Opet ugrozeniDrug Član wrote:Dosadni ste bre sa tim ratovima više. Pa šta šte vi Srbima radili u 19.vijeku, poslje 1945.te nijedan Srbin nebi trebao govoriti ni sa jednim hrvatskim ili muslimanskim komšijom. Druga vrlo interesantna stvar je da je prosto nevjerovatno kolika se mržnja iz te zapadne evrope sručila na sve što iole ima veze prvo sa Rusijom, pa onda i sa Srbijom. A sve neka fol kultura, licemjerje čisto. Da su nešto slično uradili u Beogradu Jelko Kacin bi bio na svim vijestima od jutros.
Desavanja u Hrvatskoj
- animals
#4176 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- Drug Član
#4177 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ni u kom slučaju. Meni je dobro.animals wrote:Opet ugrozeniDrug Član wrote:Dosadni ste bre sa tim ratovima više. Pa šta šte vi Srbima radili u 19.vijeku, poslje 1945.te nijedan Srbin nebi trebao govoriti ni sa jednim hrvatskim ili muslimanskim komšijom. Druga vrlo interesantna stvar je da je prosto nevjerovatno kolika se mržnja iz te zapadne evrope sručila na sve što iole ima veze prvo sa Rusijom, pa onda i sa Srbijom. A sve neka fol kultura, licemjerje čisto. Da su nešto slično uradili u Beogradu Jelko Kacin bi bio na svim vijestima od jutros.![]()
- animals
#4178 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Lajavikrelac wrote:Uuuuuuuala se ložimo
nestalo argumenata? Prespavaj jutro je pametnije od večeri
Ti si jedan od oni nepopravljivi Srba, ima svakakvi ljudi, ali ti si definitivno jedna od oni kopija sto su poceli ove zadnje ratove..tesko je kad zivis u mrznji, izjeda te..
- animals
#4179 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nisam Bosnjak, ali kad se Srbi poklone Srebrenickim zrtvama, kao sto su to Nijemci uspjeli prema Zidovima onda se javi..do tada, preispitaj se..Drug Član wrote:Ni u kom slučaju. Meni je dobro.animals wrote:Opet ugrozeniDrug Član wrote:Dosadni ste bre sa tim ratovima više. Pa šta šte vi Srbima radili u 19.vijeku, poslje 1945.te nijedan Srbin nebi trebao govoriti ni sa jednim hrvatskim ili muslimanskim komšijom. Druga vrlo interesantna stvar je da je prosto nevjerovatno kolika se mržnja iz te zapadne evrope sručila na sve što iole ima veze prvo sa Rusijom, pa onda i sa Srbijom. A sve neka fol kultura, licemjerje čisto. Da su nešto slično uradili u Beogradu Jelko Kacin bi bio na svim vijestima od jutros.![]()
- Drug Član
#4180 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A ti napad na jedno pismo izjednačavaš sa napadom na četnike. Pismo normalnog čovjeka ne može i ne smije da vređa bilo ono ovako ili onako. Govor mržnje je ovo što ti pišeš i to je onda nešto drugo, kojim god pismom da je napisano. Ovim što sad rade hrvatski nacionalisti šalju poruku da im ništa srpsko ne treba. To isto radiš i ti.animals wrote:Lajavikrelac wrote:Uuuuuuuala se ložimo
Ti si jedan od oni nepopravljivi Srba, ima svakakvi ljudi, ali ti si definitivno jedna od oni kopija sto su poceli ove zadnje ratove..tesko je kad zivis u mrznji, izjeda te..
- JohnnyS
#4181 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Obožavanje terorista je omiljeni sport ovog područja. Odaberite "heroja, a ne teroristu" ovisno o narodu kojem pripadate: Bušić, Mevlid, Gavrilo... 
- animals
#4182 Re: Desavanja u Hrvatskoj
O cemu tiDrug Član wrote:A ti napad na jedno pismo izjednačavaš sa napadom na četnike. Pismo normalnog čovjeka ne može i ne smije da vređa bilo ono ovako ili onako. Govor mržnje je ovo što ti pišeš i to je onda nešto drugo, kojim god pismom da je napisano. Ovim što sad rade hrvatski nacionalisti šalju poruku da im ništa srpsko ne treba. To isto radiš i ti.animals wrote:Lajavikrelac wrote:Uuuuuuuala se ložimo
- travnik
#4183 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ćirilica nema veze sa ratom i zločinima. To mogu tvrditi samo oni HDZ uhljupi u Vukovaru. Čuj Vukovarci protiv ćirilice. Pa šta su onda 10 tisuća Srba iz Vukovara? Eskimi, Finci....valjda su i oni za ćirilicu isto Vukovarci.
