Dešavanja u Srbiji
-
llull
#34301 Re: Dešavanja u Srbiji
A ti kao znas sta misle srbi ? A uceraj mu onda.
-
zavrzlama
#34302 Re: Dešavanja u Srbiji
Da nije tacno,danas bi Ivanovic mozda bio ziv....Young Erotica wrote:Sve si ti ovo lepo napisao i srocio samo sto nista od ovoga nije tacno.zavrzlama wrote:Moras odvojiti srpsku politiku od srpskog naroda....cinjenica jest da trenutnu srpsku politiku podrzava vecina srpskog naroda,ali se tom narodu nedaje bilo kakva alternativa..CSKA wrote:A sto ce tek da bude sarada na sahrani.Do juce su ga otvoreno preko medija zvali izdajicom,sada postade najveci srpski sin.
Vecina srba u srbiji ce iskreno stati iza ideala Ivanovica,ali nece smjeti glasno i jasno reci ko je kriv za smrt i koja politika. .
Problem srba je sto nemogu sebi da priznaju da sve placene ubice,paravojne organizacije i militantni dio crkve su pod kontrolom i u potpunoj kordinaciji sa vladom srbije....
Politika,intelektualci i SPC su udruzeni tim koji organizovano i smisljeno odrzavaju nestabilnost na Balkanu,samo iz razloga jer misle da se pomijesane karte prilikom raspada SFRJ mogu jos jedmom podijeliti,gdje bi srpska politika dobila najbolje karte(teritoriju).
- Young Erotica
#34303 Re: Dešavanja u Srbiji
Brate nebitan lik,koga sada dizu u nebesa po principu o mrtvima sve najbolje.
- Young Erotica
#34304 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne ti ili on zna bolje od mene koji 30 godina zivim ovde.llull wrote:A ti kao znas sta misle srbi ?
-
llull
#34305 Re: Dešavanja u Srbiji
Mislio sam na njegaYoung Erotica wrote:Ne ti ili on zna bolje od mene koji 30 godina zivim ovde.llull wrote:A ti kao znas sta misle srbi ?
Srpska politika ( posebno medjunarodna ) je jednostavno igranje kako mama kaze, u ovom slucaju strane sile ... Vucic ce dati da ga jebe ko stigne samo da ostane na vlasti i zasiti svoju sujetu.
Mnogi ovdje vjeruju da je Srbija samo ono sto pisu Informer i Pink, da narod misli bas tako ali ipak nije ... samo je prevelika represija... Cak mislim da su ljudima osnovna demokratska prava vise narusena sad nego devedesetih.
https://www.youtube.com/watch?v=lI1sAM4CmCQ
Sav jad i cemer Vuciceve vlasti u kratkom skecu
- Young Erotica
#34306 Re: Dešavanja u Srbiji
Bas ovako, ukratko.llull wrote:Mislio sam na njegaYoung Erotica wrote:Ne ti ili on zna bolje od mene koji 30 godina zivim ovde.llull wrote:A ti kao znas sta misle srbi ?![]()
Srpska politika ( posebno medjunarodna ) je jednostavno igranje kako mama kaze, u ovom slucaju strane sile ... Vucic ce dati da ga jebe ko stigne samo da ostane na vlasti i zasiti svoju sujetu.
- vatrogasac
#34307 Re: Dešavanja u Srbiji
Dobro su ovo poredali da bi im i Nušić 'pozavideo'. Moćno.llull wrote:
-
radostan dan
#34308 Re: Dešavanja u Srbiji
nevjerovatno je šta si napisao...ni najmanje nebitan lik.Young Erotica wrote:Brate nebitan lik,koga sada dizu u nebesa po principu o mrtvima sve najbolje.
- Sanjarko
#34309 Re: Dešavanja u Srbiji
Sto onaj neki zakuhaje. Politicar neki, te Srbi ugrozeni svuda maltene, te maltene optuzi Albance za ovo itd.
ga.
