Dešavanja u Srbiji

valensija

#28601 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by valensija »

Ceca zavadila političare

Đ. VUKMIROVIĆ | 09. januar 2015. 21:42

Prepucavanja oko nastupa Svetlane Ražnatović 13. januara na Trgu slobode. Vojvođanska partija, LSV, DS i grupa građana protiv koncerta. SNS ih proziva zbog netolerancije.

Image

IMAM lepu vest za vas i želim odmah da je podelim sa vama - za doček pravoslavne Nove godine družimo se na mom koncertu na trgu u Novom Sadu.

Ovo je na Badnje veče na svom tviter nalogu napisala Svetlana Ceca Ražnatović, ali ta vest, ipak, nije obradovala, baš sve Novosađane. Nogu je povukla Vojvođanska partija, po uticaju beznačajna, ali po stavovima izuzetno ekstremna autonomaška stranka, da bi se “anticecinom” orkestru odmah pridružili i LSV i DS, i najzad na društvenim mrežama grupa građana, koju je do juče podržalo nešto više od 1.300 istomišljenika.

- Građanke i građani imaju pravo da znaju čime je to Novi Sad zaslužio drugi koncert Svetlane Ražnatović za pola godine - javno je LSV upitala gradsku vlast, koju predvode naprednjaci, uz zahtev da objavi koliko će koncert da košta i ko će da ga plati.

U sličnom tonu bilo je i reagovanje DS, koji je gradonačelnika Miloša Vučevića optužio da su mu u vreme štednje “prioriteti proslava takozvane srpske Nove godine i turbo-folk pevačica”.

Osim najave da će u ponedeljak biti saopšteni detalji oko koncerta, iz Gradske kuće nije bilo drugih reakcija. Oglasila se jedino SNS tvrdnjom da je “neshvatljivo da ljudi koji sebe smatraju kosmopolitama, 21. vek ne razumeju na pravi način”.

- Ovaj vek je vreme različitosti, vreme slobode izbora i vreme u kojem je ponuda raznovrsna, a mogućnost izbora individualna - kažu, između ostalog, novosadski naprednjaci u svom saopštenju.

Slična polemika je, inače, već viđena u junu 2014, kada je Ceca na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupila na završnoj večeri “Tamburica festa”. Uprkos protivljenju, praktično, istih aktera, naša folk megazvezda je okupila više od 15.000 fanova, koji su je ispratili ovacijama. Stoga niko i ne sumnja da će Trg slobode u utorak biti prepun.

- Kad sve ovo čujem, na um mi pada sintagma “prečanska usedelost i pakost”, koju je često koristio najveći srpski pisac, uzgred rođeni Banaćanin, Miloš Crnjanski - kaže jedan ugledni Novosađanin, uz molbu da mu ne pominjemo ime. - Baš to progovara iz ovih, kojima su usta puna razumevanja za svaku različitost, naravno pod uslovom da je identična sa njihovim stavovima! Srećom, oni su, mada vrlo bučni, u ubedljivoj manjini.
muzicar_iz_parka

#28602 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muzicar_iz_parka »

Jebeš Cecu. :D
limeni

#28604 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by limeni »

ne znam koja je svrha ove teme o genocidnoj drzavi..goni ih u sto matere bas me briga za desavanja u njoj.
Blek Stena

#28605 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Blek Stena »

limeni wrote:ne znam koja je svrha ove teme o genocidnoj drzavi..goni ih u sto matere bas me briga za desavanja u njoj.
al si ipak svratio na temu. logicno :roll:
radostan dan

#28606 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

al si ipak svratio na temu. logicno :roll:

Image
radostan dan

#28607 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

...inače, za one koji ne znaju, preko puta ovog bifea je bolnica.
muzicar_iz_parka

#28608 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muzicar_iz_parka »

Laza?
radostan dan

#28609 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

ovaj bife je u smederevu čiini mi se, a kažu da ima jedan istog imena u novom sadu, ali preko puta nije bolnica nego groblje. :zoka:
YVOD

#28610 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by YVOD »

SPC upozorava medije: Ne objavljujte blasfemične karikature proroka Muhameda

Srpska pravoslavna crkva osudila je danas "gnusni" teroristički napad u Parizu kada je ubijeno dvanest ljudi i izrazila saučešće porodicama nastradalih, ali i pozvala medije u Srbiji da ne prenose blasfemične karikature islamskog proroka Muhameda jer time "najgrublje vređaju verska osećanja" sugrađana islamske vere.

