Lajavikrelac wrote:Banksy wrote:
Ma to nije tačno.
Jedino što se desilo prije nasilne srpske autonomije, SAO Krajine, barikada, balvana, su izbori i pobjeda Tuđmana koji je zagovarao izlazak iz Jugoslavije, ništa više.
Ne znam zašto svi, i ti i oni, namjerno iznosite lažne podatke, petljate, lažete, trpate riječi koje nisu izgovorene, falsificirate lako provjerljivu povijest, to nikako ne razumijem.
Jel de
A što izbi balvan revolucija? Zbog cijena cestarine?
Ljeto 1990 prije balvana, mjesto kod Zadra skidaju se simboli SFRJ, a na stijegu se vijori šahovnica, e vidiš ja to svojim očima gledao i bio prisutan. Bio klinac ali pamtim ko danas...a sezona u Jugi sve u šesnaest, na svakoj agenciji i infu u Zadru piše Yugoslavia/Jugoslavija
Nažalost, zakačila nas balvanizacija u Dalmaciji...srećom tablice iz BIH nisu dirali ni maltretirali. I danas ne znam zašto

Ukratko i nabrzinu,
Balvan revolucija je izbila zbog stoljetnog srpskog sna o svim Srbima u jednoj državi, gdje je velikosprska ANU, već dobro pripremljena i s jasnim planom i strategijom i polugama da taj plan izvrši, iskoristila priliku raspada Jugoslavije i sloma komunizma u zemljama Istočne Evrope pa nasilnim putem pokušala otcijepiti one dijelove bivše zemlje u kojima je procijenila da živi dovoljan broj Srba koji bi po njihovoj prirodi stvari trebali biti dio nove Velike Srbije, zanemarujući sasvim da su dijelovi na koje su pikirali zapravo dijelovi tuđih teritorija, tuđih država i da je plan ostvariv samo uz balvane, nasilje, krv i genocid. Stoljetni hrvatski san o samostalnoj hrvatskoj državi je tu stigao kao poručen, pa su se srbijanski i hrvatski vrh lako složili o ''humanom preseljenju svojih naroda'', a još lakše o preseljenju tuđeg, kao i o nasilnom cijepanju teritorije Bosne i Hercegovine, sve kako bi što efikasnije i žešće svoje snove materijalizirali i izveli i na terenu. Kako to s preseljenjem naroda ide malo teže, jer ovdašnji narodi vole svoju rodnu grudu, dom i ognjište i teško ga napuštaju, onda je trebalo proizvesti zlu krv među njima - balvanima, paljevinama, sporadičnim seoskim ubistvima, medijskim loženjem i naoružavanjem po kućama. A naši narodi kako vole svoje, još više vole da kolju one druge, pa nije trebalo velikog posla i truda navesti ih da se dohvate za vratove i kvalitetno pobiju kao bezbroj puta do sada u povijesti.
Dalje,
Prvo tvrdiš da je vojnik JNA ubijen u Splitu ''preventivno'', ja ti poredam datume da vidiš da je to bilo na samom kraju priče.
Kad vidiš da si fulio, onda izmisliš da su prije svega, na samom početku, ''Srbi izbačeni iz ustava'', ja ti opet poredam datume i pokažem da su puno prije toga hrvatski Srbi već završili posao, ustanovili srpske ''autonomne'' općine i ''SAO Krajinu'' kao
oblik teritorijalne autonomije unutar Republike Hrvatske.
Kad vidiš da ti je i ta tvrdnja netačna, onda pričaš o ljetu ''prije balvana''. Ali ljeto prije balvana ne postoji. Ljeto 1990. je to ljeto:
25.7. 1990. osnovana je Srpska skupština u Srbu, kao političko predstavništvo srpskog naroda u Hrvatskoj. Proglasila je suverenitet i autonomiju srpskog naroda u Hrvatskoj.
31.7. Milan Babić je postao predsjednik Srpskog Narodnog Vijeća, provedbenog tijela Srpske skupštine.
16.8. pozvali su na referendum o autonomiji Srba u Hrvatskoj. Idućeg dana, vlada Hrvatske proglasila je referendum nezakonitim. Hrvatska policija je u nekoliko gradova sa srpskom većinom oduzela oružje iz policijskih postaja.
Srbi su reagirali uspostavljanjem barikada u Kninu i okolici
Šta je sljedeće?
Bez uvrede, ili nemaš pojma o temi o kojoj govoriš, ili namjerno lažeš i podmećeš netačne informacije. U svakom slučaju, nisi kakav sUgovornik ...