Dešavanja u Srbiji

Post Reply
Kasips

#10326 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Kasips »

@Justina

To je pisao obični, anonimni forumaš (mada mu ni blizu nija bila namjera reći to što mu pokušavate prišiti), ali zamisli kad takvo nešto radi jedan političar, premijer, predsjednik, kao što je Dodik. Ne samo da negira genocid, nego se šetka ruku pod ruku sa osuđenim nacistima (Plavšić)
I onda takva spodoba osvoji većinu glasova na izborima, većina naroda dakle podržava takvog monstruma. Tvoj narod ipak ima i neke nedostatke. Nažalost.
zavrzlama

#10327 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Ko negira i sprda se sa Holokaustom taj je jedna moralna nula.

Zar ne znas da je to za prezir, a osim toga se i kaznjava.
Eklatnatno negiranje Holokausta i uzdizanje nacizma i Hitlera u nebesa?
pa recimo srbija je ta koja negira genocid...trebao je sav pritisak civilizovanog svijeta da se srbija nakon godina i godina skupstinskog zasijedanja udostoji da donese rezoluciju u kojoj cak ni rijec"genocid" ne spominje...

drugo...velikosrpski nacisti su premasili po okrutnosti i krvolocnosti i nijemce iz ww2....8000 ljudi ubiti za tri dana nije imao kapacitet ni ausvic...nijemci nakon ww2 nisu docekivali sa svim pocastima svoje naciste i zlocince, srpski politicari to danas sa uzitkom rade...nisu u BIH za vrijeme ww2 nijemci porusili ni 0,1% vjerskih objekata kao sto su cetnici porusili svih 100%....i na kraju.....u njemckom ustavu nisu izjednaceni saveznici i fasisti,dok u srbiji su saveznici i cetnici izjednaceni po ustavu srbije....mogu ja jos navoditi primjera do sutra da je velikosrpski fasizam daleko gori i okrutniji od njemackog....nijemci su dosli tobe, oni u srbiji i ovi u BIH koji ih podrzavaju nisu jos,a tu nesto ne stima...a sta ne stima i u cemu je problem,znaju samo tarabici..
Kasips

#10328 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Kasips »

zavrzlama wrote:

pa recimo srbija je ta koja negira genocid...trebao je sav pritisak civilizovanog svijeta da se srbija nakon godina i godina skupstinskog zasijedanja udostoji da donese rezoluciju u kojoj cak ni rijec"genocid" ne spominje...

drugo...velikosrpski nacisti su premasili po okrutnosti i krvolocnosti i nijemce iz ww2....8000 ljudi ubiti za tri dana nije imao kapacitet ni ausvic...nijemci nakon ww2 nisu docekivali sa svim pocastima svoje naciste i zlocince, srpski politicari to danas sa uzitkom rade...nisu u BIH za vrijeme ww2 nijemci porusili ni 0,1% vjerskih objekata kao sto su cetnici porusili svih 100%....i na kraju.....u njemckom ustavu nisu izjednaceni saveznici i fasisti,dok u srbiji su saveznici i cetnici izjednaceni po ustavu srbije....mogu ja jos navoditi primjera do sutra da je velikosrpski fasizam daleko gori i okrutniji od njemackog....nijemci su dosli tobe, oni u srbiji i ovi u BIH koji ih podrzavaju nisu jos,a tu nesto ne stima...a sta ne stima i u cemu je problem,znaju samo tarabici..
Daleko su oni od katarze, miljama, vijekovima... piči po mitovima, glavu u pijesak, i ošini po prašini.
buzzer

#10329 Re: Desavanja u Srbiji

Post by buzzer »

dobih link mailom, pa rekoh da ga zakacim ovdje, mozda koga interesuje.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q2kRW6po ... r_embedded[/youtube]

nece nesto ovo...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10330 Re: Desavanja u Srbiji

Post by PipiDugaDevetka »

buzzer wrote:dobih link mailom, pa rekoh da ga zakacim ovdje, mozda koga interesuje.

