Sad će te ona zaljepiti onom čuvenom starinskom : a šta da se Alija opredjelio za Miloševića i odobrio odlazak ''bosanskih'' vojnka u JNA....ili u prijevodu: šta bi bilo da su babi muda.Rudi33 wrote: Možeš li mi objasniti zašto Alija govori o ratu između Srbije i Hrvatske a Ravno je sravnjeno sa zemljom od strane Srba koje se nalazi na terotoriju Bih. Nije mu bilo stalo samo zato jer je muslimana bilo manje od jedan posto pa neka se nevjernici pobiju?
Desavanja u Hrvatskoj
-
Hafis
#6276 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- Banksy
#6277 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kakve god da je imao, bijedno je poturati mu nešto što je rečeno u drugom kontekstu, s dobrom namjerom, upravo u korist hrvatskog naroda.Hafis wrote:A inače je imao velike ingerencije po pitanju ''bosanskih'' vojnika u JNABanksy wrote:Ne misliš dobro.Rudi33 wrote: Mislim da je Ravno bilo u pitanju
JNA generalima kad su tražili od njega da šalje bosanske vojnike u JNA, pa na Hrvatsku
Baš bijedno.
-
Hafis
#6278 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A šta te tjera da raspravljaš o stvarima o kojima si samo čitala ?Hafis wrote:Sad će te ona zaljepiti onom čuvenom starinskom : a šta da se Alija opredjelio za Miloševića i odobrio odlazak ''bosanskih'' vojnka u JNA....ili u prijevodu: šta bi bilo da su babi muda.Rudi33 wrote: Možeš li mi objasniti zašto Alija govori o ratu između Srbije i Hrvatske a Ravno je sravnjeno sa zemljom od strane Srba koje se nalazi na terotoriju Bih. Nije mu bilo stalo samo zato jer je muslimana bilo manje od jedan posto pa neka se nevjernici pobiju?
- Banksy
#6279 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jel hrvatska wikipedia?Rudi33 wrote: Misliš? Evo što kaže Vikipedija;
-
Hafis
#6280 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A šta te tjera da raspravljaš o stvarima o kojima si samo čitala ?Banksy wrote:
Kakve god da je imao, bijedno je poturati mu nešto što je rečeno u drugom kontekstu, s dobrom namjerom, upravo u korist hrvatskog naroda.
Baš bijedno.
- Banksy
#6281 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Šta vas tjera da svjesno i namjerno lažete?Hafis wrote:A šta te tjera da raspravljaš o stvarima o kojima si samo čitala ?Banksy wrote:
Kakve god da je imao, bijedno je poturati mu nešto što je rečeno u drugom kontekstu, s dobrom namjerom, upravo u korist hrvatskog naroda.
Baš bijedno.
Last edited by Banksy on 14/12/2013 17:50, edited 1 time in total.
-
Rudi33
#6282 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa zašto onda nije ostao neutralan i u aprilu 92. godine, zar je samo Sarajevo Bih? I onda neka neko kaže da su Tuđman i Milošević dijelili Bih, a Alija je prvi dijelio. Kako možeš biti neutralan kad je napadnuta tvoja zemlja pa makar bilo i neko malo mjesto u pitanju?Banksy wrote:
Baš bijedno.
- Banksy
#6283 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Rudi33 wrote:
I onda neka neko kaže da su Tuđman i Milošević dijelili Bih, a Alija je prvi dijelio.
Bilo je samo pitanje trenutka kad ćete se složiti ...
-
Hafis
#6284 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja ti opet kažem: imam neka iskustva i nažalost izravni sam sudionik zbivanja u tom vremenu.Banksy wrote:Šta vas tjera da svjesno i namjerno lažete?Hafis wrote:A šta te tjera da raspravljaš o stvarima o kojima si samo čitala ?Banksy wrote:
Baš bijedno.
S druge strane ti si naoružana internet znanjem skupljenim zbrda-zdola.
Najsmješnija mi je ''teorija'' koju ovdje neki lupaju kako je Alija mogao poslati kako ti kažeš - ''bosanske'' vojnike u JNA da idu u rat u Hrvatsku. (Doduše oficirski kadar je išao k'o s poslom).
