Dešavanja u Srbiji

Post Reply
Kornelije

#21326 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kornelije »

Još jednom, u Vojvodini je 67% srpskog stanovništva, tako da je republika čista iluzija Vojvođanske partije.

I dragi forumaši, ne morate da prenosite saopštenja i izjave stranki koje imaju ispod 1% podrške, nebitni su a neko će steći pogrešnu sliku o stanju na terenu :)
stotka12

#21327 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by stotka12 »

CungaLunga wrote:Sasvim nadrealno :lol: :lol: :lol:

On topik :D
Ružić: Zloupotrebljena Dačićeva dobrota

Predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić ocenio je danas da je skrivenom kamerom na skaredan način zloupotrebljena dobra volja i profesionalizam "ne Ivice Dačića nego predsednika Vlade jedne države".

- Bilo bi krajnje vreme da se nađe mera koja bi sankcionisala takvu vrstu šunda koja se propagira preko medija. Ovo neće ni na koji načina narušiti ugledu gospodina Dačića ili SPS-a, ali bih voleo da verujem da će ovo biti poslednji put da se ovako nešto dešava - istakao je Ružić.

Upitan zašto premijer nije otišao iz emisije ako se osećao neprijatno, Ružić je odgovorio da je i "premijer čovek od krvi i mesa", te da u takvoj situaciji "neko ume da se snađe, a neko ne". :lol: :lol: :lol:
Zalipio pogled ko da nije vidio ..... ocima :lol: :lol: :lol: :lol:
stotka12

#21328 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by stotka12 »

Kornelije wrote:Još jednom, u Vojvodini je 67% srpskog stanovništva, tako da je republika čista iluzija Vojvođanske partije.

I dragi forumaši, ne morate da prenosite saopštenja i izjave stranki koje imaju ispod 1% podrške, nebitni su a neko će steći pogrešnu sliku o stanju na terenu :)
Koliko ih ima u Crnoj Gori?
Srba mislim .....
mO k3

#21329 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mO k3 »

vidjo covjek mindzos ,stas :mrgreen: mada sam ja ubijedjenj da on voli bate .... ali to nije vazno
harell

#21330 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by harell »

greska :skoljka:
Kornelije

#21331 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kornelije »

stotka12 wrote:
Kornelije wrote:Još jednom, u Vojvodini je 67% srpskog stanovništva, tako da je republika čista
Koliko ih ima u Crnoj Gori?
Srba mislim .....

Ne znam za novi popis, ali po popisu sa početka prošle decenije (koji je dakle relevantniji jer se razjedinjenje desilo 2006.), Srba je bilo iznad 30% a Crnogoraca iznad 40%.
Uporedi to sa Vojvodinom danas gde ima 67% Srba i manje od 1% "Vojvođana".
radostan dan

#21332 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Image
Sezam

#21333 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Sezam »

CungaLunga wrote:
Koketiranje Novaka Đokovića sa pravoslavljem, od onog busanja u grudi junačke koje podrazumeva da su svi ostali bezvredne gnjide (a gde je onda čar pobede?), preko duhovnog dubla sa svetim Savom, do fanatičnog krštenja i pogleda uprtog u nebo, moralo je da rezultira žrtvama. Video uradak pred vama je živi dokaz teške poremećenosti srpskog društva. Jer kako drugačije tumačiti idiotluk-stihovanje poput “Ti si Nole i ponos i sreća, Srbija je s tobom sve veća i veća”, ili "I da hoće, ne mogu da spreče, da zauzmeš postolje najveće". Vaistinu, Srbija bez mentalnih granica!
http://www.e-novine.com/entertainment/e ... rbije.html

:D
radostan dan wrote:zamalo ne zapjeva- ko bi reko, desilo se čudo...
:lol:
Ma daj bolan, ko je ovo rezirao? :lol: Bezze, trebao je onaj lik da gusla preko reketa, a ne gusala, tek onda bi video licio na nesto :D
Nacionalniid_BOSANCI

#21334 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

VIJESTI > REGION

31.01.2013. | PIŠE: ANADOLIJA

ALEKSANDAR ODŽIČ, LIDER VOJVOĐANSKE PARTIJE

Vojvodina mora biti republika!

Vojvodina je ostala jednino neriješeno pitanje od svih dijelova bivše Jugoslavije, rekao je Odžić

Aleksadar Odžić, lider Vojvođanske partije koja stoji iz postavljanja plakata '' Vojvodina Republika – Sloboda za Vojvodinu'', što su proteklog vikenda osvanuli na više mjesta u Novom Sadu, najavio je odlučnu borbu te stranke kako bi Vojvodina dobila status republike unutar Srbije.

