Dešavanja u Srbiji

radostan dan

#28276 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Ras Al Ghul wrote:
Srbuj makar slamu jeo :D @Radosni gdje si bre, šta mai u Zvezdi?
evo spremamo papire pižonu za konkurs u fsbih...
Grover

#28277 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Grover »

Borac za srpstvo i čekićstvo:

Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#28278 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by japin_mutapi »

radostan dan wrote:vidi picija što ofira vlastitu godinu proizvodnje...
ja mislim da još samo ja na forumu znam od koga je -pođonio- ovu pjesmu.
i muha...
i onaj sajdžija, al nema ga sto godina.

:-D
ništa onda ostaje samo ona - putuj evropo
radostan dan

#28279 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

a i ti lisko znaš... :mrgreen:
valensija

#28280 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by valensija »

radostan dan wrote:
Ras Al Ghul wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Helena2014

#28281 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Helena2014 »

Ivan Ivanović: Najiskrenije se izvinjavam svim građanima Bosne i Hercegovine (VIDEO)

''Dobio sam gomilu poruka iz Bosne koje su se uglavnom odnosile na to kako treba mene da zakoljete, a ženske članove moje porodice da silujete kako bih ja shvatio kakva je to vrsta boli. Ovo nikada nisam planirao da delim sa vama, ali ne morate nikoga da silujete iz moje porodice. Ja u mojoj porodici imam vrlo direktno iskustvo sa silovanjem i vrlo dobro znam kako to izgleda i kakve rane ostavlja na ženama koje su kroz to prošle na njihovim porodicama. Tako da taj deo možete da preskočite, znam vrlo dobro'', kazao je Ivanović i dodao:

''Kao neko ko to vrlo dobro zna, sigurno da nikada ni pijan, ni lud, ni besan, ni nenormalan, ni bolestan ne bih mogao da kažem ništa na tu temu što bi povredilo bilo koju ženu, bilo kog naroda, bilo koje zemlje, ne na Balkanu, već u celom svetu. Ipak, moj glavni utisak je način na koji su bosanski mediji, bosanski portali komentarisali ono što sam ja rekao, tj. njihovom interpretacijom moje rečenice'', zaključio je.

http://radiosarajevo.ba/novost/173568/i ... vine-video
Grover

#28282 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Grover »

Helena2014

#28283 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Helena2014 »

VRAĆAJU SE KARAĐORĐEVIĆI :-)

Hoće Srbija sad biti kraljevina :shock: :lol:

Viši sud u Beogradu izdao je rješenje kojim je usvojio zahtjev za rehabilitaciju predlagača Jelisavete Karađorđević i Aleksandra Karađorđevića i utvrdio da su ovi pripadnici kraljevske porodice Karađorđević i njihov rođak Nikola Karađorđević žrtve progona i nasilja iz političkih i ideoloških razloga.

Viši sud poništio je ukaz od 8. marta 1947. godine, koji je donijelo Predsjedništvo Prezidijuma Narodne skupštine Federativne Narodne Republike Jugoslavije /FNRJ/ o oduzimanju državljanstva FNRJ i konfiskaciji njihove cjelokupne imovine i sve pravne posljedice tog akta, saopšteno je iz ovog suda.

Rješenjem Višeg suda odbijen je zahtjev predlagača kojim je traženo da se poništi odluka Državne komisije za utvrđivanje zločina okupatora i njihovih pomagača od 17. septembra 1945. godine.

