Dešavanja u Srbiji

Post Reply
vee-jay

#10151 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

Bikonja wrote:Ne kapiram logiku zasto bi Bota stitio Mladica, a odrekao se Radovana, obojica su deo iste krvolocne druzine, cak bi rekao da je Radovan jos i odgovorniji...kakogod, to mora da se uradi...
da gledas bih televiziju znao bi... mozda negdje nadjes zadnju emisiju 60 minuta... :wink:
kiky

#10152 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

Bikonja wrote:
kiky wrote:
nisi ti valjda toliki naivac da i poslije 30 godina bjesomučnog laganja i konstruisanja svega ( od istorije do ekonomije i politike ) još uvijek vjeruješ u žvake "politike", "rts-a", blica, press-a, akademika, plitičara i čega sve ne po srbijanskim medijima ...
prvo su srbi ubijali i protjerali albance ... i došla je kazna, kao i u hrvatskoj ( par godina prije toga ) ...
( to nikad nemoj da preskačeš ako hočeš da diskutuješ s nekim jer je to istina ) ...
ti imaš svoju salonsku logiku a, usuđuješ se meni da popuješ ...
da li češ ti sa bilo kim da diskutuješ to je tvoj problem ...
na kraju, srbija više nema monopol na istoriju, a i svijet je dovoljno toga vidio vlastitim očima da zna ko je u pravu .
:D
Srbi su vrsili represiju dole, za vreme rata ucinili ratne zlocine...i svi na visokim polozajima zavrsili u Hagu.

Stigla kazna posle a... ko je propisao tu kaznu, koji zakon dozvoljava da proteras 100 000 ljudi i srusis oko 100 crkava, za to niko ne odgovara, zato sto na svojoj strani imaju silu.

Te price o laganju, Dobrici Cosicu...besmisleni ste, to kad nemas nikakve argumente optuzis drugog da laze, napravis buku, i mozda nekog ubedis.

Drzi se ti zezancije, perifernih tema, kad udjes u ovu problematiku, ko slon si u staklarskoj radnji.
intervenciju je tražio un po čijem mandatu je intervenisano na kosovu, a čije članice polako priznavaju kosovo ..
do sada oko 70 zemalja, čini mi se ... ( bar bi to trebo znat, a kaznu ste napisali sami sebi ) ...
zašto srbi nisu sjedili kod svojih kuča kad je srbijanska vojska napuštala kosovo ( zato što su se bojali onoga što su radili albancima, zar ne. isto kao u hrvatskoj. bjeg od savjesti i strah od osvete, bogomolje nemogu pobječ pa su doživjele sudbinu svojih drugarica đamija, samo kasnije ) ...
imate i ovu zadnju presudu ( za koju takođe srbijanski mainstream ima svoju verziju ) kao i vašu deklaraciju ( mix & remix ) za koju, opet, naravno, beograd ima jednu definiciju za po kuči a drugu za po dunjaluku, a niko nema pojma šta je sad s tom deklaracijom napravljeno ...
sad je več niko i ne spominje kao da nikad nije ni bila ... ( kao i bezbroj drugih umobolnih srbijanskih poteza )
neznam zašto meni trebaju neki argumenti i za šta, ja ne dokazujem ništa nego ti ... ( uglavnom ubjeđuješ sebe ) ...
priče o laganju su srbijanska stvarnost i praksa i pratit če vas dok god budete lagali ...
kako drugo nazvat neistinu ( izrečenu planski i smišljeno kako bi opravdali vlastite zločine ) nego laž ...
mislim da je uredu i zezat se ... :)
teme koje me interesuju na njima postam ( što i tebi želim ) i nevidim po čemu je ova rezervisana samo za tebe ili po čemu si ti mjerodavniji ili stručniji od mene ... ( al i to vam je stari običaj i način komuniciranja ) ...
nebi da te nazivam nikakvim životinjama jer ih poštujem i to životinje nisu zaslužile ...

usput ...
imam osječaj da si puko ...
Last edited by kiky on 18/09/2010 20:20, edited 2 times in total.
Bosnolog

#10153 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

Ma daj ba Jony,kakvo vas nije sramota nakon svega spinovati i javo pravdati Velikosrbizam uzroke i njegove posljedice,......