Ovaj nekadašnji funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) svjestan je da Vojvođani za svoje stavove ''nemaju sugovornika u Beogradu'', ali od svog cilja, ipak, neće odustati. Najavljuje i nove akcije.

Kaže da rješenje vidi samo u stvaranju republike Vojvodine koja će biti u sastavu složene države Srbije.

''To vidimo kao rješenje gdje bi u jednom ravnopravnom statusu i dogovoru ova zemlja konačno došla do nekih normalnih zaključaka i prosperiteta u budućnosti. Vojvodina je ostala jednino neriješeno pitanje od svih dijelova bivše Jugoslavije. To pitanje se mora riješiti. Svi su izvukli dovoljno pouka iz onog što se dešavalo na Balkanu'', istakao je on.

Ovakve stavove podržava i Vojvođanski klub na čelu sa Đorđem Subotićem, vojvođanska intelektualna zajednica u kojoj, uz ostale, dominira dr. Janja Beč Neumann, kao i značajan dio tamošnje javnosti.

''Plakati ''Vojvodina Republika – Sloboda za Vojvodinu'' su samo reakcija našeg članstva, simpatizera i dobrog dijela vojvođanske javnosti na događaji unazad nekoliko nedjelja i mjeseci. Moram da kažem da je situacija prilično zabrinjavajuća iz razloga što vidimo sve učestalije napade na administraciju u Vojvodini, na vojvođanski politički i ekonomski subjektivitet. S druge strane, imamo našu pokrajinsku vladu, administraciju koja je u nekoj defanzivi iz samo njima znanih razloga. Stiče se utisak kao da nisu bili spremni da se odupru svemu onome što rade centralne vlasti iz Beograda''.

Najavljuje da će insistirati na tome da Vojvodina bude republika.

''Moramo razdvojiti političku borbu od suštine. Suština je u tome da mi, kao i većina stranaka s ovih prostora, ali i stranaka nacionalnih zajednica, težimo ka vrlo jasnim elementima. To su sudska, zakonodavna i izvršna vlast u Vojvodini, te vojvođanska imovina i vojvođanski prihodi. Mi kao partija smatramo da je to jedino moguće ostvariti kroz republiku. Nešto nalik staroj Jugoslaviji. Tada ne bi mogao niko, ma odakle bio, pa i iz Beograda, da prodaje vojvođansku zemlju, naftnu industriju, da gasi Razvojnu banku Vojvodine, da prodaje poljoprivredne kombinate, a da ne pita vlasti ili vojvođansku administraciju... Mi to vidimo kroz republiku, federalizaciju Srbije'', smatra Odžić, nadajući se da su političari u Beogradu ''naučili nešto u posljednjih 20 godina''.

Podsjetio je na Slobodana Miloševića i njegovu jogurt-revoluciju kojom je, kao i u slučaju Kosova, i Vojvodini oduzeta stvarna autonomija. Otimačina od Vojvodine, kako ističe, nastavljena je i u vrijeme bivšeg predsjednika Vojislava Koštunice.

Da li Vojvodina može imati sudbinu Kosova?

Odžić priznaje da su srbijanski ekstremisti koji traže potpuno ukidanje Vojvodine osokoljeni novim vlastima koje im ''na jedno oko zažmure na neke njihove akcije''. No, vjeruje da je to ''kratkog daha''.

''Mi smo svjesni da nemamo sagovornike u Beogradu. Ja to stalno govorim. Ne možete od onih koji su vam oduzeli sve da očekujete da će vam vratiti nešto. Prema tome, i dalje smatramo da je jedino moguće rješenje da se kroz demokratski dijalog, dakle, mirnim putem, dođe do rješenja. Smatramo da su vojvođanski parlament i naša Banovina prava adresa. Moramo doći u situaciju da autohtone vojvođanske stranke i stranke nacionalnih zajednica imaju većinu u tom Parlamentu Vojvodine.

Pokazalo se da je autonomija, ovakva kakva jeste, potrošena kategorija i da se može tumačiti na ovaj ili onaj način. Nemamo zaštitu vojvođanske administracije'', konstatirao je Odžić.

Najavio je da će u martu biti održana Izborna skupština Vojvođanske partije na kojoj će biti ozvaničen program koji će ''definirati naša zalaganja za republiku Vojvodinu u sastavu složene države Srbije''.

''Vojvodina će po prvi put u svojoj historiji dobiti vojvođanske republikance koji se beskompromisno boriti za sva prava koja su oduzeta Vojvodini. Nećemo dozvoliti 1988. godinu i jogurt-revoluciju. Okolnosti u okruženju su drugačije u odnosu na ono što je bilo tada'', poručuje Odžić.

Srbizacija Vojvodine

Nadalje, Odžić ukazuje na još neke zabrinjavajuće, ali i znakovite tendencije u Vojvodini.

