AMERIKA

Post Reply
nocnaptica986

#676 Re: AMERIKA

Post by nocnaptica986 »

UnscarD wrote:Cuj najdrazu kartu ... objavili mediji 17.11 kako je ovo rekordan broj od kako mjere ove parametre...prenosim informaciju staru 2 dana.
Ovo ne govori nista o propadnju Amerike nego samo o povecanom jazu izmedju oni koji imaju i onih koji nemaju.

moj post se nije odnosio na samo taj clanak koji si ti postavio vec (provjeri) da je na svih 25-26 stranica ove teme imas barem jedan post o beskucnicima

vec sam to napisao,ali,svi koji nisu bili u sad-u trebali bi nas postediti pametovanja i kojekavih analiza "analiticara"
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#677 Re: AMERIKA

Post by UnscarD »

detroit-mercy wrote:
UnscarD wrote:
Challenger__ wrote:

Nisi ti cool, ti nisi normalan. To što si sada napisao (ni za kvotanja nije) i još u to uvukao svoje dijete može samo neko ko nema dva grama mozga.
To je taj mentalni sklop potpuno lisen empatije. Da tvoje dijete ce obici pola svijeta, meni je zbog toga iskreno drago, ali dobar dio djece na planeti danas spava gladno. Iako ce ti biti tesko da vidis tu vezu,( i meni bi bilo vjerovatno(, djelom i zato sto ce tvoje dijete obici pola svijeta.
Trebao sam da putujem u Vijtnam prosle godine. Nisam otisao ali sam dobio odredjene instrukcije u vezi ponasanja. Upozoren sam da iako je meni savim norrmalno da vrtim svoj mobitel svakih pet minuta, da to ne radim na javnom mjestu jer Vijetnamci, koji to sebi ne mogu priustiti to dozivljavaju kao da im se namjerno rugas. Poentu izvuci sam.
UnscarD, iskreno ne seri. To ti ne ides ni na odmore, niti u restoran, niti jedes niti pijes, jer tamo neko u svijetu gladuje. Mani mi laznog moralisanja posebno te vrste. Ako mi se ista gadi to su lazni moralisti.
Apsolutno. Ja se samo sa tim ne kurcim.
UnscarD

#678 Re: AMERIKA

Post by UnscarD »

detroit-mercy wrote:
UnscarD wrote:
Challenger__ wrote:

Nisi ti cool, ti nisi normalan. To što si sada napisao (ni za kvotanja nije) i još u to uvukao svoje dijete može samo neko ko nema dva grama mozga.
To je taj mentalni sklop potpuno lisen empatije. Da tvoje dijete ce obici pola svijeta, meni je zbog toga iskreno drago, ali dobar dio djece na planeti danas spava gladno. Iako ce ti biti tesko da vidis tu vezu,( i meni bi bilo vjerovatno(, djelom i zato sto ce tvoje dijete obici pola svijeta.
Trebao sam da putujem u Vijtnam prosle godine. Nisam otisao ali sam dobio odredjene instrukcije u vezi ponasanja. Upozoren sam da iako je meni savim norrmalno da vrtim svoj mobitel svakih pet minuta, da to ne radim na javnom mjestu jer Vijetnamci, koji to sebi ne mogu priustiti to dozivljavaju kao da im se namjerno rugas. Poentu izvuci sam.
UnscarD, iskreno ne seri. To ti ne ides ni na odmore, niti u restoran, niti jedes niti pijes, jer tamo neko u svijetu gladuje. Mani mi laznog moralisanja posebno te vrste. Ako mi se ista gadi to su lazni moralisti.
UnscarD

#679 Re: AMERIKA

Post by UnscarD »

nocnaptica986 wrote:
UnscarD wrote:Cuj najdrazu kartu ... objavili mediji 17.11 kako je ovo rekordan broj od kako mjere ove parametre...prenosim informaciju staru 2 dana.
Ovo ne govori nista o propadnju Amerike nego samo o povecanom jazu izmedju oni koji imaju i onih koji nemaju.