Ne znam koji je. Prvi put ga vidio. Bio na Pinkovim vijestima.
Ne znam koji je. Prvi put ga vidio. Bio na Pinkovim vijestima.
- Young Erotica
#34310 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa ne znam koja su ti merila,sem sto je bio umereni patriota koji je video malo dalje od tog polusveta dole nikakvu ulogu nije imao, stoga nebitan lik za mene.radostan dan wrote:nevjerovatno je šta si napisao...ni najmanje nebitan lik.Young Erotica wrote:Brate nebitan lik,koga sada dizu u nebesa po principu o mrtvima sve najbolje.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#34311 Re: Dešavanja u Srbiji
"Ne ide Vučić na Kosovo samo da se slika, kao drugi"
Ne jebe dragi Aco nikakvu opasnost i junački odlazi u gnijezdo šiptarskih terorista!

Pored žestoke konkurencije na Balkanu,ja gori mentalni proljev nisam vidio!Sa Vučićem se o toj temi ne može razgovarati, niti se može od te namere odvratiti, dodao je Stefanović.
"Ubistvo Olivera Ivanovića ostavlja prostora za sumnju ko je sve mogao da učestvuje i čini tu posetu veoma složenom.
Ali sa Vučićem se o toj temi ne može razgovarati,od te namere ga nikako ne možemo odvratiti,on ne razmišlja da li je njegova lična bezbednost ugrožena",![]()
![]()
rekao je Stefanović za Pink.
Ne jebe dragi Aco nikakvu opasnost i junački odlazi u gnijezdo šiptarskih terorista!

-
zavrzlama
#34312 Re: Dešavanja u Srbiji
U svim opcijama vucic izlazi kao pobjednik...
Ako ga albanci puste na kosovo,ispada da je hrabar i patriota i daje do znanja da je on predsjednik srba na kosovu a ne albanci.
Ako mu ne dozvole ulazak,eto on je htio ali ga sprijecili albanci isti oni koji ubise ivanovica..jos postaje mucenik.
Ako dodje na kosovo pa njegove sluzbe laziraju atentat na njega ko u Srebrenici,onda je pun pogodak.
Znaci dobitna kombinacija kakogod.
Ako ga albanci puste na kosovo,ispada da je hrabar i patriota i daje do znanja da je on predsjednik srba na kosovu a ne albanci.
Ako mu ne dozvole ulazak,eto on je htio ali ga sprijecili albanci isti oni koji ubise ivanovica..jos postaje mucenik.
Ako dodje na kosovo pa njegove sluzbe laziraju atentat na njega ko u Srebrenici,onda je pun pogodak.
Znaci dobitna kombinacija kakogod.
-
oakville
#34313 Re: Dešavanja u Srbiji
AV-AV ulijeće klizeći na Kosovu u pravom momentu kad su albanski političari od gotovine napravili veresiju. Po svemu sudeći, AV i albanski političari su se dogovorili da se ne dogovore - znači status quo za dugo vrijeme.
Thaçi i Haradinaj privatizirali institucije Kosova
Nova Vlada Kosova je idealna za protivnike nezavisnosti Kosova i ne iznenađuju informacije da pojedine države, koje su već priznale nezavisnost Kosova, najavljuje povlačenje priznanja. Premijer Kosova Haradinaj je još uvijek pod teškom hipotekom ratnih zločina, Thaçi je pod hipotekom ratnih zločina ali i drugih oblika kriminala i prema ocjenama analitičara Specijalni sud i Specijalno tužilaštvo za ratne zločine (KSC-SPO) na Kosovu su i formirani da bi se sudilo Thaçiju i njegovim suradnicima za zločine počinjene na Kosovu. Kadri Veseli, aktualni predsjednik Demokratske partije Kosova (PDK) i Skupštine Kosova bio je šef paraobavještajne službe (SHIK) na Kosovu i predmet je brojnih istraga. Zbog toga ne iznenađuje nervoza u aktualnom vodstvu Kosova i ishitrena inicijativa da se ukine Specijalni sud za ratne zločine što u osnovi predstavlja ukidanje države Kosovo, jer Specijalni sud je sastavni dio pravosudnih institucija kosovske države. Time bi Thaçi zaokružio svoju vlast i vladavinu na Kosovu. Međutim, inicijativa o ukidanju Specijalnog suda je „prelila čašu“ i najveći saveznici Kosova kao što su zemlje Kvinte (SAD, Velika Britanija, Francuska, Njemačka i Italija) brzo su reagirale na navedenu inicijativu i oštro je osudile.