"Moram kazati da smo mi sada izloženi jednoj ćirilizaciji i srbizaciji Vojvodine. To se sada na svakom mjestu vidi. U Novom Sadu se, primjerice, sada mijenjaju i display koji pokazuju relacije. Mi do sada nismo obraćali pažnju na to da li je taj display na ćirilici ili latinici. Ali, kada neko to promijeni na ćirilicu, vidite koliko to stvara problema. Mi moramo biti razumni. Mi moramo da mirnim putem dođemo do onog što Vojvodini i pripada'', zaključuje Odžić.

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/regi ... -republika
Kornelije wrote:Još jednom, u Vojvodini je 67% srpskog stanovništva, tako da je republika čista iluzija Vojvođanske partije.

I dragi forumaši, ne morate da prenosite saopštenja i izjave stranki koje imaju ispod 1% podrške, nebitni su a neko će steći pogrešnu sliku o stanju na terenu
:)
vivace

#21335 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

evo sa terena. dodjem ja danas kod komsije na kafu,kad tamo podstanar iz rs. fakultetski obrazovan covek i sta, mrzi cedu jovanovica, voli kostunicu i vuka i kaze da je tako svuda oko njega u rs. i sta reci na to... nisam imala volju da se raspravljam,samo sam pustila da prodje mimo mene to -ah taj ceda gad i slicno... a komsija me nije ponudio ruckom ko sto je imao obicaj pre nase rasprave. ostah gladna. :mrgreen:
In love with Bosnia

#21336 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by In love with Bosnia »

vivace wrote:evo sa terena. dodjem ja danas kod komsije na kafu,kad tamo podstanar iz rs. fakultetski obrazovan covek i sta, mrzi cedu jovanovica, voli kostunicu i vuka i kaze da je tako svuda oko njega u rs. i sta reci na to... nisam imala volju da se raspravljam,samo sam pustila da prodje mimo mene to -ah taj ceda gad i slicno... a komsija me nije ponudio ruckom ko sto je imao obicaj pre nase rasprave. ostah gladna. :mrgreen:
tako to ide kad ti ručak zavisi od čede. :D
vivace

#21337 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

evo je nova emisija pescanika. slusajte je na http://pescanik.net/
vivace

#21338 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

In love with Bosnia wrote:
vivace wrote:evo sa terena. dodjem ja danas kod komsije na kafu,kad tamo podstanar iz rs. fakultetski obrazovan covek i sta, mrzi cedu jovanovica, voli kostunicu i vuka i kaze da je tako svuda oko njega u rs. i sta reci na to... nisam imala volju da se raspravljam,samo sam pustila da prodje mimo mene to -ah taj ceda gad i slicno... a komsija me nije ponudio ruckom ko sto je imao obicaj pre nase rasprave. ostah gladna. :mrgreen:
tako to ide kad ti ručak zavisi od čede. :D
pa da...vidis ti koliko ja zrtvujem za cedicu. a sta bi on zrtvovao za mene ? :roll:
stotka12

#21339 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by stotka12 »

Albanci traže ista prava kao Srbi na Kosovu

Više hiljada Albanaca zatrazilo je danas na protestu u Bujanovcu da vlasti uklone spomenik koji je Žandarmerija krajem prošle godine podigla svojim poginulim pripadnicima kod sela Lučane, nedaleko od Bujanovca.
Albanci danas na protestu u Bujanovcu

Na protestnom skupu građanima su se obratili lider Pokreta za demokratski progres Jonuz Musliu, predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa i lider Partije za demokratsko delovanje Riza Haljimi.

Govornici su naveli da je "spomenik Žandarmerije u Lučanu provokacija, da Srbija ne poštuje amnestiju boraca Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, kao i da srpske vlasti ne traže dijalog sa Albancima već provokacije".

Na protestu, koji je završen bez incidenata, pročitana je i Deklaracija koju je skupština svih albanskih odbornika iz Preševa, Bujanovca i Medveđe usvojila 12. januara u Preševu, u kojoj se, između ostalog, traži i reciprocitet u pravima za Albance u odnosu na prava koja imaju Srbi na Kosovu i Metohiji.

Najavljeno je i da će, ako srpske vlasti ne uvaže zahtev za uklanjanje spomenika Žandarmerije kod Lučana, taj zahtev biti upućen i sudu za ljudska prava u Strazburu.

Krug oko mesta gde je bio spomenik OVPMB
Image

Jonuz Musliu je, posle protesta, za medije koji izveštavaju na srpskom jeziku rekao da je "postavljanje spomenika Žandarmerije kod Lučana provokacija, jer e spomenik podignut u mestu gde žive Albanci, kao i da spomenik poginulim pripadnicima OVPMB, koji je uz pomoć Žandarmerije uklonjen 20. januara ove godine iz Preševa treba da bude vraćen u centar" tog mesta.