Sta vam mogu pozeljeti nego ono sto vi sami zelite i trazite a to je da vam se vrati Voja Seselj u Srbiju pa da svijet a posebno Evropa konacno upozna pravo fasisticko lice Srbije. Takode vam zelim uspjeha da nadete Drazin grob i imate o cemu generacijski guslati posto ste rehabilitovali fasizam(cetnistvo) i pokret Draze MIhajlovica kojeg ce SPC proglasiti svecem a oni koji su se borili protiv istog,sve vise postaju meta politickih progona i linca fasisticke Srbije http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/207688 ... -montirano .To ti je Srbija moj Bikonja ona je razvaljena,podijeljena i raspamecena od strane SANU akademika i SPC http://www.youtube.com/watch?v=KbbggZeqTwA mijesanjem slatke i slane vode to jest ideologije dobra i zla,nikada nije donijelo srecu i bolje sutra,samo sto smo mi te nesrece da smo vase komsije pa se taj smrada i zlo generacijski sirilo preko Drine kao i prema susjedima.Hrvatska je to zlo zauvijek pocistila i dekontaminisala svoju zemlju Olujom 1995,Nama je Deytonom stvoren Tumor kojeg velikosrpska ideologija hrani sve ove godine nastavljajuci unistavanje BiH jacanjem tog istog velikosrpskog tumora .Sve su prilike da ce se morati na kemoterapije da bi se spasila BiH a sam znas da se kemoterapijom ubijaju pored losih i dobre celije organizma stim da organizam nastoji ojacati samog sebe regeneracijom proizvodnje novih zdravijih celija to se zove borba zivota i smrti,Nadam se da Tumor nece prerast u RAK a onda ce morati ici hiruski zahvat da se sprijeci opstanak Bosne i Hercegovine.....

Srbija je vise od dvije decenije jako bolesno drustvo a ti nama sada palamudi kako je to sve bijelosvjetska zavjera zdruzenih srbomrzitelja,.....Srbija jos nije dotakla dno a sve izgleda da ste na dobrom putu,.....Tarabici se prevrcu u grubu zbog straha vlastitih prorocanstava,.......
Last edited by Bosnolog on 18/09/2010 20:21, edited 1 time in total.
Bikonja

#10154 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bikonja »

vee-jay wrote:
Bikonja wrote:Ne kapiram logiku zasto bi Bota stitio Mladica, a odrekao se Radovana, obojica su deo iste krvolocne druzine, cak bi rekao da je Radovan jos i odgovorniji...kakogod, to mora da se uradi...
da gledas bih televiziju znao bi... mozda negdje nadjes zadnju emisiju 60 minuta... :wink:
Nemam na kablovskoj, o cemu je prica?
Bikonja

#10155 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bikonja »

Bosnolog wrote:Hrvatska je to zlo zauvijek pocistila i dekontaminisala svoju zemlju Olujom 1995
I sad ti meni pricas o zlu :-)

Cim nesto ovako kazes, znaci da si ideoloski brat svih fasistickih ideologija, tebi je proterivanje cetvrt miliona ljudi "dekontaminacija"...

Sa kojim pravom ocekujes da imam razumevanja prema zelji da se "dekontaminiraju" Bosnjaci u Bosni...

Da hocu da se inatim rekao bi da ste dobili ono sto sada prizeljkujete, ali si ti pripadnik jedne male ekstremne grupacije ljudi koja nije uopste nije relevantna za formiranje mog stava, nastavi da mrzis, bez toga postajes besmislen.
Bikonja

#10156 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bikonja »

kiky wrote:
intervenciju je tražio un po čijem mandatu je intervenisano na kosovu, a čije članice polako priznavaju kosovo ..
do sada oko 70 zemalja, čini mi se ... ( bar bi to trebo znat, a kaznu ste napisali sami sebi ) ...
zašto srbi nisu sjedili kod svojih kuča kad je srbijanska vojska napuštala kosovo ( zato što su se bojali onoga što su radili albancima, zar ne. isto kao u hrvatskoj. bjeg od savjesti i strah od osvete, bogomolje nemogu pobječ pa su doživjele sudbinu svojih drugarica đamija, samo kasnije ) ...
imate i ovu zadnju presudu ( za koju takođe srbijanski mainstream ima svoju verziju ) kao i vašu deklaraciju ( mix & remix ) za koju, opet, naravno, beograd ima jednu definiciju za po kuči a drugu za po dunjaluku, a niko nema pojma šta je sad s tom deklaracijom napravljeno ...
sad je več niko i ne spominje kao da nikad nije ni bila ... ( kao i bezbroj drugih umobolnih srbijanskih poteza )
neznam zašto meni trebaju neki argumenti i za šta, ja ne dokazujem ništa nego ti ... ( uglavnom ubjeđuješ sebe ) ...
priče o laganju su srbijanska stvarnost i praksa i pratit če vas dok god budete lagali ...
kako drugo nazvat neistinu ( izrečenu planski i smišljeno kako bi opravdali vlastite zločine ) nego laž ...
mislim da je uredu i zezat se ... :)
teme koje me interesuju na njima postam ( što i tebi želim ) i nevidim po čemu je ova rezervisana samo za tebe ili po čemu si ti mjerodavniji ili stručniji od mene ... ( al i to vam je stari običaj i način komuniciranja ) ...
nebi da te nazivam nikakvim životinjama jer ih poštujem i to životinje nisu zaslužile ...

usput ...
imam osječaj da si puko ...
Nisi ti los lik kiky, ali kad udjes u ove teme, izgubis sve kocnice.

