...Black111 wrote:Lajavikrelac wrote:
Ja mislio Mesic.
![]()
postoje ljudi koji su dosadniji od proljeva i tripera, zajedno...
...Black111 wrote:Lajavikrelac wrote:
Ja mislio Mesic.
![]()
Bio sam siguran da nije tako, ali ako kažeš vjerujem ti.sherbett wrote:postoje. Znači ima kasa u koje upišeš, tj. programiraš da uneseš proizvod i šifru, a cijenu upisuješ pri izdavanju računa, tako je moguće cijenkanje na placu..znam slučajno, jer takve kase prodaje moj rođek..provjereno. ima više vrsta kasa. Tako ti sa pijace nemaju opravdanja da se "gubi duh tržnice" i nema cjenjkanja. Jednostavno im se ne plaća porez jer im je mala zarada zbog razlike u cijeni..to je razlogagnostic_front wrote:Pogledaj šta je napisao/la @sherbett u zadnjem postu.
Pretpostavljam da postoje i neki drugi softveri osim onih nama poznatih.
Nema jer porez placas na naplaceni iznos,pa ako si naplatio 25 kn tolko mora pisat na racunu i u tome je 5 kn poreza.Veci je problem sto moraz biti zaposlen u tom obrtu za koji izdajes racun jer racun sadrzi tvoje ime i takav ide u PU, a pola ih ima radnike neprijavljene.miki.ba wrote:Bio sam siguran da nije tako, ali ako kažeš vjerujem ti.sherbett wrote:postoje. Znači ima kasa u koje upišeš, tj. programiraš da uneseš proizvod i šifru, a cijenu upisuješ pri izdavanju računa, tako je moguće cijenkanje na placu..znam slučajno, jer takve kase prodaje moj rođek..provjereno. ima više vrsta kasa. Tako ti sa pijace nemaju opravdanja da se "gubi duh tržnice" i nema cjenjkanja. Jednostavno im se ne plaća porez jer im je mala zarada zbog razlike u cijeni..to je razlogagnostic_front wrote:Pogledaj šta je napisao/la @sherbett u zadnjem postu.
Pretpostavljam da postoje i neki drugi softveri osim onih nama poznatih.
U toj varijanti ima više prostora za manipulacije.
Mozda da im netko objasni da ova stranka nije na vlasti u Hrvatskoj i da je ovaj sa slike u zatvoru, pa ni nema smisla stavljat to, a i smjesno je kad netko iz BiH kaze za Hrvatsku da je banana drzava...ha ha ha gdi je onda BiH po tome? Gnjila banana?gost iz ZG wrote:...Black111 wrote:Lajavikrelac wrote:
Ja mislio Mesic.
![]()
postoje ljudi koji su dosadniji od proljeva i tripera, zajedno...
Pa mozes kritizirat, al sigurno nece Spanjolac da je Njemacka banana drzava kad je Spanjolska gnjila banana drzava. Kritika bi bila da kaze da su Njemci ispred njih jer gaze sve pred sobom i namecu svoju voljucijeloj EU, ovako se pokusavas smijat drzavi za koju je tvoja drzava banana na kvadrat.Rugala se sova sjenici, kuzis stari vozis ficu, a rugas se bekom da viozi golfa 3Bodkin wrote:kakva glupa logika. znaci samo njemacku smiju samo usa, japan i kanada kritikovati jer su svi ostali ispod njemacke
jedno je kritika, a nešto skroz drugo je djetinjasto ruganje nekim fotošopiranim majmunimaBodkin wrote:kakva glupa logika. znaci samo njemacku smiju samo usa, japan i kanada kritikovati jer su svi ostali ispod njemacke
Ako si pretrpio neku bol koja ti je pocinjena u ime Hrvatskog naroda i Hrvatske drzave, stvarno mi je zao i ispricavam se zbog toga. Da je stanje u RH bajno nije, da ne moze bolje moze. Ali iz nekog razloga, mozda ovog kojeg sam naveo nisi sposoban sagledati koja je razlika izmedju RH i BIH. Koja je razlika samo u stanju svijesti, npr u BIH umiru bebe zato sto jmbg ne mogu dobiti, ministar vanjskih poslova je snimljen kako uredjuje dnevnik javne tv, pa zamisli da Pusicku snime kako Sprajcu govori sto da u dnevnik stavi?????? Pa krvi bi joj se napili ako nitko onda Nova tv i RTL.Havatar wrote:Nego sta je nego banana drzava , citam sta se pise po Hrvatskim portalima i tamo je skroz drugacija situacija od ove koju vi zelite da prikazete, nije ni malo idealna i na svakoj vijesti su negativni komentari koji govore o losem stanju u Hrvatskoj a i vijesti i textovi su takvi da govore da ima vise losih nego dobrih stvari u Hrvatskoj sa tendencijom pogorsanja.
