AMERIKA

Post Reply
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#451 Re: AMERIKA

Post by UnscarD »

insomnia78 wrote:Pa gledajuci tako onda nema velike drzave na svijetu koja u svom nastajanju nije okrvavila ruke
Amerika je daleko od dobrog ali kad vidis konkurenciju oni su zlatni

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Upravo suprotno, oni su prilicno van konkurencije a za to mozes da pitas bilo koga u sljedecim zemljama :
Vijetnamu, Sudanu, Panami, Chileu ,Pakistanu,Filipinima, Nikaragvi, Nepalu, Laosu,Iraku, Iranu , Indoneziji, Honurasu, Haitiju, Gvatemali, Grandai , Dominikanskoj republici , Istocnom Timoru, Kongu, Kubi, Kolumbiji ,Chadu, Kambodzi , Boliviji itd itd ...i to pricam samo o periodu nakon WW2 ... ako odemo malo dalje, doci cemo do sistematskih eliminacija citavih naroda. ...svaka od ovih zemalja bi morala da ima u svome glavnom gradu "ulicu zrtava zapadnog Imperijalizma" ili jos bolje "ulicu zrtava neoliberalnog kapitalizma" .
To sto ti mozda nisi dovoljno informisan (to je svakako bolje nego biti svjesno ignorantan) je ipak samo tvoj problem.

Budi mi pozdravljen, cujemo se za 15-ak dana, kada se vratim sa jednog lijepog ostrva ;-)
mirsek

#452 Re: AMERIKA

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:Pa gledajuci tako onda nema velike drzave na svijetu koja u svom nastajanju nije okrvavila ruke

Amerika je davno nastala ali pokusava da cijeli planet pretvori u slugu americkih interesa tako da je normalno da zbog njih ljudi krvave i ginu.
Jel ono ban ki moon poziva ameriku da postuje slobodu i prava gradjana ?
LOL
Last edited by mirsek on 21/08/2014 21:12, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#453 Re: AMERIKA

Post by detroit-mercy »

mirsek wrote:

Amerika je davno nastala ali pokusava da cijeli planet pretvori u slugu americkih interesa tako da je normalno da zbog njih ljudi krvave i ginu.
Pa zar to nije slucaj sa svim imperijama od Rima pa naovamo :mrgreen: .
mirsek

#454 Re: AMERIKA

Post by mirsek »

detroit-mercy wrote:
mirsek wrote:

Ako se slozimo da je americka politika IMPERIJALISTICKA a ne bastion i svetionik onda se slazem da je to tako. :thumbup:
detroit-mercy

#455 Re: AMERIKA

Post by detroit-mercy »

mirsek wrote:
detroit-mercy wrote:
mirsek wrote: Amerika je davno nastala ali pokusava da cijeli planet pretvori u slugu americkih interesa tako da je normalno da zbog njih ljudi krvave i ginu.
Ako se slozimo da je americka politika IMPERIJALISTICKA a ne bastion i svetionik onda se slazem da je to tako. :thumbup:
Ko je ikada tvrdio da je bastion i svetionik, oni prvi gledaju svoj interes pa onda druge, naravno :mrgreen: . Ne moras biti narocito pametan pa da skontas. E sad, sto neke malo poguraju naprijed a neke ne je drugi par opanaka :mrgreen:.
Meni ste se na kurac popeli na onoj temi o Ukrajini gdje Rusiju ili Kinu pokusavate predstaviti kao bastione slobode i prava :-) . Ukratko, Rusija je imperija u pokusaju ali nikada nece dostici taj nivo jer nemaju potencijal da to bude. Kina je vec drugi par opanaka ali vidjeti cemo kako ce teci ekonomski razvoj Kine u buducnosti to ce dosta toga reci.
agnostic_front

#456 Re: AMERIKA

Post by agnostic_front »

Bastion slobode i svjetionik nego šta. Te Maove i Staljinove termine, "imperijalizam" i to slično ponavljajte u tim svojim komunama besklasnim.
mirsek

