Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
gost iz ZG

#3876 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by gost iz ZG »

Black111 wrote:
Lajavikrelac wrote:Image

Ja mislio Mesic.
Image :D
...
postoje ljudi koji su dosadniji od proljeva i tripera, zajedno... 8-)
miki.ba

#3877 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by miki.ba »

sherbett wrote:
agnostic_front wrote:Pogledaj šta je napisao/la @sherbett u zadnjem postu.

Pretpostavljam da postoje i neki drugi softveri osim onih nama poznatih.
postoje. Znači ima kasa u koje upišeš, tj. programiraš da uneseš proizvod i šifru, a cijenu upisuješ pri izdavanju računa, tako je moguće cijenkanje na placu..znam slučajno, jer takve kase prodaje moj rođek..provjereno. ima više vrsta kasa. Tako ti sa pijace nemaju opravdanja da se "gubi duh tržnice" i nema cjenjkanja. Jednostavno im se ne plaća porez jer im je mala zarada zbog razlike u cijeni..to je razlog
Bio sam siguran da nije tako, ali ako kažeš vjerujem ti.
U toj varijanti ima više prostora za manipulacije.
ujak

#3878 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ujak »

miki.ba wrote:
sherbett wrote:
agnostic_front wrote:Pogledaj šta je napisao/la @sherbett u zadnjem postu.

Pretpostavljam da postoje i neki drugi softveri osim onih nama poznatih.
postoje. Znači ima kasa u koje upišeš, tj. programiraš da uneseš proizvod i šifru, a cijenu upisuješ pri izdavanju računa, tako je moguće cijenkanje na placu..znam slučajno, jer takve kase prodaje moj rođek..provjereno. ima više vrsta kasa. Tako ti sa pijace nemaju opravdanja da se "gubi duh tržnice" i nema cjenjkanja. Jednostavno im se ne plaća porez jer im je mala zarada zbog razlike u cijeni..to je razlog
Bio sam siguran da nije tako, ali ako kažeš vjerujem ti.
U toj varijanti ima više prostora za manipulacije.
Nema jer porez placas na naplaceni iznos,pa ako si naplatio 25 kn tolko mora pisat na racunu i u tome je 5 kn poreza.Veci je problem sto moraz biti zaposlen u tom obrtu za koji izdajes racun jer racun sadrzi tvoje ime i takav ide u PU, a pola ih ima radnike neprijavljene.
ujak

#3879 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ujak »

gost iz ZG wrote:
Black111 wrote:
Lajavikrelac wrote:Image

Ja mislio Mesic.
Image :D
...
postoje ljudi koji su dosadniji od proljeva i tripera, zajedno... 8-)
Mozda da im netko objasni da ova stranka nije na vlasti u Hrvatskoj i da je ovaj sa slike u zatvoru, pa ni nema smisla stavljat to, a i smjesno je kad netko iz BiH kaze za Hrvatsku da je banana drzava...ha ha ha gdi je onda BiH po tome? Gnjila banana?
Bodkin

#3880 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

kakva glupa logika. znaci samo njemacku smiju samo usa, japan i kanada kritikovati jer su svi ostali ispod njemacke :-)
ujak

#3881 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ujak »

Bodkin wrote:kakva glupa logika. znaci samo njemacku smiju samo usa, japan i kanada kritikovati jer su svi ostali ispod njemacke :-)
Pa mozes kritizirat, al sigurno nece Spanjolac da je Njemacka banana drzava kad je Spanjolska gnjila banana drzava. Kritika bi bila da kaze da su Njemci ispred njih jer gaze sve pred sobom i namecu svoju voljucijeloj EU, ovako se pokusavas smijat drzavi za koju je tvoja drzava banana na kvadrat.Rugala se sova sjenici, kuzis stari vozis ficu, a rugas se bekom da viozi golfa 3
Revolver

#3882 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Revolver »

Bodkin wrote:kakva glupa logika. znaci samo njemacku smiju samo usa, japan i kanada kritikovati jer su svi ostali ispod njemacke :-)
jedno je kritika, a nešto skroz drugo je djetinjasto ruganje nekim fotošopiranim majmunima :-)
Havatar

