Desavanja u Hrvatskoj
- gonič zmajeva
#926 Re: Desavanja u Hrvatskoj
pa ne treba njemačkoj nikakav trojanski konj da pokori balkan.
imaju oni sjeverno more koje je nemjerljivo više razvijeno i prometno od jadrana.
srba nema ni 60000 tisuča u beču a toliko negdje ima i hrvata.
ostalo ti zvuči zanimljivo iako moje osobno mišljenje je da srbija nikad neče u e.u. to je ruska interesna sfera,a iz njihovih se šapa ne izlazi.znaš kako kažu kad si u medvjeđem zagrljaju.
imaju oni sjeverno more koje je nemjerljivo više razvijeno i prometno od jadrana.
ostalo ti zvuči zanimljivo iako moje osobno mišljenje je da srbija nikad neče u e.u. to je ruska interesna sfera,a iz njihovih se šapa ne izlazi.znaš kako kažu kad si u medvjeđem zagrljaju.
- osa
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#928 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nismsa ni mislio na neko pokoravanje.. njemckoj treba trziste..... od slovenije do turske to je stotinak miliona ljudi sa solidnim standardom i na prackomet od njemca ... balkan cine drzave koje su u snaznom razvoja...., francuiska mora da dobacuje na sjever afrike..... 10 miliona alziraca ili marokanaca nije ni izbliza tako mocno triste kao 10 miliona balaknaca ....njemacka je industrijska velesila koja producira tehnologiju, masine, opremu... nisu samo trgovci i sverceri kao britanci ...njemacka nema trgovackih ni finansijsklih monopola... ona mora investirat u razvoj svoga trziste i to je ono sto nama pogoduje.....kad sam misio na Jadran mislio sam na turizam...... sjeverno more je vec druga vrsta biznisa...njemci su veliki potrosaci turistickih ponuda a 2000 kilometara dalmatinske obale je mocan resurs i za investiranje i za ubiranje profita.... italijanska obala sa druge strane Jadrana je jako ruzna kada se poredi sa Dalmatinskimi crnogorskim primorjem...gonič zmajeva wrote:pa ne treba njemačkoj nikakav trojanski konj da pokori balkan.
Srbija CG. MAk. BiH.Alb ce svakako uci u EU jer su Bugarska I Rumunija u EU..... ili ce doci do odvajanja cijelog balkana iz EU ali sa Bugarima grcima, turcima na gomili. Geostrategija nece trpjeti ovakavo sarenilo na ovako malom prostoru.....BIH nije vise neuralgicna tacka EU...bit ce jos manje kad Hrvatska udje u EU. Barutana je premjestena u Srbiji a kosovski fitilj im je jako kratak.
Ovo muvanje turke po balkanu znaci da imaju zeleno svjetlo i od Rusije. Srbija je izgubila onaj strateski polozaj za ruse, koji je nekad imala. Pogotovo sto vise ne izlazi an Jadran. Turska i Rusija granice... dijele mnoge energetske resurse. Rusija je jako vezana sa Njemackom preko energije. Nek Merkelica samo jednom namigne Putinu, Srbija moze odmah rezat vene - sto od ljubomore, sto od srdzbe.
- vivaldi
#929 Re: Desavanja u Hrvatskoj
@ Toto ovo ti je jedna od slabijih analiza. Inace ih uvijek procitam i cesto se slazem s tobom (naravno do onog dijela kad se pred kraj dotaknes srbije pa te ponese nacionalni zanos pa uvijek zavrsavas sa samoubistvima, raspadimi, osmanlijama itd., ali to je razumijem da tada govore emocije).
Medjutim, ovdje si ipak s napravio, po meni nekoliko ozbiljnih propusta.
Prva stvar, previse si znacaja dao turizmu. Sve zemlje koje se oslanjaju na turizam su uglavnom tarabe i od toga hljeba nema. Od turizma moze zivjeti kipar, malta, eventualno crna gora i tako te male zemlje, a za sve ostale do moze biti samo honorarni posao i nista vise. Ako je nijemcima iz bilo kojeg razloga zanimljivo bilo sta na hrvatskog ili bilo cijem primorju oni to vec mogu kupiti godina i sa eu i bez nje. Hrvatska od turizma ima 6-7 mililijardi eura prihoda, a to je promet jedne malo vece njemacke firme. To su naravno za nase uslove velike pare, ali za svabu smjesno. Prostora za dalje sirenje turizma skoro i nema, ali eto cak i da se udupla to je opet smjesno jer ne moze niko kupiti kompeltnu obalu pa da ubire svu zaradu.
