Dešavanja u Srbiji

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29076 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by _BataZiv_0809 »

radostan dan wrote:eno jedan vozać gsp-a stao trudnoj ženi mimo stanice, pa ga hvale po novinama...
obzirom na tvoj fetiš spram autobusa, čudi me da ovo nisi obznanio na temi našoj nasušnoj.
Radosni, tako mi je drago sto te vidim.
Država

#29077 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Država »

radostan dan wrote:eno jedan vozać gsp-a stao trudnoj ženi mimo stanice, pa ga hvale po novinama...
obzirom na tvoj fetiš spram autobusa, čudi me da ovo nisi obznanio na temi našoj nasušnoj.
Pa gdje si ti čovječe?

Nedostaje mi tvojih komentara...

:sax:
Sanjarko

#29078 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Sanjarko »

Država wrote:REKORDERI Zatezne kamate u Srbiji najveće u Evropi

Gordana Bulatović | 23. 03. 2015. - 19:12h | Komentara: 31

Kamate koje plaćamo za svaki dan kašnjenja u plaćanju računa za komunalije, struju ili porez najviše su u Evropi.

Image

Ukoliko ne platite na vreme bilo koju uslugu, od struje, preko vode i telefona, do interneta, računajte da će vam biti obračunata kamata od 16 odsto. Izuzetak su poreske obaveze. Za dospele a neplaćene rate poreza kaznena kamata je još viša - 17,5 odsto.

I dok su kaznene kamate u Evropskoj uniji čak upola niže nego kod nas, a u okruženju bar za trećinu, građane ovih država ne brine ono što je za Srbiju već uobičajeno pitanje svakog ko uopšte ima sreće da ima posao - kad će plata? A prema podacima Unije poslodavaca, u prošloj godini, u 38 odsto firmi zarada je kasnila do dva meseca, a za još toliko zaposlenih - duže od dva meseca.

Plate najniže u Evropi,a kamate najviše

- Nemam kud. Ne plaćam račune za komunalije na vreme. Plata mi kasni tri meseca. Uplatnice su na sve veće iznose, ali se nadam da ću ući u neki ritam plaćanja čim nam gazda isplati zaostale zarade. Pre nekoliko dana svi u firmi smo bili u panici. Objavljeno je da će svi oni koji nisu platili porez na imovinu na vreme, morati da plate i kaznu od 50.000 dinara. Ali ostali smo nemoćni. Gazda nam je obećao isplatu uskoro - priča za “Blic” Jovana C. (45) iz Beograda, koja kao komercijalista radi u privatnoj štampariji.

S druge strane, u javnim preduzećima i ostalim firmama koje pružaju razne usluge građana kažu da moraju da obračunavaju zatezne kamate.

Mnogi od njih, osim kaznene kamate, predvideli su i isključenje usluge, gde je to moguće. Tako, recimo, „EPS Snabdevanje“ sa mreže isključuje svako domaćinstvo koje ne plaća struju dva meseca. Puno je, kažu u ovoj firmi, onih koji imaju i zaostale dugove iz prethodnih godina, kada nije važilo to pravilo.

- Privrednom društvu „EPS Snabdevanje“ kupci duguju ukupno 21 milijardu dinara, a od toga domaćinstva devet, a privreda 12 milijardi dinara - kažu za “Blic” u EPS-u.

Mesečni iznos koji samo na kamatama zaostalih dugova EPS uzme od građana je 126,2 miliona dinara, odnosno preračunato po današnjem kursu čak milion evra!

“Srbijagas” potražuje od građana oko 740 miliona dinara. Po tom osnovu, zatezna kamata iznosi 324.000 dinara mesečno. Isti obračun sprovode i toplane, kao i sva komunalna preduzeća.

Kada su u pitanju dugovi za porez, zatezna kamata je još viša i određuje se tako što se na referentnu kamatnu stopu NBS dodaje deset odsto.

Pa po kamatama na komunalije ni BiH-a nije daleko.
Sanjarko

#29079 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Sanjarko »

valensija wrote:16 godina od NATO bombardovanja

IZVOR: B92, BETA, TANJUG

Beograd -- Danas se navršava 16 godina od početka vazdušnih napada NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ).

Image

Image

Image

Image

Image

Napadi su trajali 11 nedelja i u njima je, prema procenama iz različitih izvora, poginulo između 1.200 i 4.000 ljudi.

U bombardovanjima, koja su bez prekida trajala 78 dana, teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture...