-
The 51st State
#6285 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja ti opet kažem: imam neka iskustva i nažalost izravni sam sudionik zbivanja u tom vremenu.
S druge strane ti si naoružana internet znanjem skupljenim zbrda-zdola.
Najsmješnija mi je ''teorija'' koju ovdje neki lupaju kako je Alija mogao poslati kako ti kažeš - ''bosanske'' vojnike u JNA da idu u rat u Hrvatsku. (Doduše oficirski kadar je išao k'o s poslom).
ocigledno se ne sjecas blokade vojnih odsjeka i branjenje jna da izuzme spiskove regruta, zarad sake kamenjaraca i njhove politike koja je skoro ko srpska u stilu i djelovanju, sad smatram da je se zajebao...djonovski i supacki je bosnjacima spocitavati tadasnje ponasanje naspram hrvatske koje je bilo u prijateljskoj i solidarnoj maniri, u kapacitetu koliko je realno moguce s obzirom da je nad glavom vec visila kataklizma koja se 92' srucila....
-
Hafis
#6286 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sjećam se, kako da ne. Recimo na moju odluku da se ne odazovem nije utjecao Alija ni 0,00001%.The 51st State wrote: ocigledno se ne sjecas blokade vojnih odsjeka i branjenje jna da izuzme spiskove regruta, zarad sake kamenjaraca i njhove politike koja je skoro ko srpska u stilu i djelovanju, sad smatram da je se zajebao...djonovski i supacki je bosnjacima spocitavati tadasnje ponasanje naspram hrvatske koje je bilo u prijateljskoj i solidarnoj maniri, u kapacitetu koliko je realno moguce s obzirom da je nad glavom vec visila kataklizma koja se 92' srucila....
A ovo drugo ne bih komentirao. Imaš pravo na svoje mišljenje.
-
The 51st State
#6287 Re: Desavanja u Hrvatskoj
pa sto ne spomenu onda, zvornik, bratunac, tuzlu, visoko, sarajevo...., ako to nije bio eksplicite stav prema agresiji na hrvatsku ne znam sta je..., nije uticao osim sto ti je olaksao tvoj licni izbor, ako si ta generacija regruta, tj. postedio te kucanja vojne policije na vrata.Hafis wrote:Sjećam se, kako da ne. Recimo na moju odluku da se ne odazovem nije utjecao Alija ni 0,00001%.The 51st State wrote: ocigledno se ne sjecas blokade vojnih odsjeka i branjenje jna da izuzme spiskove regruta, zarad sake kamenjaraca i njhove politike koja je skoro ko srpska u stilu i djelovanju, sad smatram da je se zajebao...djonovski i supacki je bosnjacima spocitavati tadasnje ponasanje naspram hrvatske koje je bilo u prijateljskoj i solidarnoj maniri, u kapacitetu koliko je realno moguce s obzirom da je nad glavom vec visila kataklizma koja se 92' srucila....
A ovo drugo ne bih komentirao. Imaš pravo na svoje mišljenje.
-
Hafis
#6288 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hoćeš li mi objasniti kojim me je to zakonskim aktom Alija poštedio kucanja policije na vrata? A kojim je aktom to isto kucanje omogućio recimo u Trebinju ili u Banjaluci?The 51st State wrote:pa sto ne spomenu onda, zvornik, bratunac, tuzlu, visoko, sarajevo...., ako to nije bio eksplicite stav prema agresiji na hrvatsku ne znam sta je..., nije uticao osim sto ti je olaksao tvoj licni izbor, ako si ta generacija regruta, tj. postedio te kucanja vojne policije na vrata.
Ili mi ipak ovdje pomalo glorificiramo njegov lik i djelo i dajemo mu neka svojstva i ingerencije koje ipak nije posjedovao u tom kapacitetu kako se želi prikazati?