Sam kazes da je svabo industrijski gigant i da mora investirati i tu se slazem, ali svabo nije sumanuti i bezglavi lovator koji kupuje sve redom. Danas objavise npr. da nas nekadasnji gigant Famos ide po osmi put na dobosh, ali ga niko nece ko i more drugih fabrika - ne samo kod nas vec u cijelom regionu.
Sto se tice ovih ostalih ex yu drzava mimo hrvatske, toliko smo daleko od standarda eu, da ce do tada (ubijedjen sam 100%) i sama unija dozivjeti neke korjenite promjene.
Na kraju i tursku da spomenem. Ona je i dalje ekonomski minoran igrac na nasim prostorima. Iako se ovde na forumu (opet iz razumljivih razloga) provlaci ko neki ekonomsko-politicki spasilac, zasad nista od toga. Jedina ekonomska vijest iz toga iz tog pravca zadnji par godina prema ovom regionu su dva aviona bh airlinesu i zaintereosvanost za propali jat - apsolutno beznacajno. Istovremeno, u tom periodu milijarde su prostrujale kroz ovaj prostor - samo juce tedeschi kupi drogu kolinsku za 380 miliona eura.
Medjutim, ovdje si ipak s napravio, po meni nekoliko ozbiljnih propusta.
Prva stvar, previse si znacaja dao turizmu. Sve zemlje koje se oslanjaju na turizam su uglavnom tarabe i od toga hljeba nema. Od turizma moze zivjeti kipar, malta, eventualno crna gora i tako te male zemlje, a za sve ostale do moze biti samo honorarni posao i nista vise. Ako je nijemcima iz bilo kojeg razloga zanimljivo bilo sta na hrvatskog ili bilo cijem primorju oni to vec mogu kupiti godina i sa eu i bez nje. Hrvatska od turizma ima 6-7 mililijardi eura prihoda, a to je promet jedne malo vece njemacke firme. To su naravno za nase uslove velike pare, ali za svabu smjesno. Prostora za dalje sirenje turizma skoro i nema, ali eto cak i da se udupla to je opet smjesno jer ne moze niko kupiti kompeltnu obalu pa da ubire svu zaradu.
Sam kazes da je svabo industrijski gigant i da mora investirati i tu se slazem, ali svabo nije sumanuti i bezglavi lovator koji kupuje sve redom. Danas objavise npr. da nas nekadasnji gigant Famos ide po osmi put na dobosh, ali ga niko nece ko i more drugih fabrika - ne samo kod nas vec u cijelom regionu.
Sto se tice ovih ostalih ex yu drzava mimo hrvatske, toliko smo daleko od standarda eu, da ce do tada (ubijedjen sam 100%) i sama unija dozivjeti neke korjenite promjene.
Na kraju i tursku da spomenem. Ona je i dalje ekonomski minoran igrac na nasim prostorima. Iako se ovde na forumu (opet iz razumljivih razloga) provlaci ko neki ekonomsko-politicki spasilac, zasad nista od toga. Jedina ekonomska vijest iz toga iz tog pravca zadnji par godina prema ovom regionu su dva aviona bh airlinesu i zaintereosvanost za propali jat - apsolutno beznacajno. Istovremeno, u tom periodu milijarde su prostrujale kroz ovaj prostor - samo juce tedeschi kupi drogu kolinsku za 380 miliona eura.
- Bosnolog
#930 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Nije joj lahko
- Toto
#931 Re: Desavanja u Hrvatskoj
@vivaldi
ja nema ambicije da se bavim analizama..ja istovarima ono sto mislim bez ikakve analitike.... onako ofrljativno ... pa su moguce oscilacije i varijacije srbijanskog ili turistickog tipa....
mislim da je Jadranski turizam brend bez konkurencije..... najveca komparativna prednost sa kojom hrvatska ulazi u EU.. masovni turizam je u Cro dozivio maksimum i ostaje samo da se razvija elitni turizam za kojeg cro nejma zute banke i tu ce da uljete germani sa kapitalom i standardima.... cro oligarhija je do sada drzala monopol nad turizmom ..kako je sanader poceran krupne ribe hladnih mora uplovljavajju po svoju porciju "planktona" ... mislim da ce to biti hit prve cro petoljetke u EU...
