Nema ovo veze sa Amerikom ili Europom. Ovo je poruka Rusije upucena Srbima. Doslo je vrijeme kada vise nije moguce sjediti na dvije stolice.Kikibombona wrote:Albance niko nista ne pita. Oni NE MOGU i NE SMIJU odbiti naredbu Amerike i Evrope.Kejn wrote:Jako si naivan ako misliš da će Albanci odustati od sjevernog Kosova.Kikibombona wrote:
Niko Albance nista ne pita. Srbija pregovara sa Amerikom i Evropom. Albanci su tu da stave potpis na ono sto Amerika dogovori.
Moguce je da Srbija i Amerika/Evropa zele maksimalno zategnuti odnose kako bi ispalo da je suzivot Albanaca i Srba na Kosovu nemoguc. Srbima bi Amerika i Evropa dali sjever pod uslovom da se priklone EU i NATO savezu. Albanci bi morali staviti potpis, niko ih nista ne bi pitao. Tako bi Amerika i Evropa jednim metkom ubili dva zeca. Rijesilo bi se pitanje Kosova i Albanci bi dobili drugu drzavu priznatu od Srbije, a Srbija bi dobila nesto da ne bude totalno ponizena i kao takvi bi mogli reducirati veze sa Rusima i uci u EU a mozda i NATO. Iz americke i evropske perspektive savrsen razvoj situacije.
Misljenja sam da su ovo dogovorili Vucic i Amerikanci/Evropljani a da su Albanci samo odigrali ulogu koju im je mentor namijenio.
Dešavanja u Srbiji
-
redhat
#35176 Re: Dešavanja u Srbiji
Last edited by redhat on 26/03/2018 23:26, edited 1 time in total.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#35177 Re: Dešavanja u Srbiji
jao_situacije wrote:kiki jebe te činjenica da su albanci duboko u stejt dipartmentu i da dobro podmazuju ako negdje zapne
prije će oni uzeti niš nego što će srbija dobiti išta
-
Itsoktobealone
#35178 Re: Dešavanja u Srbiji
Sjever Kosova ti ide niz rijeku Ibar i podrazumijeva: Zubin Potok (ovo je bila mjesna zajednica pri Mitrovici, kasnije su dobili svoju opštinu. Nema više od 5000 stanovnika, 99% Srbi), Kosovska Mitrovica (sjeverni dio, stalno boravište Srba koji žive tu nema više od15.000), Zvečan (ne više od 2000 Srba) i Leposavići i Lešak (zajedno manje od 10.000 Srba).sumirprimus wrote:Sjever kosova o kolikoj zapravo teritoriji pricate reda pr. Afrin-usk??Itsoktobealone wrote:Kakva bolan podjela na čitavom Kosovu ima manje od 30.000 Srba????? Ja ti mogu reci odmah sada da od toga NEMA NISTA. Moraš otići na sjever Kosova da vidiš šta je to i gdje je to. Ne možeš bez stanja na terenu znati sta se tačno dešava. Dalje od Zubinog Potoka i sjevernog dijela Mitrovice (imaš južni koji je Albanski i "srednji" gdje je možda još 20ak porodica bošnjaka) nema Srba. Oni su odsječeni i tu su samo zato što su im kuće i dalje tu. I od tih Velikih Albanija, Srbija, Hrvatski ili koja god ti država padne na pamet nema ništa. Srbi će dobiti SZO i to je po konvenciji 1244. Ta ista konvencija je usaglašena od strane Amerike i Evrope i ove dvije države oko kojih se diže prašina.