Napad na Srbiju, odnosno SRJ, izvršen je bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, što je bio presedan.

Naredbu je tadašnjem komandantu savezničkih snaga, američkom generalu Vesliju Klarku, izdao generalni sekretar NATO Havijer Solana.

Klark je kasnije, u knjizi "Moderno ratovanje", napisao da je planiranje vazdušne operacije NATO protiv SRJ "sredinom juna 1998. već uveliko bilo u toku" i da je završeno krajem avgusta te godine.

SRJ je napadnuta kao navodni krivac za humanitarnu katastrofu na Kosovu i Metohiji (neposredni povod bili su događaji u Račku) i neuspeh pregovora o budućem statusu pokrajine koji su vođeni u Rambujeu i Parizu .

Nakon što je Skupština Srbije potvrdila da ne prihvata odluku o stranim trupama na svojoj teritoriji i predložila da snage Ujedinjenih nacija nadgledaju mirovno rešenje sukoba na Kosovu, NATO je 24. marta 1999. u 19.45 časova započeo vazdušne udare krstarećim raketama i avijacijom, na više mesta u Srbiji i Crnoj Gori.
Tako je to kada vodze igraju rata narod uvijek nastrada njb.
radostan dan

#29080 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Država wrote:
Pa gdje si ti čovječe?

Nedostaje mi tvojih komentara...

ostalo mi još 30 postova, štedim za rolan garos.
(čudno zvuči, al je živa istina)

BataZiv_0809 » 24/03/2015 19:50

:) :thumbup:
House

#29081 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by House »

čuj gore zastave USA i EU :lol: :lol: Šeki prekucava
Danguba

#29082 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

_BataZiv_0809 wrote:
...i bez avatara. :?
ako ga zara ne okrepi, osta smo bez radosnog. :(
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29083 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by _BataZiv_0809 »

Danguba wrote:
...i bez avatara. :?
ako ga zara ne okrepi, osta smo bez radosnog. :(
Kad je najavio odlazak, ja sam trazio preuzimanje avatara :( Znaci ode brzo :(
Hadzi Lojo

#29084 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hadzi Lojo »

Izgleda Seselju metastaza pojela skroz mozak, pali zastave Amerike, dobice te vi izgleda opet po tamburi. Da ne bude uskoro obiljezavanje godisnjice bombardovanja uz pravi NATO vatromet. :D
Država

#29085 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Država »

URNEBESNO Oglas nasmejao Srbiju: "Kuhinja sa špais, kupatilo sa kadu, burek preko puta"

I.D. | 25. 03. 2015. - 12:28h izmena vesti 12:51h | Foto: Printskrin | Komentara: 256
Vlasnik jedne "luksuzne kuće u Paraćin" je nedavno na sajtu za prodaju nekretnina postavio oglas koji će vam sigurno izmamiti osmeh na licu.

Image
Luksuzna kuća u Paraćin

Oglas je preuzet bez ikakvih ispravki, odnosno onakav kakav je stvarno objavljen na sajtu nekretnine.rs.

OPIS:

Kuca na prodaju u paracin u strogom centru grada blizo pijac, posta, skola i sve restvo, burek preko puta ulice. velika kvalitetna dvo spratna kuca sa visoki plafoni (2.8) i velike sobe (8 sa 4) veliki podrum i veliko podkrovlje. Cela kuca je u parket patos a podrum u uvozne italianske plocice. cela kuca je kompletno profesionalski renorvirana od spolja i iz unutra, od krov do podrum u zadnje 8 meseci. Kuca je na prodaju sa sve naj novije moderne stvari u kucu (namestaj, bela technica, veliki televizori, zavese, tepici i sve restvo sto vidite u kucu samo ne gardarobe.

KUCA OD SPOLJA: ima nov crep, novi oluci,novi kvalitetni uvozni pvc prozori sa 3 stakla i roletne,spolnja vrata, nova ograda i kapija, balustre, nov trotovar sa plocice od napred i od pozadi, nova trava i drveca u bastu.

KUCA UNUTRA: nai novija moderna kuhinja sa novu belu techniku, novo kupatilo sa naj noviju uvoznu tuz kabinu, izolirano podkrovlje, cela kuca profesionalski ofarbana unutra i spolja, nove uvozne italiancke polcice postavljene u ceo podrum i garazu (ne vidise u sliku jeli napravljeno posle reklame)

PODRUM: ima 3 sobe, kuhinju, garazu i soba sa naj noviju automatsku masinu za grejanje na paleti koja vrlo malo trosi, a mozete i na gas i struju ako zelite.