emil tedeski kupio Drogu Kolinska - najvecu slovenacku firmu koju cini 60% srbijanskih firmii ???..
meni je cudno da je manji emil tedeski proguto upola vecu Kolinsku ,,,to je moguce samo ako je iza njeg neka krupna barakuda tovljena u njemackoj... slovenci propadaju a hrvati ih kupuju....nesto ovdje cuhne
turizam je resurs koji u cro tako brezobrazmo strci da je grehota ne investirati u njega.. hoce li lijeni dalamtinci zaorat jos koju njivu osim plave - ostaje da se vidi..
turska jest minorna ako se poredi sa krupnim ribama, ali je ona isuvise jaka za balkanske liliputance.... a i EU hoce da joj udjeli mrvice... posto nemju gdje da namrve -vec samo na balkanu, nama ce biti: "trazili ste gledajte"..
ja nema ambicije da se bavim analizama..ja istovarima ono sto mislim bez ikakve analitike.... onako ofrljativno ... pa su moguce oscilacije i varijacije srbijanskog ili turistickog tipa....
mislim da je Jadranski turizam brend bez konkurencije..... najveca komparativna prednost sa kojom hrvatska ulazi u EU.. masovni turizam je u Cro dozivio maksimum i ostaje samo da se razvija elitni turizam za kojeg cro nejma zute banke i tu ce da uljete germani sa kapitalom i standardima.... cro oligarhija je do sada drzala monopol nad turizmom ..kako je sanader poceran krupne ribe hladnih mora uplovljavajju po svoju porciju "planktona" ... mislim da ce to biti hit prve cro petoljetke u EU...
emil tedeski kupio Drogu Kolinska - najvecu slovenacku firmu koju cini 60% srbijanskih firmii ???..
meni je cudno da je manji emil tedeski proguto upola vecu Kolinsku ,,,to je moguce samo ako je iza njeg neka krupna barakuda tovljena u njemackoj... slovenci propadaju a hrvati ih kupuju....nesto ovdje cuhne
turizam je resurs koji u cro tako brezobrazmo strci da je grehota ne investirati u njega.. hoce li lijeni dalamtinci zaorat jos koju njivu osim plave - ostaje da se vidi..
turska jest minorna ako se poredi sa krupnim ribama, ali je ona isuvise jaka za balkanske liliputance.... a i EU hoce da joj udjeli mrvice... posto nemju gdje da namrve -vec samo na balkanu, nama ce biti: "trazili ste gledajte"..
- vivaldi
#932 Re: Desavanja u Hrvatskoj
@ Toto
Hrvatska uopste nije destinacija za masovni turizam. Vec godinama ima skuplje cijene i od crne gore, bugarske, turske, grcke, tunisa, maroka.. Prije 2-3 godine njihov ministar turizma je sam rekao kako su se priblizili vrhu i kako vise nije realno ocekivati neke znacajnije stope rasta vec u buducnosti treba puno vise ulagati da bi se zadrzao dostignuti broj turista i prihod. Opet kazem turizam je dobar ko honorarni posao, ali on je vrlo nestabilna grana (pogledaj samo ovo ljeto - vise sam u dugim rukavima i sa kisobranom nego u sortsu). Cak i grcka od turizma ostvaruje samo 20% gdp-a.
Ono sto je vazno jeste industrija. G-8 je najvaznije drustvo. Madjarska nema more, ali zato ima izvoz od 100 milijardi dolara. Pritom je relativno mala zemlja, a jos uvijek nije mocna poput zapadnih zemalja slicne velicine.
Hrvatska mozda ima prostora za jos 10,20 ili 50 hotela sa 5 zvijezdica, ali sve je to tanko. I da udupla tursiticke prihode (sto je bas iluzorno ocekivati) to je opet u rangu prihoda 2-3 fabrike automobila - i to ne ne njemacke ili francuske vec ovih istocno evropskih po poljskoj, ceskoj ili slovackoj.