#457 Re: AMERIKA

Post by mirsek »

agnostic_front wrote:Bastion slobode i svjetionik nego šta. Te Maove i Staljinove termine, "imperijalizam" i to slično ponavljajte u tim svojim komunama besklasnim.
Ja to u dzematu raspravljam. :babinsin:
mirsek

#458 Re: AMERIKA

Post by mirsek »

detroit-mercy wrote:
Ko je ikada tvrdio da je bastion i svetionik, oni prvi gledaju svoj interes pa onda druge, naravno :mrgreen: . Ne moras biti narocito pametan pa da skontas. E sad, sto neke malo poguraju naprijed a neke ne je drugi par opanaka :mrgreen:.
Meni ste se na kurac popeli na onoj temi o Ukrajini gdje Rusiju ili Kinu pokusavate predstaviti kao bastione slobode i prava :-) . Ukratko, Rusija je imperija u pokusaju ali nikada nece dostici taj nivo jer nemaju potencijal da to bude. Kina je vec drugi par opanaka ali vidjeti cemo kako ce teci ekonomski razvoj Kine u buducnosti to ce dosta toga reci.
Kad to ovako napises ispade da se oni samo brane ganjajuci svoj interes po cijelom svijetu.
Ali oni to namecu milom ili gdje mogu silom.
Rusija a pogotovo Kina nisu nikakvi bastioni ali Ameri NJIMA dolaze da prave probleme i namecu svoje interese u komsiluku a ne oni americi.
Da rusi ili kinezi na takav nacin to rade americi npr. u meksiku ili kanadi podrzavao bi Ameriku.
Ameri su trenutno glavne kavgadzije u svijetu i to je cinjenica.
agnostic_front

#459 Re: AMERIKA

Post by agnostic_front »

mirsek wrote:
agnostic_front wrote:Bastion slobode i svjetionik nego šta. Te Maove i Staljinove termine, "imperijalizam" i to slično ponavljajte u tim svojim komunama besklasnim.
Ma dobro, ti gdje god hoćeš, široko ti polje, samo je ta propaganda (imperijalizam i to) prevaziđena davno.
Kat

#460 Re: AMERIKA

Post by Kat »

Nekad davno Gerge Carlin je lijepo objasnio kako stvari ferceraju:

Code: Select all

"Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice . . . you don’t. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own, and control the corporations. They’ve long since bought, and paid for the Senate, the Congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies, so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying . . . lobbying, to get what they want . . . Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I’ll tell you what they don’t want . . . they don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that . . . that doesn’t help them. That’s against their interests. That’s right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table and think about how badly they’re getting fucked by a system that threw them overboard 30 fuckin' years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers . . . Obedient workers, people who are just smart enough to run the machines and do the paperwork. And just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your fuckin' retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it . . . they’ll get it all from you sooner or later cause they own this fuckin' place. It’s a big club and you ain't in it. You and I are not in The big club. By the way, it’s the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head with their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table has tilted folks. The game is rigged and nobody seems to notice. Nobody seems to care. Good honest hard-working people . . . white collar, blue collar it doesn’t matter what color shirt you have on. Good honest hard-working people continue, these are people of modest means . . . continue to elect these rich cocksuckers who don’t give a fuck about you. They don’t give a fuck about you . . . they don’t give a fuck about you. They don’t care about you at all . . . at all . . . at all, and nobody seems to notice. Nobody seems to care. That’s what the owners count on. The fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that’s being jammed up their assholes everyday, because the owners of this country know the truth. It’s called the American Dream cause you have to be asleep to believe it . . .”
A sad ce opet dezurni branioci US sistema raspaliti...
mirsek

#461 Re: AMERIKA

Post by mirsek »

agnostic_front wrote:
mirsek wrote:
Ma dobro, ti gdje god hoćeš, široko ti polje, samo je ta propaganda (imperijalizam i to) prevaziđena davno.
Kako ti definises unutrasnje a kako medjunarodno ponasanje moorike ?
Joe McCarthy