Image
YVOD

#28284 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by YVOD »

Hoće Srbija sad biti kraljevina
Kako glup komentar :lol:
golman

#28285 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by golman »

pici wrote:
Ivan Ivanović: Rat je gotov 1995. godine samo vam nisu javili
Kao i Boj na Kosovu 1389. godine samo što ti mozak nemre to da prežvaČe :oops:

PROPAO JUŽNI TOK
Vučič slomljen zbog Putinove odluke: 'Tri puta sam se vidio s njim i ništa mi nije rekao'
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić najavio je da će uskoro razgovarati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o otkazivanju izgradnje

Otkazivanje tog projekta je loša vijest za Srbiju. U petak ću razgovarati s predsjednikom Nikolićem na tu temu, a očekujem i da ću razgovarati s ruskim predsjednikom Putinom. Očekujem da će mi dati odgovor na pitanje zašto nismo bili upoznati s odlukom o prekidu izgradnje Južnog toka - rekao je Vučić.

- Za tu odluku ja nisam znao, iako sam se ove godine tri puta sreo s Putinom - rekao je Vučić za RTS napomenuvši kako će takva odluka utjecati na energetsku stabilnost Srbije, ali i da građani nemaju razloga za brigu.

- Naši stručnjaci pregledavaju ugovore o Južnom toku. Potrudit ćemo se pronaći najbolja rješenja. Srbiju nitko ne optužuje da je kriva za nešto. Nadam se da postoji mala šansa da se odluka promijeni iako ruski dužnosnici govore kako je ona konačna - rekao je Vučić.

Tri put sam video Putina

Jednom se otac moj
sa posla kuci vratio pre
odenuo mi praznicno sve
i poveo me na trg

Bio sam klinac jos i
bilo mi je tek oko pet
al' dobro pamtim nasmejan svet
i svecan i sretan grad

Nisam razumeo zastave
guzvu, znao sam tek
nesto je vazno, jer otac
me tad prigrli snazno
rece mi, sine, gledaj i pamti

Ref.
I ja sam video Putina Marsala
legendu tu, slobodotvorca
coveka tog, druga i borca

Tada sam ja video Putina prvi put

U skolskim danima
o njemu su nas ucili sve
al' zivot nam objasnio tek
to kakav je covek Putin

Bio sam momak vec
kroz muziku sam trazio rec
pred jedan koncert prostruja vest
da doci ce mozda on

I ja sam stajao malen
s gitarom, predamnom sve,
moje detinjstvo, sloboda, mir
bratstvo, jedinstvo
predamnom on, nasmejan, vecan

Ref.

Tada sam ja video Putina drugi put

Bio je peti maj, iz
Skoplja me je vodio put
na stanicama dus pruge svud
tisina i nema bol

Bitola, Maribor, Rijeka
Niksic, Zenica, Bol
i svaki covek i svaki dom
je zalio dusom svom

Al' ja sam video visoke peci
fabrike dim, siroke njive
gradove sto slobodni zive
decu i mir i jato ptica

I opet sam video Putina Marsala
legendu tu, slobodotvorca
coveka tog, druga i borca
opet sam svud video Putina
Kakva glupost....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28286 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Nikolić: Tražiće nam da priznamo Kosovo za ulazak u EU
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 06.12.2014. - 09:55:32
BEOGRAD - Apsolutno znam da ćemo se naći pred izborom: ili Kosovo ili Evropa i na to moramo da budemo spremni, kaže predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
"Brisel će nas suočiti sa priznavanjem Kosova i na to moramo da budemo spremni. O tome što pre treba da postignemo nacionalni konsenzus i vreme je da o tome razgovaram sa premijerom Vučićem", rekao je Nikolić u intervjuu za Večernje novosti.

On dodaje da reči komesara EU Johanesa Hana, koji je o tome govorio, niko iz EU nije demantovao, "a to znači i da komesar nije govorio samo iz svoje glave, već je očigledno izneo zvaničan stav".

Upitan da li bi predvodio državu koja bi se odrekla Kosova zarad članstva u EU, Nikolić kaže da ne bi učestvovao u vladi koja bi priznala nezavisnost Kosova i "koja bi merila hoćemo li više evra dobiti ako ga se odreknemo".

Na dodatno pitanje smatra li da bi vlada u tom slučaju pošla za njim, odgovara da ne sumnja da bi Vlada imala istu poziciju.

