
bh.tornjak

#35216 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by bh.tornjak »

Young Erotica wrote:
redhat wrote:
Young Erotica wrote:Ma da ti si pametan ja lud.

Necu slike da postavljam,znam da ljude ne zanima,svaka ti cast.

Moje impresije dole su bile pozitivne, komunicirao sam i sa Srbima i sa Albancima i bili su jednako ljubazni. Ono sto se moze primjetiti je da ljudi tesko zive, infrastruktura je daleko cak i od BiH, i generalno politicko sranje ne upucuje da ce ljudi zivjeti bolje. Nisam mogao steci dojam o nekoj zastupljenosti Srba, ali stvarno ne djeluje da Srbi cine neki politicki faktor. Nisam bio nesto dugo dole (rejon Mitrovice), ali takve su moje impresije.
Ovi momci danas na ulazu,glupo je da pricam to je sve na albanskoj sisi uz Srpsku Listu,ja pricam o ljudima u juznim delovima Kosova koji nemaju slobodu kretanja,gde im se redovno pljacka imovina,deca idu u skolu u grupno kombijem uz KFOR i onda mi dodje ovaj ovde i kaze da sam lud.

@bh.tornjak srbi kazes a parlaju albanski kao maternji :D

@house onaj bez fantomke je korektan,budimo ljudi ajde mirno i kad je eskaliralo trudio se da balansira.
ne znam....pitaj Vucica on o tome ima saznanja....i o tome je govorio u svom obracanju naciji... :wink:

Preživeo je Đurić, ali mi nećemo preći preko toga. Svi koji su učestvovali u tome odgovaraće pre držanim organima Srbije. I dva lica srpske nacionalnosti koja su pomagala albanskim teroristima za otmicu Marka Đurića, svi će odgovarati Srbiji", istakao je Vučić.
redhat

#35217 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by redhat »

@Kikibombona:

Moguce da si upravu, ali nebih ulazio u neki visoku medjunarodnu politiku, jer ovo je mali incident sa jasnom porukom, na koji Srbija tesko moze imati smislen odgovor, prema Kosovu.

Hocu da kazem, da kad odes na Kosovo, frapiras se koliko ima drzave u odnosu na BiH, pa cak i Srbiju.

Usput imao sam priliku boraviti u institucijama. Puno ozbiljnije od BiH pa i same Srbije.
Young Erotica

#35218 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

bh.tornjak Pa njemu i jeste vazniji taj mis ometen u razvoju nego obicni ljudi dole.
General War

#35219 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

radostan dan wrote:
General War wrote:
vivaldi wrote: Naravno, albanci okrivljeni za nepostivanje dogovora, mislim da su jako pogrijesili sa nacinom kako su izveli to
ja mislim da oni nisu pogriješili...mislim, nisu ni malo naivni, znaju oni sta rade, i zasto rade. ako treba da pale sviječe, pale svijeće...ako treba da masovno padaju u nesvjest, padaju...masovno trovanje hranom, nije problem...te tako i ovo.
ima razlog zasto je samo djurić pokupljen, i ima razlog čemu prekomjerna upotreba sile pred kamerama.
kao sto ima i razlog zasto je djuric poslat na kosovo, i pored znanja/saznanja/ podataka mogucih posljedica, implikacija...

mi samo mozemo blejati u prazno...tek u narednih par dana ce biti malo bistrije...ako most u mitrovici bude ponovo blokiran ili ne, i ako padne vlada, ili ne.

u svakom slucaju, zajebane scene su se desile, i zajebane riječi su pale.
da li to odgovara samo ovoj dvojici lokalaca, ili je čvor počeo da se otpetljava na visem nivou...vidjeće se.
Vrteci po internetu vijesti nadjoh i ovu: (datum frisak)

Tačka bez povratka: Nova provokacija Prištine ubija Briselski sporazum

nsistiranje Prištine na promeni sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština znači blokiranje briselskih pregovora. Beograd ne treba da nasedne na tu provokaciju i ne treba da dođe u poziciju da od Zapada on bude optužen za ono što upravo radi Priština.

https://rs-lat.sputniknews.com/analize/ ... m-analiza/
bh.tornjak

#35220 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by bh.tornjak »

vatrogasac wrote:
bh.tornjak wrote:.... tu je i Selakovic....koji navodno nije imao problema....
Što Selaković nije imao problema jer ovo pitanje je ljutnulo Vučića večeras kada mu ga neki novinar postavio?
zato sto zrtvovani kurban ima odgovarajucu funkciju.....i dug jezik koji ne komunicira s mozgom... :wink:
vivaldi