nece nesto ovo...
Klikni kao da ćeš me citirati, pa nauči. I ja sam tako od @HAVANE naučio.
buzzer

#10331 Re: Desavanja u Srbiji

Post by buzzer »

PipiDugaDevetka wrote:
buzzer wrote:dobih link mailom, pa rekoh da ga zakacim ovdje, mozda koga interesuje.

nece nesto ovo...
Klikni kao da ćeš me citirati, pa nauči. I ja sam tako od @HAVANE naučio.
pa tako sam i ja uradio... :? nebitno, jesmo li se makar malo nasmijali?
zavrzlama

#10332 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

tadic:"svi smo mi ravnopravni gradjani jedne i jedinstvene srbije"

pa sto gos'n tadicu ne kazes dodiku da to isto poruci sa nekog skupa nama u BIH,a i sam tadic bi mogao izustiti tu recenicu da je BIH jedna i jednistvena drzava ravnopravnih gradjna,ALi ne lezi vraze pola BIH se prekrstilo u prefiks srpski za vodu,sume, gradove,zeljeznice,skole...gdje je tu jedinstvena i ravnopravna drzava moj tadicu :D

srbija ono sto zeli drugima dobija u svojoj kuci..a kraj srbijanskom propadanju se ne nazire,a propadanje se moze zaustaviti jedino ako srbija sto misli sebi pocne misliti i drugima....medjutim velikosrpstvo je ideologija a ne trenutna politicka opcija....nastavlja se komadanje srbije jer se ne odustaje od komadanja drugih drzava u komsiluku :wink:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10333 Re: Desavanja u Srbiji

Post by PipiDugaDevetka »

zavrzlama wrote: pa recimo srbija je ta koja negira genocid...trebao je sav pritisak civilizovanog svijeta da se srbija nakon godina i godina skupstinskog zasijedanja udostoji da donese rezoluciju u kojoj cak ni rijec"genocid" ne spominje...

Kada se uspostavi horor proporcija za gađenje i to 3 dana za 8 000 ubistava naprema 6 000 000 za 4 godine i uzme u obzir da je nesrba u BiH, otprilike 3 000 000, ispada da bi četnici, dakle ne svi Srbi, nego svi velikosrbi, dostigli Nijemce za 2 godine i nešto dana u svojim opskurnim rabotama. Da nije bilo Armije RBiH i ostalih bh. patriota, te HV na kraju rata, to bi i uradili,...

Ako ne izruče Mladića, epitet genocidni će se vječno priheftati na svakog pripadnika srpskog naroda za sva vremena i na svim prostorima gdje žive!
psydelija

#10334 Re: Desavanja u Srbiji

Post by psydelija »

http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/R ... da+Ne.html

emisija sinoc na rts-u "sta su nama turci"
toplo preporucujem da pogledate, ima sta da se cuje.., a ispod videa ima i glasanje slusalaca na X skakljivih pitanja.
kiky

#10335 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

srbija je jedina zemlja na planeti u kojoj su zimske gume obavezne od maja ...
:D
luckypot

#10336 Re: Desavanja u Srbiji

Post by luckypot »

Justina wrote:
luckypot wrote:
Bikonja wrote:
Moralne i vojne vertikale, kodeks casti :-)

Vrati se u skolu, nauci sta je nacizam i fasizam, sta je Ausvic, Dahau, Mathauzen, sta je "konacno resenje", sta je "lebensraum", koliko desetine miliona ljudi je zakopano zbog tog kodeska casti...

Ti si jedna nistarija, patoloski mrzitelj, za tebe odavno nema leka, sramno je samo sto ti se dopusta da svoja fasisticka sranja prosipas javno.
Tacno - bio Ausvic, Dahau i sve ostalo, i sve za osudu, i osudjeni ubijeni i Njemci im okrenuli ledja i ljudi se pokajali.