Hrvatska uopste nije destinacija za masovni turizam. Vec godinama ima skuplje cijene i od crne gore, bugarske, turske, grcke, tunisa, maroka.. Prije 2-3 godine njihov ministar turizma je sam rekao kako su se priblizili vrhu i kako vise nije realno ocekivati neke znacajnije stope rasta vec u buducnosti treba puno vise ulagati da bi se zadrzao dostignuti broj turista i prihod. Opet kazem turizam je dobar ko honorarni posao, ali on je vrlo nestabilna grana (pogledaj samo ovo ljeto - vise sam u dugim rukavima i sa kisobranom nego u sortsu). Cak i grcka od turizma ostvaruje samo 20% gdp-a.
Ono sto je vazno jeste industrija. G-8 je najvaznije drustvo. Madjarska nema more, ali zato ima izvoz od 100 milijardi dolara. Pritom je relativno mala zemlja, a jos uvijek nije mocna poput zapadnih zemalja slicne velicine.
Hrvatska mozda ima prostora za jos 10,20 ili 50 hotela sa 5 zvijezdica, ali sve je to tanko. I da udupla tursiticke prihode (sto je bas iluzorno ocekivati) to je opet u rangu prihoda 2-3 fabrike automobila - i to ne ne njemacke ili francuske vec ovih istocno evropskih po poljskoj, ceskoj ili slovackoj.
- Toto
#934 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bez obzira na sve mahane cro plave njive u odnosu na madjasku i srpsku zelenu njivu to je ono sta cro ima i u sta ce da invetira EU turisticki biznis.... poslije hotela dolaze marine na pustim otocima, otocni aerodromcici za jedrilicare koji cijele godine dolaze na vikende..neka solarna ili vjetro elektrana na nekom pustom ostrvu, sela za njemacke penzionere golf igralista... nije biznis samo malina i rakija .... a ne treba zaboraviti da cro ima i zelenu njivu
svakako da ce cro biti malko veci njemacki hotel, al sta fali i tome....
bolje i to nego tursko megdan guvno

svakako da ce cro biti malko veci njemacki hotel, al sta fali i tome....
bolje i to nego tursko megdan guvno
- kiky
#935 Re: Desavanja u Hrvatskoj
da bog da hrvatska ušla sutra u eu i uvela bosni vize istog trena ...
neče propast ni bosna ni hrvatska ...
i svima dobro ...

i svima dobro ...
- osa
#936 Re: Desavanja u Hrvatskoj
kiky wrote:da bog da hrvatska ušla sutra u eu i uvela bosni vize istog trena ...
i svima dobro ...
kad hrvatska uđe vize će biti ukinute ako ne smislit ćemo mi način da to zaobiđemo, pa bar smo u tim poslovima u svjetskom vrhu...
- kiky
#937 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nego kakve su cijene na jadranu ...

- Hemel
#938 Re: Desavanja u Hrvatskoj
cuj kakve...paprenekiky wrote:nego kakve su cijene na jadranu ...
-
zemo_online
#939 Re: Desavanja u Hrvatskoj
osa wrote:kiky wrote:da bog da hrvatska ušla sutra u eu i uvela bosni vize istog trena ...
i svima dobro ...
kad hrvatska uđe vize će biti ukinute ako ne smislit ćemo mi način da to zaobiđemo, pa bar smo u tim poslovima u svjetskom vrhu...
kad su primili bugarsku rumunsku i pola kipra zasto ne bi i hrvatsku?
samo sto se pravosudja tice, hrvatskoj treba barem 10 godina da ispuni kriterije.
znaci da politika ima zadnju, a ne ispunjavanje uslova.
- kiky
#940 Re: Desavanja u Hrvatskoj
hrvatsku su trebali primit kad i rumuniju i bugarsku ( uz možda neke uslove ) ...
bosni bi bilo puno lakše, a i bila bi poslana drugačija poruka regionu ...
- osa
#941 Re: Desavanja u Hrvatskoj
po čemu bi bih bilo lakše, zar misliš da je hrvatskoj lakše zato što je slovenija u e.u., hmmmm...kiky wrote:hrvatsku su trebali primit kad i rumuniju i bugarsku ( uz možda neke uslove ) ...
-
neretvanac
#942 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hrvatska nije toliko vezana za Sloveniju, koliko je Bosna i Hercegovina prirodno vezana i oslanja se na Hrvatsku (medjusobno)...osa wrote:po čemu bi bih bilo lakše, zar misliš da je hrvatskoj lakše zato što je slovenija u e.u., hmmmm...kiky wrote:hrvatsku su trebali primit kad i rumuniju i bugarsku ( uz možda neke uslove ) ...