Zločin u Vukovaru nema veze sa ćirilicom. Više štete ovim braniteljima Vukovaru su nanijeli njihovi sponzori HDZ-ovci svojom krađom i nedovoljnim angažmanom da se Vukovar odbrani i njihov idol Thompson svojim izbjegavanjem plaćanja poreza čime tim istim braniteljima i njihovoj djeci uzima kruh iz ruku.
Prava niti jednog naroda, ne samo u Vukovaru, već u cijeloj Hrvatskoj, sa postavljanjem ploča na ćirilici nisu ugrožena. Suprotno mogu tvrditi ili retardirane osobe ili bezobrazne osobe.
Zločin u Vukovaru nema veze sa ćirilicom. Više štete ovim braniteljima Vukovaru su nanijeli njihovi sponzori HDZ-ovci svojom krađom i nedovoljnim angažmanom da se Vukovar odbrani i njihov idol Thompson svojim izbjegavanjem plaćanja poreza čime tim istim braniteljima i njihovoj djeci uzima kruh iz ruku.
Prava niti jednog naroda, ne samo u Vukovaru, već u cijeloj Hrvatskoj, sa postavljanjem ploča na ćirilici nisu ugrožena. Suprotno mogu tvrditi ili retardirane osobe ili bezobrazne osobe.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4184 Re: Desavanja u Hrvatskoj
frajer je odležao svoje i dao dug državi u kojoj je napravio sranje
meni je veći problem što se nakon 5 godina boravna u hrv ubio
ispade da mu je to teže bilo od 30 godina zatvora
to je razlika između života koji ima nadu i onog života koji nema nadu a gubi se smisao
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
-
Bodkin
#4186 Re: Desavanja u Hrvatskoj
i ti pretjerujes. kad su se hrvvati poklonili srbima za ww2?animals wrote:
Nisam Bosnjak, ali kad se Srbi poklone Srebrenickim zrtvama, kao sto su to Nijemci uspjeli prema Zidovima onda se javi..do tada, preispitaj se..
- Pasiflora
#4187 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A sto bi im se, boga ti, poklonili????? Ovo je retoricko pitanje - ne trebas odgovarati.Bodkin wrote:i ti pretjerujes. kad su se hrvvati poklonili srbima za ww2?
- ultima_palabra
#4189 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa zar nisu uvedene posjete Jasenovcu i ostalim stratištima u školama i ostalim javnim ustanovama? Druga je stvar što je u onoj državi sve nacionalno bilo potisnuto, tako da se nisu klanjali Hrvati nego svi skupa.Bodkin wrote:i ti pretjerujes. kad su se hrvvati poklonili srbima za ww2?animals wrote:
Nisam Bosnjak, ali kad se Srbi poklone Srebrenickim zrtvama, kao sto su to Nijemci uspjeli prema Zidovima onda se javi..do tada, preispitaj se..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4190 Re: Desavanja u Hrvatskoj
evo ja se poklanjam svim jasenovačkim žrtvama
moram reći da je moj tetak Ante bio u jasenovcu iako su mu 3 brata ustaše bile i pobjegli u argentinu nisu ko ćete preobukle uniforme pa nastavile rokati ostale narode kroz petokraku
otkud on u jasenovcu i koliko je takvih koji se vode kao sprske žrtve ustaškog terora
e to je ono što prca da istina o jasenovcu konačno bude ispisana i da se okrene nova stranica
moram reći da je moj tetak Ante bio u jasenovcu iako su mu 3 brata ustaše bile i pobjegli u argentinu nisu ko ćete preobukle uniforme pa nastavile rokati ostale narode kroz petokraku
otkud on u jasenovcu i koliko je takvih koji se vode kao sprske žrtve ustaškog terora
e to je ono što prca da istina o jasenovcu konačno bude ispisana i da se okrene nova stranica
-
Bodkin
#4191 Re: Desavanja u Hrvatskoj
jesu ali nisu hrvati napravili otklon kao nijemci.mozda zbog toga sto ti kazes za nacionalno u bivsoj drzavi. mozda ne bi ni mogli sastaviti bivsu drzavu da su se hrvati javno oznacili kao losi u ww2.ultima_palabra wrote:Pa zar nisu uvedene posjete Jasenovcu i ostalim stratištima u školama i ostalim javnim ustanovama? Druga je stvar što je u onoj državi sve nacionalno bilo potisnuto, tako da se nisu klanjali Hrvati nego svi skupa.Bodkin wrote:i ti pretjerujes. kad su se hrvvati poklonili srbima za ww2?animals wrote:
trebao sam mozda prosiriti misao. htio sam reci da se niko osim njemaca nije poklonio zrtvama. ni turci armencima, ni japanci kinezima, srbi, rusi, italijani, pa i nakraju krajeva ti isti njemci koji su se poklonili jevrejima iako su ubijali sve sto hoda u evropi.