Haljimi: Spomenik Đinđićevim ubicama

"Kod albanskog stanovništva postoji veliko negodovanje zbog spomenika Žandarmerije, koje taj spomenik ne doživljava samo kao provokaciju nego i kao pretnju", kazao je Riza Haljimi.

On je naveo da je "među pripadnicima specijalne policije bilo i onih koji su ubili premijera (Zorana Đinđića) ove države".

"Ni 13 godina nakon završetka sukoba Albanci (u Bujanovcu i Preševu) nemaju nikakva prava. Srbija ima samo jezik sile i vojske, a mi mislimo da je vreme sile završeno i da je sada vreme za jezik ekonomije i prava", kazao je Musliu.

Spomenik poginulim pripadnicima Žandarmerije pored puta Lučane - Dobrosin, koji izgleda kao veliki pravoslavni krst, od postavljanja je prekriven najlonom, a pored njega stalno dežuraju pripadnici Žandarmerije, uz jedno borbeno vozilo.

Sukob između OVPMB i srpskih združenih snaga bezbednosti, čiji spomenici podižu tenzije poslednjih nekoliko meseci, počeo je 21. novembra 2000. godine, a završen 31. maja 2001. godine, na teritoriji opština Preševo, Bujanovac i Medveđa u kojima živi albansko stanovništvo.
radostan dan

#21340 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Na protestu, koji je završen bez incidenata, pročitana je i Deklaracija koju je skupština svih albanskih odbornika iz Preševa, Bujanovca i Medveđe usvojila 12. januara u Preševu, u kojoj se, između ostalog, traži i reciprocitet u pravima za Albance u odnosu na prava koja imaju Srbi na Kosovu i Metohiji.

ne bih imo ništa protiv, naprotiv... :mrgreen:
stotka12

#21341 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by stotka12 »

radostan dan wrote:

ne bih imo ništa protiv, naprotiv... :mrgreen:
Samo da nas jos izaberu za Lidere i pao je Dogovor :D . :thumbup:
radostan dan

#21342 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

nije jbg, ne dam ti priznanje i mitrovicu. :mrgreen:

a tebe boli kc što ti ne dam, al opet tražiš. :mrgreen:

i tako, vrtimo se u krug...a i što je život, no obična tura ringišpila. :mrgreen:
harell

#21343 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by harell »

Joj kraljeva :lol: :mrgreen:
stotka12

#21344 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by stotka12 »

radostan dan wrote:nije jbg, ne dam ti priznanje i mitrovicu. :mrgreen:

a tebe boli kc što ti ne dam, al opet tražiš. :mrgreen:

i tako, vrtimo se u krug...a i što je život, no obična tura ringišpila. :mrgreen:
....e moj Kaurine :lol: ucini mi se da si doso toobe i da si izbacio sarkazam u nedostatku argumenata ,ko vise pita sta dajete a sta ne dajete .......

Ke davate i malce ke si igrate :-D
harell

#21345 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by harell »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
radostan dan

#21346 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

a da djelimičo pravo zboriš, no što si zapeo za priznanje, kad nit se pitam, nit ti znači, a? :mrgreen:

ke se igramo uste malku...

:mrgreen:
stotka12

#21347 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by stotka12 »

radostan dan wrote:a da djelimičo pravo zboriš, no što si zapeo za priznanje, kad nit se pitam, nit ti znači, a? :mrgreen:

ke se igramE uste malkO...

:mrgreen:
Ama ke si igrame kolku sakas,se dodeka se raboti za Forum :D .

No,ne si razbral sto ti kazav,ama samo da si mi aren se ke bide,ic ne beri gajle :D
harell

#21348 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by harell »

Vela havle pomalo, ne mogu da upratim :mrgreen:
stotka12

#21349 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by stotka12 »

harell wrote:Vela havle pomalo, ne mogu da upratim :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Samo sam cekao da se javis i pitas sta to pisemo :D .
On veli kao imamo pravo da trazimo al on kao ne da,a ja mu rekoh prvo ih vise niko i ne pita drugo ima da daju uz to jos da igraju neko kolo :lol: :lol: :lol:
harell

#21350 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by harell »

stotka12 wrote:
harell wrote:Vela havle pomalo, ne mogu da upratim :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Samo sam cekao da se javis i pitas sta to pisemo :D .
On veli kao imamo pravo da trazimo al on kao ne da,a ja mu rekoh prvo ih vise niko i ne pita drugo ima da daju uz to jos da igraju neko kolo :lol: :lol: :lol:
A tako znaci 8-)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bgm radosni zeznuta situation :mrgreen:
Post Reply