Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Hrulj

#4551 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hrulj »

LBVIEW wrote:
Pa ucili bi u skolama i pisali of course, al' na tim plocama, na sta ja znam zgradi MUP-a, Opcine i sl. i vjerovatno tog pisma ne bi ni bilo. :D Inace, sve ovo je kolosalna glupost hrvatskih vlasti u cilju "priblizavanja europskim vrijednostima" :D , jer se moglo pretopostaviti kako ce hrvatsko stanovnistvo u Vukovaru na to reagirati. Necemo se sad praviti naivni i zaboravni - svi znamo kako se to pismo nametalo drugima 90-tih. Hajmo biti malo iskreni i priznati kako bi mi reagirali u slicnoj situaciji. Evo npr. vecina Bosnjaka( u tu skupinu ubrajam i moju malenkost, svjeze popisan nego sta :D ) koje poznajem grozi se na sve srpske simbole, od zastave s ocilima, kokardi pa do slava na kojima se pjevuse kojekakve doskocice koje slave zlocine/rugaju se Bosnjacima.Mozemo mi sad do sutra raspravljati kako su nacionalni simboli zloupotrebljeni od pojedinaca i sl., ali dzaba je,a da ne pricam kako se i nakon 20 godina radi isto.

Image
slici ti na nesto..
Image

:lol:
Neko drpio zastavu u 19 stoljecu od grka :D
Bodkin

#4552 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:
pa kako bi majku mu da je ruski ili kineski :D
Pa ucili bi u skolama i pisali of course, al' na tim plocama, na sta ja znam zgradi MUP-a, Opcine i sl. i vjerovatno tog pisma ne bi ni bilo. :D Inace, sve ovo je kolosalna glupost hrvatskih vlasti u cilju "priblizavanja europskim vrijednostima" :D , jer se moglo pretopostaviti kako ce hrvatsko stanovnistvo u Vukovaru na to reagirati. Necemo se sad praviti naivni i zaboravni - svi znamo kako se to pismo nametalo drugima 90-tih. Hajmo biti malo iskreni i priznati kako bi mi reagirali u slicnoj situaciji. Evo npr. vecina Bosnjaka( u tu skupinu ubrajam i moju malenkost, svjeze popisan nego sta :D ) koje poznajem grozi se na sve srpske simbole, od zastave s ocilima, kokardi pa do slava na kojima se pjevuse kojekakve doskocice koje slave zlocine/rugaju se Bosnjacima.Mozemo mi sad do sutra raspravljati kako su nacionalni simboli zloupotrebljeni od pojedinaca i sl., ali dzaba je,a da ne pricam kako se i nakon 20 godina radi isto.
naravno da bi i na tablama bilo. te evropske vrijednosti su jedina normalna smjernica kojom bi se plemena na balkanu trebala voditi.
dalje, po tvojoj logici se poslije WW2 trebalo je ne samo ukinuti hrvatski jezik nego i drzava :D a i da ti iskren budem ne zanima me puno sto se ti ili ti tvoji bosnjaci grozite na srpske ili hrvatske simbole ( btw one koje ja znam se ne groze 8-) ). znaci isto koliko me ne tangira plakanje srba oko gubitka kosova. radi se o elementarnim pravima.
i na kraju, jel to fakat sad i rs postala standard za poredjenje i pozivanje? ukidanje djeci u konjevic polju prava? to je taj standard sa kojim se uporedjuje drzava clanica eu?
LBVIEW