nemas se sta ti poklanjati zrtvama. nisi ih ti ubijao niti ih podrzavas.i ja bih se onda dijelom trebao pokloniti tim istim zrtvamaBlack swan wrote:evo ja se poklanjam svim jasenovačkim žrtvama
-
Bodkin
#4192 Re: Desavanja u Hrvatskoj
prikljuci se
danasnja lekcija-kolektivna krivica
- Domaci izdajnik
#4194 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Postojao je dio u logoru koji je služio za "neproćudne" ustaše i Hrvate u režimu, tipa kaznena kolonija i sl. ali on je bio odvojen od ostatka logora i bio je povlašten u odnosu na ostale logoraše u vidu tretmana, ajmo reći....u Jasenovcu su stradali i Jevreji, Romi, Hrvati i Muslimani što i piše u muzeju holokausta u Njujorku i Jad Vašemu, ali procentualno su najviše stradali Srbi. Samo poslije ofanzive na Kozaru u logor je sprovedeno oko 20 hiljada civila pohvatanih po selima i zbjegovimaBlack swan wrote:otkud on u jasenovcu i koliko je takvih koji se vode kao sprske žrtve ustaškog terora
U Jasenovcu je ubijen i sarajevski umjetnik Daniel Ozmo.
Za ove gore ovo je poklanjanje žrtvama:

-
Manix
#4195 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Partizan sam i dijagonalno i vertikalno , puno familije mi je stradalo u Jasenovcu ali mi nije jasno sta se uvazeni i cijenjineni forumasi srpske nacinaloniosti fataju tog logora , uvijek i svuda i na svakoj temi . Jasenovac je ustaski logor a napravili su ga Luburici , Pavelici , Kvaternici ...itd i kave on veze ima sa Bosnjacima i sa ovim ratom i genocidom . Da su se cetnici htjeli osvetiti za Jasenovac mogli su Hrvatsku cijelu srusiti . Ali srusise Bosnu do temelja i napravise genocid . Zasto ? Zato sto je napravljen dogovor u Karadjordjevu o stvaranju VElike Hr i Velike Srbije .
PS. U filmu Antuna Vrdoljaka Mujo bio ustasa na rampi . Pa se zato desila Srebrenica , Sarajevo , Prijedor , Foca , Visegrad ...,...

PS. U filmu Antuna Vrdoljaka Mujo bio ustasa na rampi . Pa se zato desila Srebrenica , Sarajevo , Prijedor , Foca , Visegrad ...,...
- Domaci izdajnik
#4196 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Čuj mogli suManix wrote:Da su se cetnici htjeli osvetiti za Jasenovac mogli su Hrvatsku cijelu srusiti
Kad pitaš za Jasenovac, pa hvataju se iz razloga što dosta ovih balavaca preko Save tvrde da Hrvati nikad nisu genocida počinili, a kad im kažeš za njega odmah si četnik i velikosrpski nacionalista...normalan čovjek bilo koje nacije se stidi zločinaca iz reda svoga naroda koji je ubijao civile druge vjere i nacije ili ideologije (i ja takođe Tigrova, orlova, Škorpiona qraca-palaca vikend patriota) a ne pravi se lud kad mu to spomeneš.
- animals
#4197 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jasenovac je bio i to stoji, nema se tu sta pametovati..iako nije 700 tisuca zrtava, jer su Srbi dodali jednu nulu onako nehotice..Problem je sto ti koristis istu retoriku kao i Raskovic 90-i godina, stalno pljujes i najglasniji si na ovoj temi..ja niti mrzim Srbe, niti pisem na temi o Srbiji..ljudi kao i svugdje drugdje..isto tako treba svugdje uvesti dvojezicno pismo gdje ima potrebe za to pa i u Vukovaru..ali ti pocni malo da pises o svome narodu ui njegovim zlocinima u BiH, to je malo iz ne tako davnog vremena..Lajavikrelac wrote:Čuj mogli suManix wrote:Da su se cetnici htjeli osvetiti za Jasenovac mogli su Hrvatsku cijelu srusitipa šta bi sa samo od Vukovara koji je tema emisije? I nisu samo Hrvati u njemu stradali ko što oni gude....nego svi njegovi građani , granata ne pita za naciju. A Vrdoljak je ovako inače nepristrasan u opusu iz tog vremena...
Kad pitaš za Jasenovac, pa hvataju se iz razloga što dosta ovih balavaca preko Save tvrde da Hrvati nikad nisu genocida počinili, a kad im kažeš za njega odmah si četnik i velikosrpski nacionalista...normalan čovjek bilo koje nacije se stidi zločinaca iz reda svoga naroda koji je ubijao civile druge vjere i nacije ili ideologije (i ja takođe Tigrova, orlova, Škorpiona qraca-palaca vikend patriota) a ne pravi se lud kad mu to spomeneš.