-
The 51st State
#6289 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ma dobro mozes se ti lud praviti koliko hoces..., zakonski akt u to doba nije mogao ni donijeti, jedino sto je mogao uraditi da pozove opstinske organe da onemoguce izuzimanje evidencije, sti je i uradio, mislim jasna je meni i tvoja pozicija, slijediti na neki nacin tekovine bobanove i tudjmanove politike te i sprijecava da posteno i onako kako jeste kazes...Hafis wrote:Hoćeš li mi objasniti kojim me je to zakonskim aktom Alija poštedio kucanja policije na vrata? A kojim je aktom to isto kucanje omogućio recimo u Trebinju ili u Banjaluci?The 51st State wrote:pa sto ne spomenu onda, zvornik, bratunac, tuzlu, visoko, sarajevo...., ako to nije bio eksplicite stav prema agresiji na hrvatsku ne znam sta je..., nije uticao osim sto ti je olaksao tvoj licni izbor, ako si ta generacija regruta, tj. postedio te kucanja vojne policije na vrata.
Ili mi ipak ovdje pomalo glorificiramo njegov lik i djelo i dajemo mu neka svojstva i ingerencije koje ipak nije posjedovao u tom kapacitetu kako se želi prikazati?
-
Hafis
#6290 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa tako mi reci: mogao je uputiti poziv općinskim organima u kojima je vlast imala SDA u ono vrijeme. I to je to.The 51st State wrote:ma dobro mozes se ti lud praviti koliko hoces..., zakonski akt u to doba nije mogao ni donijeti, jedino sto je mogao uraditi da pozove opstinske organe da onemoguce izuzimanje evidencije, sti je i uradio, mislim jasna je meni i tvoja pozicija, slijediti na neki nacin tekovine bobanove i tudjmanove politike te i sprijecava da posteno i onako kako jeste kazes...Hafis wrote:Hoćeš li mi objasniti kojim me je to zakonskim aktom Alija poštedio kucanja policije na vrata? A kojim je aktom to isto kucanje omogućio recimo u Trebinju ili u Banjaluci?The 51st State wrote:pa sto ne spomenu onda, zvornik, bratunac, tuzlu, visoko, sarajevo...., ako to nije bio eksplicite stav prema agresiji na hrvatsku ne znam sta je..., nije uticao osim sto ti je olaksao tvoj licni izbor, ako si ta generacija regruta, tj. postedio te kucanja vojne policije na vrata.
Sve u skladu njegovih mogućnosti u to vrijeme. A ne da se od toga razvila čitava teorija: ''e da je Alija poslao ''bosanske'' vojnike u JNA druga bi se pjesma pjevala danas u Hrvatskoj. Alija je ipak znao da će igranka završiti upravo ovdje i ponašao se shodno tomu.
Inače, i drugi nacionalni lideri upućivali pozive općinskim vjećima gdje su imali ''svoje'' većine. Neki su pozivali u JNA a neki nisu.
Drugi dio posta opet ne bih komentirao. Nepotrebno unošenje emocija i osobnih razmišljanja. A etički je poštovati čovjekovu intimu
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#6291 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I ti brkaš pojmoveBanksy wrote:''Preventivno''?Lajavikrelac wrote:
Tačno...zato ste preventivno u Splitu udavili onoga klinca iz Makedonije....i to goloruki
Maja '91. sve je već bilo završeno.
25.7. 1990. osnovana je Srpska skupština u Srbu, kao političko predstavništvo srpskog naroda u Hrvatskoj. Proglasila je suverenitet i autonomiju srpskog naroda u Hrvatskoj. 31.7. Milan Babić je postao predsjednik Srpskog Narodnog Vijeća, provedbenog tijela Srpske skupštine. 16.8. pozvali su na referendum o autonomiji Srba u Hrvatskoj.
21.12. 1990. proglašena je SAO Krajina nad područjima sjeverne Dalmacije i Like. SAO Krajina je samu sebe definirala kao "oblik teritorijalne autonomije unutar Republike Hrvatske".
4.1. 1991., osnovan je Sekretarijat unutrašnjih poslova (SUP) a Milan Martić je izabran za tajnika unutrašnjih poslova SAO Krajine.
1.3. i 31.3. 1991. odigrali su se oružani sukobi u Pakracu i na Plitvicama
1.4. 1991. Milan Babić naredio je mobilizaciju Teritorijalne Obrane i dobrovoljačkih jedinica SAO Krajine. U istoj naredbi, zatražio od je od MUP-a Srbije "tehničku i osobnu potporu" SAO Krajine.
Istog datuma, izvršno vijeće SAO Krajine odobrilo je odluku o udruživanju sa Srbijom, u kojoj se određuje da se ustav i zakoni Srbije, kao i pravni sustav SFRJ, primjenjuju na SAO Krajinu.