#4553 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:
pa kako bi majku mu da je ruski ili kineski :D
naravno da bi i na tablama bilo. te evropske vrijednosti su jedina normalna smjernica kojom bi se plemena na balkanu trebala voditi.
dalje, po tvojoj logici se poslije WW2 trebalo je ne samo ukinuti hrvatski jezik nego i drzava :D a i da ti iskren budem ne zanima me puno sto se ti ili ti tvoji bosnjaci grozite na srpske ili hrvatske simbole ( btw one koje ja znam se ne groze 8-) ). znaci isto koliko me ne tangira plakanje srba oko gubitka kosova. radi se o elementarnim pravima.
i na kraju, jel to fakat sad i rs postala standard za poredjenje i pozivanje? ukidanje djeci u konjevic polju prava? to je taj standard sa kojim se uporedjuje drzava clanica eu?
Kao sto sam i pretpostavljao, kad vam se fino predoci kako se preko svega onog sto se u ime srpstva ovdje 90-tih radilo ne moze tek tako preci, odmah se posegne za argumentom svih argumenata- WW2. Koliko znam, ta idelogija koja je za sve ono zlo 40-tih odgovorna je pobijedena, a zlocinci-propagatori iste lovljeni po citavom svijetu. U razracunavanju s istom ucestvovao je znacajan dio(pored drugih) hrvatskog naroda i 50 godina smo imali sistem koji nije bastnio zlocinacke tekovine te tvorevine. Sto se za velikosrpsku i deologiju nikako ne moze reci, od sumske gdje su kojekavi zlocinacki pokreti sponzorirani od vlasti, gdje pr'cednik parama poreskih obveznika voza genocidne babe i gdje se svako malo desavaju smotre srpskog folkora na kojima se prijeti novim pokoljima, pa do Srbije gdje vedre i oblace Toma-grobar i Aleksandar Vucic. :-) Sto se tice bosnjackog zgrazavanja srpskim simbolima , to ti je, drugar cinjenica, odgovaralo to tebi ili ne, nemoj misliti kako je neko zaboravio pod kojim obiljezjima su zlocinci cinili svoje zlocine.
A sumska nije postala standard, ne daj Boze, medutim ta kuknjava o nepravdi prema "nejaci" koja dolazi od salonske ekipe ovdje uz vec poslovicno minimiziranje,opravdavanje i relativiziranje sumskog aparthejda je dosadila svakome.Inace, Srbi u Hrvatskoj uce srpski jezik u skolama, dok se u sumskoj to Bosnjacima isto ne dozvoljava, naturaju im se srpske slave i saranje jaja. Btw., zar nisi upravo ti kad god se ukazivalo na bahatost i bezobrazluk sumskih politicara pozivao na prihvatanje "realnosti na terenu" i sl. floskulla, zato me postedi patetike i laznog moraliziranja . :izet:
Bodkin

#4554 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Kao sto sam i pretpostavljao, kad vam se fino predoci kako se preko svega onog sto se u ime srpstva ovdje 90-tih radilo ne moze tek tako preci, odmah se posegne za argumentom svih argumenata- WW2. Koliko znam, ta idelogija koja je za sve ono zlo 40-tih odgovorna je pobijedena, a zlocinci-propagatori iste lovljeni po citavom svijetu. U razracunavanju s istom ucestvovao je znacajan dio(pored drugih) hrvatskog naroda i 50 godina smo imali sistem koji nije bastnio zlocinacke tekovine te tvorevine. Sto se za velikosrpsku i deologiju nikako ne moze reci, od sumske gdje su kojekavi zlocinacki pokreti sponzorirani od vlasti, gdje pr'cednik parama poreskih obveznika voza genocidne babe i gdje se svako malo desavaju smotre srpskog folkora na kojima se prijeti novim pokoljima, pa do Srbije gdje vedre i oblace Toma-grobar i Aleksandar Vucic. :-) Sto se tice bosnjackog zgrazavanja srpskim simbolima , to ti je, drugar cinjenica, odgovaralo to tebi ili ne, nemoj misliti kako je neko zaboravio pod kojim obiljezjima su zlocinci cinili svoje zlocine.
A sumska nije postala standard, ne daj Boze, medutim ta kuknjava o nepravdi prema "nejaci" koja dolazi od salonske ekipe ovdje uz vec poslovicno minimiziranje,opravdavanje i relativiziranje sumskog aparthejda je dosadila svakome.Inace, Srbi u Hrvatskoj uce srpski jezik u skolama, dok se u sumskoj to Bosnjacima isto ne dozvoljava, naturaju im se srpske slave i saranje jaja. Btw., zar nisi upravo ti kad god se ukazivalo na bahatost i bezobrazluk sumskih politicara pozivao na prihvatanje "realnosti na terenu" i sl. floskulla, zato me postedi patetike i laznog moraliziranja . :izet:
ja ovo nikad nisam napisao. btw, ajde svega ti izbaci to vi-vama kad raspravljas sa mnom ok? dalje, naravno da dobijes argument WW2 kad se pozivas na stvari iz proslosti. ako ti spominjes zlocine od prije 20 godina neko ce ti spomenute druge od prije 40 i sve tako. isto je i @skijas objasnio. nisam ja nigdje rekao da nije tacno to sto ti pricas. ti, rekao sam ti, imas obicaj da napises kilometarski post koji veze nema sa onim na sta odgovaras. dakle hrvatska je moderna zemlja i clanica jednog ogromnog saveza koji postoju prava manjina te samim tim i ona pokusava da prati te standarde. ono sto je trebalo biti napraljeno je izostaviti vukovar iz tog zakon ( mada onda bi se drugi gradova bunili). ali tvoje pozivanje kako je bosnjacima u rs-u nema nikakve veze sa ovom temom, ni sa situacijom u hrvatskoj niti se moze povuci paralela
LBVIEW