PRVI SPRAT: naj novija kuhinja sa spais i trapezarija za familiju, velika dnevna soba sa klimu uredaj, jos jedna velika traperizarija za gosti, velika spavaca soba, novo kupatilo, hodnik, stepenice dole za podrum i stepenice gore za drugi sprat.

DRUGI SPRAT: 2 velike spavace sobe,extra veliki dnevni borovak koj bih mogli da podelite u jos dve spavace sobe ako zelite, kupatilo sa kadu, 2 balkona, jedan napred kuce jedan odpozadi kuce, hodnik sa stepenice gore za podkrovlje.

PODKROVLJE: je celo izolirano ima veliki prostor koj bih mogli da koristite jeli da nastavite jos jedan sprat ako zelite. ima grejanje kroz celu kucu u svaku sobu,kuhinje,kupatila,i podrum. ovu kucu mora da vidite da bi se uverovali kolko velika i lepa kvalitetna kuca i stvari. odma useljiva nemora i netreba nista da se uradi za dugo godine. 260000eur. cena na podgodu sa stvari ili bez stvari, kako zelite. ako se interesujete bolje bi bilo contact na email jeli nemoze uvek da me dobijete na telefon.

:lol:
daddy-kool

#29086 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by daddy-kool »

Lepa kuća u Paraćin. :)

Za poznavaoce stanja tamo pitanje da li je ovo normalna cijena kuća u Paraćinu ili je gazda malo pretjerao?
Država

#29087 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Država »

daddy-kool wrote:Lepa kuća u Paraćin. :)

Za poznavaoce stanja tamo pitanje da li je ovo normalna cijena kuća u Paraćinu ili je gazda malo pretjerao?
Kuhinja sa špais, kupatilo sa kadu, burek preko puta...

:lol:
daddy-kool

#29088 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by daddy-kool »

Burek preko puta je jedan od glavnih aduta. :lol:
CSKA

#29089 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Evo jedna vijest za radosnog i drzavu ljubitelje GSP-a :lol: ;

Lažni heroj iz autobusa prevario i GSP i građane

Dva dana javnost je brujala i bila dirnuta gestom vozača autobusa na liniji 31 koji u utorak nije hteo da vozi dok neko od putnika ne ustane trudnici. Toliko dana je bilo potrebno i da se ispostavi da heroj nije Dragan Žulević koji se slavodobitno predstavio svim medijima kao džentlmen za volanom, već drugi vozač - Željko Postić.

Lažni heroj: Izvinite, nije bilo namerno

- Nisam imao nameru nikoga da obmanem. Desila mi se ista situacija kao i kolegi. Mnogo mi je žao što je sve ovako ispalo. Zvao sam kolegu o kom ste zapravo hteli da pišete i izvinio sam mu se - objasnio je za "Blic" večeras Dragan Žulević, vozač koji se lažno predstavio kao heroj.

On kaže da je došlo do zabune i objašnjava:

- Pred kraj smene me je nazvala gospođa iz marketinga GSP-a i pitala me da li se u mom autobusu desilo da sam zaustavio autobus da bi trudnica sela. Rekao sam joj da jesam imao tu situaciju i ona mi je odmah rekla da sam ja vozač o kom priča ceo grad i da me traže novinari - objašnjava Dragan.

Žulević tvrdi da nije znao da ga je javno pohvalila Suzana Trninić.

- Završio sam smenu oko 12 sati i došao u zgradu GSP-a jer su me zvali. Tu su me svi sačekali i pričali o incidentu i odmah su došli i novinari... Nisam hteo nikoga da prevarim. Javno želim da se izvinim kolegama, novinarima i svima i kažem da je došlo do zamene ličnosti.- kaže on.

Zbog ovog incidenta već ima velike probleme.

- Zvali su me iz firme danas i rekli da moram da dođem na razgovor. Sada mi prete svim i svačim. Imam velikih problema sada. Ja sam 10 godina u toj firmi, nikada nikakav problem ni incident nisam imao, ovo je najružnija scena u mom životu. Imam troje male dece, ženu, šta sada da radim? - molećivo se pitao Dragan.

Čim je saznao da su novinari zapravo tražili njegovog kolegu Željka Postića, našao je njegov broj telefona i pozvao ga.

- Pitao me je samo šta se desilo. Izvinio sam mu se, rekao da sam imao istu situaciju, da nisam znao da se radi o njemu. Rekao sam mu da ću izaći s njim u javnost i pred svima reći da je on heroj, a ne ja. Nije hteo da sarađuje pa nismo pričali dugo - kaže tiho Dragan.