ALI - pored Ausvica, Dahau-a i konclogora, Njemci su se borili i protiv Engleza i Francuza u Africi (npr. Romel, covjek je usao u sve knjige vojne taktike i jos se o njemu kao generalu govori sa moralnim uvazavanjem). Kad su Njemci gubili rat, borili su se do kraja protiv mnogostrukojaceg protivnika dok sve nisu izgubili.
Znaci Njemaci su imali i konclogore, ali i postene vojne pobjede i veliku petlju da se bore za unaprijed izgubljenu stvar do kraja protiv neprijatelja sa svih strana. U usporedbi s tim, Srbi nisu imali nikakve casne vojne pobjede, vec samo konclogore, a cim su se vojne mogucnosti izjednacile i malo bombica palo po Hrvatskoj, Bosni i Kosovu razvili bjele zastave i pobjegli iz bitke sto na traktorima sto nakon sto su opljackali tudje kuce. Uglavnom, cisti barbarizam, nema tu niko petlje ni hrabrosti, sve gola kukavica i ubice s ledja.

Dakle, koji dio nije jasan ili cinjenicno netacan u gornjem tekstu?

Ti se igras,zezas,podyebavas,ironises,zaboravljas sudbinu 6 miliona dece,staraca,muskaraca,
koji su industrijski,preciznio,hladno ubijeni na najstrashniji moguci nacin.

Sve je u tvom tekstu tacno. Narocito da su se Nemci hrabro borili protiv Sovjeta , a naravno Sovjeti ih
pre toga mucki napali, jer je naravno Staljingrad odmah pored Berlina pa su branili svoju domovinu.

Ja nemam nikakvih problema sa svojim precima, dedama i pradedama koji su casno odlazili
pa i ginuli od hladnoce,gladi ili bili ubijeni u WWI. Nemam problem ni sa delom srpske familije
koja je WWII provela u nemackom zarobljenistvu. Nemam problem ni sa tim sto sam iz Srbije.
Znam ko sam. A ti? Ko si ti? Jednom si nacista,drugi put zahtevas da se ti sto negiraju Holokaust
hapse i kaznjavaju, treci put pricas o Auschwitzu kao da je to neki bezazlen izlet za vikend
u Poljskoj. Pa odluci se konacno sta i kako hzelis.

Ko uzdize naciste, :? gdje si ti to procitala, pogledaj prvu recenicu :
Tacno - bio Ausvic, Dahau i sve ostalo, i sve za osudu, i osudjeni ubijeni i Njemci im okrenuli ledja i ljudi se pokajali.
A onda pogledaj i ostalo, smisao je jasan - srpska vojska za razliku od njemacke (a posto si u njemackoj znas da vermaht i nacisti bas i nisu bili jedno te isto) nije vodila nikakve postene vojnicke bitke, eto to je smisao. Njemci su napravili Holokaust nad Jevrejima i sami su na kraju sebe osudili i pokajali se. Ali osim toga su vodili postene vojne bitke - ima silna pustinja u Africi, pa se lijepo sastanu naoruzane vojske i ko pobijedi pobijedi, a u tom procesu Njemci su se pokazali kao sposobni i ako hoces i hrabri ratnici bez obzira sto su na kraju izgubili (na kraju i sam Tito je to priznavao, a i sportski je izgubiti rat) . E vidis to srpska vojska nikad nije uradila nego je rat vodila samo tacno dotle dok se moglo samo otvarati konclogore i ubijati i protjerivati civile, i u Hrvatskoj i u Bosni a i na Kosovu. Cim su se u ostali jednakonaoruzali, onda su poceli da bjeze. Eto to je poenta - kukavicluk i nema se nikakve vojnicke ni casti ni morala ni etike, i onda se jos cude kad neko na forumu olako kaze "ako se desi to i to napravit cemo rat protiv srba vrlo lako" i onda se neko cudi kako to ljudi lako kazu - pa naravno da se to olako kaze, kad su svi shvatili da imaju posla s kukavicama, naravno da ih nece niko cijeniti, o zlocinima da ne pricamo, to je vec apsolvirano.