#4555 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:
ja ovo nikad nisam napisao. btw, ajde svega ti izbaci to vi-vama kad raspravljas sa mnom ok? dalje, naravno da dobijes argument WW2 kad se pozivas na stvari iz proslosti. ako ti spominjes zlocine od prije 20 godina neko ce ti spomenute druge od prije 40 i sve tako. isto je i @skijas objasnio. nisam ja nigdje rekao da nije tacno to sto ti pricas. ti, rekao sam ti, imas obicaj da napises kilometarski post koji veze nema sa onim na sta odgovaras. dakle hrvatska je moderna zemlja i clanica jednog ogromnog saveza koji postoju prava manjina te samim tim i ona pokusava da prati te standarde. ono sto je trebalo biti napraljeno je izostaviti vukovar iz tog zakon ( mada onda bi se drugi gradova bunili). ali tvoje pozivanje kako je bosnjacima u rs-u nema nikakve veze sa ovom temom, ni sa situacijom u hrvatskoj niti se moze povuci paralela
Ne tjeraj me da ti kopam po postovima, tu realnost na terenu si ti, izmedu ostalih,ovdje propagirao,kad god se konstatiralo da se na ucjene Dodicka & ne treba pristati. Sto se tice ovo "vi", hebi ga sam si se svrstao tu skupinu koja bi naradije zaboravila sto je bilo prije dvadesetak godina a kao argument-svih argumenata koristi ono sto se desilo 40-tih. :-) Da ne spominjem da niko drugi ne vidi neku uzrocno-posljedicnu vezu izmedu tih desavanja, hebo te ispade kako su se Srbi po Vukovaru, da sad zlocine po Bosni i ne spominjem, svetili "ustasama" 50 godina poslije ubijajuci ranjenike u bolnici. :-) Inace, ako se vratis par stranica unazad, vidjece kako je sve pocelo "nabijanjem na nos Jasenovca" kad su pojedini forumasi primjetili kako su u Vukovaru jos svjeza sjecanja i kako dobar dio stradalih jos uvijek nije pronaden, povratnicka srpska populacija se(bas kao i u Bosni) pravi kako se nista desilo nije. A sa Bosnom ima veze itekako, jer najvecu dreku ovdje dizu upravo oni koji se nisu ni pocesali na sistematsku diskriminaciju Bosnjaka u sumskoj a Hrvatskoj traze "dlaku u jajetu".
JThomas

#4556 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JThomas »

razlika je baš u tome što je nama RS nametnuta (faktički, iako je teoretski i alija dobrovoljno potpisao dejton), a hrvatska je obaveze koje traži EU preuzela dobrovoljno. i narod potvrdio na referendumu.
Bodkin

