Dešavanja u Srbiji

Post Reply
Maverick78

#22076 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maverick78 »

Mene ovo juce nasmijalo, onako dobro, pa kakvi su to likovi :lol: . Pazi sad, odustacemo od debate o Haskom Tribunalu u UN ako dopustite da srpski osudjenici (znaci zlocinci) izdrzavaju kaznu u Srbiji :lol: :shock: :o :run:
Pa da li su oni fakat mislili da ce neko da padne na tu foru? :lol:
Hag odbio Nikolićev predlog

Beograd -- Haški tribunal odbacio predlog predsednika Tomislava Nikolića da ne bude rasprave o njegovom radu u UN ako osuđenici srpske nacionalnosti služe kazne u Srbiji.

Srpski državni vrh bio je spreman da odustane od debate o Haškom tribunalu da je ovaj sud pristao da osuđenici srpske nacionalnosti kazne služe u našoj zemlji. Ovaj predlog Beograda, međutim, nije prošao i zbog toga će, kako je i planirano, predsednik Tomislav Nikolić prvi govoriti na Ist Riveru, 10. aprila, saznaju "Večernje novosti".

Govoreći o debati u UN, Nikolić je poručio da je pokušao da nađe drugačije rešenje, ali nije uspeo, i da zato, nažalost, ide u Njujork. To rešenje je, kako saznaju "Novosti", bilo upravo služenje kazne haških optuženika u Srbiji.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=698979
vivace

#22077 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

pa da dodju u srbiju, drzali bi ih par godina i posle naravno, pustili. :skoljka:
vivace

#22078 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

mozda bi u srbiji biti jaci i glasniji i agresivniji levicari,pa makar doslo i do rata. izmedju levicara i desnicara. zasto samo oni da budu agresivni. pa jel su titovi vojnici bili mlakonje...pa nisu. levicari su tad zivote davali za ideju.tesko nama... :x ovi nasi manijaci ce da naprave jos neki rat,a na kraju rat izmedju samih sebe...
Maverick78

#22079 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maverick78 »

Evo ga zasto drzava ne moze naprijed... kriminal ce da je pojede, a jedan skandal zamjeni novi i na onaj stari se zaboravi. Evo ga novi. Ovaj Bajatovic krade vec godinama, a cjenim da se nece puno promjeniti ni nakon ovog Insajdera. Srbijagas ciji je direktor u dugovima milijardu eura, mashala. Drzava trosi na desetine miliona eura za navodnu izgradnju Juznog toka, a da ne postoji nijedna institucija koja kontrolise da li novac zavrsi gdje treba :shock:
“Strogo poverljivo” poslovanje Srbijagasa

Ekipa emisije Insajder skoro godinu dana priprema novi serijal u kojem otkrivamo mnoge strogo čuvane tajne u vezi energetskog sporazuma između Srbije i Rusije, sve detalje o nekontrolisanom trošenju novca za izgradnju međunarodnog gasovoda Južni tok, ko i kako zarađuje dok građani Srbije skupo plaćaju gas, kao i zbog čega je JP Srbijagas u dugovima od skoro milijardu evra.

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izbegava da odgovori na pitanja koja su u interesu javnosti, iako je direktor javnog, a ne privatnog preduzeća.

Oznaka “strogo poverljivo” sastavni je deo gotovo svih ugovora koje se tiču takozvanog posla veka u Srbiji – izgradnji Južnog toka u Srbiji. Za izgradnju gigantskog međunarodnog gasovoda kojim ruski gas treba da se transportuje u južnu i srednju Evropu, a koji treba da prođe kroz Srbiju, država već troši na desetine miliona evra. Međutim, prema istraživanju Insajdera skoro nijedna nadležna institucija ne može da kontroliše u šta se sve ovaj novac ulaže.

Koliko će šta koštati i da li će i kada Srbija početi da naplaćuje takse od protoka gasa kroz Srbiju po svemu sudeći malo ko precizno zna. Ovi podaci trebalo bi da su do detalja razradnjeni u dokumentu koji se zove Studija izvodljivosti, ali prema istraživanju Insajdera ovaj dokument nema ni nadležno ministarstvo ni Vlada Srbije.

Kako najavljuju mediji izgradnja Južnog toka koštaće Srbiju oko 830 miliona evra. Prema odluci Vlade ceo posao vodi Srbijagas, javno preduzeće čiji je osnivač država.

Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa više od šest meseci na sve moguće načine izbegava da odgovori na pitanja koja su u interesu javnosti, iako je i zvaničnim dopisom pristao na intervju za novi serijal Insajdera.

Snimanje je posle više odlaganja bilo i zakazano za 27. februar, pa potom odloženo zbog prehlade Dušana Bajtovića. Nakon toga Bajatović je prekinuo komunikaciju sa novinarima Insajdera u vezi snimanja intervjua.

Ekipa Insajdera je zato odlučila da sačeka Dušana Bajatovića ispred njegove kuće u Novom Sadu kako bi mu postavila pitanja u vezi poslovanja Srbijagasa I razloga za izbegavanje intervjua.