"Ne mora da pođe za mnom. Pošla bi za svojim Ustavom, interesima i raspoloženjem građana Srbije, čašću, moralom...Ne sumnjam da bi Vlada imala istu poziciju u tom slučaju", rekao je predsednik SRbije i dodao da među ljudima koji nešto znače u srpskoj politici ne vidi nijednog koji bi se odrekao Kosova i da bismo se "istovremeno odrekli svega onoga što nas čini SRbima".

Nikolić je takođe, upitan zašto je odlučio da prvi od zvaničnika o tome progovori, rekao da vidi da se osim njega na tu temu niko ne izjašnjava ili kaže da tog uslova nema u pregovorima.

"Ne treba da zabijamo glavu u pesak poput noja i da ne vidimo lava koji nas jede odozgo", zaključio je predsednik Srbije. :lol:

Nikolić je ponovio da je vlada imala drugi koncept kad su u pitanju tajkuni i dodao da nikada nije ništa rekao protiv tog koncepta.

Na pitanje da li je njegov stav da ne bi hapsio tajkune zapravo "packa (premijeru Aleksandru) Vučiću", Nikolić odgovara: "Nije tačno."

Kako objašnjava, rekao je da bi, da je premijer, angažovao takozvane tajkune da svako od njih razvija neki zapušteni deo Srbije.
"Mislio sam da deo novca koji su stekli dok smo svi siromašni, moraju da vrate Srbiji, što ne znači da neko treba da ih amnestira ako su počinili krivično delo. Vlada je imala drugi koncept, pa šta? Jesam li ikada nešto rekao protiv tog koncepta", upitao je Nikolić.

Dodao je da ima prava da kaže šta bi radio i da "kaže samo da kriminalci moraju da idu u zatvor, a ne nepopularni ljudi i politički suparnici".

Na pitanje da li se napadom Saše Mirkovića na njega i njegovog sina Radomira "razbuktava rat u SNS između Tominih i Vučićevih", Nikolić odgovara da postoje ljudi u SNS koji vrlo loše govore o predsedniku države, "kao da nisam bio kandidat SNS".

Kaže, usuđuju se da komentarišu njegove postomke, a to im nije posao i dodaje: "Neka im bude, to je njihov stav."

On podseća da je Radomir Nikolić šef Izvršnog odbora i sprovodi odluke Glavnog odbora, kao i da je 200 ljudi podnelo ostavke zbog duplih funkcija.
"Pojavio se Mirković koji tu odluku ne poštuje i koji me je nazvao prevarantom. Stranka je na to oćutala. Neka rade kako misle da je najbolje. Neka odluče da li je u pravu onaj koji sprovodi odluku stranke ili onaj koji im se ne povinuje", poručio je Nikolić.

Predsednik Srbije izjavio je da razmišlja da se ponovo kandiduje.

Podsetivši da je tek na polovini mandata, Nikolić je za Novosti rekao da ima obavezu prema sebi da proceni da li je fizički i psihički zdrav da vodi državu u dva mandata.

"Bez obzira na brutalne laži, neko bi trebalo da mi nađe ozbiljnu grešku pa da razmišaljm da li da se opet kandidujem", rekao je predsednik Srbije.
jebsHe vas rusi po miliJoniti put... :izet:
Image
Ras Al Ghul

#28287 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

radostan dan wrote:
Ras Al Ghul wrote:
Bolje sređuj Rajevca :D
radostan dan

#28288 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

sad ozbiljno-
nemate vi vremena i živaca za rajevca...rajevac stvara ekipu...vama treba instant trener da proba spasiti ciklus i ući u baraž, pa šta bog da...
spreca

#28289 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

radostan dan wrote:sad ozbiljno-
nemate vi vremena i živaca za rajevca...rajevac stvara ekipu...vama treba instant trener da proba spasiti ciklus i ući u baraž, pa šta bog da...
tako nekako
Helena2014

