Sanders, Mamdani, AOC i ostali nisu podrzali Hong, sad sta su oni znali sto mi ne znamo, vjerovatno su oprezniji nakon Platnera... podrzali su Peggy Flanagan i ona je pomela u Minnesoti.jeza u ledja wrote: ↑12/08/2026 15:37 U Wisconsinu, Francesca Hong iz DSA je tijesno izgubila prajmari protiv Davida Crowleya kandidata establishmenta koji je u jednom trenutku cak bio i van trke.
AMERIKA
- ultima_palabra
#20126 Re: AMERIKA
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20130 Re: AMERIKA
Nidje veze
- GandalfSivi
#20131 Re: AMERIKA
Sto je vecu laz morala izreci to joj krst taj dan bio veci…
-
Osmi Socrates
#20132 Re: AMERIKA
Kakva god da je nema potrebe bezveze izmišljati zašto je dala ostavku. Nije ljuta na Trumpa niti joj je nekim čudom proradila savjest.
Žena ima dvomjesečnu bebu.
Žena ima dvomjesečnu bebu.
- banjaluka078
#20133 Re: AMERIKA
Imala je tu bebu i kad je odletjela u Tursku.
Na stranu što uopšte ne bih radila koji mjesec poslije porođaja, ali da saznam da mi je život možda bio u opasnosti i da mi niko nije rekao, da je šef spasio svoje dupe i dupe neke druge plavke, a mene i kolege ostavio da nam se desi ko zna šta, ne bih ostala na tom radnom mjestu.
Ona svakako ostaje uz svog dragog vođu.
Na stranu što uopšte ne bih radila koji mjesec poslije porođaja, ali da saznam da mi je život možda bio u opasnosti i da mi niko nije rekao, da je šef spasio svoje dupe i dupe neke druge plavke, a mene i kolege ostavio da nam se desi ko zna šta, ne bih ostala na tom radnom mjestu.
Ona svakako ostaje uz svog dragog vođu.
-
neki
#20134 Re: AMERIKA
dobra koka, drago mi je da je napustila budalu
- GandalfSivi
#20135 Re: AMERIKA
Nece ovo na dobro…
- jeza u ledja
#20136 Re: AMERIKA
Ne znam nista o Hong osim sto su je mainstream mediji prozivali lujkom i ultramega ekstremom vecim od svih aktuelnih. Dalje od toga nisam istrazivao jer je se ne radi o Kongresu.ultima_palabra wrote: ↑12/08/2026 16:20Sanders, Mamdani, AOC i ostali nisu podrzali Hong, sad sta su oni znali sto mi ne znamo, vjerovatno su oprezniji nakon Platnera... podrzali su Peggy Flanagan i ona je pomela u Minnesoti.jeza u ledja wrote: ↑12/08/2026 15:37 U Wisconsinu, Francesca Hong iz DSA je tijesno izgubila prajmari protiv Davida Crowleya kandidata establishmenta koji je u jednom trenutku cak bio i van trke.
Pa eto moguce da zato nije imala endorsement progresivnog establishmenta?
-
snijeg_led
- ultima_palabra
#20138 Re: AMERIKA
Ja bih rekao da je taktika Sandersa i te ekipe radikalniji pristup ekonomskim pitanjima, a umjereniji pristup ili guranje u pozadinu culture issues. Mislim da i prosjecan birac tako razmislja. Ne znam ni ja puno o Hong, ali djeluje mi kao da se nije uklapala u taj sablon.jeza u ledja wrote: ↑14/08/2026 03:42Ne znam nista o Hong osim sto su je mainstream mediji prozivali lujkom i ultramega ekstremom vecim od svih aktuelnih. Dalje od toga nisam istrazivao jer je se ne radi o Kongresu.ultima_palabra wrote: ↑12/08/2026 16:20Sanders, Mamdani, AOC i ostali nisu podrzali Hong, sad sta su oni znali sto mi ne znamo, vjerovatno su oprezniji nakon Platnera... podrzali su Peggy Flanagan i ona je pomela u Minnesoti.jeza u ledja wrote: ↑12/08/2026 15:37 U Wisconsinu, Francesca Hong iz DSA je tijesno izgubila prajmari protiv Davida Crowleya kandidata establishmenta koji je u jednom trenutku cak bio i van trke.