#3883 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Havatar »

Nego sta je nego banana drzava , citam sta se pise po Hrvatskim portalima i tamo je skroz drugacija situacija od ove koju vi zelite da prikazete, nije ni malo idealna i na svakoj vijesti su negativni komentari koji govore o losem stanju u Hrvatskoj a i vijesti i textovi su takvi da govore da ima vise losih nego dobrih stvari u Hrvatskoj sa tendencijom pogorsanja.
pantelija33

#3884 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pantelija33 »

Havatar wrote:Nego sta je nego banana drzava , citam sta se pise po Hrvatskim portalima i tamo je skroz drugacija situacija od ove koju vi zelite da prikazete, nije ni malo idealna i na svakoj vijesti su negativni komentari koji govore o losem stanju u Hrvatskoj a i vijesti i textovi su takvi da govore da ima vise losih nego dobrih stvari u Hrvatskoj sa tendencijom pogorsanja.
Ako si pretrpio neku bol koja ti je pocinjena u ime Hrvatskog naroda i Hrvatske drzave, stvarno mi je zao i ispricavam se zbog toga. Da je stanje u RH bajno nije, da ne moze bolje moze. Ali iz nekog razloga, mozda ovog kojeg sam naveo nisi sposoban sagledati koja je razlika izmedju RH i BIH. Koja je razlika samo u stanju svijesti, npr u BIH umiru bebe zato sto jmbg ne mogu dobiti, ministar vanjskih poslova je snimljen kako uredjuje dnevnik javne tv, pa zamisli da Pusicku snime kako Sprajcu govori sto da u dnevnik stavi?????? Pa krvi bi joj se napili ako nitko onda Nova tv i RTL.
Ja nemam nikakvog problema priznati da je u SLO bolja situacija negu u HR, a ti ocito nisi u stanju tako nesto sebi priznati.
Revolver

#3885 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Revolver »

Havatar wrote:Nego sta je nego banana drzava , citam sta se pise po Hrvatskim portalima i tamo je skroz drugacija situacija od ove koju vi zelite da prikazete, nije ni malo idealna i na svakoj vijesti su negativni komentari koji govore o losem stanju u Hrvatskoj a i vijesti i textovi su takvi da govore da ima vise losih nego dobrih stvari u Hrvatskoj sa tendencijom pogorsanja.
e vidiš problem je u tome što se u Hrvatskoj, kao i u drugim državama, ljudi bune i žale čim osjete blagi pad standarda. a u Bosni ljudi šute i trpe sve dok nemaju šta jesti i kad mi vidimo njihove reakcije kontamo: u jebote jest njima loše. ne kažem da je stanje u Hrvatskoj sjajno, ali za nas su EU u svakom smislu.
nosara

#3886 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

pantelija33 wrote:
Ako si pretrpio neku bol koja ti je pocinjena u ime Hrvatskog naroda i Hrvatske drzave, stvarno mi je zao i ispricavam se zbog toga. Da je stanje u RH bajno nije, da ne moze bolje moze. Ali iz nekog razloga, mozda ovog kojeg sam naveo nisi sposoban sagledati koja je razlika izmedju RH i BIH. Koja je razlika samo u stanju svijesti, npr u BIH umiru bebe zato sto jmbg ne mogu dobiti, ministar vanjskih poslova je snimljen kako uredjuje dnevnik javne tv, pa zamisli da Pusicku snime kako Sprajcu govori sto da u dnevnik stavi?????? Pa krvi bi joj se napili ako nitko onda Nova tv i RTL.
Ja nemam nikakvog problema priznati da je u SLO bolja situacija negu u HR, a ti ocito nisi u stanju tako nesto sebi priznati.
Tema je hrvatska a ne BiH... Otvori temu o BiH, pa guslaj...

Nadalje, bijedna hrvatska je izvrsila agresiju na BiH... Istinsku agresiju u cilju unistenja drzave i jednog cijelog naroda, bilo iseljavanjem, bilo ubijanjem...To sto je zapad stiti i gura ne mijenja apsolutno nista... A jeste i banana, ekonomski, u smislu suvereniteta, nezavisnosti...
Revolver wrote:e vidiš problem je u tome što se u Hrvatskoj, kao i u drugim državama, ljudi bune i žale čim osjete blagi pad standarda
Ko se buni...? Luk i voda...