#462 Re: AMERIKA

Post by Joe McCarthy »

UnscarD wrote: Mislis ona vojna moc u cijoj bazi je potpisana podijela Bosne
Hrvati su iskoristili "Srbs r de bad gajs" kartu pa ih trijebili po 'Rvatistanu, mi nismo bili te sreće.

ili ona vojna moc koja je podrzala embargo za oruzje u situaciji kada je neprijatelj visetruko bolje naoruzan

SAD nit su podržale sankcije, nit su im sankcije Eurokurvi spriječile da od kraja 92. šalju vojnu pomoć tajno a onda od kraja 93. otvoreno ignoriraju Europljanske sankcije i obskrbljavaju ARBiH sa oružjem, "vojnim savjetnicima" i informacijama. Dok u 95. bombarduju VRS položaje u kojima su najnjeli više štete Srbima nego mi što omogućava nama da imamo sve te silne ofanzime, a na kraju rata opremili, modernizirali ARBiH i zasijali sjeme NATO vojske. To što ti ignoriraš istinu nije moj problem.

UnscarD wrote: ili ona vojna moc koja je zaustavila Armiju BiH pred Banja Lukom? Ta vojna moc?
Dali su zeleno svijetlo za Prijedor što nismo mogli zauzeti, a BL bila bi Srpska opsada Sarajeva ili Vukovar 2.0 gdje bi Bošnjaci izguili status žrtve a Američka vojna intervencija ne bi bila "good vs the bad guys" već striktno favoriziranje jedne strane.

I da ta vojna moć koja je Bošnjacima osigurala dominaciju u BiH politici, to što SDbalije nisu znale iskoristiti momentum i u 96 do ranih 2000 vratiti jedno 30 do 50 posto raseljenih i promjeniti stanje na terenu u istočnoj Bosni nije američka krivica.
UnscarD wrote:A kada si kod zlocina Rusa (pri cemu neefikasnost Sovijeetske industrijalizacije i mane planske privrede pokusavas da predstavis kao namjerno ubijanje 7 miliona Ukrainaca od strane Rusa
Pa vidiš drug, da Rusi nisu aktivno radili da istrijebe Čečene, Čekrze, Tatarei desetine drugih (Muslimanskih) etničkih grupa mogao popušiti tu propagandu.
kao kada bi Mao Ce Tunga pod kojim su zaista tokom Kineskih reformi umrli milioni od gladi, optuzio da je to radio namjerno i ciljano - glupost, propaganda i Orvelovsko izvrtanje istorije svijeze iz neo-liberalne kuhinje )
Mao Ce Tung je mentalno zaostala osoba koja je uradila najviše zla svojoj naciji, mada ni masovna klanja (koja jesu neki staple komunističkih režima) u Tibetu su vrijedna pomena.
sta predstavnici te vojene moci, tog civilizacijskog svijetla misle o pola miliona mrtve djece :
Cionistička kuja, koja treba visiti kada dođe Dan užeta.
Ovo treba da bude predmet teznje covjecanstva? Na ovakve monstrume treba da se ugledamo ? Hvala, bez mene.
U ovom vaktu moral u geopolitici je luksuz od zbog kojeg čitave nacije su nestale, i današnji moral tj. "dobrota imperije" se gleda kroz jednostavnu jednačinu.

Broj masovnih grobnica podijeljen sa ekonomskim stanjem naroda pomnožen sa naučnim dostignučima i onda se konačni rezultat sabere sa ekonomskim slobodoma (porezi i dažbine) pojedinca i njegovom političkom slobodom.