- osa
#943 Re: Desavanja u Hrvatskoj
globalno da, ali pitaj zagorce, međumurce, istrane, gorane, oni su recimo puno više vezani za sloveniju nego za bih, isto kao što su stanovnici istočne bosne i hercegovine puno više vezani za srbiju nego za hrvatsku, na kraju krajeva, svatko uvijek gleda svoj interes, što je i prirodno, bih neće imati problema(bar ja tako mislim) s hrvatskom kakvih hrvatska ima sa slovenijom, ali bih ima toliko drugih problema da joj ulazak hrvatske u e.u. neće značiti praktički ništa, ako se sama ne izbori s tim problemima....neretvanac wrote:Hrvatska nije toliko vezana za Sloveniju, koliko je Bosna i Hercegovina prirodno vezana i oslanja se na Hrvatsku (medjusobno)...osa wrote:po čemu bi bih bilo lakše, zar misliš da je hrvatskoj lakše zato što je slovenija u e.u., hmmmm...kiky wrote:hrvatsku su trebali primit kad i rumuniju i bugarsku ( uz možda neke uslove ) ...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#944 Re: Desavanja u Hrvatskoj
četvrtak, 8.7.2010 11:04
Hrvatska među 20 najugroženijih država na svijetu: Prijeti nam bankrot?
HRVATSKOJ u sljedećih pet godina prijeti 20,5 posto mogućnosti bankrota, čime ulazi u 20 najugroženijih zemalja svijeta po ljestvici koju je za drugi kvartal ove godine sastavila konzultantska tvrtka CMA iz Londona.
CMA svoje kvartalne projekcije temelji na vrijednosti credit default swapova (CDS) za držani dug. CDS-ovi, OTC kreditni derivati koji su postali iznimno nepopularni tijekom globalne financijske krize, su instrument osiguranja od bankrota, prisutni pri svakoj transakciji obveznicama. Mjere se u baznim bodovima, pri čemu 100 baznih bodova izražava jedan posto. Primjerice, predviđena vrijednost CDS-ova za hrvatski dug u sljedećih pet godina je 321,6. što znači da je vrijednost osiguranja od bankrota (defaulta) Hrvatske 3,216 posto nominalne vrijednosti obveznica. Kupac će financijskoj instituciji koja prodaje CDS plaćati 32,160 eura godišnje za milijun eura hrvatskog duga, a u slučaju bankrota Hrvatske ta će financijska institucija biti odgovorna za namirenje cijelih milijun eura.
Loši rezultati Hrvatske
Vrijednost hrvatskih CDS-ova skočila je s manje od 200 na 321,6 baznih bodova u drugom kvartalu, slično kao i u slučaju iznimno ugrožene Bugarske, a kumulativna vjerojatnost bankrota iznosi 20,5 posto.
Hrvatska nije na samom vrhu liste najugroženijih. To je mjesto u drugom kvartalu 2010. godine čvrsto zauzela Venezuela, kojoj prijeti čak 58,4 posto kumulativne vjerojatnosti bankrota, a vrijednost CDS-ova za državni dug im je skočila na 1295 baznih bodova. Prati ju Grčka, sa 53 posto vjerojatnosti. Grčka je skočila na drugo mjesto s devetog u prvom kvartalu, a iz prvih deset su izašli Egipat i Island, koji su imali loše rezultate u prošlom kvartalu. Njihova su mjesta zauzele Rumunjska i Bugarska, na 8. i 10. mjestu.
U regiji nema velikih promjena
U regiji "Europe u razvoju", u koju CMA svrstava i Hrvatsku, nije bilo značajnih promjena. Ukrajina je i dalje u značajnoj opasnosti, ali je smanjila svoju vjerojatnost bankrota. Vrijednost mađarskih CDS-ova također je zabilježila porast, ali je to smanjeno u odnosu na početak lipnja, a Slovačka, Slovenija i Češka prate jedna drugu.
Najsigurniji su vlasnici norveškog duga. Norveška ima 2,4 posto vjerojatnosti bankrota, a petogodišnja vrijednost CDS-ova kreće joj se oko 26 baznih bodova. Slijede ju Finska, SAD, Danska i Švedska, sve s manje od četiri posto vjerojatnosti bankrota. Među deset najsigurnijih nema promjene u ovom kvartalu.