Insajder: Gospodine Bajtoviću, Ivan Angelovski, emisija Insajder B92, zbog čega se ponašate kao da je Srbijagas vaše privatno preduzeće?

Bajatović: Ja se uopšte ne ponašam kao da je Srbijagas...

Insajder: Pa izbegavate da odgovarate na pitanja Insajdera, izbegavate da dođete na intervju već godinu dana...

Bajatović: Nije...

Insajder: Izbegavate da nam dostavite odgovore na pitanja...

Bajatović: Kao što znate, ne izbegavam, dostavili smo vam sve u pisanoj formi...

Insajder: Niste nam dostavili ništa već godinu dana...

Bajatović: Snimili ste, snimili ste, ovaj, snimili ste i pokrivalice.. A ja ću vam odgovoriti kad budem smatrao da je to shodno...

Insajder: Pa shodno je...

Bajatović: Pošto po zakonu nisam dužan. Pa rekao sam da ću dati intervju kad budem imao vremena za to...

Insajder: Ako imate vremena da odgovarate na pitanja o skrivenoj kameri premijera, imate vremena i za Insajder...

Bajatović: Ne brinite, javiću se ja vama .Hvala vam.

Insajder: Kada možemo da očekujemo?

Bajatović: Čim budem stigao, javiću vam se, hvala vam

JP Srbijagas nije ni po Zakonu o dostuponosti informacija poslao odgovore i dokumentaciju o poslovanju. Insajder je zbog toga uputio žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja, po kojoj je Poverenik danas doneo rešenje i naložio da Srbijagas dostavi traženu dokumentaciju B92 u roku od 5 dana.

http://www.b92.net/insajder/aktuelno-ve ... _id=699248
vivaldi

#22080 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

zajeban je insajder, prava kritika sistema za razliku od pere s onog sveta
radostan dan

#22081 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

vivaldi wrote:zajeban je insajder, prava kritika sistema za razliku od pere s onog sveta
ja to pokušavam da objasnim ovdje, al slabo ide...
valjda je do mene. 8-)

:thumbup:
vivace

#22082 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

a taj bajatovic je rekao da je jedan vec platio sto je milosevic prebacen u hag,misleci na ubijenog djindjica,tada premijera srbiije...
vivace

#22083 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

dodjem ja kod mog vec cuvenog komsije i pitam ga da li ima nesto za citanje. naravno ima, sta ima ?sabrana dela dobrice cosica. :-) ..sta bi drugo i imao. kaze juce je bio u centru sava da im neko visoko lice iz nemacke vojske dodje da se izvine za bombardovanje i taj tip iz nemacke je pricao 1 sat ,izvinio se, dobio dug aplauz. i kaze on meni sledeci put i tebe vodim ...a meni se blago digla kosa na glavi,ali ici cu s njim da proucavam neprijatelja...da vidim i ja uzivo atmosferu na takvim desavanjima,a da nisam sa ove strane,moje strane, strane zuca.

ukucaj zene u crnom ,pa ces dobiti link o kome pricam. druga srbija . zuc ,moja srbija..
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#22084 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by KatarinaKosaca »

vivace wrote:ukucaj zene u crnom ,pa ces dobiti link o kome pricam. druga srbija . zuc ,moja srbija..
Istina. Imala sam priliku to vidjeti, imam nekolik prijatelja iz "druge Srbije" i odgovorno kažem da je to najzdraviji i najhrabriji elemenat od Triglava do Đevđelije..
vivace

#22085 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

eto,imamo i mi nesto sto nije za potcenjivanje i za ismejavanje,nesto sasvim normalno. :)
KatarinaKosaca

#22086 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by KatarinaKosaca »

vivace wrote:eto,imamo i mi nesto sto nije za potcenjivanje i za ismejavanje,nesto sasvim normalno. :)
Imate vi još. Ovo je najbolje na Balkanu u političkom smislu. Imate dobre liječnike, dobro školstvo, jeftine knjige, u modi ste haman pa Italija... ima toga ...
vivace

#22087 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

sta znaci HAMAN ?
KatarinaKosaca

#22088 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by KatarinaKosaca »

vivace wrote:sta znaci HAMAN ?
:D skoro pa... mislim najpribližnije objašnjenje
vivace

#22089 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

KatarinaKosaca wrote:
vivace wrote:eto,imamo i mi nesto sto nije za potcenjivanje i za ismejavanje,nesto sasvim normalno. :)
Imate vi još. Ovo je najbolje na Balkanu u političkom smislu. Imate dobre liječnike, dobro školstvo, jeftine knjige, u modi ste haman pa Italija... ima toga ...
e, hvala na objasnjenju. :D sto se tice lecnika,ovde se sve placa i to u formi mita,na pr. operacija ciste na jajniku ti kosta nesto vise od 1000 evra,sto se tice skolstva treba da zagrizes malo pa da vidis u kolikoj meri je to cetnicko,knjige nisu bas nesto jeftine....ne znam sta da ti kazem...
kojetou