U startu si slagao, UN nije dao nikakav blagloslov za intervenciju NATO, tim napadom su prekrsena razna prava i povelje, jer po ustrojstvu UN cije su i NATO drzave clan, nemas prava napasti suverenu drzavu bez dozvole saveta bezbednosti UN...

I danas po aktima UN vazi rezolucija 1244 koja Kosovo definise kao deo Srbije, i dok se ne donese neka druga rezolucija, to je na snazi.

Ne mozes izgleda da napravis razliku izmedju civila i vojske i policije, civili ne mogu ni na koji nacin biti odgovorni, ali su morali da beze posle povlacenja vojske, jer bi najebali... videli smo sta se dogadja 2004 kad su Albanci krenuli da proteruju sve juzno od Ibra... da je NATO zeleo da zastiti te ljude, uvrstio bi u sporazum opciju da oni stite srpska naselja...nista od toga, u vakumu dok nije uspostavljena vlast su pobili preko stotinu Srba koji su ostali, druge su pritiskali da odu...

Pogledaj ovaj dokumentarac sto sam postao, pa posle mozemo da pricamo.
Bosnolog

#10157 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

Bikonja wrote:
vee-jay wrote:
Nemam na kablovskoj, o cemu je prica?
Evo ti link Bikonja gdje mozes gledati arhuivu svih emisija 60 minuta http://www.rtvfbih.ba/loc/
Bosnolog

#10158 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

Bikonja wrote:
Bosnolog wrote:Hrvatska je to zlo zauvijek pocistila i dekontaminisala svoju zemlju Olujom 1995
I sad ti meni pricas o zlu :-)

Cim nesto ovako kazes, znaci da si ideoloski brat svih fasistickih ideologija, tebi je proterivanje cetvrt miliona ljudi "dekontaminacija"...

Sa kojim pravom ocekujes da imam razumevanja prema zelji da se "dekontaminiraju" Bosnjaci u Bosni...

Da hocu da se inatim rekao bi da ste dobili ono sto sada prizeljkujete, ali si ti pripadnik jedne male ekstremne grupacije ljudi koja nije uopste nije relevantna za formiranje mog stava, nastavi da mrzis, bez toga postajes besmislen.
Dekontaninacia velikosrpske ideologije je ono sto se desilo a hrvatski srbi su tragicna kolateralna steta velikosrpske ideologije koju su SANU akademici zloupotrebili u ratu protiv HRvatske i njnih gradana stvaranjem drzave u drzavi,....Te hrabre Marticeve horde palikuca i zlocina s nakon svih zlocina nad hrvatskim narodom pregazlili vlastiti narod u bjezaniji kada su trebali braniti i stiti, http://www.youtube.com/watch?v=uFS8PICX ... re=related
Srbi van Srbije su samo topovsko meso za realizaciju bolesni velikosrpskih avantura stvaranaj Srboslavije koja je bila u obliku Azdahe sa vise rasprostranjenih glava od Slovenije,Hrvatske,Bosne do Kosova,.....Glave su odsijecane gotovo sve osim jednooke u Bosni koja takode krepaje i na dobrom je putu da dozivi sudbinu drugih poput one na Kosovu i Hrvatskoj,...... ;-)
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#10159 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

Bikonja wrote:
Toto wrote:

@Bikonja ti kao istinoljubacm covjekoljubac i pobornik objektivnsoti ne bi terbao ovoliko da se pridajes strastima i zavatris, bez obzira koliko bio tezak zlocin koji je cinjen nad srpskim zarobljenicima u Zutoj kuci.
Kakve veze francuska drzava i cinjenica da je francuski diplomata bio UN adninistrator za Kosmet sa zlocinima koji su vrseni na teritoriji Albanije.

Svakako da Kusner nema ni licne ni komandhe odgovornosti za te zlocine. Bez obzira koliko Srbija i porodice zrtava imale pravo na pravu i istinu srbija nema pravo da tako gnusno optuzuje covjeka koji sa tim nema apsolitno nista.
Isto tako Kusner nije mogao da sprijeci one cisterne po Batajnici i Srbiji u kojima su davljeni albanski zarobljenici.