A iz te formule dobijamo da Američko carstvo je najmilostivije carsto koje je počastilo Bosnu i ovaj svijet, osim ako nemaš fetiše za protjerivanje ljudi različite vjere, i beskonačne ratove uređenih debila koji nosaju komad metala/pelene na glavi i tvrde da im autoritet dolazi iz njegove varijante nevidljivog čojeka na nebu :D

“Commerce with all nations, alliance with none, should be our motto. Money, not morality, is the principle commerce of civilized nations. Peace, commerce and honest friendship with all nations; entangling alliances with none.” Thomas Jefferson.
Avetinho

#463 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Kat wrote:Nekad davno Gerge Carlin je lijepo objasnio kako stvari ferceraju:

Code: Select all

"Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice . . . you don’t. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own, and control the corporations. They’ve long since bought, and paid for the Senate, the Congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies, so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying . . . lobbying, to get what they want . . . Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I’ll tell you what they don’t want . . . they don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that . . . that doesn’t help them. That’s against their interests. That’s right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table and think about how badly they’re getting fucked by a system that threw them overboard 30 fuckin' years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers . . . Obedient workers, people who are just smart enough to run the machines and do the paperwork. And just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your fuckin' retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it . . . they’ll get it all from you sooner or later cause they own this fuckin' place. It’s a big club and you ain't in it. You and I are not in The big club. By the way, it’s the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head with their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table has tilted folks. The game is rigged and nobody seems to notice. Nobody seems to care. Good honest hard-working people . . . white collar, blue collar it doesn’t matter what color shirt you have on. Good honest hard-working people continue, these are people of modest means . . . continue to elect these rich cocksuckers who don’t give a fuck about you. They don’t give a fuck about you . . . they don’t give a fuck about you. They don’t care about you at all . . . at all . . . at all, and nobody seems to notice. Nobody seems to care. That’s what the owners count on. The fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that’s being jammed up their assholes everyday, because the owners of this country know the truth. It’s called the American Dream cause you have to be asleep to believe it . . .”
A sad ce opet dezurni branioci US sistema raspaliti...
Ti si stvarno dobro najebo u SAD. Sad mi te zao. Ne daj se, moze tu biti mnogo bolje, kao sto je vec vecini.
Kat

#464 Re: AMERIKA

Post by Kat »

Ovaj post je postao/la Avetinho, koji/a je na tvojoj Listi ignoriranih; ukoliko želiš pročitati post, klikni ovdje.

Ne zelim! 8)
Avetinho

#465 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Kad moze Kat stalno copy/paste, mogu i ja ponekad.

Image
DoZeN

#466 Re: AMERIKA

Post by DoZeN »

Ja sam vec rekao ko brani USA od nasih ljudi....oni koji bolje zive preko oceana nego sto su zivjeli dole kod nas, sto je totalno fine :) Ali treba da priznaju javno to
Medjutim mnogi ameri nisu bas tako ubjedjeni u USA i demokratiju ovde kao oni koji dodju i koji mora se reci nemaju ni izbora.
cindrlimindrli

#467 Re: AMERIKA

Post by cindrlimindrli »

DoZeN wrote:Ja sam vec rekao ko brani USA od nasih ljudi....oni koji bolje zive preko oceana nego sto su zivjeli dole kod nas, sto je totalno fine Ali treba da priznaju javno to
Koje nakaradno razmisljanje, zamisli zivis bolje u zemlji koja je prva ekonomija svijeta u odnosu na vrijeme kad si
zivio u zemlji koja je pripadala i dan danas pripada zemljama treceg svijeta?
Nemam ja sta njih braniti, rezultati na terenu se vide, jedni ganjaju robotice po Marsu drugi gledaju u nebesa i
cekaju opet jal' americke padobrane sa hranom, jal' kredite koji su opet, gledaj cuda, americki. :D
Jebo te, ti se smatras uspjesnim i pametnim zato sto si zivio bolje na balkanu nego sto sad zivis u New Yorku, ili, gdje
si se vec skrasio? Na tvom mjestu ja bih se bar malo zabrinuo i potrazio savjet...pun qrac je institucija koje pomazu
luzerima.
Avetinho