Pa eto moguce da zato nije imala endorsement progresivnog establishmenta?
-
omar little
#20139 Re: AMERIKA
ta hong pari 2016 tviter woke queen.
-
Osmi Socrates
#20140 Re: AMERIKA
AOC javno sada govori da je takozvani Woke 1 bio sulud. Kad su im pametni ljudi govorili da se ne može istovremeno zastupati "Defund the Police" i biti normalan, oni su se gušili u samozadovoljstvu i kanalizaciji gluposti koje su svakodnevno prosipali.
Establishment Demokrata je preovladao 2020 i zato je Biden dobio izbore. Ali su mu onda takozvani progresivci sjeli za vrat kad je bio u Bijeloj Kući i Woke 1 je uplivao u mnoge odluke njegove administracije. Tu su ga već spremili za poraz 2024. I onda mu je i zdravlje otišlo u kurac.
Kad se sad pogleda, možda bi i bilo bolje da je Trump dobio izbore 2020, jer vjerovatno ne bi mogao činiti toliku štetu u tom mandatu kao što je čini sada.
Ali tadašnja glupost, gluhoća, i sljepilo takozvanih progresivnih Demokrata je neprevaziđena. Sanders i AOC snose veliku odgovornost za to. Ona to danas i sama priznaje, ne eksplicitno ali se vidi po njenim izjavama.
Establishment Demokrata je preovladao 2020 i zato je Biden dobio izbore. Ali su mu onda takozvani progresivci sjeli za vrat kad je bio u Bijeloj Kući i Woke 1 je uplivao u mnoge odluke njegove administracije. Tu su ga već spremili za poraz 2024. I onda mu je i zdravlje otišlo u kurac.
Kad se sad pogleda, možda bi i bilo bolje da je Trump dobio izbore 2020, jer vjerovatno ne bi mogao činiti toliku štetu u tom mandatu kao što je čini sada.
Ali tadašnja glupost, gluhoća, i sljepilo takozvanih progresivnih Demokrata je neprevaziđena. Sanders i AOC snose veliku odgovornost za to. Ona to danas i sama priznaje, ne eksplicitno ali se vidi po njenim izjavama.
- ultima_palabra
#20141 Re: AMERIKA
Woke 1 je bukvalno bilo par mjeseci pandemije gdje su svi bili kod kuce i besposleni, pa pisali gluposti po Twitteru. Nikakve prakticne implikacije tu nije bilo niti je moglo biti jer jednostavno ti ljudi nisu imali tu moc.Osmi Socrates wrote: ↑14/08/2026 05:00 AOC javno sada govori da je takozvani Woke 1 bio sulud. Kad su im pametni ljudi govorili da se ne može istovremeno zastupati "Defund the Police" i biti normalan, oni su se gušili u samozadovoljstvu i kanalizaciji gluposti koje su svakodnevno prosipali.
Ali se sad odjednom to iznosi na povrsinu i izjednacava sa djelovanjem trenutne fasisticko-koruptivne administracije, da ne nabrajamo sve njihove aferime jer je nepotrebno. Kao i demokratski establishment, koji nikakve vizije, misije, strategije i taktike nema osim "mi nismo Trump".
Biden nije izgubio izbore zbog progresivaca, nego zato sto je prestar i sto nije ni trebao da ganja reizbor. Tu je prekrsio i obecanje koje je svojevremeno dao. Progresivci mu sigurno nisu rekli da podrzava i finansira genocid u Gazi.
-
Osmi Socrates
#20142 Re: AMERIKA
To sve što pišeš jednostavno nije istina. Nije on izgubio izbore zbog podržavanja Izraela, ne znam zašto to uopšte spominješ. Možda je izgubio Michigan zbog toga, mada je i to upitno. Doduše, nije on ni izašao na izbore.