Evo Srbija 15 godina ne zna gdje se krije Ratko Mladic jedan od najslavnijih srpskih junaka dokazno odgovoran za likvidaciju 8000 ljudi.
Ovaj slucaj sa Kusnerom bi isto bilo kad bi neko tvrdio da je Tadic streljao srebrenicabne i da treba da odgovara a srebrenicu, zato sto nije u stanju da ufati Ratka Mladica.
Poturas mi 2 puta istu stvar, ajde da kazem i treci put - ne optuzujem Francusku, optuzujem njega licno...

Tadic dokle god ne uhapsi Mladica, za mene je odgovoran, i to mu je velika mrlja.

Mladic je pravio sranja mnogo pre Tadica, ali Tadic ima odgovornost kao najmocniji covek u drzavi da kao sto je Karadzica uhapsio, da to isto uradi i sa Mladicem, pitanje je ozbiljno zasto nije do sada, do 2008 nije ni imao efektivnu kontrolu nad policijom, BIA, vojnim sluzbama...cim je dohvatio to pod svoju kontrolu uhapsio je Karadzica, dok sa Mladicem to ne ide, razlog je mislim u tome sto Mladic ima bolju mrezu pomagaca, i sto mislim da nije spreman da se ziv preda... Ne kapiram logiku zasto bi Bota stitio Mladica, a odrekao se Radovana, obojica su deo iste krvolocne druzine, cak bi rekao da je Radovan jos i odgovorniji...kakogod, to mora da se uradi.

Kusner je bio prvi administrator UN na Kosovu, za vreme njegove vlasti, znaci odmah posle zavrsetka rata se to i dogadjalo u Zutoj kuci... u tom smislu je jos odgovorniji od Tadica, jer nije sprecio. Mozda nije ni znao tada, mozda nije smeo, ali je komandno odgovoran, jer je imao sve poluge vlasti u svojim rukama... Najcinicnije je sto 10 godina posle toga on pita "koja zuta kuca?!" :oops:

Sramno ponasanje jednog siledzije i lazljivca.
Bez veze ti je prica iz najprostijeg razloga sto je Zuta kuca bila na teritoriji drzave Albanije a Kusner je bio admin za Kosmet. Svako ko se razumije u rad mjesne zajednice zna da Kusner nije imao nikakve ingerencije da poduzme bilo sta na teritoriji Albanije. DA bi Kusner hapsio ogovorne po Kosmeta trebao bi imati nalog suda u Hagu. kao sto Tadic ima haski nalog. Kusner nije imao taj nalog i nema ga pravo niko prozivati na odgovornost za to, a pogotovo mu se ne moze podvaljivati da je on organizovao Zutu kucu i zaradjivao pare na prodaji organa.

Francuiska je medju prvim zemljama predlozila Srbiji da uradi ovo sto je na krajku Srbija uradila, ali je tada Kusner bio gotovo protejran iz Beograda i ispratili su ga sa ovim optuzbama da je ratni zlocinac. Od tada se franuska nigdje nije pojavila na sprskom puskometu ali je zato bila prva uz Njemacku koja je izbacikla Srbiju iz eurointegracija.

Ja pokusavam da nadjem odgovor zasto je francuska zajedno sa Njemackom izbacila Srbije iz EU integracija i zasto je htjela samo Hrvatsku primiti i zatvoriti prijem u EU za desetak godina.
ako Srbija opet bude podmecala klipove Albaniji, Crnoj Gori i BiH, Francuska i Njemacka ce opet pocerat Srbiju na zacelje EU integracija sa Turskom i vracamo se na stanje prije srpskih rezolucija.
Bikonja

#10160 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bikonja »

Toto wrote:
Bez veze ti je prica iz najprostijeg razloga sto je Zuta kuca bila na teritoriji drzave Albanije a Kusner je bio admin za Kosmet. Svako ko se razumije u rad mjesne zajednice zna da Kusner nije imao nikakve ingerencije da poduzme bilo sta na teritoriji Albanije. DA bi Kusner hapsio ogovorne po Kosmeta trebao bi imati nalog suda u Hagu. kao sto Tadic ima haski nalog. Kusner nije imao taj nalog i nema ga pravo niko prozivati na odgovornost za to, a pogotovo mu se ne moze podvaljivati da je on organizovao Zutu kucu i zaradjivao pare na prodaji organa.

Francuiska je medju prvim zemljama predlozila Srbiji da uradi ovo sto je na krajku Srbija uradila, ali je tada Kusner bio gotovo protejran iz Beograda i ispratili su ga sa ovim optuzbama da je ratni zlocinac. Od tada se franuska nigdje nije pojavila na sprskom puskometu ali je zato bila prva uz Njemacku koja je izbacikla Srbiju iz eurointegracija.