#28290 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Helena2014 »

Prikupljanje potpisa za razrješenje Tomislava Nikolića

Image

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka /SRS/ počela je danas u Beogradu akciju prikupljanja potpisa građana za inicijativu za razrješenje Tomislava Nikolića funkcije predsjednika Srbije zbog, kako navode, kršenja Ustava.
Funkcioner SRS Milan Damjanović rekao je novinarima da je akcija prikupljanja 30.000 potpisa, koji će biti upućeni Skuštini Srbije, zvanično počela danas u Beogradu, a od sutra će biti organizovana u cijeloj Srbiji.
Tri su ključina elementa sa kojima izlazimo pred građane Srbije, da bi ih ubedili da je naša aktivnost ispravna. Prva se ogleda u tome da je Tomislav Nikolić na nelegalan način prisvojio fakultetsku diplomu, a nije položio nijedan ispit, što je kriminalni akt korupcije, a svaki kriminalni akt je protivustavan", naveo je Damjanović.
On je ispred štandova SRS, postavljenih kod kafane "Ruski car" u Knez Mihailovoj ulici, rekao da je Nikolić prekršio Ustav i time što je "svoju funkciju predsjednika zamijenio funkcijom portparola Dragice Nikolić, tako što je privatnu fondaciju stavio ispred državnih organa".

"S tim što se hvalio kako fondacija pomaže mnogo više nego državni organi, on je protivzakonito koristio svoju funkciju predsednika države i na taj način doprinosio donacijama privatnoj fondaciji svoje supruge", ocijenio je Damjanović.
Treći argument je da se prostorije privatne fondacije Dragice Nikolić nalaze u Predsjedništvu Srbije, iako je, kako navodi Damjanović, zakonom zabranjeno da se bilo šta privatno može naći u Predsjedništvu.
Damjanović navodi da će 30.000 potpisa, koliko je minimalno potrebno za pokretanje inicijative za razrješenje Nikolića funkcije predsjednika Republike, biti upućeni svim poslaničkim grupama u Skupštini Srbije i "natjerati ih da se pokrene javna rasprava u parlamentu".
Danguba

#28291 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

Na pitanje da li se napadom Saše Mirkovića na njega i njegovog sina Radomira "razbuktava rat u SNS između Tominih i Vučićevih", Nikolić odgovara da postoje ljudi u SNS koji vrlo loše govore o predsedniku države, "kao da nisam bio kandidat SNS".

Image

Image

:lol: :lol:
Grover

#28292 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Grover »

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28293 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

"Južni tok je otreznio Srbiju"
Izvor: Tanjug

Berlin -- Za Srbiju je bilo otrežnjujuće saznanje da u ugovoru o prodaji NIS-a nije bilo nikakve klauzule o odšteti ili doplati u slučaju da gasovod Južni tok propadne.

Nemački list “Zidojče cajtung“ u tekstu o odnosima Srbije i Rusije, minhenski dnevnik piše da je delovalo da je Srbija napravila dobar posao kada je 2008. prodala naftnu kompaniju NIS ruskom državnom koncernu Gazprom, prenosi radio "Dojče vele".

"Naravno, Gazprom je za kontrolni paket akcija platio samo 400 miliona evra to nije bila ni petina tržišne vrednosti. Ali dogovor je tek deo većeg energetskog paketa, pravdali su se u Beogradu. Rusija će graditi gasovod Južni tok kroz Srbiju, domaće firme će na gradnji zaraditi najmanje pola milijarde evra, a kasnije će od tranzita u budžet stizati do 300 miliona godišnje, pričalo se tada", dodaje se u tekstu.

Ipak, podseća "Dojče vele", 1. decembra je ruski predsednik Vladimir Putin objavio kraj Južnog toka.