e vidiš problem je u tome što se u Hrvatskoj, kao i u drugim državama, ljudi bune i žale čim osjete blagi pad standarda. a u Bosni ljudi šute i trpe sve dok nemaju šta jesti i kad mi vidimo njihove reakcije kontamo: u jebote jest njima loše. ne kažem da je stanje u Hrvatskoj sjajno, ali za nas su EU u svakom smislu.Havatar wrote:Nego sta je nego banana drzava , citam sta se pise po Hrvatskim portalima i tamo je skroz drugacija situacija od ove koju vi zelite da prikazete, nije ni malo idealna i na svakoj vijesti su negativni komentari koji govore o losem stanju u Hrvatskoj a i vijesti i textovi su takvi da govore da ima vise losih nego dobrih stvari u Hrvatskoj sa tendencijom pogorsanja.
Tema je hrvatska a ne BiH... Otvori temu o BiH, pa guslaj...pantelija33 wrote:Ako si pretrpio neku bol koja ti je pocinjena u ime Hrvatskog naroda i Hrvatske drzave, stvarno mi je zao i ispricavam se zbog toga. Da je stanje u RH bajno nije, da ne moze bolje moze. Ali iz nekog razloga, mozda ovog kojeg sam naveo nisi sposoban sagledati koja je razlika izmedju RH i BIH. Koja je razlika samo u stanju svijesti, npr u BIH umiru bebe zato sto jmbg ne mogu dobiti, ministar vanjskih poslova je snimljen kako uredjuje dnevnik javne tv, pa zamisli da Pusicku snime kako Sprajcu govori sto da u dnevnik stavi?????? Pa krvi bi joj se napili ako nitko onda Nova tv i RTL.Havatar wrote:Nego sta je nego banana drzava , citam sta se pise po Hrvatskim portalima i tamo je skroz drugacija situacija od ove koju vi zelite da prikazete, nije ni malo idealna i na svakoj vijesti su negativni komentari koji govore o losem stanju u Hrvatskoj a i vijesti i textovi su takvi da govore da ima vise losih nego dobrih stvari u Hrvatskoj sa tendencijom pogorsanja.
Ja nemam nikakvog problema priznati da je u SLO bolja situacija negu u HR, a ti ocito nisi u stanju tako nesto sebi priznati.
Ko se buni...? Luk i voda...Revolver wrote:e vidiš problem je u tome što se u Hrvatskoj, kao i u drugim državama, ljudi bune i žale čim osjete blagi pad standarda
Da smo se uvalili u dubiozu na nivou hrvatske, bili bi tu negdje, cak i uz ovako nepovoljnu unutarnjopoliticku situaciju... Situacija je jadna, ali je politicki okvir u kojem BiH funkcionise jos jadniji...pantelija33 wrote:NOsara jeli odgovorno tvrdis da je situacija u BIH bolja nego u RH?
Ja ti samo kazem ako smo mi banana vi ste gnjila banana drzava. Usporedi ljudska prava, place standard, prometnu povezanost... Hrvatska ili BiH? Imate vlast, a neznase tko je na vlasti, autoputa kolko i svako selo u Hrvatskoj, milijarde svjetlosnih godina daleko ste od NATO-a i EU, shvati klinac za tebe je Hrvatska ko za Hrvatsku Njemacka u najmanju ruku BiH je za Hrvatsku 100 godina u zaostatku.Havatar wrote:Nego sta je nego banana drzava , citam sta se pise po Hrvatskim portalima i tamo je skroz drugacija situacija od ove koju vi zelite da prikazete, nije ni malo idealna i na svakoj vijesti su negativni komentari koji govore o losem stanju u Hrvatskoj a i vijesti i textovi su takvi da govore da ima vise losih nego dobrih stvari u Hrvatskoj sa tendencijom pogorsanja.
I u Hrvatskoj je bilo otpustanja novinara po naredbi SDPpantelija33 wrote:Ako si pretrpio neku bol koja ti je pocinjena u ime Hrvatskog naroda i Hrvatske drzave, stvarno mi je zao i ispricavam se zbog toga. Da je stanje u RH bajno nije, da ne moze bolje moze. Ali iz nekog razloga, mozda ovog kojeg sam naveo nisi sposoban sagledati koja je razlika izmedju RH i BIH. Koja je razlika samo u stanju svijesti, npr u BIH umiru bebe zato sto jmbg ne mogu dobiti, ministar vanjskih poslova je snimljen kako uredjuje dnevnik javne tv, pa zamisli da Pusicku snime kako Sprajcu govori sto da u dnevnik stavi?????? Pa krvi bi joj se napili ako nitko onda Nova tv i RTL.Havatar wrote:Nego sta je nego banana drzava , citam sta se pise po Hrvatskim portalima i tamo je skroz drugacija situacija od ove koju vi zelite da prikazete, nije ni malo idealna i na svakoj vijesti su negativni komentari koji govore o losem stanju u Hrvatskoj a i vijesti i textovi su takvi da govore da ima vise losih nego dobrih stvari u Hrvatskoj sa tendencijom pogorsanja.