Ja pokusavam da nadjem odgovor zasto je francuska zajedno sa Njemackom izbacila Srbije iz EU integracija i zasto je htjela samo Hrvatsku primiti i zatvoriti prijem u EU za desetak godina.
ako Srbija opet bude podmecala klipove Albaniji, Crnoj Gori i BiH, Francuska i Njemacka ce opet pocerat Srbiju na zacelje EU integracija sa Turskom i vracamo se na stanje prije srpskih rezolucija.
Daj Tole, pa ljudi su sa Kosova odvodjeni u Albaniju, to je kao da sada neko uzme Bosnjake iz Sandzaka, odvede u CG, i tamo im vade organe, a ti kazes da Srbija nije odgovorna :oops:

Niko nikoga nije izbacio iz integracija, proces je usporen zbog ekonomske krize, i skepse Nemaca da narednom periodu primaju nove clanice, zbog losih iskustava sa Rumunijom i Bugarskom, imaju sad problema i sa Grckom, Spanijom, baltickim zemljama...

Srbija postaje kandidat u narednih par meseci, a onda pocinje mukotrpni posao standardizacije sa EU, i da hoce sutra da nas prime, mi ne bi bili spremni, trebas pripremiti ekonomiju, agrar, zakone, ojacati drzavu u svakom smislu ako hoces da udjes na to slobodno trziste...ugurati danas Srbiju u to bi uradio samo onaj koji hoce da pozatvara domace fabrike i unisti poljoprivredu.

Hrvati su mnogo ranije usli u to, i zato su se za dlaku provukli, da nemaju turizam na jadranu i ogroman priliv u budzet od toga, bili bi u istom vozu...

Nije vazno kad udjemo, vazno je da se standardizujemo, da se udje u program podrske, Rumuni su izvukli iz fondova 30 milijardi evra...dan danas ni Bugari ni Rumuni ne zive u proseku nesto bolje od Srba, zato sto su ih gurali tamo gde im nije mesto, nije fora samo kvalifikovati se, pa da te posle napucavaju tamo, bitno je uci na zdravim nogama, ia svima nama za to treba jos vremena.
Abacija

#10161 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Abacija »

Cudan si ti lik @Bikonja. Na jednoj drugoj temi si rasturio Bajica ko dijete lego kockice a ovdje se zalijeces ko musica na sijalicu. Moras prestati pratiti srbijanske medije. ;-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10162 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Abacija wrote:Cudan si ti lik @Bikonja. Na jednoj drugoj temi si rasturio Bajica ko dijete lego kockice a ovdje se zalijeces ko musica na sijalicu. Moras prestati pratiti srbijanske medije. ;-)

Ma Rudonja je novi pulen SANU proĐŽEkta......kud svi Turci tu i mali mujo :mrgreen: ......valja ono šHo se ne dobi opravdat da dobi a onndakan na put veČne slave SrBskijeH junaka u kaku Villu il stanĆiĆ na deDinju....eeeeeeJonnien ,Jonnien djeĆe ti duša...pardom gujca :mrgreen:
Bikonja

#10163 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bikonja »

pici wrote:
Abacija wrote:Cudan si ti lik @Bikonja. Na jednoj drugoj temi si rasturio Bajica ko dijete lego kockice a ovdje se zalijeces ko musica na sijalicu. Moras prestati pratiti srbijanske medije. ;-)

Ma Rudonja je novi pulen SANU proĐŽEkta......kud svi Turci tu i mali mujo :mrgreen: ......valja ono šHo se ne dobi opravdat da dobi a onndakan na put veČne slave SrBskijeH junaka u kaku Villu il stanĆiĆ na deDinju....eeeeeeJonnien ,Jonnien djeĆe ti duša...pardom gujca :mrgreen:
Nije ni SANU sto je nekad bio, sad je mnogo podmukliji :D

Pomera mi zivac ovaj raspali Kusner, ajde sve, ali da mi se ismejava pred kamerama prema zrtvama kojima su vadili jetrice po nekim Kukeshima...ko mu hebe mater, nek mu se Tadija smeska, ja ne moram...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10164 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Bikonja wrote:
pici wrote:

Nije ni SANU sto je nekad bio, sad je mnogo podmukliji :D

Pomera mi zivac ovaj raspali Kusner, ajde sve, ali da mi se ismejava pred kamerama prema zrtvama kojima su vadili jetrice po nekim Kukeshima...ko mu hebe mater, nek mu se Tadija smeska, ja ne moram...

aman nikad SANU nije ni bio fora sve je to prdmaHovina al šHo se ostali zaljeČu na šHarena vrata tude je probLJem......ja vam ponavljam tisuĆu i hiljaditi put...pobaČajte te oHrndane kvazi mozgove s prozora iz udobnijeH fotelja i vidjeĆeš i napretka i mira i svega.....dok ti kvazi mozgovi politiku kroje....nema Srbiji ni pedlja naprijed a ni ovom regionu....živi bili pa vidjeli ;-)
Bikonja