#468 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

cindrlimindrli wrote:
DoZeN wrote:Ja sam vec rekao ko brani USA od nasih ljudi....oni koji bolje zive preko oceana nego sto su zivjeli dole kod nas, sto je totalno fine Ali treba da priznaju javno to
Koje nakaradno razmisljanje, zamisli zivis bolje u zemlji koja je prva ekonomija svijeta u odnosu na vrijeme kad si
zivio u zemlji koja je pripadala i dan danas pripada zemljama treceg svijeta?
Nemam ja sta njih braniti, rezultati na terenu se vide, jedni ganjaju robotice po Marsu drugi gledaju u nebesa i
cekaju opet jal' americke padobrane sa hranom, jal' kredite koji su opet, gledaj cuda, americki. :D
Jebo te, ti se smatras uspjesnim i pametnim zato sto si zivio bolje na balkanu nego sto sad zivis u New Yorku, ili, gdje
si se vec skrasio? Na tvom mjestu ja bih se bar malo zabrinuo i potrazio savjet...pun qrac je institucija koje pomazu
luzerima.
Ne znam za DoZeNa, nisam upratio sta radi i gdje je, ali ostatak posta ti je pravo u sridu. Ko place o nepravdi u SAD, taj ili radi u Jack-in-the-Box za $6, ili ne radi nista, pa ocekuje sve za dzaba. Cekaj da se malo ispravim, ovi sto ne rade su ustvari ushiceni -- nis ne rade, a lova kapa li kapa, pa koliko god.

Ostaju dakle samo oni iz Jack-in-the-Boxa.
DoZeN

#469 Re: AMERIKA

Post by DoZeN »

cindrlimindrli wrote: Jebo te, ti se smatras uspjesnim i pametnim zato sto si zivio bolje na balkanu nego sto sad zivis u New Yorku, ili, gdje
luzerima.
Ostavi se djecije price,i kada me citiras citiraj sav moj post a ne dio :-D
Americka javnost vec godinama prica o 1% bogatih i 99% onih koji se bore da prezive, to ja nisam izmislio nego o tome se uveliko prica.
Sta je meni Amerika dala? Credit da mogu kupiti auto? Credit da mogu kupiti kucu? Creditne kartice?
i znas ko je gazda u USA? Ko to sve moze uzeti za cash,a ne neki iz Somalije,Mexica,Bosne koji zivi od credita.
Lako je hvaliti USA kada u BIH je situacija nestabilna, ili kada u Somaliji nema vlade,kada u Mexicu vladaju oni koji valjaju drogu itd.....hajde neka se situacija popravi u pola u BIH pa da vidimo koliko bi se naroda vratilo? Daj narodu izbor pa da vidimo koliko bi ih ostalo?
Sta hoces reci samo je u Americi zivot i napredak? Ko ti je je to slagao? Vec 10 godina americki gradovi nisu najbolji za zivot po anketama, nego kanadski i Australija i gradovi u Skandinaviji.
Da ovde ima posla ko hoce raditi, ali i u BIH mozes naci posla ko hoce raditi,ja znam osobe koji su ovde zavrsili i college i njihove skole i opet kada odu u BIH kazu da se najbolje provedu,i umjesto Havaja,Mexica,Vegasa idu u BIH i na Balkan na odmor.
Grover

#470 Re: AMERIKA

Post by Grover »

Noć pada na Menhetn:
Image
Since the beginning of 9/11 cops have been on a rampage killing over 5,000 citizens. While some of these include self-defense, which I believe are legit, some sadly do not. If we were to take these numbers and compare them to ‘terrorism’, statistically speaking Americans are eight times more likely to be shot by a cop than a “terrorist.”

While police are supposed to be law enforcers and protectors of peace and stability, the sad truth is many are more focused on enforcing laws, making arrests, and issuing citations than anything else.