moj post se nije odnosio na samo taj clanak koji si ti postavio vec (provjeri) da je na svih 25-26 stranica ove teme imas barem jedan post o beskucnicima

vec sam to napisao,ali,svi koji nisu bili u sad-u trebali bi nas postediti pametovanja i kojekavih analiza "analiticara"
Sam izvjestaj je napisala Americka organizacija. Valjda su oni releventni. Ti ako mislis da svako ko nije bio u USA nema pravo na kritiku istog, mislim stani, zar trebam da ti komentarisem ovakvu izjavu? Sto je najgore, kada vec prozivas, treba da znas da cak i po tom nebuloznom (zaista nemam bolju rijec) kriteriju, u isti se uklapam.
Challenger__

#680 Re: AMERIKA

Post by Challenger__ »

detroit-mercy wrote:...
Personalne kvalifikacije koje nemaju blage veze ni s temom, ni s mozgom; svođenje opšte rasprave na lični nivo, papansko hvalisanje... Mizerija koja nije svjesna svoje mizerije.

Ni za žaljenje nije.
detroit-mercy

#681 Re: AMERIKA

Post by detroit-mercy »

UnscarD wrote:
detroit-mercy wrote:
UnscarD wrote:

Uopste nije kurcenje, nego samo prikaz kakav je zivot u propaloj ili drugoj ekonomiji svijeta. Po tvome vidjenu stvari, trebao bi biti homeless, ja ti kazem da je ono sto ti podastires o zivotu ovdje dijametralno suprotno od onoga kako mi zivimo. Iskreno, ja da napisem ovdje da sam homeless i da je sve u kurcu, ti bi slavio do zore jer si prove the point.
Isto tako, glede empatije, ne poznajes me pa tako ne moze ni izmjeriti moju kolicinu empatije prema bilo cemu, kao ni ja tvoju jer u principu sve je ovo forumsko naprdjivanje.
Iskreno, to potezanje " dobar dio djece danas spava gladno" je tako jeftin trik i diskvalifikuje te kao ozbiljnijeg diskutanta jer je obicna floskula koju dosta ljudi voli da upotrebaljava a daleko su od toga da ih to stvarno zabrinjava u zivotu.
detroit-mercy

#682 Re: AMERIKA

Post by detroit-mercy »

Challenger__ wrote:
detroit-mercy wrote:...
Personalne kvalifikacije koje nemaju blage veze ni s temom, ni s mozgom; svođenje opšte rasprave na lični nivo, papansko hvalisanje... Mizerija koja nije svjesna svoje mizerije.

Ni za žaljenje nije.
Koliko vidim tvoj doprinos temi je bio :lol: . Je li tvoj kapacitet. Ako imas nesto napisati, napisi, mozem raspravljati. Ovako :lol:, te ne svrstava u ozbiljnog sagovornika.
Mada, nakon onih slika sa krimskih plaza i one video igre kao dokaza bombardovanja, vecina te i ne uzima za bilo kakvog sagovornika.
agnostic_front

#683 Re: AMERIKA

Post by agnostic_front »

false proxy flage je strućnjak za geopolitiku, ekonomiju i međunarodne odnose, da se razumijemo, a ti detroite što ne možeš pravilno da kontempliraš, to je tvoj problem.
UnscarD

#684 Re: AMERIKA

Post by UnscarD »

detroit-mercy wrote:
UnscarD wrote: Apsolutno. Ja se samo sa tim ne kurcim.
Uopste nije kurcenje, nego samo prikaz kakav je zivot u propaloj ili drugoj ekonomiji svijeta. Po tvome vidjenu stvari, trebao bi biti homeless, ja ti kazem da je ono sto ti podastires o zivotu ovdje dijametralno suprotno od onoga kako mi zivimo. Iskreno, ja da napisem ovdje da sam homeless i da je sve u kurcu, ti bi slavio do zore jer si prove the point.
Isto tako, glede empatije, ne poznajes me pa tako ne moze ni izmjeriti moju kolicinu empatije prema bilo cemu, kao ni ja tvoju jer u principu sve je ovo forumsko naprdjivanje.
Iskreno, to potezanje " dobar dio djece danas spava gladno" je tako jeftin trik i diskvalifikuje te kao ozbiljnijeg diskutanta jer je obicna floskula koju dosta ljudi voli da upotrebaljava a daleko su od toga da ih to stvarno zabrinjava u zivotu.
OK. Ja licno ne volim da spustam forumanje na licni nivo i potpuno si u pravu. Ne poznajem te i ne poznajes me a i da se poznajemo to ne bi trebalo da nam daje za pravo da jedan drugog osudjujemo.Izvini ukoiko te nesto od mog pisanja licno tebi uvrijedilo. Ipak, kada krenes sopstveni primjer da ko0ristis da bi ispravio sliku svoje zemlje ili svijeta, na neki nacin to prestaje da bude licno jer sasvim sam siguran da si svjestan da si prilicno privilegovan time sto to mozes da pruzis svome djetetu. Vjerovatno bih i ja bio ponosan na slican sopstveni uspjeh, moja zamjerka je samo na to da ne bi trebao licni primjer koristiti za peglanje slike. Kada bih se rukovodio tom logikom i kroz sopstvenu prizmu slikao Bosnu, ovo bi bio eden a ne krajnje problematicna zemlja. Ako kazes da nije kurcenje, ok, meni se samo tesko oteti tom utisku kada nakon recenice kako ces ti ovo ili ono obavezno ide (svjesno provokativni) :D uz konstataciju da ti zivis super a drugi da treba rade, to sta si vec Chalengeru porucio da radi..jbg, nema onda ljutnje kada se na provokaciju odgovori provokacijom.
Challenger__