#10165 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bikonja »

pici wrote:

aman nikad SANU nije ni bio fora sve je to prdmaHovina al šHo se ostali zaljeČu na šHarena vrata tude je probLJem......ja vam ponavljam tisuĆu i hiljaditi put...pobaČajte te oHrndane kvazi mozgove s prozora iz udobnijeH fotelja i vidjeĆeš i napretka i mira i svega.....dok ti kvazi mozgovi politiku kroje....nema Srbiji ni pedlja naprijed a ni ovom regionu....živi bili pa vidjeli ;-)
Sv je to odavno razbucano, ostali su senilci...
luckypot

#10166 Re: Desavanja u Srbiji

Post by luckypot »

Bikonja wrote:
pici wrote:

Sv je to odavno razbucano, ostali su senilci...
Pa naravno da su razbucani kad su velikim dijelom ostvarili ciljeve, svi srbi u jednoj drzavi, mala drzava koja brani svoj 'identitet' mada taj identitet niko nece sebi da uzme kad bi ga i besplatno davali.

Projekat uspio, pacijent podlegao.
BiH-x

#10167 Re: Desavanja u Srbiji

Post by BiH-x »

Eto, malo gledam komentare na clanak o Dejvis Kup mecu protiv Ceske i izgleda da su mnogi uvjereni da je Srbija izgubila zbog Tadica :-)

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=459634#
PITANJCE ZA VAS, DA PROVERIMO VASU MEMORIJU:

STA JE ZAJEDNICKO ZA SLEDECE SPORTSKE DOGADJAJE?
1. Fudbalski duel Srbija-Argentina 2006. godine,
2. Kosarkaska utakmica polufinala Turska-Srbija 2010. godine,
3. Polufinalni duel dublova Zimonjic&Djokovic-Berdih@Stepanek???

Razmislite...

Nije tesko.

Odgovor je:
PREDSEDNIK TADIC!

Na svim mecevima na kojima je bio predsednik Tadic u publici, mi smo izgubili. Tako je bilo i ovaj put.

A kad sam video da i Dinkic sedi pored njega, bilo mi je jasno jos i pre III seta.

Za sve one koji su tacno odgovorili, svaka cast.
(Bata Peca, 18. septembar 2010 18:01)
Borise, ja jedino ovo mogu da shvatim na nacin da ti namerno dolazis na utakmice koje su od istorijske vaznosti za Srbiju. Kad si ti prisutan zna se da cemo izgubiti, ne mora ni da se igra.
(Taka, 18. septembar 2010 19:50)
Borisu sve čestitke, pokazao je da porazi Srbije kada je on prisutan nisu slučajnost, te da nije bitno o kom se sportu radi ili o kojoj ekonomsko-političkoj utakmici, gubitak je zagarantovan.
(Bojan, 18. septembar 2010 17:55)
Ruzno je reci zasto gube!Zbog njega su i kosarkasi izgubili.
Molim ga ljepo da slobodno vrjeme posveti porodici!
Dusan
(Dusan, 18. septembar 2010 17:19)
Eno ga Tadić u publici. Pukli smo.
(Milan, 18. septembar 2010 17:08)
Kada sam video naseg ,,dragog'' predsednika u publici, znao sam da gubimo 100%!
(SerbIN, 18. septembar 2010 17:44)
Cim sam video Tadica sve mi je bilo jasno...
(nex, 18. septembar 2010 17:55)
Nek odmah izadju Dinkic i maneken da nas ne prati Maler.Sta god oni pipnu sve propada
(IZADJITE, 18. septembar 2010 17:38)
Joj, sad vidjeh Onog u publici... ne sluti na dobro...
(Hercegnovljanin, 18. septembar 2010 18:07)
Cim je dosao BAKSUZ poceli smo da gubimo.
(MANEKEN, 18. septembar 2010 17:36)
I tako dalje...
kiky