#4557 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Ne tjeraj me da ti kopam po postovima, tu realnost na terenu si ti, izmedu ostalih,ovdje propagirao,kad god se konstatiralo da se na ucjene Dodicka & ne treba pristati. Sto se tice ovo "vi", hebi ga sam si se svrstao tu skupinu koja bi naradije zaboravila sto je bilo prije dvadesetak godina a kao argument-svih argumenata koristi ono sto se desilo 40-tih. :-) Da ne spominjem da niko drugi ne vidi neku uzrocno-posljedicnu vezu izmedu tih desavanja, hebo te ispade kako su se Srbi po Vukovaru, da sad zlocine po Bosni i ne spominjem, svetili "ustasama" 50 godina poslije ubijajuci ranjenike u bolnici. :-) Inace, ako se vratis par stranica unazad, vidjece kako je sve pocelo "nabijanjem na nos Jasenovca" kad su pojedini forumasi primjetili kako su u Vukovaru jos svjeza sjecanja i kako dobar dio stradalih jos uvijek nije pronaden, povratnicka srpska populacija se(bas kao i u Bosni) pravi kako se nista desilo nije. A sa Bosnom ima veze itekako, jer najvecu dreku ovdje dizu upravo oni koji se nisu ni pocesali na sistematsku diskriminaciju Bosnjaka u sumskoj a Hrvatskoj traze "dlaku u jajetu".
ajde iskopaj. nadji gdje sam ja rekao realnost na terenu je takva i to treba trpiti. isto tako nadji temu o konjevic polju i vidi sta sam pisao :wink:
a ustav hrvatske je taj koji danas garantuje tim istim srbima pismo i jezik. ti se protivis ovome, a ovamo soinjes ista ta ustavom zagarantovana prava bosnjaka u rs-u. nisam ga ja pisao. da jesam drugacije bi bilo. :D kako rekoh, vukovar je trebalo izdvojiti ali sta bi sprijecilo druge gradove da traze isti status.
i da, prvo je krenulo ne moze jer znas li ti sta su oni radili prije 20 godina pa je onda skijas spomenuo jasenovac. to je normalno jer od svakog zlocina imas jos stariji zlocin i nepravdu.
benderr

#4558 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by benderr »

Nabili ste stranicu teksta, a rekli niste ništa. :-)
JThomas wrote:razlika je baš u tome što je nama RS nametnuta (faktički, iako je teoretski i alija dobrovoljno potpisao dejton), a hrvatska je obaveze koje traži EU preuzela dobrovoljno. i narod potvrdio na referendumu.
Koje obaveze?
33% za dvojezičnost?
To je doneseno davno prije ulaska u EU, dok je praksa u većini država EU 50%. Bez problema možemo promijeniti taj zakon i na 80% ako Vlada odluči ili u potpunosti ukinuti dvojezičnost.
Mit je kako neka nevidljiva sila u EU nadzire te procese. Dovoljno je pogledat tu prek plota pa vidjeti kako se Francuzi ili Mađari ponašaju prema Romima i nikom niš.

http://www.vecernji.hr/vijesti/bio-sam- ... nak-626948
Svi lokalni Srbi znali su za postajanju masovne grobnice ali su obitelji žrtava tek prek privatne istrage saznale o lokaciji da mi bio omogućen pristojan sprovod.
Ako su se bojali osvete zločinaca mogli su makar poslati anonimno pismo u policijsku postaju i zadržati barem malo poštovanja.
Toliko o ugroženoj "nejači" koja je proganjana sa svih strana. Dan danas mrze državu u kojoj žive i ne žele ništa dobro svojim sugrađanima. Zato ne mogu suditi ljudima koji su protiv njih i njihovih obilježja, ljude kojima su rodbinu masakrirali metkom u potiljak i tjerali u minska polja. Ne neki Srbi iz Srbije nego najbliže "komšije".
Isto kao što ne mogu osuđivati majke kojima su djeca i rodbina masakrirani u Srebrenici makar ponekad davale nesuvisle izjave.
Trebalo bi imati barem toliko poštovanja prema tim ljudima i onome što su proživjeli.
JThomas

#4559 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JThomas »

fulio si poentu, a još si više fulio ako misliš da se ja ne slažem sa većinom što si napisao. samo u svakom slučaju - riječ je o dobrovoljno preuzetoj obavezi.
Bodkin

#4560 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
Bodkin wrote: ja se osvrnuo na ono znaju hrvatski :) a i ako se srpski pise cirilicom sta onda? a i bune se radi srpskog pisma jel tako? pa jebote necemo se praviti naivni :D na kraju krajeva, nek poskidaju sve table i nek izbace tu klauzulu iz ustava i rjesen problem :evil:

p.s. kosovo je sad standard za ravnanje :D
prvo, ne psuj :evil:
drugo srpski se piše i latinicom, ajmo se ne pravit naivni 8-)
a znaju i da čitaju latinicu, ja npr. ne mogu brzo da se snađem na ćirilici, pa ne dižem panike štoviše, vrlo dobro to koristim kad ne ispoštujem propise jer su obilježeni samo ćirilicom :wink:
koju točno klauzulu iz Ustava?