#22090 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kojetou »

Imate vi u srbiji svasta nesto ali ste sto se nogometa tice totalni kur** :evil: :evil: :evil:

:D
Bodkin

#22091 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bodkin »

kojetou wrote:Imate vi u srbiji svasta nesto ali ste sto se nogometa tice totalni kur** :evil: :evil: :evil:

:D
:lol: :lol: :lol:
vivace

#22092 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

e,pa nogomet me ne interesira. :mrgreen: nisam ja decko pa da me interesuje nogomet. :D
kojetou

#22093 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kojetou »

vivace wrote:e,pa nogomet me ne interesira. :mrgreen: nisam ja decko pa da me interesuje nogomet. :D
A imasli decka? Ako nemas posalji mi pp.... :lol:
karanana

#22094 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by karanana »

vivace wrote:bora corba cetnik. strava i uzas-! :-) :x
evo gledam ga na da mozda ne.
par exellance.
BatoS

#22095 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by BatoS »

"EU nastavlja Muratovu tiraniju"

Beograd -- Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kaže da je Kosovo sudilište "božije pravde" kako Srbima i Albancima, tako i Evropi i celom svetu.

On je trenutnu situaciju u pokrajini uporedio sa "petovekovnom otomanskom tiranijom".

Amfilohije je na skupu "Njegošev kosovski zaplet", rekao da je Njegoš bio i ostao "proročka savest" kako za Srbe svog vremena, tako i za Srbe uopšte, ali i celu Evropu, jer je njegovo opredeljenje bilo "kosovsko-zavetno".

Njegoš je, kako je istakao mitropolit Amfilohije, jedna od najznačajnijih ličnosti u našoj dugovnoj, filozofskoj, crkvenoj, bogoslovskoj i narodnoj istoriji i biću, a njegova državnička vizija je bila vizija obnove Dušanovog carstva.

Za Njegoša, prema Amfilohijevim rečima, Kosovo nije prosto grobnica, nego i živonosni grob za budućnost.

Mitropolit je, govoreći o bombardovanju SRJ 1999. godine, rekao da je sve što se događalo u vreme Drugog svetskog rata i od 1945. do 90-ih godina, bila priprema za bombardovanje i ponovno odsecanje Lazareve glave - Kosova, od njegovog tela, odnosno ostatka Srbije.

"Bombardovanje i okupacija Kosova i Metohije, koja i danas traje kao podloga takozvane nezavisnosti, jeste opredeljenje Evrope za nastavak Muratovske tiranije i petovekovnog otomanskog gospodarenja Kosovom", rekao je Amfilohije.

On je na tribini u Kolarčevoj zadužbini naveo da "aktuelna srpska vlast kao da je ostala bez Lazarevog, Karađorđevog, Miloševog i Njegoševog duha", pa "kaže da spasava što se spasiti može" i "proglašava da je Kosovo izgubljeno žrtvujući sebe i svoju žilu kucavicu - Kosovo, za evropsku činiju sočiva".

"Žrtvovanje svoje žile kucavice za evropsku činiju sočiva ili za evropske integracije sadašnja vlast kao da prodaje, kao da se našla u opasnosti da proda obraz i veru za večeru. Kao da će tu činiju sočiva i dobiti. Kao da Zapadna Evropa nudi nešto više Srbiji nego Murat pre 620 godina", rekao je Amfilohije.

Skupu koji je organizovao Fond "Slobodan Jovanović" prisustvovali su, pored ostalih, akadamik Matija Bećković, lider DSS Vojislav Koštunica i drugi funkcioneri te partije.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=699793
vivace

#22096 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

karanana wrote:
vivace wrote:bora corba cetnik. strava i uzas-! :-) :x
evo gledam ga na da mozda ne.
par exellance.

on je pre 20 godina imao dobfre pesme,posle se dao u politiku,u cetnistvo. on jeste cetnik a ti kako hoces. slusaj pesme pre 20 godina. da si ga video samo u sajkaci i raznim odlikovanjima ,bio gost ondassnje televizije u ratu kad smo bili.
graue_maus

#22097 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by graue_maus »

dovoljno pogledat prvih par min ...........
vivace

#22098 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

maus,hvala ti. na linku.
graue_maus

#22099 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by graue_maus »

POZNATI SRPSKI ISTORIČAR I ETNOLOG TVRDI: Thompson, Oliver Dragojević i Zdravko Mamić su porijeklom hercegovački Srbi :lol: :lol: :lol:
http://** No links **.ba/front/thompson-oliver-dr ... vacki-srbi
vivace

#22100 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

graue_maus wrote:POZNATI SRPSKI ISTORIČAR I ETNOLOG TVRDI: Thompson, Oliver Dragojević i Zdravko Mamić su porijeklom hercegovački Srbi :lol: :lol: :lol:
[url]http://**%20No%20links%20**.ba/front/thompson-oliver-dragojevic-i-zdravko-mamic-su-porijeklom-hercegovacki-srbi[/url]
koja glupost...ima takvih istoricara,glupaka... :lol:
Post Reply