Ostale stvari su ti drugi objasnili, pogotovo za desavanja poslije rata, kad se usporedi Njemacka i Srbija Njemacka je moralna vertikala, naravno Srbija moze raditi ovo sto radi jer niko nece obratiti paznju, mala zemlja i nebitna.
kecher II

#10337 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kecher II »

da ne bih kopirao cijeli tekst evo ovako pa cu pojedine dijelove koji me interesuju i koje bih zelio ako neko moze da pojasni da ih pojasni
http://www.vijesti.ba/politika/20969-Ta ... ovore.html
Tadić je naveo da Međunarodni sud pravde nije podržao stav da je jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova jedinstven slučaj niti da je podržao navodno pravo kosovskih Albanaca na samoopredjeljenje.
"Sud nije potvrdio pravo pokrajine na otcijepljenje od Srbije niti je podržao tvrdnju da je Kosovo suverena država. Mišljenje Suda je jasno: jednostrano proglašena nezavisnost Kosova je bila samo pokušaj da se konačno odredi status Kosova", rekao je Tadić.

http://www.sense-agency.com/ba/stream.p ... 106&kat=10
"Usvajanjem deklaracije o proglašenju nezavisnosti Kosova nije prekršeno opšte međunarodno pravo, odredbe Rezolucije 1244 ni ustavni okvir za Kosovo", saopštio je danas predsednik Međunarodnog suda pravde Ovada/Owada.
interesuje me da li ja mozda ne razumijem bas najbolje sa pravne strane sta je i kako ovo oko kosava ali se meni cini da tadic govori totalno suprotno od onog sto je receno u medjunarodnom sudu.
Justina

#10338 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Justina »

luckypot wrote:[
A onda pogledaj i ostalo, smisao je jasan - srpska vojska za razliku od njemacke (a posto si u njemackoj znas da vermaht i nacisti bas i nisu bili jedno te isto) nije vodila nikakve postene vojnicke bitke, eto to je smisao. Njemci su napravili Holokaust nad Jevrejima i sami su na kraju sebe osudili i pokajali se. Ali osim toga su vodili postene vojne bitke - ima silna pustinja u Africi, pa se lijepo sastanu naoruzane vojske i ko pobijedi pobijedi, a u tom procesu Njemci su se pokazali kao sposobni i ako hoces i hrabri ratnici bez obzira sto su na kraju izgubili (na kraju i sam Tito je to priznavao, a i sportski je izgubiti rat) . E vidis to srpska vojska nikad nije uradila nego je rat vodila samo tacno dotle dok se moglo samo otvarati konclogore i ubijati i protjerivati civile, i u Hrvatskoj i u Bosni a i na Kosovu. Cim su se u ostali jednakonaoruzali, onda su poceli da bjeze. Eto to je poenta - kukavicluk i nema se nikakve vojnicke ni casti ni morala ni etike, i onda se jos cude kad neko na forumu olako kaze "ako se desi to i to napravit cemo rat protiv srba vrlo lako" i onda se neko cudi kako to ljudi lako kazu - pa naravno da se to olako kaze, kad su svi shvatili da imaju posla s kukavicama, naravno da ih nece niko cijeniti, o zlocinima da ne pricamo, to je vec apsolvirano. Ostale stvari su ti drugi objasnili, pogotovo za desavanja poslije rata, kad se usporedi Njemacka i Srbija Njemacka je moralna vertikala, naravno Srbija moze raditi ovo sto radi jer niko nece obratiti paznju, mala zemlja i nebitna.

Brojke mrtvih u WWII krecu se od 60 -80 miliona ljudi. 3 miliona sovjetskih gradjana umrlo je od gladi
kao prinudni radnici u Nemackoj.

Ja sam svasta i cula i citala na forumima ( i srpskim,hrvatskim,ali i nemackim) ali idealizovati Hitlera
i III Rajh i reci da su oni vitezovi okruglog stola spram mene ( jer se uglavnom ja kao zlocinac prozivam,
ostavlja coveka stvarno bez teksta.
Nikako ti ne pada ne pamet da prozivas svoje komsije,pravoslavce,nego mene, a koja do Srebrenice
nije ni znala ni da Srebrenica postoji na geografskoj karti.