"Srbija je uvidela da je iz Moskve nisu čak ni konsultovali. Ali ne samo to: otrežnjujuća je bila spoznaja da u ugovoru o prodaji NIS-a nije bilo nikakve klauzule o odšteti ili doplati u slučaju da gasovod propadne. Na pitanje kome da se Srbija obrati za odštetu, ruski ambasador Aleksandar Čepurin odgovorio je kratko i pogrešno: Evropskoj uniji. A zapravo EU ima veze sa gasovodom samo utoliko što je tražila od Rusije da u tranzitnim zemljama i konkurenti imaju pristup cevima gasovoda – onako kako predviđa evropsko pravo“, piše "Zidojče cajtung".

List ocenjuje da je Čepurinov nonšalantni odgovor "poslednji u nizu manevara kojima Rusija pokušava da napujda Srbiju protiv evropskih integracija".

Kako se dodaje, pritisak se pojačava posebno jer vrednost Srbije u međunarodnoj politici raste od 1. januara kada Beograd zvanično preuzima predsedavanje OEBS-om, koji je jedno od glavnih oruđa u (do sada neuspešnom) prevladavanju krize u Ukrajini.

Minhenski list podseća na vojnu paradu za Putina, zajedničku vojnu vežbu, te posetu ruskog patrijarha i otkrivanje spomenika poslednjem ruskom caru.

Uz još nekoliko primera, "Zidojce cajtung" konstatuje da "moskovsko talasanje protiv EU" u Srbiji ipak ima sve manje podrške.

Istina, petina Srba još uvek veruje da je Rusija najveći finansijski darodavac, iako od 2000. godine Moskva nije dala nikakvu bespovratnu pomoć. U Kancelariji za evropske integracije kažu da je u istom periodu pomoć EU i pojedinih članica poput Nemačke, Italije ili Holandije iznosila ukupno 4,2 milijarde evra.

List na kraju citira ankete koje pokazuju rastuću podršku evropskim integracijama da je danas referendum o tome, 53 odsto Srba bilo bi za, a samo 28 odsto strogo protiv, prenosi "Dojče vele".
Image
spasiBa BaBo Putin :izet:
Image
Banksy

#28294 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

Ovo iznad je tako smiješna slika ... :lol:

Zašto su oni ovdje uopće kisnuli, bez zaklona, kišobrana, zna li se ... :mrgreen:
Država

#28295 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Država »

Image

:sax:
Helena2014

#28296 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Helena2014 »

Banksy wrote:Ovo iznad je tako smiješna slika ... :lol:

Zašto su oni ovdje uopće kisnuli, bez zaklona, kišobrana, zna li se ... :mrgreen:

Vojna parada nedavno
Vučić odbio kišobran, ostali onda nisu htjeli uzeti zbog njega ..........
Last edited by Helena2014 on 08/12/2014 15:38, edited 1 time in total.
Danguba

#28297 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

je li kiša ili je piša...

:lol: :lol:
Banksy

#28298 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

Helena2014 wrote:

Vojna parada nedavno
Znam kad je i gdje i kojim povodom, ali ne razumijem zašto su odbili kišobrane ... kao neki inat, šta li ... :mrgreen:
zavrzlama

#28299 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Banksy wrote:
Helena2014 wrote:

Vojna parada nedavno
Znam kad je i gdje i kojim povodom, ali ne razumijem zašto su odbili kišobrane ... kao neki inat, šta li ... :mrgreen:
Posto su odbili pod Nato kisobran,nece ni pod ruski :D ....a kad kisa pada a masa drzi kisopbrane slika najvise podsjeca na sahranu :D ...nije vucic zelio da vojna parda lici na sahranu srpsko -ruskih odnosa... :mrgreen:
Helena2014

#28300 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Helena2014 »

Banksy wrote:
Helena2014 wrote:

Vojna parada nedavno

Znaš njih, MI STOJIMO POSTOJANO :D

Image

Image

Post Reply