Thaçi je u jednom od intervjua rekao: „Vrlo jasno sam rekao da ne mogu da obuzdam volju poslanika. Ako oni misle da je to pravedno, to je njihova odluka, a ne moja“. Thaçi je čak izjavio: „Ne tražite od mene da se miješam, ni u pravosudni sistem, ni u parlament, niti u izvršnu vlast“. Slično je rekao i premijer Haradinaj. Sve bi se to možda moglo i povjerovati kada se ne bi znalo, da se Thaçi i Haradinaj miješaju u sve i svašta te da su privatizirali institucije kosovske države po istom modelu kao što je to uradio Vučić u Srbiji.
Ambasada SAD u Prištini, je 29. decembra 2017.godine u saopćenju za javnost zapisala: „Kosovski lideri su ove sedmice iznijeli javne izjave da inicijativa u Skupštini Kosova u vezi Specijalnog suda neće naštetiti međunarodnim odnosima na Kosovu. Oni griješe. Svi takvi obnovljeni napori imali bi duboke negativne posljedice za evropsku budućnost Kosova i njen odnos sa Sjedinjenim Državama. Osim toga, prijetnje nasiljem su potpuno neprihvatljive i Vlada mora jasno i nedvosmisleno odbaciti. Izuzetno smo razočarani onima koji bi žrtvovali budućnost svoje zemlje i nepokolebljivu podršku SAD u korist njihovih ličnih interesa.“
Nekoliko dana poslije premijeru Kosova Ramushu Haradinaju nije odobrena viza za ulazak u SAD za najavljenu posjetu Nacionalnog gardi američke savezne države Ajova.
Aktualno vodstvo Kosova nalazi se u međunarodnoj izolaciji, a Republika Kosovo nalazi se na prekretnici. Neodobravanje vize za ulazak u SAD premijeru Ramushu Haradinaju je jasan znak da je aktualna politička garnitura na Kosovu izgubila međunarodnu podršku, mora biti sudski procesuirana i otići u političku penziju, a nove vlasti imat će zadatak da osiguraju bolju budućnost i bolje životne uvjete, koji će zaustaviti trend masovnog iseljavanja sa Kosova.
-
radostan dan
#34314 Re: Dešavanja u Srbiji
čitao sam ovo juče, prekjuče....i komentarisao sa dangubom na jednoj drugoj temi.
u popriličnim su govnima, plus odbijanje demarkacione linije, granice, kako već, sa crnom gorom.
u stvari, nije kosovo toliko u govnima koliko ovaj dvojac tači - haradinaj, a izgleda i predsjednik skupštine.
u popriličnim su govnima, plus odbijanje demarkacione linije, granice, kako već, sa crnom gorom.
u stvari, nije kosovo toliko u govnima koliko ovaj dvojac tači - haradinaj, a izgleda i predsjednik skupštine.
-
zavrzlama
#34315 Re: Dešavanja u Srbiji
Dokle god srbija se bude bavila kosovom,nama u BIH ce biti koliko toliko dobro.....Uspjel srbija dogovorit sa albancima neku podjelu kosova,tek tad ce biti jebada kod nas...Zapad i odugovlaci kresanje dodika i separatistickih poteza,jer ceka ishod srpsko/albanskog obracuna.