Radovan Karadzic je iz Crne Gore,Ratko Mladic je vase gore list, ti ljudi sa mnom
nemaju nikakve veze.

Nemci sami sebe osuduli, pa se i pokajali :D Moja, pokojna baba bi na to rekla " Uzmi me Boze",
a ja tebi savetujem da malo prostudiras knjige starostavne ne bi li shvatio da su deca u Nemackoj
do cuvenog gesta Vilija Branta u Varsavi u skolama ucili istoriju sa zakljucno WWI.

Kaznjeni su i osudjeni glavni akteri ,ali sitniji su do svoje bioloske smrti bili i sudije,advokati,
pa neces verovati i jako uticajni politicari.

Da li je u WWII ,ali i u zadnjem ratu bio ili se dogodio i jedan jedini zlocin nad Srbima?

Zasto i zbog cega( sta je bio razlog) da su meni Srbi iz Hrvatske i Srbi iz Bosne na moje
pitanje koje su nacionalnosti uvek odgovarali da su Pravoslavci.Mora da je postojao neki debeli
razlog za to. Mislim da covek ne sme da kaze sta je po nacionalnosti.

Ali ,naravno svi Srbi su licemerni,stoka pa su folirali govoreci da su Pravoslavci.
Shoshana

#10339 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Shoshana »

Justina wrote: Ali ,naravno svi Srbi su licemerni,stoka pa su folirali govoreci da su Pravoslavci.

Justina, ne znam da li je ovo neki neuspjeli pokusaj ironije - niti me zanima. Slijedeci pokusaj te vodi u otkrivanje rudarske istorije u Bosni i Hercegovini...
Shoshana

#10340 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Shoshana »

Luckypot, te price o vermahtovskoj casti ostavi za nekog drugog foruma, zivota ti.
kiky

#10341 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

đelem, đelem ....
luckypot

#10342 Re: Desavanja u Srbiji

Post by luckypot »

A sad ponovo svi zajedno u jednoj pjesmi, novi koncert stranih grupa u Srbiji zapocinje svoju turneju 3 oktobra, tacno na dan izbora u BiH, i nastavlja tokom narednih 15 dana turnejom po zemljama Balkana :mrgreen:
Kacin dolazi u Srbiju zbog BNV
27. septembar 2010. | 08:01 | Izvor: Tanjug
Sarajevo -- Specijalni izaslanik Evropskog parlamenta za Balkan Jelko Kacin najavio da će 3. oktobra posetiti Beograd i da do tada mora da se reši pitanje formiranja BNV.

Jelko Kacin (Tanjug, arhiva)
Kacin je u dnevniku bosanske TV1 poručio da Srbija mora biti pravna država koja će ravnopravno tretirati svoje građane.

On kaže da je vlastima u Srbiji poslao pismo u kome je naveo da je neprihvatljivo da se samo od Bošnjaka traži da formiraju nacionalne veće dvotrećinskom većinom, dok su saveti drugih nacionalnih manjina izabrani natpolovičnom većinom.

Podsetimo, sastanak predstavnika tri izborne liste bošnjačke nacionalne zajednice u Beogradu održan je u petak, na poziv ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića i uz posredovanje šefa misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Srbiji ambasadora Dimitriosa Kipreosa.

Sastanak je okončan bez dogovora, ali sa željom da razgovori o formiranju Bošnjačkog nacionalnog veća budu nastavljeni.

Resorno ministarstvo je saopštilo da će naredni sastanak biti održan u Novom Pazaru i bez posrednika.
Šta se očekuje od posete Klintonove
27. septembar 2010. | 16:12 -> 18:16 | Izvor: B92
Beograd -- Vlada dolazak Hilari Klinton ne tumači kao pritisak na Srbiju. Analitičari ocenjuju da će poseta doprineti boljim odnosima sa Amerikom.