Malo zemalja bilježi popravak
Samo sedam posto država na rang listi u drugom je kvartalu zabilježilo pomake. Vodi Island koji je smanjio svoju vjerojatnost bankrota za 17 posto, Dominikanska Republika za 15 posto, Egipat za 15 posto, Gvatemala za 11 posto i SAD za 2,4 posto. S druge strane, eurozona bilježi vrlo negativne rezultate. Grčka je povećala baznu vrijednost CDS-ova za 190 posto, Belgija za 168,5 posto, Španjolska za 129 posto, Portugal za 127 posto i Francuska za 112 posto.
U Aziji raste zabrinutost da bi kinesko gospodarstvo moglo bilježiti veće usporavanje nego što se ranije mislilo, ali to se nije odrazilo na osiguravanje od bankrota, a u Središnjoj Americi su sve oči uprte u Venezuelu, koja je zabilježila i najveću kumulativnu mogućnost bankrota i najveću cijenu osiguranja od bankrota.
CMA je u stopostotnom vlasništvu CME grupe, najveće svjetske burze kreditnim derivatima. Pruža jedan od najtočnijih i najcjenjenijih pregleda kretanja na tržištu credit default swapova, vrijednom preko 60 bilijuna dolara.
Pogledajte kako Jaca žvače žvaku
http://www.index.hr/video/film.aspx?id=9113
Jaca žvače žvaku i baca je na cestu
http://www.index.hr/video/film.aspx?id=9177
država pred bankrotom a ona cerka se i žvače
- Bosnolog
#945 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Brutalnost hrvatske policije i sve to pokusali zataskati,......Zivotinje u policijskim odorama
Podignuta optužnica protiv policajca koji je pretukao Ajkića, prijete mu tri godine zatvora
Autor: Mario Pušić
Objavljeno: prije 21 h i 37 min
Ajkić je karlovačkoj policiji poznat po više prekršaja i kaznenih djela, a ukoliko policajac koji je optužen za premlaćivanje bude proglašen krivim, može završiti u zatvoru do 3 godine.
KARLOVAC - Protiv karlovačkog policajca Kristijana Maglića (27) Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu kojom ga tereti za kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda Alenu Ajkiću (20).
http://ad.hr.doubleclick.net/click%3Bh% ... http://www
VEZANE VIJESTI
Vijesti
* Alen Ajkić na mjestu gdje su ga pretukli policajci izazvao prometnu nesreću
* Nasilni policajac pušten, a otac pretučenog mladića ispitan
* 'Naši kolege policajci pretukli su Cigana, pa što'
- Nakon provedenih istražnih radnji i prikupljenih dokaza optužnim prijedlogom okrivljeniku se stavlja na teret da je 26. ožujka na benzinskoj postaji Tifon u Riječkoj ulici, u cilju da ga teško ozlijedi, Ajkića snažno šakom udario u predio glave pri čemu je Ajkić zadobio prijelom gornje čeljusti i kostiju srednjeg lica s krvnim podljevima oko oba oka - priopćio je ODO ne otkrivajući identitete napadača i žrtve.
Ukoliko policajac bude proglašen krivim i osuđen prijeti mu kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.
Ajkićev odvjetnik Željko Olujić podnio je Odvjetništvu i kaznenu prijavu da se utvrdi je li bilo pokušaja zataškavanja slučaja, te ako je, na kojoj razini, s obzirom na to da je u prvom policijskom priopćenju navedeno da je Ajkić pao na sanduk, te se na taj način zadobio ozljede.
Zbog ovog slučaja koji je uzburkao karlovačku, ali i hravtsku javnost, suspendirano je čak šest policajaca, a trojica od njih su i kazneno prijavljena. Osim Maglića suspendirana su i dvojica njegovih kolega koji su kobne večeri s njim bili na Tifonovoj benzinskoj, te policijski službenik koji je vodio očevid.
Zbog zataškavanja, odnosno krivotvorenja činjeničnog stanja suspendirana su i kazneno prijavljena još dva policajca.