U saopštenju SPC se navodi da neki mediji objavljujući takve kariktaure "nehotice ili iz elementarnog neznanja, što ih ne oslobađa odgovornosti, podstiču netrpeljivost, pa i otvoreno neprijateljstvo prema pripadnicima muslimanske vere, odnosno Islamske zajednice.

"Ruganje istorijskim ličnostima koje su formirale verski identitet stotina miliona naših savremenika nalazi se izvan granica zakonom zajemčenog slobodnog izražavanja i apsolutno je nedopustivo.

Pozivamo poslenike naših medija da odmah prestanu sa ovakvim duhovnim nasiljem i da poštuju verska osećanja svih građana," navodi se u saopštenju.

SPC je izrazila solidarnost "braći muslimanima" i navela da vernici SPC, "čija verska osećanja su u pojedinim medijima na isti ili sličan svetogrdni način izložena ponižavajućim prikazima, ni na koji način ne odobravaju takvo shvatanje slobode stvaralaštva i prirode sekularnog društva".

U zaključku SPC navodi da na provokacije takve vrste reaguje Hristovom molitvom: "Oče, oprosti im jer ne znaju šta čine!".
radostan dan

#28611 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

očekujeo direktno javljanje najčuvenijeg sa x tarabića (kantonalno proročanstvo i ostala priklučenija), i njegov komentar na ovo nadasve iznenadŽujuČe saopštenje...
valensija

#28612 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by valensija »

Čović: Odobrite dolazak Atamanu

IZVOR. B92

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da će tražiti od Vlade Srbije da se treneru Galatasaraja Erginu Atamanu dozvoli dolazak u Srbiju.

Image

Atamanu je premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio da je nepoželjan u Srbiji pošto je posle utakmice dva tima u Istanbulu, pre koje je ubijen navijač ‘crveno-belih’ Marko Ivković, za pristalice Zvezde rekao da su teroristi.

Zatražio sam prijem kod premijera Aleksandra Vučića da bismo zajedno prevazišli ovu situaciju. Zvezda će uputiti molbu da država odobri dolazak Atamanu. Želimo da preuzmemo potpunu odgovornost i da se izdignemo iznad situacije, ali i da izbegnemo komplikacije Evrolige”, rekao je Čović.

Košarkaši Crvene zvezde i Galatasaraja odigraće treći međusobni meč u petak od 21 čas u “Kombank arena”, u okviru trećeg kola Top16 faze Evrolige. Poslednjih dana se spekulisalo da bi utakmica mogla da se odigra pred praznim tribinama iz bezbednosnih razloga, ali je Čović pojasnio situaciju.

Evroliga nam je poslala dopis da neće biti dozvoljen dolazak gostujućim navijačima, i u Beogradu i u Istanbulu. Želimo da organizujemo utakmicu u Areni, pred publikom, koju nam niko nije ograničio, ali odsustvo trenera bi moglo da dovede do zahteva da se utakmica igra van Srbije”, naglasio je Čović.

Ataman se dan posle tragedije izvinio zbog svojih reči, istakavši da nije znao za ubistvo, a Čović je istakao da bi za sve bilo najbolje da uputi novo izvinjenje.

Sam Ataman se nekoliko puta izvinjavao. Najbolje bi bilo da dođe i da se direktno obrati našoj javnosti i našim medijima, da se izvini srpskom narodu i Crvenoj zvezdi. On to jeste uradio nekoliko puta, ali kada bi to uradio ovde, to bi pokazalo stepen njegove iskrenosti”, zaključio je Čović.

Prvi čovek ‘crveno-belih’ takođe je naglasio da se ekspediciji Galatasaraja garantuje potpuna bezbednost, kao i da će istanbulski klub u Beograd stići čarter let na dan utakmice.