#10168 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

kažem ja da srbijanderi sport shvataju na bolestan način ...
svaka utakmica je istorijska, a shodno tome nabijaju sebi traume kad izgube ...
bikonja ...
nato je imao sve dozvole od un-a da spriječi humanitarnu katastrofu koju su srbi napravili na kosovu jer su krenuli da protjeraju albance sa kosova ( oko 2.500.000 ljudi ) ...
na što ti, naravno, nebi ni trepnu okom ... ( pravili su malo zločine, žao mi je, al idemo dalje po starom ) ...
šta su sve srbi pri tome porušili po kosovu da nepričam ...
e pa desilo se nešto što vam nije po volji i onaj koji je drugom jamu kopo, sam upade u nju ...
barataj ti razolucijama ( al kako vama odgovara ) i hvataj se za neke tajanstvene međunarodne pravne akte al ahtisari je bio čovjek un-a i njegova odluka je u skladu sa svim rezolucijama i međunarodnim pravnim aktima, što je potvrdila i zadnja presuda haga, a koju ste sami tražili ...
biče da je zajeb, ne u rezolucijama i međunarodnom pravu, nego u srbijanskom tumačenju istih ...
dokle god vi, srbijanci, budete tumačili i izvratli činjenice kako vama odgovara dotle če te imat problema sa tim činjenicama ... što je očigledno iz svakodnevnice ...
interesantno, gdje je bilo poštovanje un-a i međunarodnog prava kad su bosna i hrvatska primljene u un ...
gdje je poštovanje zaštičenih un zona ...
kad se srbi osječaju jaki ( nemože nam niko ništa ....) onda nema ni un-a ni međunarodnih zakona ...
paradoksalno, danas traže zaštitu od istih tih međunarodnih instanci koje su cijelo vrijeme ignorisali ...
al ako ti misliš da je tako u redu ... samo naprijed ...
Justina

#10169 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Justina »

kiky wrote:kažem ja da srbijanderi sport shvataju na bolestan način ...

To pravilo vazi samo kada imas neke konje za trku.

Cudno je da postoje naciJoni( a Jopet svi rodjeni u i na istoj zemlji,lepi,visoki,ne bas i mnogo
pametni,ali to je za sport nevazno) koji umeju da se bave sportom,a opet i neki kojima je
sport terra incognita i plezir se samo sastoji u tome da recimo pale raketLe i vesele se
kada ovi Vlasi ,Srbijanderi izgube :-D Identifikuju se sa Turskom sa kojom dibibiduz
nemaju nikakve veze, pa se onda raduju kada Turci pobede Vlaje u kosarci.

Ne ucini vam se nekada da ste malkice i smeshni?
zemomak

#10170 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zemomak »

NEZVANIČNO: Vuk Jeremić podnio ostavku!
Nedjelja | 19.09.2010.

Ministar vanjskih poslova Republike Srbije Vuk Jeremić podnio je ostavku, saznaju bhdani.ba iz dobro obaviještenih diplomatskih izvora iz Beograda.

Vuk JeremićNezvanično, Jeremić je ostavku podnio nakon konsultacija sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, kao što je u pojedinim beogradskim medijima ranije najavljeno, nakon povratka srbijanskog šefa diplomatije iz Njujorka.

Podsjetimo, Jeremićevu ostavku ovih dana su zahtijevali opozicione LDP i NS, a i lider naprednjaka Tomislav Nikolić kazao je da će zahtijevati da premijer Mirko Cvetković i ministar spoljnih poslova odu s funkcija u slučaju "poraza"srbijanske rezolucije u UN.

Vuk Jeremić je, na zasjedanju Skupštine Srbije 26. jula, izjavio da je spreman da "snosi konsekvence" ukoliko narodni poslanici to zatraže.

U njegovu odbranu je tom prilikom stao predsjednik Tadić, rekavši da se državna politika u vezi s Kosovom kreira u njegovom kabinetu, a da je zadovoljan načinom na koji je ministar sprovodi.

(Bhdani.ba, BLIN/tg)
Bikonja

#10171 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bikonja »

kiky wrote:kažem ja da srbijanderi sport shvataju na bolestan način ...
bikonja ...
nato je imao sve dozvole od un-a da spriječi humanitarnu katastrofu koju su srbi napravili na kosovu jer su krenuli da protjeraju albance sa kosova ( oko 2.500.000 ljudi ) ...
na što ti, naravno, nebi ni trepnu okom ... ( pravili su malo zločine, žao mi je, al idemo dalje po starom ) ...
šta su sve srbi pri tome porušili po kosovu da nepričam ...
e pa desilo se nešto što vam nije po volji i onaj koji je drugom jamu kopo, sam upade u nju ...
barataj ti razolucijama ( al kako vama odgovara ) i hvataj se za neke tajanstvene međunarodne pravne akte al ahtisari je bio čovjek un-a i njegova odluka je u skladu sa svim rezolucijama i međunarodnim pravnim aktima, što je potvrdila i zadnja presuda haga, a koju ste sami tražili ...
biče da je zajeb, ne u rezolucijama i međunarodnom pravu, nego u srbijanskom tumačenju istih ...
dokle god vi, srbijanci, budete tumačili i izvratli činjenice kako vama odgovara dotle če te imat problema sa tim činjenicama ... što je očigledno iz svakodnevnice ...
interesantno, gdje je bilo poštovanje un-a i međunarodnog prava kad su bosna i hrvatska primljene u un ...
gdje je poštovanje zaštičenih un zona ...
kad se srbi osječaju jaki ( nemože nam niko ništa ....) onda nema ni un-a ni međunarodnih zakona ...
paradoksalno, danas traže zaštitu od istih tih međunarodnih instanci koje su cijelo vrijeme ignorisali ...
al ako ti misliš da je tako u redu ... samo naprijed ...
Shvatamo sport na zdrav nacin, zato imamo i uspeha, ne mozes uci u vazan mec kao q u ladnoj vodi, mora da se nabije atmosvera... to nije samo kod nas, nego kod svih juznjackih naroda, zato ti je ova prozivka nepotrebna.