Također je najavljen referendum o pitanju: "Jeste li za pripajanje SAO Krajine i Republike Srbije 30.4.?"
Predsjednik Srbije Slobodan Milošević javno se usprotivio referendumu, izjavivši da bi pitanje trebalo biti: "Jeste li za ostanak SAO Krajine u Jugoslaviji?" Također je zatražio povlačenje pripajanja SAO Krajine Srbiji.
12.5.1991. održan je referendum sa pitanjem: "Jeste li za ostanak SAO Krajine u Jugoslaviji sa Srbijom, Crnom Gorom i ostalima koji odluče ostati u Jugoslaviji?" 99.8 % je glasovalo potvrdno. 16.5. SAO Krajina je odobrila referendum i izjavila da je "konstiutivni dio ujedinjenog državnog teritorija Republike Srbije". I Babić i Martić su izjavili da SAO Krajina pripada Srbiji
Last edited by Domaci izdajnik on 14/12/2013 21:34, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6292 Re: Desavanja u Hrvatskoj
jes', a Gazimestan i nosanje moštiju bili su puka teatralnost... 
- Domaci izdajnik
#6293 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pusti sad Slobu i njegove baljezgarije pričam o prvoj krvi koja je pala...nevinoj. Slobo je bio protiv referenduma, on je bio bankar prije svega, ta SAO ga je preskupo koštala zato ju je i batalio 1995.
Last edited by Domaci izdajnik on 14/12/2013 21:41, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6294 Re: Desavanja u Hrvatskoj
pa ne mogu da ga pustim. jer da nije bilo tih baljezgarija, moglo se razići bez proljevanja krvi. i prisjećanja "prvih žrtava".
- Domaci izdajnik
#6295 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja lično ga smatram za velikog srpskog oca - svim Srbima je jebao mater za sva vremena!!! Martić je bio glup ko tocilo, nije imao dovoljno ni oficira ni vojnika da drži liniju, a odbio ponuđeni plan
Prosto je kontao da ima Slobu da mu drži leđa pa se kurčio, kad ga je on odjebao, završio je kako je završio....pravi drot 
-
Perec
#6296 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Što ste požnjeli, to ste i posijali. Napokon, to je davna prošlost, ne trebamo se više time zamarat. Okrenimo se budućnosti.Lajavikrelac wrote:Ja lično ga smatram za velikog srpskog oca - svim Srbima je jebao mater za sva vremena!!! Martić je bio glup ko tocilo, nije imao dovoljno ni oficira ni vojnika da drži liniju, a odbio ponuđeni planProsto je kontao da ima Slobu da mu drži leđa pa se kurčio, kad ga je on odjebao, završio je kako je završio....pravi drot
- Domaci izdajnik
#6297 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Promašio si em osobu em državuPerec wrote:Što ste požnjeli, to ste i posijali.
- rajv0sa
#6298 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Šta nas ovo izgotivise na HRT 
-
Rudi33
#6299 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ajme koje ludilo, za deset godina imat ćemo prvu hrvaticu na marsu
http://www.jutarnji.hr/-zelim-biti-prva ... -/1147000/
http://www.jutarnji.hr/-zelim-biti-prva ... -/1147000/
-
emil_L
#6300 Re: Desavanja u Hrvatskoj
De djete ne rise da ti ovako kažem.Rudi33 wrote:Mislim da je Ravno bilo u pitanju, koliko znam još uvijek u Bih. To što je selo bilo većinski hrvatsko, zabole njega briga, znači nevjernici su u pitanju.Banksy wrote:
Da, reče on to JNA generalima kad su tražili od njega da šalje bosanske vojnike u JNA, pa na Hrvatsku. Trebali bi mu bar reći hvala.![]()
![]()
Alijina izjava "ovo nije naš rat" dogodila se najmanje četiri mjeseca prije napada na Ravno.
Drugi je par opanaka što vi očajnički pokušavate naći opravdanje za izvršenu agresiju na Bosnu i Herceogovinu pa pri tome ne prežete ni od poturanja najočitijih laži poput ove iznad...ali to je opet vaš problem koji nas puno i ne dotiče jer je savijest zajebana stvar..