i p.s.Kosovo prema Ustavu i zakonima, ne da podiže ljestvicu standarda, nego nema tko da ju premaši :D :oops:
bjezi @sherbett pricamo ozbiljno :D dakle da, srpski je na cirilici I na latinici ali ko tu treba da odluci? znaci ako se to pismo i jezik uvodi zbog manjine zar nisu oni ti koji treba da odluce? ili izbit iz ustava taj procenat 33% i zdravo. nema problema. ako je problem vukovar fino izuzet taj grad iz pravila i rjesen problem ali nemoj samo price srpskoj manjini je odlicno i sva prava su im ispostovana i onda (kod nekih forumasa) dobro im je sta su radili devedesetih
Bodkin

#4561 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
Bodkin wrote:
bjezi @sherbett pricamo ozbiljno :D dakle da, srpski je na cirilici I na latinici ali ko tu treba da odluci? znaci ako se to pismo i jezik uvodi zbog manjine zar nisu oni ti koji treba da odluce? ili izbit iz ustava taj procenat 33% i zdravo. nema problema. ako je problem vukovar fino izuzet taj grad iz pravila i rjesen problem ali nemoj samo price srpskoj manjini je odlicno i sva prava su im ispostovana i onda (kod nekih forumasa) dobro im je sta su radili devedesetih
a šta fali srpskoj manjini u RH?
ja ti kažem, dobro su zaštićeni..sve samo da Pupovac ne parlamudi patetikom po TV-u :D
Ako Vukovarci ne žele ćirilicu, neka budu izuzeti..nigdje drugdje se ne bune, dapače!
Srpskim jezikom može da piše i na latinici.
Kazem, samo su trebali izuzeti vukovar i zdravo samo nisu srbi ti koji su postavljali table :) moze naravno, moze i hrvatskim na cirilici ali to nije isto
Bodkin

#4562 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

:p vidis :) a stani, kako zele kad su table postavljene pa razbijene ili skidane?
Bodkin

#4563 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
Bodkin wrote::p vidis :) a stani, kako zele kad su table postavljene pa razbijene ili skidane?
pa ti iz stožera za obranu hrvatskog Vukovara, traže izuzeće od službenih natpisa na ćirilici u Vukovaru.
Table su skršili, i sad su opet postavljene, ispred je željezna ograda, i čuvaju je specijalci.. bolje osiguranje ima tabla na ćirilici u Vukovaru, nego fabergeova jaja :D
Haha :) neka izuzmu vukovar radi mira u kuci i zdravo
Bodkin

#4564 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Pa ima li prepreka u tome? Osim clana u ustavu :D amandman? Proglasavanje grada specijalnim?
JohnnyS

#4565 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Puno se vi hvatate toga da Hrvatska treba imati više norme jer je članica EU... Pitanje ćirilice je minimalno u odnosu na kršenja ljudskih prava Roma u Francuskoj, "otpisanih" u Sloveniji ili obespravljenih sudetskih Nijemaca. Nije EU Obećana zemlja pa da su prava svih zagarantirana.
Bodkin

#4566 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

pa da se razumijemo, amerika, kanada i australija su izmislile toleranciju za evropu :izet: ali svejedno ne mogu balkanci nikome drzati predavanja na tu temu
Bodkin

#4567 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
Bodkin wrote:pa da se razumijemo, amerika, kanada i australija su izmislile toleranciju za evropu :izet: ali svejedno ne mogu balkanci nikome drzati predavanja na tu temu
jeste, a Amerikanci koji su istrijebili starosjedilačko stanovništvo i potrpali ostatak u rezervate mogu :izet:
aman more Bodkine :D
pa jebote to bilo prije 300 godina :) evropa trpala ljude u konc logore prije 50
animals

#4568 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

sherbett wrote:
Bodkin wrote:pa da se razumijemo, amerika, kanada i australija su izmislile toleranciju za evropu :izet: ali svejedno ne mogu balkanci nikome drzati predavanja na tu temu
jeste, a Amerikanci koji su istrijebili starosjedilačko stanovništvo i potrpali ostatak u rezervate mogu :izet:
Pa ti Amerikanci su bili vecinom Evropljani..kao i Kanadjani i Australci..
Bodkin

