Odlična taktika preCednika..zahebi protivnika tako što ćeš mu se predati i donjet mu gaće na štapuBikonja wrote:Nije tu bilo izbora, oni su morali da zavrse tu pricu...hercegovac_pravi wrote:Jel ti stvarno misliš da je ovo bio dobrovoljni izbor Tadića & comp.?Bikonja wrote: To je bila prica neko vreme, malo da se zamazu oci...
Kosovska balada ulazi u terminalnu fazu, ali ne vidim da se neko uzbudje oko toga previse, narodu je pun q te price, i ceka da se to zavrsi. Pravi trenutak su izabrali da preseku to pitanje.
Pisao sam vec jednom o tome, Tadic 2008 dobija efektivnu vlast, trebalo mu je 2 godine da razbuca radikale, i narod pripremi na neminovnost nezavisnosti Kosova, to je radjeno u etapama da bi bilo sto bezbolnije... sad su otvorene sve karte, prvi put da predstavnik vlasti kaze nesto ovako direktno.
Kosovo je izgubljeno pa izgubljeno, gubilo se desetinama godina, cak i stolecima, niko ne moze da optuzi Tadica da je on izgubio Kosovo. Njegov zadatak je samo da maksimalizuje dobit od EU i Amerike, i minimalizuje potrese u narodu zbog toga... ovo prvo je vec uradio, nema organizovane grupe koja ce ga oboriti sa vlasti zbog toga, ovo drugo sledi, vec u oktobru postajemo kandidat za clanstvo u EU, a bice i kinte...
Pa ako NEMAŠ IZBORA i nešto MORAŠ, o kakvoj "pobedi" mi ovdje pričamo? Ja ti upravo i govorim čitavo vrijeme da tzv. srbija nije imala drugog izbora i da je morala ovo uraditi baš kao što će morati uraditi još dobar dio drugih stvari, a ti zapeo o "odličnoj" taktici preCednika. Valjda je taktika i strategija odlična ako sebe staviš u poziciju "da IMAŠ IZBOR i da NE MORAŠ nešto uraditi"...ali ako ti je tako lakše...uživaj u odličnoj igri i slavi pobedu.Nije tu bilo izbora, oni su morali da zavrse tu pricu...
P.S. imam odličnu novost za tebe, imat ćeš ovakvih pobeda još jedan dugačak niz tako da ćeš još narednih 10-ak godina provesti u slavlju