Od kolega je posle čuo, kako kaže, da je Postić tog dana vozio autobus na liniji 31, zaustavio vozilo i rekao da neće krenuti dok neko ne ustane trudnici.

- Čuo sam da je ušla na druga vrata, a kod mene je trudnica ušla na prva. On je, kažu, zatvorio sva vrata i ustao kako bi rekao svima da neće krenuti dalje dok neko ne ustane trudnici. Ja to nisam uradio, samo sam podigao ručnu i čekao da neko ustane trudnici iz mog autobusa - kaže Dragan.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/545766 ... i-gradjane
Bodkin

#29090 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bodkin »

Heroj a ne zlocinac!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29091 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Pre 16 godina su Buđanovci videli "nevidljivog"
| B92,
Avion koji na prvi pogled to nije, avion koji je bilo nemoguće opaziti, a kamoli pogoditi ili potpuno uništiti, pao je u atar sela Buđanovci pre 16 godina.

sila je to srusit nevidljivi...jos jedna pobeda
CSKA

#29092 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Slikano na godisnjici bombardovanja :

Image

Rat je definitivno samo za budale(i sirotinju).
Država

#29093 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Država »

Image

Nisam mogao da odolim... :lol:
radostan dan

#29094 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

shvatamo :D ...
Grover

#29095 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Grover »

valensija

#29096 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by valensija »

Ne prepuštajte Srbiju Rusiji i Kini

IZVOR: TANJUG

Berlin -- Evropski lideri su zbog više dobrih razloga usmerili pažnju na rat u Ukrajini, ali je, istovremeno Zapadni Balkan pao na dno evropske agende, piše EU Obzerver.

Image

Portal EU Obzerver ističe da bi ovo zanemarivanje moglo ponovo rezultirati destabilizacijom zapadnog Balkana i da Kina, a naročito Rusija, jedva čekaju da uskoče u vakuum koji je za sobom ostavila EU, a njihovi interesi se ne poklapaju uvek sa interesima EU.

Srbija je naročito podložna tome imajući u vidu da ta zemlja sebe vidi kao most izmedu istoka i zapada, ističe EU Obzerver, navodeći da lideri EU treba da se zapitaju da li mogu sebi priuštiti da zapostave Srbiju još najmanje pet godina.

"I kada postave ovo pitanje treba da imaju u vidu da je Srbija doživela izvanrednu transformaciju od nekoga ko nije bio voljan da se evropeizuje do najboljeg đaka i razredu, kao što je rekao bivši austrijski kancelar Alfred Guzenbauer", navodi EU Obzerver.

Ključnu ulogu u ovom procesu imala je nova vlada desnog centra na čijem čelu se nalazi Aleksandar Vučić koji je osnovao stranku sa aktuelnim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem 2009. godine posle razlaza sa ultranacionalistima, smatra EU Obzerver.

Vučićeva konzervativna, proevropska stranka je počela borbu protiv korupcije, sprovela je teške ekonomske reforme i iznad svega se zalaže za normalizaciju odnosa sa Kosovom, navodi portal, dodajući da se danas u srpskoj skupštini nalaze samo proevropske partije, što je pre samo nekoliko godina bilo nezamislivo.

"Umesto da nagradi trud Srbije, predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker je odložio proširenje bar do 2020. i to je bila jedna od njegovih prvih mera kada je preuzeo dužnost", primećuje EU Obzerver.

Iako bi, realno govoreći, ulazak Srbije u EU pre 2020. predstavljao iznenađenje, Junker je poslao jasnu poruku koja glasi: proširenje EU i naročito ulazak Srbije u EU nije jedan od prioritetnih ciljeva nove Evropske komisije, smatra EU Obzerver.

Portal smatra da je Junker time napravio prvu grešku i da EU sada može izgubiti najveće sredstvo uticaja na budući razvoj Srbije, a to su pregovori o ulasku u EU.

Ako se EU ne probudi i ne pokaže jaču privreženost tom regionu, Srbija će možda početi da traži alternativne puteve, konstatuje EU Obzerver.

"Jedan put bi mogao da vodi u Peking. Kineska vlada smatra da Balkan ima centralnu ulogu u njenoj dugoročnoj strategiji ubrzavanja istočno-zapadne trgovine i većeg pristupa zapadnoevropskom tržištu", piše EU Obzerver.