#35221 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

radostan dan wrote:ja mislim da oni nisu pogriješili...mislim, nisu ni malo naivni, znaju oni sta rade, i zasto rade. ako treba da pale sviječe, pale svijeće...ako treba da masovno padaju u nesvjest, padaju...masovno trovanje hranom, nije problem...te tako i ovo. ima razlog zasto je samo djurić pokupljen, i ima razlog čemu prekomjerna upotreba sile pred kamerama.kao sto ima i razlog zasto je djuric poslat na kosovo, i pored znanja/saznanja/ podataka mogucih posljedica, implikacija...mi samo mozemo blejati u prazno...tek u narednih par dana ce biti malo bistrije...ako most u mitrovici bude ponovo blokiran ili ne, i ako padne vlada, ili ne.u svakom slucaju, zajebane scene su se desile, i zajebane riječi su pale. da li to odgovara samo ovoj dvojici lokalaca, ili je čvor počeo da se otpetljava na visem nivou...vidjeće se.
moje razmisljanje je nesto drugacije.

nezavisnost kosova je gotova stvar, ali status sjevera nije i sve se ovo desava zbg toga.

kosovo nije dobilo nezavinost juce vec prije 10 godina, a od tada uglavnom stoji u zivom blatu. zivo blato podrazumijeva stagnaciju, a stagnacija dize socijalne tenzije sto nije u interesu nijednoj vlasti. albancima je stalo do rjesenja, a rjesenja nema sve dok rusi potezu veto, a srpskoruske sheme po bijelom svijetu su drasticno reducirale nova priznanja.

do rjesenja je stalo i srbima jer ih kosovo ceka na putu za eu. vjerovatno ne u formi zvanicnog vec precutnog priznanja.

do rjesenja je stalo i amerima jer vec krate i dole troskove, a bez rjesenja je onda i njihov ostanak bez roka trajanja, a i u interesu da konacno zavrse bar neko od bezbroj otvorenih pitanja sirom svijeta u koja su direktno involvirani.

u posljednjih mjesec dana, sa dinamiziranjem pregovora desilo se nekoliko vaznih stvari i sve su bile iz pravca beograda/moskve.

kada je vucic najavio da ce se o eventualnom dogovoru odrzati referendum on je time pojacao pritisak i na sebe i na amere/albance, jer cim je to otislo u eter duh se vise ne moze vratiti u bocu, i svim je jasno da na referendumskom pitanju ne moze ponuditi goli kurac vec nesto konkretno.

nedugo zatim, odigro je i drugi krupan potez kada je smisljeno i planski zakmeco kako mu nista nisu ponudili cime je sebe stavio pod ogorman pritisak domace javnosti, a samim tim i drugu stranu.

treca stvar je vijest iz moskve da ce podrzat bilo kakav dogovor izmedju beograda i pristine, sto znaci ako se dogovore vise nece potezat veto.

ono sto vucicu trenutno ide u prilog je sto mu pitanje kosova trentuno nije ogorman teret jer ce ga ostaviti zadnje pred ulazak u eu pa ima fore bar jos 5-6 godina do tada, tako da sad ako misli da tak treba, mangupski ili melodramaticno moze komotno napusti pregovore i nastaviti po starom za iste pare.

druga stvar koja mu ide u prilog je sto ekonomija ide u dobrom pravcu a to je najvaznija stvar i za mir u kuci, a zbog toga i dominira na izborima.

kod albanaca je trenutno dobra stvar rasulo u samopredjeljenje kao najvecim i najtvrodornijem politickom subjektu koje je vrlo jako, a sada se moze mozda vec govoriti u proslom vremenu jer su se raspali zbog nekakvih poruka lidera kje je neko objavio sto sigurno donekle olaksava poziciju taciju i haradinaju i eventualne ustupke.

a samozrtvovanje djurica je samo hvatanje talase u cilju povecanja i evropskog pritiska na albance jer su uletili u splet losih okolnosti sa onom demarkacijom sa crnom gorom, pa onda odlaganje specijalnog suda, pa suzavci u skupstini, nista nisu uradili o zso, pa ko biva hajmo iskoristit priliku pa jos malo natovarit. znalo se da ga nakon javne objave zabrane ulaska ne mogu pustiti tek tako zbog domace javnosti, a on je znao da su gotovo nikakve sanse da ce ostati u zatvoru duze od par sati ili jednog dana, a nekakve batine ili nesto slicno pogotovo nije dolazilo u obzir. ovako jos ispade i heroj :-)

uglavnom, svi su imaju interesa za dogovor, ali da li ce se dogovoriti oko cijena, jos se ne zna.
Kat

#35222 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kat »

Koji je degenerik Djuric najbolje ga je izhebao Kesic
Prati svu Albansku stampu i televiziju, a zna 3 rijeci Albanskog.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#35223 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Vučić: Albanska teroristička banda uz pomoć EULEX-a "utjeruje strah u kosti" Srbima na Kosovu
jopet ce vas bombardovat
Fudo387

#35224 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Fudo387 »

Pitar sa Kariba wrote:chkePi.....