Sa kakvim porukama će Hilari Klinton doći u Beograd (Beta, arhiva)
Državna sekretarka SAD Hilari Klinton posetiće Beograd 12. oktobra, u okviru regionalne turneje tokom koje će ići i u Sarajevo.

Iako poseta još nije zvanično najavljena, niti je poznat njen dnevni red, već se spekuliše da će glavne teme razgovora biti budući dijalog Beograda i Prištine i nastavak evropskih integracija Srbije.
psydelija

#10343 Re: Desavanja u Srbiji

Post by psydelija »

Predsednik (privremeni) Kosova Fatmir Sediju podneo ostavku!

Nakon sto je (nezakoniti) Ustavni Sud Kosova ocenio da je prekrsio Ustav ostankom na funkciji lidera svoje stranke (LDP) on se danas obratio gradjanima i u kratkoj izjavi za medije rekao: "danas sam podneo ostavku na mesto Predsednika Republike Kosovo, bio sam ubedjen da zadrzavanjem pozicije predsednika stranke (ldk) ne krsim Ustav, medjutim Sud je ocenio drugacije i ja postujem tu odluku!"

Premijer privremene vlade Kosova Hasim Taci je pozdravio odluku Fatmira Sejdiua... respect, strvarno kako su i rekli: "najmladja demokratija sveta"!

To se zove vladavina prava, rodjaci!!!

Tako to radi "privremeni" predsednik, nego kada ce pravi?! :-)
felipe kajetano

#10344 Re: Desavanja u Srbiji

Post by felipe kajetano »

psydelija wrote:Predsednik (privremeni) Kosova Fatmir Sediju podneo ostavku!

Nakon sto je (nezakoniti) Ustavni Sud Kosova ocenio da je prekrsio Ustav ostankom na funkciji lidera svoje stranke (LDP) on se danas obratio gradjanima i u kratkoj izjavi rekao za medije rekao: "danas sam podneo ostavku na mesto Predsednika Republike Kosovo, bio sam ubedjen da zadrzavanjem pozicije predsednika stranke 8ldk) ne krsim Ustav, medjutim Sud je ocenio drugacije i ja postujem tu odluku! "

Premijer privremene vlade Kosova Hasim Taci je pozdravio odluku Fatmira Sejdiua... respect, strvarno kako su i rekli: "najmladja demokratija sveta"!

Svaka cast, tako se postuje teritorijalni integritet i suverenitet maticne drzave :)

Na pravom mjestu si pisao o "Desavanjima u Srbiji", aferim :thumbup:
breuer

#10345 Re: Desavanja u Srbiji

Post by breuer »

felipe kajetano wrote:

Nakon sto je (nezakoniti) Ustavni Sud Kosova ocenio da je prekrsio Ustav ostankom na funkciji lidera svoje stranke (LDP) on se danas obratio gradjanima i u kratkoj izjavi rekao za medije rekao: "danas sam podneo ostavku na mesto Predsednika Republike Kosovo, bio sam ubedjen da zadrzavanjem pozicije predsednika stranke 8ldk) ne krsim Ustav, medjutim Sud je ocenio drugacije i ja postujem tu odluku! "

Svaka cast, tako se postuje teritorijalni integritet i suverenitet maticne drzave :)

brate, smEšan si :D
felipe kajetano

#10346 Re: Desavanja u Srbiji

:lol:

Somborac kralj.
kiky

#10347 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

ti gejevi su baš dosadni ...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10348 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

felipe kajetano wrote:

Image

:mrgreen:
kiky

#10349 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

nestaje i signal srbijanskih telekom operatera na kosovu ...
polako ali sigurno ...
felipe kajetano

#10350 Re: Desavanja u Srbiji

kiky wrote:nestaje i signal srbijanskih telekom operatera na kosovu ...
polako ali sigurno ...
kiky haVeru al' prekodrine jaca sve vise, ranije u SA kruzio da uVatim signal sad pet crtica :D ....izgleda do optickog kabla :D
Post Reply