Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tokio25 wrote: ↑18/08/2026 16:28
ovo je vjerovatno veci problem od nacionalnog relacija srbi hrvati
on je neki izgleda piroman koji bi isto vjerovatno uradio i u srbiji
mozda sa manje zara al bi uradio
Nije jedna osoba, nego 4. Nisu oni piromani, nego teroristi.
Tako im treba i suditi.
naravno da su teroristi al iskljucujem to da je zato sto je hrvatska a oni srbi nego je to vise problem psihe i da su svo 4ero bolesnici
naravno ne znaci da sam upravu al to je moje misljenje
tokio25 wrote: ↑18/08/2026 16:28
ovo je vjerovatno veci problem od nacionalnog relacija srbi hrvati
on je neki izgleda piroman koji bi isto vjerovatno uradio i u srbiji
mozda sa manje zara al bi uradio
Nije jedna osoba, nego 4. Nisu oni piromani, nego teroristi.
Tako im treba i suditi.
naravno da su teroristi al iskljucujem to da je zato sto je hrvatska a oni srbi nego je to vise problem psihe i da su svo 4ero bolesnici
naravno ne znaci da sam upravu al to je moje misljenje
A “igrom slucaja” sve srbi? Cak i zenska, koja ima poljsko drzavljanstvo, je zapravo sestra jednog od pocinitelja.
Malo previse slucajnosti za moj pojam.
Kada jedan covjek zapali pa kazes .. bolestan… piroman. Jasno ti je. U tom slucaju ne gledas ko je, sta je.. ali kada imas 4 ljudi.. to je vec organizirano sa nekim ciljem.
Kao da neko budala. Požari organizirani, (počinitelji Srbi) i to odmah nakon obilježavanja “oluje” ovo se sve dogodilo i Thompsonovih koncerata. I kaže nema veze to i nemojte sijati mržnju i netrpeljivost.
Da li je zaista moguce da ste toliko naivni i kratkovidni? Eto da neka smrdulja aka srbija hoce da nanese direktnu stetu paljevinama, pa valjda bi neko sa gram mozga angazovao neplace, filipince i slicne co, a ne svoje gradjane?
Je li moguce da su eto toliko glupi da podmetnu pozar i to isplaniraju na nivu desetogodisnjaka?
Price za narodne mase, srvi vs croati, vs ovi, vs oni. Nevjerovatno
UZP je skraćenica za udruženi zločinački poduhvat (engl. Joint Criminal Enterprise – JCE).
To je pravna doktrina koja se koristi za utvrđivanje individualne kaznene odgovornosti više osoba koje su imale zajednički plan, cilj ili dogovor o činjenu kaznenih djela.
znači krenem krasti po gradu
manju cu kaznu dobiti ako sam sam i ako nas 3-4 ne radi isti posao
Previše je “slučajnosti” u cijeloj ovoj priči. MPT o koncerti diljem HR, onda višednevno obilježavanje oluje, nabrijavanje od strane četnika po drustvenim mrezama sa negativnostima i to je rezultiralo ovim paljevinama na kraju. Znaci kronologija dogadjanja ne ide u prilog cetnicima. Ali bas nikako.
Kad pogledaš video uradke i komentare ispod njih, to je orgijanje nad nesrećom. Bukvalno orgijanje. Nema pet komentara od strane komšija da izražavaju žaljenje. Strašno.
Mah, Srbija kupila 3 aviona i 20 dronova i opet se uskurčili, dogodine u Kninu i Prizrenu, Crna Gora i RS su po njima samo privremeno oduzeti dijelovi velike Srbije. Pa kad dobiju po pički, kako su svaki put i u svakom ratu dobili, biće kuku lele.
Treba u našem Parlamentu podnijeti inicijativu da se pridružimo odbrambenom bloku HR/ALB/RKS
MMM1977 wrote: ↑20/08/2026 13:46
Mah, Srbija kupila 3 aviona i 20 dronova i opet se uskurčili, dogodine u Kninu i Prizrenu, Crna Gora i RS su po njima samo privremeno oduzeti dijelovi velike Srbije. Pa kad dobiju po pički, kako su svaki put i u svakom ratu dobili, biće kuku lele.
Treba u našem Parlamentu podnijeti inicijativu da se pridružimo odbrambenom bloku HR/ALB/RKS
BUDUĆI ratovi će se voditi dronovima
to je idealno za junačnu naciju iz srbije
sjediš u šapcu i bombardiraš šibenik
ljepota
kažu samo 6% ih je 1991 bilo odazvano mobilizaciji sace ih biti 16%
al zaboraviše na himars
pogodi te u šapcu u sobi raketa i ne mozes dronom upravljati
Truba wrote: ↑20/08/2026 14:05
BUDUĆI ratovi će se voditi dronovima
to je idealno za junačnu naciju iz srbije
sjediš u šapcu i bombardiraš šibenik
ljepota
kažu samo 6% ih je 1991 bilo odazvano mobilizaciji sace ih biti 16%
al zaboraviše na himars
pogodi te u šapcu u sobi raketa i ne mozes dronom upravljati
Dronovi umjesto pješadije, tu se slažem. Ali osim HIMARS-a problem im je NATO avijacija, krstareće rakete i sl. A oni nisu baš naviknuti da se bore protiv naoružanih neprijatelja, njima je poželjno da to budu civili sa tandžarama i pokojim AK-47. Priprema za napad obuhvata hektolitre brlje, gusle i četničke pjesme, tada skupe hrabrosti da ulete u poneko selo i pokolju civile.