Inače, Alen Ajkić, itekako je poznat karlovačkim policajcima po mnogobrojnim prekršajima, kaznenim djelima krađa te jednim razbojništvom.
http://www.jutarnji.hr/drzavno-odvjetni ... ca/846057/
- osa
#946 Re: Desavanja u Hrvatskoj
malo jesu preetjerali, ali o kakvom se liku radi, kad god ga natamburaš nećeš pogriješiti, hoćeš za krađe, tučnjave, prijetnje, vožnju u pijanom stanju, vožnju neregistriranih vozila itd., ma ne možeš fulat...
-
high_volume
#947 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa bolan @osa, kako možeš izjaviti da "malo jesu pretjerali", pa ovo je skoro pokušaj ubistva, pogledaj mu glaveosa wrote:malo jesu preetjerali, ali o kakvom se liku radi, kad god ga natamburaš nećeš pogriješiti, hoćeš za krađe, tučnjave, prijetnje, vožnju u pijanom stanju, vožnju neregistriranih vozila itd., ma ne možeš fulat...
Kakav mentalni sklop treba imati osoba pa ovako premlaćivanje mlade osobe opravdavati
I čini mi se da u Hrvatskoj ima sve više ovakvih premlaćivanja građana
- and
#948 Re: Desavanja u Hrvatskoj
izgleda da u hrvatskoj shvataju da su stare vaspitne metode bile puno efikasnije.high_volume wrote:Pa bolan @osa, kako možeš izjaviti da "malo jesu pretjerali", pa ovo je skoro pokušaj ubistva, pogledaj mu glaveosa wrote:malo jesu preetjerali, ali o kakvom se liku radi, kad god ga natamburaš nećeš pogriješiti, hoćeš za krađe, tučnjave, prijetnje, vožnju u pijanom stanju, vožnju neregistriranih vozila itd., ma ne možeš fulat...Koliko je vremena i čime udaran, koliko ih je bilo "na njemu"
![]()
Kakav mentalni sklop treba imati osoba pa ovako premlaćivanje mlade osobe opravdavati![]()
Čemu služi sud, zbog čega donosimo zakone, ko je dao pravo policajcu da uzima zakon u svoje ruke? I ti to sve opravdavaš
![]()
- osa
#949 Re: Desavanja u Hrvatskoj
pa ovo su metode u koje se mnogi kunu da su jedine ispravne i efikasne, milicijske metode iz bivše nam države, i ne sekiraj se za ovog, ovakve batine ne da ga nisu ubile nego kladim se da ga neće niti opametiti, eto njega u crnoj kronici vrlo brzo, samo prati....high_volume wrote:Pa bolan @osa, kako možeš izjaviti da "malo jesu pretjerali", pa ovo je skoro pokušaj ubistva, pogledaj mu glaveosa wrote:malo jesu preetjerali, ali o kakvom se liku radi, kad god ga natamburaš nećeš pogriješiti, hoćeš za krađe, tučnjave, prijetnje, vožnju u pijanom stanju, vožnju neregistriranih vozila itd., ma ne možeš fulat...Koliko je vremena i čime udaran, koliko ih je bilo "na njemu"
![]()
Kakav mentalni sklop treba imati osoba pa ovako premlaćivanje mlade osobe opravdavati![]()
Čemu služi sud, zbog čega donosimo zakone, ko je dao pravo policajcu da uzima zakon u svoje ruke? I ti to sve opravdavaš
![]()
-
high_volume
#950 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I u bivšoj državi ovakva premlaćivanja nisu ostajala nezapažena, pa čak i ako su rađena nad neprijateljima države, neprijateljima sistema (neprijateljima svih...). Posebno nisu bivali ovako brutalno pretučeni sitni kriminalci, kokošari, kakav je ovaj mladić. A i postojali su vaspitno-obrazovni zavodi, institucije koje su pokušavale i uglavnom uspješno, rehabilitirale mnoge prestupnike zakona.osa wrote: pa ovo su metode u koje se mnogi kunu da su jedine ispravne i efikasne, milicijske metode iz bivše nam države, i ne sekiraj se za ovog, ovakve batine ne da ga nisu ubile nego kladim se da ga neće niti opametiti, eto njega u crnoj kronici vrlo brzo, samo prati....
Ovo što se dešava u Hrvatskoj je prestrašno. Milsim da bi se hrvatska javnost trebala zabrinuti za količinu brutalnosti koju ispoljavaju pojedini policajci, čini se da je demokracija na jednoj strani, a sila i autokracija na drugoj