#685 Re: AMERIKA

Post by Challenger__ »

UnscarD, shvati to je veliko bogatsvo. Imati insajdere u drugoj ekonomiji svijeta koji će iz prve ruke, svojim viertuelnim biografijama oštro demantovati tendenciozne američke statistike, a po potrebi se hvatiti Krima kao Mara za kriv ****c.

Neprocjenjivo prijatelju, neprocjenjivo.
Challenger__

#686 Re: AMERIKA

Post by Challenger__ »

p.s.

Doduše, te biografije, mislim virtuelne, poprilično su fleksibilne. Prvo je riječ o devet godina i pola svijeta, a onda "par godina" i pola svijeta. Pitam se, možda smo propustili normativne trendove, možda je sada fakat devet godina - "par".

"PU" ekipa je nenadjebiva.

:lol:
General War

#687 Re: AMERIKA

Post by General War »

Challenger__ wrote:UnscarD, shvati to je veliko bogatsvo. Imati insajdere u drugoj ekonomiji svijeta koji će iz prve ruke, svojim viertuelnim biografijama oštro demantovati tendenciozne američke statistike, a po potrebi se hvatiti Krima kao Mara za kriv ****c.

AL si se uhvatio...jel to ona prva ekonomija svijeta sto posalje flotu od dva broda u Iran na nekakve manevre :lol:
agnostic_front

#688 Re: AMERIKA

Post by agnostic_front »

General War wrote:
Challenger__ wrote:UnscarD, shvati to je veliko bogatsvo. Imati insajdere u drugoj ekonomiji svijeta koji će iz prve ruke, svojim viertuelnim biografijama oštro demantovati tendenciozne američke statistike, a po potrebi se hvatiti Krima kao Mara za kriv ****c.

AL si se uhvatio...jel to ona prva ekonomija svijeta sto posalje flotu od dva broda u Iran na nekakve manevre :lol:
Nemoj tako, znaš ti bolan koliko prva ekonomija proizvede iPhone-a i Guy Fawkes maski godišnje? Strahota.
Challenger__

#689 Re: AMERIKA

Post by Challenger__ »

Ne. Riječ je o dva broda kineske ratne flote. Hajde, ostavljam ti ove insajdere iz tima "PU", ti si njihov, sa njima ti pričaj, mene je stid takvih giganata.
General War

#690 Re: AMERIKA

Post by General War »

agnostic_front wrote:
General War wrote:

Nemoj tako, znaš ti bolan koliko prva ekonomija proizvede iPhone-a i Guy Fawkes maski godišnje? Strahota.
Kranulo ih na sve strane :D

Image
General War

#691 Re: AMERIKA

Post by General War »

Challenger__ wrote:Ne. Riječ je o dva broda kineske ratne flote. Hajde, ostavljam ti ove insajdere iz tima "PU", ti si njihov, sa njima ti pričaj, mene je stid takvih giganata.
Ma ja, sta znaju ljudi koji zive u americi kako je u americi...nisu obavjesteni, i to ti je to... :zzzz:
agnostic_front

#692 Re: AMERIKA

Post by agnostic_front »

General War wrote:
agnostic_front wrote:
General War wrote: AL si se uhvatio...jel to ona prva ekonomija svijeta sto posalje flotu od dva broda u Iran na nekakve manevre :lol:
Kranulo ih na sve strane :D