Now that we have arrived in 2014 and citizen deaths by police are steadily rising. We have reason to believe police officers are being psychologically trained to see citizens as the enemy rather than someone they need to protect. Could this be the reason for the increase in military vehicles, MRAPS, and riot gear now owned by local PD’s? Doctor Edward Group and Infowars seem to think so…

Image

Considering police departments are not required to turn in information regarding the use of force by its officers, everyday citizens have now taken it upon themselves to collect the date. Wikipedia also has a list of “justifiable homicides” in the US, which was created by documenting deaths. Here is a sample showing only Aug. 2014 (some ‘justified’ some not)…

http://beforeitsnews.com/war-and-confli ... 53794.html
Cyrax

#471 Re: AMERIKA

Post by Cyrax »

...
LARVA

#472 Re: AMERIKA

Post by LARVA »

.
Last edited by LARVA on 06/02/2015 04:02, edited 1 time in total.
jefferson

#473 Re: AMERIKA

Post by jefferson »

DoZeN wrote:
cindrlimindrli wrote: Jebo te, ti se smatras uspjesnim i pametnim zato sto si zivio bolje na balkanu nego sto sad zivis u New Yorku, ili, gdje
luzerima.
Ostavi se djecije price,i kada me citiras citiraj sav moj post a ne dio :-D
Americka javnost vec godinama prica o 1% bogatih i 99% onih koji se bore da prezive, to ja nisam izmislio nego o tome se uveliko prica.
Sta je meni Amerika dala? Credit da mogu kupiti auto? Credit da mogu kupiti kucu? Creditne kartice?
i znas ko je gazda u USA? Ko to sve moze uzeti za cash,a ne neki iz Somalije,Mexica,Bosne koji zivi od credita.
Lako je hvaliti USA kada u BIH je situacija nestabilna, ili kada u Somaliji nema vlade,kada u Mexicu vladaju oni koji valjaju drogu itd.....hajde neka se situacija popravi u pola u BIH pa da vidimo koliko bi se naroda vratilo? Daj narodu izbor pa da vidimo koliko bi ih ostalo?
Sta hoces reci samo je u Americi zivot i napredak? Ko ti je je to slagao? Vec 10 godina americki gradovi nisu najbolji za zivot po anketama, nego kanadski i Australija i gradovi u Skandinaviji.
Da ovde ima posla ko hoce raditi, ali i u BIH mozes naci posla ko hoce raditi,ja znam osobe koji su ovde zavrsili i college i njihove skole i opet kada odu u BIH kazu da se najbolje provedu,i umjesto Havaja,Mexica,Vegasa idu u BIH i na Balkan na odmor.
Jebo sve ako nisam bio u tvom drustvu u Detroitu. Tada sam odlucio da mi je radi moje buducnosti bolje drzati se dalje od takvih ljudi.
Jel tebe uhvatila "kreditna" policija pa te natjerala uzeti kredit?
Eno ti Vancouver pa probaj. Zar ne? Pricas kako americki gradovi vec 10g nisu najbolji za zivjeti. Ja koliko se sjecam nisu bili ni prije 10g. Pricas o Kanadi, Skandinaviji, pa jaro, otisao si iz BiH, idi i iz SAD. Lakse ti je preseliti se iz SAD u Kanadu. Sta te veze za SAD? Nista, niti si rodjen, niti si odrastao u nekoj "mahali," ako je bolje u Vancouveru, fino preselis.
Kakis ovdje ne bil se osjecao bolje. Niko ne kaze da je SAD najbolja za zivjeti, ali cinjenica je da ti ne palis iz nje, sto dovoljno govori :D
Stoner

#474 Re: AMERIKA

Post by Stoner »

Zašto ovaj Grover još uvijek nije banovan?

Pa čovjek trola godinama ovim kretenskim ljudskopravaškim c/p postovima.
Grover

#475 Re: AMERIKA

Post by Grover »

Stoner wrote:Zašto ovaj Grover još uvijek nije banovan?

Pa čovjek trola godinama ovim kretenskim ljudskopravaškim c/p postovima.
Pa, nisu se setili tebe, bolida, da pitaju..
Post Reply