-
Manix
#4198 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Lajavikrelac wrote:Čuj mogli suManix wrote:Da su se cetnici htjeli osvetiti za Jasenovac mogli su Hrvatsku cijelu srusitipa šta bi sa samo od Vukovara koji je tema emisije? I nisu samo Hrvati u njemu stradali ko što oni gude....nego svi njegovi građani , granata ne pita za naciju. A Vrdoljak je ovako inače nepristrasan u opusu iz tog vremena...
PS Jesu li bosanski muslimani u ovom ratu , proipadnici HVO a ustase ?????
- Domaci izdajnik
#4199 Re: Desavanja u Hrvatskoj
animals wrote:ali ti pocni malo da pises o svome narodu ui njegovim zlocinima u BiH, to je malo iz ne tako davnog vremena..
Ne spavaj na času ići ćeš na popravniLajavikrelac wrote:normalan čovjek bilo koje nacije se stidi zločinaca iz reda svoga naroda koji je ubijao civile druge vjere i nacije ili ideologije (i ja takođe Tigrova, orlova, Škorpiona qraca-palaca vikend patriota) a ne pravi se lud kad mu to spomeneš.
U 2SR ih je bilo u redovima ustaša...u ovom ratu je to je bio pogrdan naziv...osim Šušaku koji se time dičioManix wrote: ali mi nije jasno da neko ( bilo ko ) bosanske muslimane zove ustasama . To mi nikako u glavu ne ide .
Ne laprdajiako nije 700 tisuca zrtava, jer su Srbi dodali jednu nulu onako nehotice.
A tu su dovođeni zatočenici sa svih strana NDH pa i iz Srbije i Slovenije jer je logor po Luburićevim garancijama primao neograničen broj zatočenika
Samo komisija za zločine NR Hrvatske je prikupila ogroman materijal do 50tih, po kojima je samo sa Kozare dovedeno oko 20 000 ljudi tamo...užas
- šrilančananin
#4200 Re: Desavanja u Hrvatskoj
@lajavikrelac
Tvoji ideali su priče iz prošlih vremena, srbokomunistčka ideologija i propaganda, ispada da ste palili, silovali i ubijali u Vukovaru, Srebrenici , Prijedoru radi osvete za Jasenovac, a činjenica stoji da su i srpska djeca retardi, kada vidiš kadetkinje u košarci kako pjevaju u Vukovaru ovo je Srbija onda bi tu svaka priča o zadojenosti istihosamnaestogodišnjakinja trebala prestat, zanimljiva stvar je bila da je lider navijača za srpske košarkašice u Vukovaru i jedan od glavnih protagonista nemilih scena na netom završenom prvenstvu bio pomoćni rektor sveučilišni profesor, Srbin, koji više i nije rektor, identificiran, lociran i izgubio je posao. To je vrlo zanimljivo.A gledaj video male sa zoljom, puca se u guzicu. Sada je pitanje kuda oni gone, stvarno su skupljeni, ako se uzme u obzir da se u Hrvatskoj kaže za pogurenog čovjeka, šta si se skupio ko Srbija.? Teroristkinje u Vukovaru.
E, moj lajavikrelac, da li se i ovakvih tinejdžerica stidiš, papanluka prekodrinskog, odrona i škovaca.? Fuj, nation.
Tvoji ideali su priče iz prošlih vremena, srbokomunistčka ideologija i propaganda, ispada da ste palili, silovali i ubijali u Vukovaru, Srebrenici , Prijedoru radi osvete za Jasenovac, a činjenica stoji da su i srpska djeca retardi, kada vidiš kadetkinje u košarci kako pjevaju u Vukovaru ovo je Srbija onda bi tu svaka priča o zadojenosti istihosamnaestogodišnjakinja trebala prestat, zanimljiva stvar je bila da je lider navijača za srpske košarkašice u Vukovaru i jedan od glavnih protagonista nemilih scena na netom završenom prvenstvu bio pomoćni rektor sveučilišni profesor, Srbin, koji više i nije rektor, identificiran, lociran i izgubio je posao. To je vrlo zanimljivo.A gledaj video male sa zoljom, puca se u guzicu. Sada je pitanje kuda oni gone, stvarno su skupljeni, ako se uzme u obzir da se u Hrvatskoj kaže za pogurenog čovjeka, šta si se skupio ko Srbija.? Teroristkinje u Vukovaru.
E, moj lajavikrelac, da li se i ovakvih tinejdžerica stidiš, papanluka prekodrinskog, odrona i škovaca.? Fuj, nation.