Primjecujem da je kosovska murija krajnje tolerantna,
Da je u pitanju bio recimo americki SWAT, onaj u plavoj jakni bi momentalno dobio metak, ustvari, dobio bi tri.
Dva u prsa, jedan u glavu.
Vidi se iz aviona da su na ulazu pripadnici specijalnih snaga srpske zandarmerije sa jasnim instrukcijama da izazovu
belaj, i da se nakon prvog topovskog udara udalje sa lica mjesta.
A da nije ovih dana trebao biti podnesen izvjestaj o ubistvu onog nesretnika, tog nekog srpskog politicara na Kosovu?
General War

#35225 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

vivaldi wrote:
radostan dan wrote:ja mislim da oni nisu pogriješili...mislim, nisu ni malo naivni, znaju oni sta rade, i zasto rade. ako treba da pale sviječe, pale svijeće...ako treba da masovno padaju u nesvjest, padaju...masovno trovanje hranom, nije problem...te tako i ovo. ima razlog zasto je samo djurić pokupljen, i ima razlog čemu prekomjerna upotreba sile pred kamerama.kao sto ima i razlog zasto je djuric poslat na kosovo, i pored znanja/saznanja/ podataka mogucih posljedica, implikacija...mi samo mozemo blejati u prazno...tek u narednih par dana ce biti malo bistrije...ako most u mitrovici bude ponovo blokiran ili ne, i ako padne vlada, ili ne.u svakom slucaju, zajebane scene su se desile, i zajebane riječi su pale. da li to odgovara samo ovoj dvojici lokalaca, ili je čvor počeo da se otpetljava na visem nivou...vidjeće se.
moje razmisljanje je nesto drugacije.

nezavisnost kosova je gotova stvar, ali status sjevera nije i sve se ovo desava zbg toga.

kosovo nije dobilo nezavinost juce vec prije 10 godina, a od tada uglavnom stoji u zivom blatu. zivo blato podrazumijeva stagnaciju, a stagnacija dize socijalne tenzije sto nije u interesu nijednoj vlasti. albancima je stalo do rjesenja, a rjesenja nema sve dok rusi potezu veto, a srpskoruske sheme po bijelom svijetu su drasticno reducirale nova priznanja.

do rjesenja je stalo i srbima jer ih kosovo ceka na putu za eu. vjerovatno ne u formi zvanicnog vec precutnog priznanja.

do rjesenja je stalo i amerima jer vec krate i dole troskove, a bez rjesenja je onda i njihov ostanak bez roka trajanja, a i u interesu da konacno zavrse bar neko od bezbroj otvorenih pitanja sirom svijeta u koja su direktno involvirani.

u posljednjih mjesec dana, sa dinamiziranjem pregovora desilo se nekoliko vaznih stvari i sve su bile iz pravca beograda/moskve.

kada je vucic najavio da ce se o eventualnom dogovoru odrzati referendum on je time pojacao pritisak i na sebe i na amere/albance, jer cim je to otislo u eter duh se vise ne moze vratiti u bocu, i svim je jasno da na referendumskom pitanju ne moze ponuditi goli kurac vec nesto konkretno.

nedugo zatim, odigro je i drugi krupan potez kada je smisljeno i planski zakmeco kako mu nista nisu ponudili cime je sebe stavio pod ogorman pritisak domace javnosti, a samim tim i drugu stranu.

treca stvar je vijest iz moskve da ce podrzat bilo kakav dogovor izmedju beograda i pristine, sto znaci ako se dogovore vise nece potezat veto.

ono sto vucicu trenutno ide u prilog je sto mu pitanje kosova trentuno nije ogorman teret jer ce ga ostaviti zadnje pred ulazak u eu pa ima fore bar jos 5-6 godina do tada, tako da sad ako misli da tak treba, mangupski ili melodramaticno moze komotno napusti pregovore i nastaviti po starom za iste pare.

druga stvar koja mu ide u prilog je sto ekonomija ide u dobrom pravcu a to je najvaznija stvar i za mir u kuci, a zbog toga i dominira na izborima.

kod albanaca je trenutno dobra stvar rasulo u samopredjeljenje kao najvecim i najtvrodornijem politickom subjektu koje je vrlo jako, a sada se moze mozda vec govoriti u proslom vremenu jer su se raspali zbog nekakvih poruka lidera kje je neko objavio sto sigurno donekle olaksava poziciju taciju i haradinaju i eventualne ustupke.

a samozrtvovanje djurica je samo hvatanje talase u cilju povecanja i evropskog pritiska na albance jer su uletili u splet losih okolnosti sa onom demarkacijom sa crnom gorom, pa onda odlaganje specijalnog suda, pa suzavci u skupstini, nista nisu uradili o zso, pa ko biva hajmo iskoristit priliku pa jos malo natovarit. znalo se da ga nakon javne objave zabrane ulaska ne mogu pustiti tek tako zbog domace javnosti, a on je znao da su gotovo nikakve sanse da ce ostati u zatvoru duze od par sati ili jednog dana, a nekakve batine ili nesto slicno pogotovo nije dolazilo u obzir. ovako jos ispade i heroj :-)

uglavnom, svi su imaju interesa za dogovor, ali da li ce se dogovoriti oko cijena, jos se ne zna.
interesantan prilog

Post Reply