-
oakville
#34316 Re: Dešavanja u Srbiji
Nema ništa ni od podjele Kosova, niti da u cjelini ili velikim dijelom bude dio Albanije, a isto vrijedi i za Srbiju i dijelove Kosova. Nema čak ni razmjene teritorija, sve i kad bi se Albanci i Srbi dogovorili. Neme ništa bez amina MZ-a, a MZu današnje stanje na Kosovu odgovara, i svaki pokušaj promjene stanja bi bio sankcionisan.zavrzlama wrote:Dokle god srbija se bude bavila kosovom,nama u BIH ce biti koliko toliko dobro.....Uspjel srbija dogovorit sa albancima neku podjelu kosova,tek tad ce biti jebada kod nas...Zapad i odugovlaci kresanje dodika i separatistickih poteza,jer ceka ishod srpsko/albanskog obracuna.
- jao_situacije
#34317 Re: Dešavanja u Srbiji
možda je off, a možda i nijevatrogasac wrote:Dobro su ovo poredali da bi im i Nušić 'pozavideo'. Moćno.llull wrote:
koliko ja vidim ovaj skeč je inspiriran ćelavom pjevačicom drama apsurda koju je napisao jonesko
a oni su gospodin i gospođa smit
ako je autor i to imao na umu onda je fantastično
-
radostan dan
#34318 Re: Dešavanja u Srbiji
nasim haradinaj - ako smo mi zločinci, onda su i nato i eu zločinci...američki ambasador greg delavi je pajac...itd, itd, 18.01.2018..
- CSKA
#34319 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa ne mogu ratni komandanti vladati zemljom dvadeset godina poslije rata i onda ocekivati nekakvu bolju buducnost.Cak je i Vilijam Voker rekao da je vrijeme da idu.

Za ovo trebas imati stomak.

-
radostan dan
#34320 Re: Dešavanja u Srbiji
plače mi se za tim čovjekom, sta je dozivio...pa čak ni s mirom da ga spuste u grob.
a vučićevi lešinari...šta reći? strašno, i strašno, i sramota.
dno dna...
dno dna...
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#34321 Re: Dešavanja u Srbiji
Nevjerovatno!!Onako lajali na pokojnika,a sada prvi ožalošćeni!?CSKA wrote:Pa ne mogu ratni komandanti vladati zemljom dvadeset godina poslije rata i onda ocekivati nekakvu bolju buducnost.Cak je i Vilijam Voker rekao da je vrijeme da idu.
porodice,prvo dragi Aco,onda ova lezba i onda ovaj autistični.
- GeeTnT
#34322 Re: Dešavanja u Srbiji
radostan dan wrote:plače mi se za tim čovjekom, sta je dozivio...pa čak ni s mirom da ga spuste u grob.
dno dna...
]
- Banksy
#34323 Re: Dešavanja u Srbiji
Fuj.CSKA wrote:Pa ne mogu ratni komandanti vladati zemljom dvadeset godina poslije rata i onda ocekivati nekakvu bolju buducnost.Cak je i Vilijam Voker rekao da je vrijeme da idu.
-
oakville
#34324 Re: Dešavanja u Srbiji
Srpska, tačnije turska posla i tursko naslijeđe. Onaj koji ubijenom najviše plače na grobu, taj ga je i ubio.Banksy wrote:Fuj.CSKA wrote:Pa ne mogu ratni komandanti vladati zemljom dvadeset godina poslije rata i onda ocekivati nekakvu bolju buducnost.Cak je i Vilijam Voker rekao da je vrijeme da idu.
- vivaldi
#34325 Re: Dešavanja u Srbiji
to sto se trenutno nisu politicki slagali ne znaci da ih raduje njegovo ubistvo..svako od nas i u familiji ima likova koje ne simpatise, ali to ne znaci da im zelis smrt ili da te ista ne bi sjebala, ako ne zbog njih samih onda zbog njihove djeceradostan dan wrote:plače mi se za tim čovjekom, sta je dozivio...pa čak ni s mirom da ga spuste u grob.
dno dna...