Ovo ti je isto kao kad bi se neko malo veće selo u Bosni uskurčilo da traži neku svoju državu...znači komedija. Samo u južnum dijelu Mitrovice (albanski dio) živi 80.000 albanaca. To je skoro 3 puta više od čitavog broja Srba na sjeveru Kosova (a umalo i od sveukupnog broja na cijeloj teritoriji Kosova). Nemojte bit smiješni. Svaki put kad se neka sranja dese znaš šta rade KFOR-ovci prvo? Trče šprintom do plavog mosta (koji je most između dva dijela u Mitrovici) da obuzdaju Albanci ne bi li ih slučajno krenuli naprijed jer im treba manje od 2 sata da čitav taj sjeverni dio pregaze ko plitki potok.
EDIT: Ono kad radiš godinama sa stranim vladama na Kosovu i upućen su u unutrašnju situaciju a onda dođe nekakav Erotica i kaže ti "veze ti nemaš"
-
redhat
#35179 Re: Dešavanja u Srbiji
Kad sam bio na Kosovu, u rejonu Mitrovice, stekao sam dojam, da su i srbi dole ohladili od bilo kakve Srbije. To je vise dio standardnog folklora da se nahrane gladna usta u odnosu na stvarnu spremnost bilo koga od njih da se bori za bilo sta.Itsoktobealone wrote:Sjever Kosova ti ide niz rijeku Ibar i podrazumijeva: Zubin Potok (ovo je bila mjesna zajednica pri Mitrovici, kasnije su dobili svoju opštinu. Nema više od 5000 stanovnika, 99% Srbi), Kosovska Mitrovica (sjeverni dio, stalno boravište Srba koji žive tu nema više od15.000), Zvečan (ne više od 2000 Srba) i Leposavići i Lešak (zajedno manje od 10.000 Srba).sumirprimus wrote:Sjever kosova o kolikoj zapravo teritoriji pricate reda pr. Afrin-usk??Itsoktobealone wrote:Kakva bolan podjela na čitavom Kosovu ima manje od 30.000 Srba????? Ja ti mogu reci odmah sada da od toga NEMA NISTA. Moraš otići na sjever Kosova da vidiš šta je to i gdje je to. Ne možeš bez stanja na terenu znati sta se tačno dešava. Dalje od Zubinog Potoka i sjevernog dijela Mitrovice (imaš južni koji je Albanski i "srednji" gdje je možda još 20ak porodica bošnjaka) nema Srba. Oni su odsječeni i tu su samo zato što su im kuće i dalje tu. I od tih Velikih Albanija, Srbija, Hrvatski ili koja god ti država padne na pamet nema ništa. Srbi će dobiti SZO i to je po konvenciji 1244. Ta ista konvencija je usaglašena od strane Amerike i Evrope i ove dvije države oko kojih se diže prašina.
Ovo ti je isto kao kad bi se neko malo veće selo u Bosni uskurčilo da traži neku svoju državu...znači komedija. Samo u južnum dijelu Mitrovice (albanski dio) živi 80.000 albanaca. To je skoro 3 puta više od čitavog broja Srba na sjeveru Kosova (a umalo i od sveukupnog broja na cijeloj teritoriji Kosova). Nemojte bit smiješni. Svaki put kad se neka sranja dese znaš šta rade KFOR-ovci prvo? Trče šprintom do plavog mosta (koji je most između dva dijela u Mitrovici) da obuzdaju Albanci ne bi li ih slučajno krenuli naprijed jer im treba manje od 2 sata da čitav taj sjeverni dio pregaze ko plitki potok.
- General War
#35180 Re: Dešavanja u Srbiji
Ima na yt... ne znam, malo je delikatno kad ti ministra hapse u ovim okolnostima i predstavnike srpske zajednice handre...morat ce nekako odgovorit a Sesev ga bodri...cini mi se bilo na rts-u.bh.tornjak wrote:Seselj moze da prica sta hoce...(mada nisam upratio, ako ima neki lnik postavi)General War wrote:Zar si mozda sumnjao? Zato i kazem nebih se ja nesto nasladjivao posebno sto je ovo kec u rukavu rusima, eno Sesev vec veze kosovo za bosnu tj. brcko...albancima nije ovo potrebno jer mogu zavrsiti ko kikijevi kurdi na kraju ako se moskvi digne da se umjesa a kako stvari izgledaju Putinu malo je stvari ostalo nego da hrani patriotizam kod rusa.bh.tornjak wrote:i mentori su se vec oglasili
jedan glumi "neutralca"
a drugi je otvoreno na jednoj strani:
"Današnji događaji u Mitrovici predstavljaju veliki korak unazad. Nadam se da će hladne glave preovladati omogućavajući smirivanje situacije", napisao je Skot na svom nalogu na Tviteru.