Drzava im je u stecaju, a oni ovdje prodaju muda pod bubrege... Potrosili su desetine milijardi na sminku, a sustinski se ne mogu rijesit balkana i balkanskih obicaja...
pantelija33

#3887 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pantelija33 »

NOsara jeli odgovorno tvrdis da je situacija u BIH bolja nego u RH?
nosara

#3888 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

pantelija33 wrote:NOsara jeli odgovorno tvrdis da je situacija u BIH bolja nego u RH?
Da smo se uvalili u dubiozu na nivou hrvatske, bili bi tu negdje, cak i uz ovako nepovoljnu unutarnjopoliticku situaciju... Situacija je jadna, ali je politicki okvir u kojem BiH funkcionise jos jadniji...
ujak

#3889 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ujak »

Ja ti samo kazem ako smo mi banana vi ste gnjila banana drzava. Usporedi ljudska prava, place standard, prometnu povezanost... Hrvatska ili BiH? Imate vlast, a neznase tko je na vlasti, autoputa kolko i svako selo u Hrvatskoj, milijarde svjetlosnih godina daleko ste od NATO-a i EU, shvati klinac za tebe je Hrvatska ko za Hrvatsku Njemacka u najmanju ruku BiH je za Hrvatsku 100 godina u zaostatku.
pantelija33

#3890 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pantelija33 »

O cemu onda pricamo???? Zasto ste niste uvalili i vi u "dubiozu" pa danas u EU zajedno bili?
Mozda ti nisi nikad prezalio sto smo ti YU srusili??

P.S. Jarane ako ne ide sa jmbg-om probajte sa oib-om kod nas nema tih problema :D
Havatar

#3891 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Havatar »

pantelija33 wrote:
I u Hrvatskoj je bilo otpustanja novinara po naredbi SDP
miki.ba

#3892 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by miki.ba »

Havatar wrote: I u Hrvatskoj je bilo otpustanja novinara po naredbi SDP
Nije ti to tacno.
nosara

#3893 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

pantelija33 wrote:O cemu onda pricamo???? Zasto ste niste uvalili i vi u "dubiozu" pa danas u EU zajedno bili?
Mozda ti nisi nikad prezalio sto smo ti YU srusili??

P.S. Jarane ako ne ide sa jmbg-om probajte sa oib-om kod nas nema tih problema :D
Jmbg je pizdarija... Vidi ovo...

"DEFICIT državnog proračuna u prvih šest mjeseci dosegao je godišnji limit, a proračun se puni slabije od očekivanog", priznao je danas ministar financija Slavko Linić gostujući u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada". Linić je tako rekao da je država u pola godine platila milijardu kuna više subvencija u poljoprivredi nego što ih je bilo u 2012. godini. Tu je i tri milijarde kuna za sanaciju zdravstva.

"Brojka je zastrašujuća"

"Deficit je dosegnuo planirani iznos za cijelu godinu, što je oko deset milijardi kuna", rekao je Linić. Koliko je prihod išao "ispod očekivanja" Linić nije htio govoriti. Ponukan lošim rezultatima Linić je najavio i rebalans proračuna koji bi trebao biti u zadnjem tromjesečju ove godine. Najavljena su i nova zaduživanja na domaćem tržištu i to od sljedećeg tjedna.

"Brojka od 3 milijarde dubioze zastrašujuća je i prema stranim investitorima i prema Europskoj komisiji. No, u trenutku kad kažemo kako smo proveli restrukturiranje, sanaciju zdravstvenog sustava, ta dubioza i neće biti tako kritična", rekao je danas Linić.

Carinici s granica postaju inspektori na tržnicama

Linić je danas otkrio da autoceste neće u koncesiju ukoliko za to država ne dobije barem tri milijarde eura. Prema mišljenju ministra financija tri milijarde eura granica je isplativosti za javne financije. Linić je najavio i nastavak "rata" za uvođenje fiskalizacije na tržnicama pa je tako obećao da će carinici koji se povlače s granica s EU, sada ići u pojačanu kontrolu na tržnice.