Ako su im sluzbama odrijesene ruke, ispitace ima li povezanosti sa srbijanskom tajnom sluzbeom. Ovim ljudima je u kucama oruzje nadjeno, u pretresu, i to papovke ako sam dobro procitao. Nisu oni bezveze to uradili, i ko zna koliko jos ima takvih, a skolska definicija piromana podrazumjeva usamljenog covjeka. Nikada se piromani ne udruzuju.
Mislim da ce se sve zataskati "radi mira u kuci".
Ko sto su svi zaboravili "napad na Vucica" i cim to srpski mediji ne potenciraju svake godine, ocigledno je BIA organizovala "napad" u Potocarima. I ne treba precjenjivati inteligenciju sluzbi pa kao "nisu ludi da organizuju teroristicki napad sa srpskim operativcima", dovoljno su glupi da upotrijebe zracni top protiv studenata o opcenito sta sve rade po Srbiji. Terorizam u Banjskoj, ubistvo Ivanovica, jbni sefic policije upleten u ubistvo covjeka i bacanje lesa pored autoceste a vrh policije uzgajao marihuanu u Ivanjici.
Ja se samo bojim da je Vuciceva Srbija matrica kojom cemo uskoro i mi krenuti, sav taj kriminalni sljam koji je isplivao na povrsinu i to je kod njih najizrazenije. Kod nas eto za sad "samo" Smrk i Dino/Tito kartel, nesto se nagadja a ocigledno su povezani sa politickim strukturama.
ne bih rekao da su povezani sa tajnim sluzbama
prije će biti da većina ako ne i svi dijele istu misao: hrvatske vlasti ne smije nigdje biti i nikad
to im je mantra od 1918 a možda i od onog vuka karadjica koji je rekao 3 vere 3 srbina tako nekako
dakle to je kao vjera u marsovsku budućnost covjecanstva
mnogi je dijele
ali ne svi
pravi ljudi znaju da je to utopija
Apoll0 wrote: ↑20/08/2026 13:17
Da li je zaista moguce da ste toliko naivni i kratkovidni? Eto da neka smrdulja aka srbija hoce da nanese direktnu stetu paljevinama, pa valjda bi neko sa gram mozga angazovao neplace, filipince i slicne co, a ne svoje gradjane?
Je li moguce da su eto toliko glupi da podmetnu pozar i to isplaniraju na nivu desetogodisnjaka?
Price za narodne mase, srvi vs croati, vs ovi, vs oni. Nevjerovatno
A sto mislis da ih je morao neko angazovati?
Pa po istom principu ti rade svi umobolni teroristi.
Dovoljno da su zadojeni mrznjom i da prate “velikog vodju”.
Ne treba takvima niko reci sta trebaju da urade… imaju oni “svojih ideja “
Citam komentar nekog idiota sto se radovao sto je nestala osoba u pozaru?!? Prije nego sto ce se doznati odakle je..Kao “to im je za svo zlo sto su nas klail”???
Zamisli tog idiota.
150 godina laži da smo svi srbi tri vere (ikona na tavanu)
80 godina laži o 700 000 ubijenih srba
laži o drobilicama o kuhalima srba
laži o logorima samo za djecu
laži o 40 zaklanih beba u vukovaru 1991.
svaki dan to mi iskače na fejsu jer im redovito jebem mater u komentarima
Truba wrote: ↑20/08/2026 15:00
150 godina laži da smo svi srbi tri vere (ikona na tavanu)
80 godina laži o 700 000 ubijenih srba
laži o drobilicama o kuhalima srba
laži o logorima samo za djecu
laži o 40 zaklanih beba u vukovaru 1991.
svaki dan to mi iskače na fejsu jer im redovito jebem mater u komentarima
Mislim da do trećine Srbijanaca iskjučivo u Beogradu i sjevernije nije opsijednuto tim ludostima.A za ostatak , većina srba iz bih je ipak za njih pojam normalnosti.
zasto nasi politicari i mediji cute sad kad je aktuelan problem oko otpada u HR? nasi politicari na odmorima, niko da pokrene pitanje nuklearnog otpada i sigurnosti skladistenja istog? kad ono rade svom narodu vlastitim nemarom, bas bi se brinuli za nas. ima da curi na sve strane. mislim da bi i nas glas i strahovi trebali da se cuju u ovoj ruznoj prici.