"Ogorčeni smo grubom provokacijom Prištine. Potpuno smo solidarani sa Markom Đurićem i Srbijom", napisao je Čepurin na svom nalogu na Tviteru.
balkanski politicari znaju tano do u slovo sta "potencijalni glasaci i simpatizer" zeli da cuje....katre su podijeljene i tacno se zna sta je ko dobio i sta ko ima u rukama....sve ostalo je "naprdjivanje"
- vivaldi
#35181 Re: Dešavanja u Srbiji
on je i otisao da bude uhapsenGeneral War wrote:malo je delikatno kad ti ministra hapse u ovim okolnostima
- Young Erotica
#35182 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa igrom slucaja i ja poznajem neke ljude na Kosovu i znam kakvo je stanje,od prvog posta u kom si naveo 30 hiljada si dosao do 60 i kusur,tako da druze nije da nemas veze nego namerno iznosis netacne informacije.Itsoktobealone wrote:
EDIT: Ono kad radiš godinama sa stranim vladama na Kosovu i upućen su u unutrašnju situaciju a onda dođe nekakav Erotica i kaže ti "veze ti nemaš"![]()
![]()
![]()
A to da KFOR trci da spase srbe,je radi imidza ovo juzno mogu da kriju kako se srbi tretiraju kao stoka,ovamo bas i ne bi mogli.
Last edited by Young Erotica on 26/03/2018 23:36, edited 1 time in total.
- General War
#35183 Re: Dešavanja u Srbiji
Naravno, albanci okrivljeni za nepostivanje dogovora, mislim da su jako pogrijesili sa nacinom kako su izveli tovivaldi wrote:on je i otisao da bude uhapsenGeneral War wrote:malo je delikatno kad ti ministra hapse u ovim okolnostima
Last edited by General War on 26/03/2018 23:38, edited 1 time in total.
-
redhat
#35184 Re: Dešavanja u Srbiji
Slazem se da poredjenje nije na mjestu, ali samo u domeni teorije. Na terenu je Kosovo vrlo homogena drzava u punom kapacitetu jos od 2006. godine. Srbi jedino mogu da urlicu Kosovo je srce Srbije i da obilaze manastire. Apsolutno nikakvu vlast nemaju. Za razliku od BiH.Kikibombona wrote:BiH je drzava koju priznaje cijeli svijet i koja na medjunarodnom planu ima status kao sve druge drzave.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
1. Nista od toga @kiki...![]()
2. Fol je da mnogi ne mogu i ne zele zivjeti u drzavi BiH pa su tu. Mogu i da odu ako zele.![]()
3. Oh, i da ne zaboravim, dobro prognoziras, kao onomad ono sa Kurdistanom.
Kosovo bez priznanja od strane Srbije ne moze biti priznata drzava u punom kapacitetu.
Poredjenje BiH i Kosova je apsolutno pogresno. Kosovo mozes porediti sa Tajvanom recimo...