Kineska banka za razvoj i druge kineske banke fokusirane su na velika ulaganja u slabu infrastrukturu Srbije, a jedan rezultat toga je most kinesko-srpskog prijateljstva na Dunavu, primećuje protal, navodeći da se novo partnerstvo Kine i Srbije ne zaustavlja na ekonomskoj saradnji, već obuhvata i poiltičko partnerstvo.

Portal tako navodi da je Beograd samo prošle godine sa Pekingom potpisao 13 sporazuma i memoranduma koji se odnose na finansije, infrastrukturu, telekomunikacije i saobraćaj.

EU Obzerver, međutim, kaže da je prirodnija alternativa za Srbiju Rusija i da za to ima mnogo razloga: dve zemlje imaju istorijske i kulturne veze, Rusija podržava stav Srbije o Kosovu u Savetu bezbednosti UN i dve zemlje imaju blisku ekonomsku saradnju, naročito u sektoru energetike.

"Srbija i Rusija su 2013. potpisale sporazum o strateškom partnerstvu kojim je povećana ekonomska i politička saradnja, uključujući koordinaciju u međunarodnim organizacijama. Srbija je bila jedina zemlja kandidat za ulazak u EU koja nije podržala sankcije Rusiji i koja nije podržala saopštenje UN kojim se Rusija osuđuje zbog aneksije Krima", piše EU Obzerver.

Srbija je, takođe, jedina zemlja izvan Zajednice nezavisnih država koja je potpisala sproazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom 2009, dodaje ovaj portal.

Ali koliko god situacija problematično izgledala, EU je i dalje najveći investitor i trgovinski partner Srbije i ona ne pokazuje znake napuštanja evropskog puta, iako možda traži moguće partnere na istoku, smatra portal i zaključuje da je srpskim građanima potreban jasan znak da je njihova budućnost u EU i da bi otvaranje pristupnih poglavlja bilo upravo taj znak.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29097 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

srbija je zapadna ruska oblast...
Danguba

#29098 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

vruceeeee... :-)
Država

#29099 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Država »

SRBIJA | PONEDELJAK 30.03.2015. | 14:23

Pao nam standard, Kinezi odoše

IZVOR: BETA

Beograd -- Zbog teške ekonomske situacije u Srbiji, Kinezi nastavljaju da odlaze iz Srbije, a najviše kineskih državljana otišlo je prošle godine i početkom ove.

Image

To je izjavio predsednik Asocijacije kineskih privrednika u Srbiji Guo Sijao (Guo Xiao), koji je za srpski ogranak mreže GB Tajms kazao da je, prema procenama udruženja, u Srbiji u 2014. živelo oko 7.000 kineskih državljana, a da je njihov broj sada prepolovljen.

Prema podacima Šen Honga, vlasnika firme "Šeneks indastri and trejding grup" (Shenex Industry and Trading Group), koja zakupljuje tržni centar u novobeogradskom bloku 70, u Srbiji trenutno živi oko 2.000 kineskih preduzetnika i taj broj nastavlja da se smanjuje.

Razlog zbog kog Kinezi napuštaju Srbiju je pre svega finansijski, jer je zbog pada standarda pala i kupovna moć stanovništva, a samim tim i promet. Pored toga, na njihovo loše poslovanje utiče i rast vrednosti kineskog juana.

Pre nekoliko godina za jedan evro u Kini moglo se kupiti 11 juana, a sada je za jedan evro potrebno 6,5 juana. To je uslovilo i pad zarade kineskih preduzetnika koji posluju na teritoriji čitave Evrope, pa i u Srbiji, i to za više od 35 odsto, naveo je Šen Hong.

Predsednik Asocijacije kineskih privrednika u Srbiji Guo Sijao rekao je da je cilj tog udruženja da pruži što veću pomoć kineskim preduzetnicma koji posluju u Srbiji, kao i drugim kineskim investitorima koji žele da ulažu u Srbiju, posebno nakon prošlogodišnje posete kineskog premijera Li Kećijanga Srbiji i najave jačanja privrednih veza između dve zemlje.

Produbljivanje saradnje između Srbije i Kine je moguće i kroz potpisivanje protokola o saradnji kineskih i srpskih gradova, kao i kroz kulturnu saradnju i razmenu studenata, rekao je Guo Sjiao.

Grover

#29100 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Grover »

Našopaće Čeda radničku klasu GMO-om:

Image

http://www.skandalozno.rs/srbija/ceda-j ... biji-video
Post Reply