Image
Logično, pa neće u Ameriku da ide.
LDLT

#693 Re: AMERIKA

Post by LDLT »

Možda će sljedeći put poslati i svoj nosač aviona.
Čim ga poprave
http://www.realcleardefense.com/article ... 07506.html
agnostic_front

#694 Re: AMERIKA

Post by agnostic_front »

LDLT wrote:Možda će sljedeći put poslati i svoj nosač aviona.
Čim ga poprave
http://www.realcleardefense.com/article ... 07506.html
:lol: :lol: :lol:

:izet: :izet: :izet:
General War

#695 Re: AMERIKA

Post by General War »

agnostic_front wrote: Kranulo ih na sve strane :D

Image
U koju? :D

Image
agnostic_front

#696 Re: AMERIKA

Post by agnostic_front »

General War wrote:
agnostic_front wrote: Kranulo ih na sve strane :D

Image
U koju? :D

Image
Sve je to isto, sve su to imperijalisti koji tlače svijet.
jefferson

#697 Re: AMERIKA

Post by jefferson »

UnscarD wrote:
jefferson wrote: Apsolutno niej romantizirana slika.
Hajmo od pocetka:
1. Pokusaj dici dob penzionisanja u SAD? Nema teorije. Poksuaj smanjiti nivo sumpora u gorivu sto jebeno puno kosta naftne kompanije: dolazi 2017 godine. Pokusaj uvesti regulacije o flotnoj potrosnji na nivo nizi nego u EU? Dolazi 2025 godine.
2. Kalifornija ima daleko veci uticaj nego recimo Exxon/Mobil, a Kalifonrija je drugi par rukava od Texasa. Stoga ako u kaliforniji podrzavaju Teslu, Tesla ce biti.
3. Ti si meni rekao romantiziran pristup. ja sam tebi naveo konkretne primjere gdje su SAD inetrvenisale za dobrobit DRUGIH!
4. SAD intervenisale, naravno. Sta je sa SSSR-om? Kuba, Angola, Afganistan. Jedini razlogs to danas o Afganistanu ne pricamo kao o Vijetnamu jeste sto su Rusi krili kao zmija noge sta su radili u Afganistanu, dok se to u Americi ne moze uraditi. Jedini razlog sto znas sta je bilo u Vijetnamu, Iranu 1953, itd, je sto je americki press to otkrio a ne ruski, kineski itd.
BRIC se ujedinjuje jer mora a meni prebacujes romantizam :lol: . Pa eto da vidimo da li ce Brazilu biti bolje sa rusima ili amerikancima kao ekonomskim partnerima. Ili evo kinezima. Interesantno ce biti posmatrati Kinu sljedecih 10-20 godina s obzirom da stanovnistvo trazi malo bolje uslove zivota, a bogami i vece plate, tako da ce 2015 biti jeftinije proizvoditi u Meksiku nego Kini. Na kraju, koji je to proizvod Kina izvezla u SAD/EU a da je originalni kineski proizvod? O Rusima je suvisno i pricati.
1. Kyoto.
2. To i jeste problem. Poredis uticaj drzave kojoj je primarna zadaca zastita svojih gradjana sa kompanijom kojoj je jedini razlog postojanja PROFIT. Problem i jeste sistem koji je omogucio da ti napises ovakvu recenicu i pri tome ne vidis nista propblematicno.
3. Kao sto rekaoh, 10% naspram 90%...jesu vojska ali i oni znaju za PR. Ti napisi sve humanitarne akcije USA vojske a ja cu sve vojne intervencije, svrgavanje demokratskih vlada itd... bolje ostani na ovome 10% - 90% omjeru.
4.Jedini razlog zbog kojeg danas ne pricamo o Afganistanu je taj sto se konflikt desava na SSSR granici a ne desetinama hiljada kilometara od USA granice kao u slucaju Vijetnama. Tebi ako ta razlika nije jasna, sta da ti kazem. Nije mnogim romaticarima.
1. Ja i? Mnoge clanice UN-a su potpisale sporazum i? Jesul ga ispunile? Uzmi prvu BiH kao primjer a velikim zagadjivacima necemo ni pricati. By the way, vec 10g EPA u SAD provodi standard koji je daleko stroziji od Kyota. ALi eto hajmo reci to je jeben problem, dok Kina gusi haman pa cijeli svijet svojim zagadjenjem.
2. Ti apsolutno ne kontas na cemu je nastala Amerika. Primarna zadaca vlade u SAD nije regulacija nego striktno zastita drzave od vanjskog neprijatelja. Ako pitas mnoge amerikance po njima SAD previse regulisu a po mnogima i posta bi u SAD trebala biti privatna. Ti ramisljas o SAD iz nase perspektive gdje se ocekuje da se vlada konstantno mjesa u zivot pojedinca da ga zastiti od ovog ili onog. Cinjenica je da i pored toga sto Exxon lobira (legalno jer se tacnoz na koliko koja kompanija daje para ne nekom politicaru, nego za kampanje, sto ej opet manje od penzionera) prava korupcija je u vecini zemalja na ovoj planeti daleko veca nego u SAD. Stoga sama cinjenica da je probelm to sto neko u SAD lobira, govori koliko uticaja ta drzava ima u svijetu, sto automatski pobija tvoju ublehu o petrodolarima, jer Exxon konkretno kao i ostali naftasi nisu ni blizu problem kao neke druge organizacije.
3. Ja i? Gdje su Rusi? Kinezi? Brazilci sa tih 10%? Ono sto ej CINJENICA je kada se sranje desi svi gledaju u SAD a ne Rusiju, Kinu, Brazil, Indoneziju itd, itd.
4. SAD su imale dobar razlog napasti Afganistan, a da se Rusima desilo ono sto se desilo amrikancima vjerovatno bi sravnili sa zemljom afganistan nekoliko puta da su sigurni da nista ne moze prezivjeti. Za Irak se slazem. Opet jedini razlog zbog cega iko zna da su amerikanci lagali o oruzju za masovno unistenje itd, itd, je AMERICKI PRESS a ne ruski, kineski, brazilski itd, itd. Cak je i Glenn Greenwald kada je objavio Snowdenove podatke to objavio prvo u New York Timesu jer je rekao, parafriziram: da jedino u SAD mogu biti siguran da ce podaci biti bjavljeni a da vlada nece intervenisati protiv novinara.
LARVA