-
Itsoktobealone
#35185 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma drug, to je šaka jada ostala tu živjeti jer jebiga eto, tu je kuća. Masa njih iz sjevernog dijela već godinama više nisu tu nego su otišli u unutrašnjost Srbije al' dođu da glasaju i time se vode kao da im je tu prebivalište. A nije. I nemaju oni aspiracija za Srbijom jer sprska mitomanija je odavno udarila u zid realnosti na tim prostorima. Penzije, plate, poreze i sve ostalo što ide uz to im obrađuje Kosovska vlada. Sutra da se naredi da se to sve počisti za 2 sata bi ih sve sklonili do granice pa nek ih kupe Srbi. Zato im je i bitan ovaj SZO jer im to daje kao neku dozu zajedništva i sigurnosti.redhat wrote:
Kad sam bio na Kosovu, u rejonu Mitrovice, stekao sam dojam, da su i srbi dole ohladili od bilo kakve Srbije. To je vise dio standardnog folklora da se nahrane gladna usta u odnosu na stvarnu spremnost bilo koga od njih da se bori za bilo sta.
EDIT: Erotica, ne citiraj me više živ bio. Prelud si
- karanana
#35186 Re: Dešavanja u Srbiji
da li je geografski moguce taj neki sjever kosova pripojiti srbiji a albanezima dati one neke albanske opstine koje su sada na jugu srbije, presevo i tako to?
- Young Erotica
#35187 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma da ti si pametan ja lud.
Necu slike da postavljam,znam da ljude ne zanima,svaka ti cast.
- bh.tornjak
#35188 Re: Dešavanja u Srbiji
delikatno jeste.....ali....koji bolid moras da budes pa da ides negdje gdje ti unapred kazu da ne dolazis...General War wrote: Ima na yt... ne znam, malo je delikatno kad ti ministra hapse u ovim okolnostima i predstavnike srpske zajednice handre...morat ce nekako odgovorit a Sesev ga bodri...cini mi se bilo na rts-u.
isao je Djuric i do sada....ode obavi sta treba i vrati se......i nije bilo problema...
medjutim, danas je srbijanski vrh ZNAO sta ce se desiti.....znali su za moguce posljedice i znali su kakve ce reakcije druge strane da budu....ali su ipak odlucili da idu do kraja.
sada prica sva ide oko Djurica.....a nije sam bio u toj ekspediciji....krenuo je i Vulin (tako sam negdje procitao) pa je "potego" rucnu i zaokreno se.... tu je i Selakovic....koji navodno nije imao problema....i jos neki ministar kulture...koji je mogao ali navodno nije htio da udje na Kosovo.
Zasto samo Djuric....?
pa ako malo upratis....taj isti Djuric je nesto srao po Kosovu i Albancima prije samo par dana
-
sumirprimus
#35189 Re: Dešavanja u Srbiji
A sta je szo? Zvuci ko svjetska zdr.org 
-
Itsoktobealone
#35190 Re: Dešavanja u Srbiji
Autocorrect. ZSO (zajednica sprskih opština).
-
redhat
#35191 Re: Dešavanja u Srbiji
To ti je kao kod na sto je bio 92e SAOsumirprimus wrote:A sta je szo? Zvuci ko svjetska zdr.org
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#35192 Re: Dešavanja u Srbiji
Razmjena teritorija i razgraničenje znači trajni miir i stabilnost a to ne žele niti će ikada dozvoliti oni koji žele da stvar drže u stanju kontrolisanog konflikta niskog intenziteta koga mogu raspaliti po potrebi.karanana wrote:da li je geografski moguce taj neki sjever kosova pripojiti srbiji a albanezima dati one neke albanske opstine koje su sada na jugu srbije, presevo i tako to?