"To je način da se spriječi šverc jer je baš na tržnicama najviše šverca cigareta, što se odvijalo i pred očima uprava tržnica", rekao je Linić dodajući da se na tržnicama može naći i roba koja je otpisana u velikim trgovačkim lancima.

U Europi se ne krade, Hrvatska je druga priča?

Linić je priznao da su fiskalne blagajne na tržnicama Europske unije zbilja rijetkost no kaže da su u tim državam ljudi svjesni da moraju plaćati radnike, poreze i izdavati račune.

"U Hrvatskoj je praksa i običaj suprotna tome", rekao je danas Linić.
On barem nema iluzija gdje zivi... :D

Sto se tice uloge hrvatske u unistavanju SFRJ, ona je bila kljucna... Ne mogu da se odlucim ko je odigrao podlije, vi ili slovenci... I za sta...? Za Judine skude... :roll:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3894 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» nosara

mjesec

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» ujak

trajno

pobrisano 5-6 strana... listom. ne testirajte moje strpljenje :trep:
pantelija33

#3895 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pantelija33 »

http://www.vecernji.hr/vijesti/povijesn ... nak-579057

David protiv golijata! Cestitam svim prevarenima na pobjedi!
benderr

#3896 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by benderr »

pantelija33 wrote:http://www.vecernji.hr/vijesti/povijesn ... nak-579057

David protiv golijata! Cestitam svim prevarenima na pobjedi!
http://www.jutarnji.hr/sudac-bankama--- ... e/1112507/

Ako ostane prvostupanjska presuda :run:
Nešto se jako pozitivno dogodilo danas u Hrvatskoj. Banke će biti prinuđene na nagodbu i tisuće ljudi budu ponovno pronašli nadu.
Uz oslobođenje generala svakako napozitivniji događaj unatrag godinu dana.
kerima1

#3897 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kerima1 »

Normalno da slijede pozitivne vijesti,jer jace su i mjere,zakoni bolji,sprovode se.To treba svakoj zemlji i eto ti situacije na bolje.
Bodkin

#3898 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

http://www.klix.ba/biznis/eurozona/na-p ... /130705007

cijena gradjenja toliko puteva u par godina. nasi strateski razmisljaju pa grade 5 km godisnje i od nasih para :D
gost iz ZG

#3899 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by gost iz ZG »

... a, u vezi "pljačke" banaka u HR na "foru" švicarskih franaka
mislim da će se sve završiti "nagodbom" - jer, to najviše odgovara i lopovima iz banaka i građanima (da izbjegnu dugotrajne tužbe)

Interesantno je da se nakon 1.7. i ulaska u EU, rapidno promjenila "taktika" poslovanja
Sada čak i Slovenci traže hitno sastanke i "rješavanje problema LJ-banke"
... do sad nas nisu yebali ni 5%

Ja bi sad pitao za "mišljenje" one primitivce i političko-ekonomske "stručnjake" s ovog foruma (sa tri razreda osnovne) , koji tvrde da HR samo gubi ulaskom u EU. 8-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3900 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

gost iz ZG wrote:... a, u vezi "pljačke" banaka u HR na "foru" švicarskih franaka
mislim da će se sve završiti "nagodbom" - jer, to najviše odgovara i lopovima iz banaka i građanima (da izbjegnu dugotrajne tužbe)

Interesantno je da se nakon 1.7. i ulaska u EU, rapidno promjenila "taktika" poslovanja
Sada čak i Slovenci traže hitno sastanke i "rješavanje problema LJ-banke"
... do sad nas nisu yebali ni 5%

Ja bi sad pitao za "mišljenje" one primitivce i političko-ekonomske "stručnjake" s ovog foruma (sa tri razreda osnovne) , koji tvrde da HR samo gubi ulaskom u EU. 8-)
a ja bih ti sad skrenuo pažnju da ne izazivaš bez potrebe. :)
Post Reply