#698 Re: AMERIKA

Post by LARVA »

.
Last edited by LARVA on 06/02/2015 03:59, edited 1 time in total.
jefferson

#699 Re: AMERIKA

Post by jefferson »

LARVA wrote:
jefferson wrote:2. Ti apsolutno ne kontas na cemu je nastala Amerika. Primarna zadaca vlade u SAD nije regulacija nego striktno zastita drzave od vanjskog neprijatelja. Ako pitas mnoge amerikance po njima SAD previse regulisu a po mnogima i posta bi u SAD trebala biti privatna. Ti ramisljas o SAD iz nase perspektive gdje se ocekuje da se vlada konstantno mjesa u zivot pojedinca da ga zastiti od ovog ili onog. Cinjenica je da i pored toga sto Exxon lobira (legalno jer se tacnoz na koliko koja kompanija daje para ne nekom politicaru, nego za kampanje, sto ej opet manje od penzionera) prava korupcija je u vecini zemalja na ovoj planeti daleko veca nego u SAD. Stoga sama cinjenica da je probelm to sto neko u SAD lobira, govori koliko uticaja ta drzava ima u svijetu, sto automatski pobija tvoju ublehu o petrodolarima, jer Exxon konkretno kao i ostali naftasi nisu ni blizu problem kao neke druge organizacije..
4.Cak je i Glenn Greenwald kada je objavio Snowdenove podatke to objavio prvo u New York Timesu jer je rekao, parafriziram: da jedino u SAD mogu biti siguran da ce podaci biti bjavljeni a da vlada nece intervenisati protiv novinara.
2.
Image

4. :-)
Ja i?
prog321

#700 Re: AMERIKA

Post by prog321 »

detroit-mercy wrote: Uopste nije kurcenje, nego samo prikaz kakav je zivot u propaloj ili drugoj ekonomiji svijeta. Po tvome vidjenu stvari, trebao bi biti homeless, ja ti kazem da je ono sto ti podastires o zivotu ovdje dijametralno suprotno od onoga kako mi zivimo. .
NIje bas da se svi koji zive u Americi toliko hvale kao vas par ovdje.
Ono rodbine sto imam tamo i nisu tako euforicni . :-D
Last edited by prog321 on 20/11/2014 11:22, edited 1 time in total.
Post Reply