- studiorum_tuzlaensis
#35193 Re: Dešavanja u Srbiji
jang erotika će da Vas brani, zato ne strahujte Srbende kosovske ne strahujte, božurovi će da cvetajuuuuuuuuuu

- bh.tornjak
#35194 Re: Dešavanja u Srbiji
ne....ZSO je potrebna Srbiji da preko njih zajebaje kosovske vlasti i da opstuira sve sto se opstuirati moze, kao sto to radi u BiH preko RS-aItsoktobealone wrote:Ma drug, to je šaka jada ostala tu živjeti jer jebiga eto, tu je kuća. Masa njih iz sjevernog dijela već godinama više nisu tu nego su otišli u unutrašnjost Srbije al' dođu da glasaju i time se vode kao da im je tu prebivalište. A nije. I nemaju oni aspiracija za Srbijom jer sprska mitomanija je odavno udarila u zid realnosti na tim prostorima. Penzije, plate, poreze i sve ostalo što ide uz to im obrađuje Kosovska vlada. Sutra da se naredi da se to sve počisti za 2 sata bi ih sve sklonili do granice pa nek ih kupe Srbi. Zato im je i bitan ovaj SZO jer im to daje kao neku dozu zajedništva i sigurnosti.redhat wrote:
Kad sam bio na Kosovu, u rejonu Mitrovice, stekao sam dojam, da su i srbi dole ohladili od bilo kakve Srbije. To je vise dio standardnog folklora da se nahrane gladna usta u odnosu na stvarnu spremnost bilo koga od njih da se bori za bilo sta.
EDIT: Erotica, ne citiraj me više živ bio. Prelud si
-
sumirprimus
#35195 Re: Dešavanja u Srbiji
Aaaa zajednica opcina .sjevera.ok
Sjever pamti!
Sjever pamti!
- House
#35196 Re: Dešavanja u Srbiji
svaka čast policiji kosova

-
sumirprimus
#35197 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma ono je jasno ko dan bilo kad je onaj kobra ko je vec bio digo bokser na kornjacu sta ce bit.House wrote:svaka čast policiji kosova![]()
-
redhat
#35198 Re: Dešavanja u Srbiji
Young Erotica wrote:Ma da ti si pametan ja lud.
Moje impresije dole su bile pozitivne, komunicirao sam i sa Srbima i sa Albancima i bili su jednako ljubazni. Ono sto se moze primjetiti je da ljudi tesko zive, infrastruktura je daleko cak i od BiH, i generalno politicko sranje ne upucuje da ce ljudi zivjeti bolje. Nisam mogao steci dojam o nekoj zastupljenosti Srba, ali stvarno ne djeluje da Srbi cine neki politicki faktor. Nisam bio nesto dugo dole (rejon Mitrovice), ali takve su moje impresije.
- General War
#35199 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma djuric je degen svoje vrste kako sam cuo ali nemam pojma koji je lik, je li on iz dveri?...ali cini mi se albanci nemaju pravo da nekome zabranjuju ulazak vec eulex shodno sporazumu.bh.tornjak wrote:delikatno jeste.....ali....koji bolid moras da budes pa da ides negdje gdje ti unapred kazu da ne dolazis...General War wrote: Ima na yt... ne znam, malo je delikatno kad ti ministra hapse u ovim okolnostima i predstavnike srpske zajednice handre...morat ce nekako odgovorit a Sesev ga bodri...cini mi se bilo na rts-u.
isao je Djuric i do sada....ode obavi sta treba i vrati se......i nije bilo problema...
medjutim, danas je srbijanski vrh ZNAO sta ce se desiti.....znali su za moguce posljedice i znali su kakve ce reakcije druge strane da budu....ali su ipak odlucili da idu do kraja.
sada prica sva ide oko Djurica.....a nije sam bio u toj ekspediciji....krenuo je i Vulin (tako sam negdje procitao) pa je "potego" rucnu i zaokreno se.... tu je i Selakovic....koji navodno nije imao problema....i jos neki ministar kulture...koji je mogao ali navodno nije htio da udje na Kosovo.
Zasto samo Djuric....?
pa ako malo upratis....taj isti Djuric je nesto srao po Kosovu i Albancima prije samo par dana
- House
#35200 Re: Dešavanja u Srbiji
ja mislim da je propišao majčino mlijeko u stanicisumirprimus wrote:Ma ono je jasno ko dan bilo kad je onaj kobra ko je vec bio digo bokser na kornjacu sta ce bit.House wrote:svaka čast policiji kosova![]()