#4569 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
Bodkin wrote:
pa jebote to bilo prije 300 godina :) evropa trpala ljude u konc logore prije 50
opet on pCuje dok meni replicira :twisted:
nije bitno kada je bilo, radi se o višestoljetnom, i u mentalni sklop ugrađen licemjerstvu..nije relevantan nit primjer nit argument spominjanje tolerancije zapadnog svijeta
jebote nije psovka. to ti dodje kao...ajme :D naravno da je primjer, a ne danasnja ksenofobicna evropa 8-)
Bodkin

#4570 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
Bodkin wrote:
jebote nije psovka. to ti dodje kao...ajme :D naravno da je primjer, a ne danasnja ksenofobicna evropa 8-)
mislim da je krajnje vrijeme da se uozbiljiš, kako ti, uostalom, i priliči :oops: :D
:P stojim iza napisanog..ajme :D
JohnnyS

#4571 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Bodkin wrote:
sherbett wrote:

Pentagon ima duplo više WC-ova nego što je potrebno jer je u vrijeme dok je građen (građen također u doba konc logora) važio zakon da crnci i bijelci moraju koristiti odvojene WC-ove :D U isto doba su i američki Japanci završili u konc logorima, samo bez plinskih komora.

Udaljili smo se od teme, samo sam htio reći da se ljudska prava skoro nigdje ne poštuju. Koriste se jedino u svrhe kritiziranja "Nekog drugog". Jer kad ne znaš što bi nekome prigovorio uvijek, u svakoj državi svijeta, možeš naći neku potlačenu manjinu čija se prava krše :D
Bodkin

#4572 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

JohnnyS wrote:

Pentagon ima duplo više WC-ova nego što je potrebno jer je u vrijeme dok je građen (građen također u doba konc logora) važio zakon da crnci i bijelci moraju koristiti odvojene WC-ove :D U isto doba su i američki Japanci završili u konc logorima, samo bez plinskih komora.

Udaljili smo se od teme, samo sam htio reći da se ljudska prava skoro nigdje ne poštuju. Koriste se jedino u svrhe kritiziranja "Nekog drugog". Jer kad ne znaš što bi nekome prigovorio uvijek, u svakoj državi svijeta, možeš naći neku potlačenu manjinu čija se prava krše :D
nisam ja to rekao u kontekstu hrvatske nego poredjenje evrope i usa/kanada/aus.
p.s. konc logor bez plnskih komora? :D koliko je to japanaca ubijeno u tim logorima?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4573 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

Hrvatska: Iz topa pucali na svadbenu povorku i povrijedili troje ljudi
Image

Prijavljeni muškarci od 47 i 32 godine osumnjičeni su da su hicem iz topa kojeg su napunili barutom i papirom oštetili dvije porodične kuće, dva automobila i motocikl, saopštila je danas slavonsko-brodska policija.

Hrvatski mediji, pozivajući se na nezvanične izvore, javili su da su muškarci i nekoliko dana ranije na momačkoj večeri koristili vatreno oružje, te pucali u vazduh, a svjedoci napominju da se toliko pucalo da je zvučalo kao na ratištu.

Jedan od počinilaca je policajac koji ima opomenu.

Pretragom porodične kuće u kojoj živi 47-godišnjak pronađena je veća količina municije i oko 100 grama baruta.

Policija je podnijela krivičnu prijavu za krivično djelo dovođenje u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom.
:facepalm:
selo moje maleno...djaba EUropa kad vuČe balkan...HaJa
Skijaš

#4574 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Skijaš »

sherbett wrote:
Bodkin wrote:[

Алал ти! О томе причам цијело вријеме! :D
Nema potrebe za izuzimanjem jer se za ćirilicu traži ravnopravan status, a onaj ko je uvrijeđen ravnopravnošću ima problem na koji društvo ne smije gledati s razumijevanjem.
cindrlimindrli

#4575 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by cindrlimindrli »

Skijaš wrote:
sherbett wrote:
Bodkin wrote:[

Алал ти! О томе причам цијело вријеме! :D
Nema potrebe za izuzimanjem jer se za ćirilicu traži ravnopravan status, a onaj ko je uvrijeđen ravnopravnošću ima problem na koji društvo ne smije gledati s razumijevanjem.
Jasno, samo, mozda je prerano jer rane u tom gradu cini se jos nisu zarasle. Ja da sam Srbin od sramote nikad ne bih nogom krocio u taj grad.
Post Reply