Ja nemam nikakvog problema priznati da je u SLO bolja situacija negu u HR, a ti ocito nisi u stanju tako nesto sebi priznati.
Nije ti to tacno.Havatar wrote: I u Hrvatskoj je bilo otpustanja novinara po naredbi SDP
Jmbg je pizdarija... Vidi ovo...pantelija33 wrote:O cemu onda pricamo???? Zasto ste niste uvalili i vi u "dubiozu" pa danas u EU zajedno bili?
Mozda ti nisi nikad prezalio sto smo ti YU srusili??
P.S. Jarane ako ne ide sa jmbg-om probajte sa oib-om kod nas nema tih problema
On barem nema iluzija gdje zivi...
"DEFICIT državnog proračuna u prvih šest mjeseci dosegao je godišnji limit, a proračun se puni slabije od očekivanog", priznao je danas ministar financija Slavko Linić gostujući u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada". Linić je tako rekao da je država u pola godine platila milijardu kuna više subvencija u poljoprivredi nego što ih je bilo u 2012. godini. Tu je i tri milijarde kuna za sanaciju zdravstva.
"Brojka je zastrašujuća"
"Deficit je dosegnuo planirani iznos za cijelu godinu, što je oko deset milijardi kuna", rekao je Linić. Koliko je prihod išao "ispod očekivanja" Linić nije htio govoriti. Ponukan lošim rezultatima Linić je najavio i rebalans proračuna koji bi trebao biti u zadnjem tromjesečju ove godine. Najavljena su i nova zaduživanja na domaćem tržištu i to od sljedećeg tjedna.
"Brojka od 3 milijarde dubioze zastrašujuća je i prema stranim investitorima i prema Europskoj komisiji. No, u trenutku kad kažemo kako smo proveli restrukturiranje, sanaciju zdravstvenog sustava, ta dubioza i neće biti tako kritična", rekao je danas Linić.
Carinici s granica postaju inspektori na tržnicama
Linić je danas otkrio da autoceste neće u koncesiju ukoliko za to država ne dobije barem tri milijarde eura. Prema mišljenju ministra financija tri milijarde eura granica je isplativosti za javne financije. Linić je najavio i nastavak "rata" za uvođenje fiskalizacije na tržnicama pa je tako obećao da će carinici koji se povlače s granica s EU, sada ići u pojačanu kontrolu na tržnice.
"To je način da se spriječi šverc jer je baš na tržnicama najviše šverca cigareta, što se odvijalo i pred očima uprava tržnica", rekao je Linić dodajući da se na tržnicama može naći i roba koja je otpisana u velikim trgovačkim lancima.
U Europi se ne krade, Hrvatska je druga priča?
Linić je priznao da su fiskalne blagajne na tržnicama Europske unije zbilja rijetkost no kaže da su u tim državam ljudi svjesni da moraju plaćati radnike, poreze i izdavati račune.
"U Hrvatskoj je praksa i običaj suprotna tome", rekao je danas Linić.
http://www.jutarnji.hr/sudac-bankama--- ... e/1112507/pantelija33 wrote:http://www.vecernji.hr/vijesti/povijesn ... nak-579057
David protiv golijata! Cestitam svim prevarenima na pobjedi!
a ja bih ti sad skrenuo pažnju da ne izazivaš bez potrebe.gost iz ZG wrote:... a, u vezi "pljačke" banaka u HR na "foru" švicarskih franaka
mislim da će se sve završiti "nagodbom" - jer, to najviše odgovara i lopovima iz banaka i građanima (da izbjegnu dugotrajne tužbe)
Interesantno je da se nakon 1.7. i ulaska u EU, rapidno promjenila "taktika" poslovanja
Sada čak i Slovenci traže hitno sastanke i "rješavanje problema LJ-banke"
... do sad nas nisu yebali ni 5%
Ja bi sad pitao za "mišljenje" one primitivce i političko-ekonomske "stručnjake" s ovog foruma (sa tri razreda osnovne) , koji tvrde da HR samo gubi ulaskom u EU.