Nemam volje da se preganjam oko Kosova, ocigledno nisi najbolje upoznat sa situacijom...
kecher II

#10172 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kecher II »

Bikonja wrote:Nemam volje da se preganjam oko Kosova, ocigledno nisi najbolje upoznat sa situacijom...
'ebi ga Bikonja cijeli svijet ima jedno vidjenje Kosova a vi, ili velika vecina vas imate drugo, ali evo vam druga slovenca sta kaze o tom vidjenju prilka i desavanja u Srbiji:
Kacin: Zamjerke Srbiji zbog blokiranja Kosova i problema u Sandžaku

BEOGRAD - Evropska komisija će Srbiji zamjeriti blokiranje Kosova u ekonomskim organizacijama i na problemima u Sandžaku, rekao je izvjestilac za Srbiju Evropskog parlamenta Jelko Kacin. Kacin je za beogradski list "Blic" rekao da će Evropska komisija u izvještaju o napretku na putu ka EU Srbiji zamjeriti i na opstrukciji rada...

... Agencije za borbu protiv korupcije, kao i na propustima u reformi pravosuđa i slobodi medija.

On je naveo da blokiranje Kosova u svim regionalnim, evropskim i svjetskim ekonomskim organizacijama ima katastrofalne posljedice po ekonomije Srbije i Kosova, kao i da se sa situacijom u Sandžaku Beograd mora "hitno suočiti na bolji način".

"Srbija često sama sebi predstavlja najveću prepreku. To je u isto vrijeme i frustrirajuće za građane vaše zemlje, ali predstavlja i potencijalnu prednost: u trenutku donošenja hrabrih političkih odluka, sva energija koja se inače troši na neadekvatan način ili se usmjerava na pogrešne ciljeve biće oslobođena za provođenje reformi", rekao je Kacin.

Prema njegovom mišljenju, odnos vladajuće koalicije i opozicionih stranaka u Srbiji je daleko ispod nivoa razvijene parlamentarne demokratije, za šta su odgovorne obje strane.
Justina

#10173 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Justina »

[quote="Bikonja

Shvatamo sport na zdrav nacin, zato imamo i uspeha, ne mozes uci u vazan mec kao q u ladnoj vodi, mora da se nabije atmosvera... to nije samo kod nas, nego kod svih juznjackih naroda, zato ti je ova prozivka nepotrebna.

Nemam volje da se preganjam oko Kosova, ocigledno nisi najbolje upoznat sa situacijom...[/quote]

Akuzativ,bate,akuzativ :-D

Qrtz ulazi u ladnu vodu.

I nije samo kod juznjackih naroda,sport ( pa jos fudbal) jednostavno je zanimacija za sve ljude.

Slazem se s tobom da je besmisleno bilo kakvo preganjanje i objasnjavanje oko Kosova
sa ljudima koji ti navode nekakvu budaletinu iz Slovenije koja treba svima nama jednostavninm
recima da objasnjava ovaj komplikovani svet.
Bikonja

#10174 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bikonja »

Justina wrote:[

Qrtz ulazi u ladnu vodu.

I nije samo kod juznjackih naroda,sport ( pa jos fudbal) jednostavno je zanimacija za sve ljude.

Slazem se s tobom da je besmisleno bilo kakvo preganjanje i objasnjavanje oko Kosova
sa ljudima koji ti navode nekakvu budaletinu iz Slovenije koja treba svima nama jednostavninm
Taj Kacin je indirektno odgovoran za stradanje vojnika JNA u Sloveniji, sad on nasao nekome nesto da objasnjava, a krve se sa Hrvatima oko neke smesne zemlje.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#10175 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

Bikonja wrote:
Justina wrote:[

Qrtz ulazi u ladnu vodu.

Taj Kacin je indirektno odgovoran za stradanje vojnika JNA u Sloveniji, sad on nasao nekome nesto da objasnjava, a krve se sa Hrvatima oko neke smesne zemlje.
mozes ti pizdit na Jelka Kacina isto kao na Bernarda Kusnera, ali njega u EU pitaju za Srbiju... on je ispred EU "socijalni radnik" :D :D za Srbiju, pa ti sad gledaj.... a toliko vas voli da je to cudo jedno
Post Reply