Galatasaraju garantujemo potpunu bezbednost. Biće mnogo bezbedniji nego mi tamo što smo bili. Očekujemo i da će doći njihov predsednik i da zajednički uradimo posao kojim se bavimo, a to je da se odigra kvalitetna utakmica”, rekao je Čović.
dpjokala26

#28613 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dpjokala26 »

limeni wrote:ne znam koja je svrha ove teme o genocidnoj drzavi..goni ih u sto matere bas me briga za desavanja u njoj.
:jbt: pa sta radis na ovoj temi? :novine:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28614 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Emir Kusturica
Image

Pantelija Milisavljević
Image

Pravi Pantelija
Image

Image

:mrgreen:
valensija

#28615 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by valensija »

15 GODINA OD UBISTVA ARKANA: Još ne znamo ko je likvidirao komandanta Srpske dobrovoljačke grade

Arkan je sahranjen na Jovandan, na beogradskom Novom groblju, uz počasnu paljbu i u prisustvu velikog broja javnih ličnosti.

Image

BEOGRAD – Na današnji dan pre tačno 15 godina u beogradskom hotelu “ Interkontinental” ubijen je Željko Ražnatović Arkan (48) sa kojim su stradali još i Milenko Mandić i Dragan Garić.

Za ubistvo komandanta Srpske dobrovoljačke garde osuđeni su policajac Dobrosav Garić, Dragan Nikolić i Milan Đuričić, koji su negirali umešanost u atentat. Posle donošenja presude, kojom je Gavrić dobio 35 godina zatvora, a Đuričić i Nikolić po 30, provooptuženi i Đuričić su pobegli iz zemlje. Gavrić je tvrdio da se kobne večeri u “Interkontinentalu” našao slučajno. Gavrić se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru u Južnoj Africi.

Naime ovim trostrukim ubistvom u beogradskom hotelu započela je serija ubistava u beogradskom podzemlju, od kojih su neka razjašnjena, a neka ne.

I posle petnaest godina i dalje se ne zna ko je bio nalogodavac i šta je motiv Arkanovog ubistva. Njegov sin iz prvog braka Mihajlo, za organizaciju zločina optužio je Slobodana Miloševića, Mirjanu Marković i Radomira Markovića.
Država

#28616 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Država »

Bio sam za vikend ponovo u Beogradu. Fin grad, fini ljudi...
Banksy

#28617 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

Država wrote:Bio sam za vikend ponovo u Beogradu. Fin grad, fini ljudi...
Bila sam nedavno u Beogradu. Grozan grad, grozni ljudi ... Za razliku od predratnog Beograda i predratnih ljudi.
valensija

#28619 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by valensija »

Delegacija Galatasaraja posetila grob Marka Ivkovića

Delegacija Galasaraja je, zajedno sa ambasadorom Turske u Srbiji, posetila u Beogradu grob Marka Ivkovića, navijača Crvene zvezde koji je ubijen u Istanbulu pred meč crveno-belih sa turskim timom, sa kojim se ovog petka ponovo sastaje, sada u drugoj fazi košarkaške Evrolige.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Delegaciju trofejnog turskog kluba predvodio je predsednik Dojgun Jarsuvat, a on je, uz ambasodora Mehmeta Bozaja, kao i prvog čoveka Zvezde, Nebojše Čovića, posetio Ivkovićev grob na Bežanijskom groblju u srpskoj prestonici, i to uz saglasnost porodice stradalog navijača.
radostan dan

#28620 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

:D
pred odlazak na ispit...

Image
escobar__

#28621 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by escobar__ »

2015. godina, Beograd, Srbija. :oops:
m_l

#28622 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by m_l »

escobar__ wrote:

Odguslase za jos jednu izgubljenu bitku. :mrgreen:
escobar__

#28623 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by escobar__ »

m_l wrote:
escobar__ wrote:

Odguslase za jos jednu izgubljenu bitku. :mrgreen:
Победа брате, победа. :mrgreen:
Danguba

#28624 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

Navijači priredili spektakl, izostala samo pobeda - Galatasaraj deklasirao Zvezdu!
Image

nista...ostaje mi demars :D
Bodkin

#28625 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bodkin »

svaka cast delegaciji galate :thumbup: :thumbup:
Post Reply