Oni su izgubili izbore jer su se otuđili od glasačkog tijela u takozvanom culture war, koji obuhvata mnoge segmente. Otišli su predaleko u takozvanu progresivnu kanalizaciju. Zato se AOC sada i ograđuje od toga. I ona je sa godinama postala svjesna da i progresivni dio stranke mora barem malo ublažiti poruku.
Njena poruka je sasvim jasna. Woke 1 was crazy. To je doslovno šta je rekla. A praktične implikacije? Pa nemoj da listam, jbt. Sve je imigracijske odredbe iz Trumpove ere praktično poništio, recimo. I dobio instant haos na granici i u mnogim gradovima. Direktno pod utjecajem progresivaca u svojoj stranci. To je samo jedan primjer. Jedan od važnijih problema koji je odlučio te izbore. I jedan od najvažnijih razloga zašto su izgubili i popularni glas.
Oni su izgubili izbore jer su se otuđili od glasačkog tijela u takozvanom culture war, koji obuhvata mnoge segmente. Otišli su predaleko u takozvanu progresivnu kanalizaciju. Zato se AOC sada i ograđuje od toga. I ona je sa godinama postala svjesna da i progresivni dio stranke mora barem malo ublažiti poruku.
Njena poruka je sasvim jasna. Woke 1 was crazy. To je doslovno šta je rekla. A praktične implikacije? Pa nemoj da listam, jbt. Sve je imigracijske odredbe iz Trumpove ere praktično poništio, recimo. I dobio instant haos na granici i u mnogim gradovima. Direktno pod utjecajem progresivaca u svojoj stranci. To je samo jedan primjer. Jedan od važnijih problema koji je odlučio te izbore. I jedan od najvažnijih razloga zašto su izgubili i popularni glas.
Last edited by Osmi Socrates on 14/08/2026 07:39, edited 2 times in total.
-
Seawolf
#20143 Re: AMERIKA
Osmi Socrates wrote: ↑14/08/2026 06:56 To sve što pišeš jednostavno nije istina. Nije on izgubio izbore zbog podržavanja Izraela, ne znam zašto to uopšte spominješ. Možda je izgubio Michigan zbog toga, mada je i to upitno. Doduše, nije on ni izašao na izbore.
Njena poruka je sasvim jasna. Woke 1 was crazy. To je doslovno šta je rekla. A praktične implikacije? Pa nemoj da listam, jbt. Sve je imigracijske zakone i odredbe iz Trumpove ere praktično poništio, recimo. I dobio haos na granici i u mnogim gradovima. Direktno pod utjecajem progresivaca u svojoj stranci. To je samo jedan primjer. Jedan od važnijih problema koji je odlučio te izbore. I jedan od najvažnijih razloga zašto su izgubili i popularni glas.

-
Osmi Socrates
#20144 Re: AMERIKA
I nema tu nikakvog izjednačavanja. Ali, naravno da će Republikanci podsjećati glasačko tijelo na ekstremno idiotske poruke kao što je "Defund the Police". Jedan od najmaloumnijih slogana ikad u istoriji američke politike.
A o vizijama je suvišno pričati. Progresivci u Demokratskoj Stranci trebaju prvo dokazati da mogu biti faktor kod preuzimanja vlasti u Kongresu.
Trump im je ostavio otvoreni prostor da to urade, jer je uradio milion idiotluka. Midterms bi trebali biti laki za uzeti, barem HoR. Ali ako ne uzmu i Senat, to će opet biti poraz.
A o vizijama je suvišno pričati. Progresivci u Demokratskoj Stranci trebaju prvo dokazati da mogu biti faktor kod preuzimanja vlasti u Kongresu.
Trump im je ostavio otvoreni prostor da to urade, jer je uradio milion idiotluka. Midterms bi trebali biti laki za uzeti, barem HoR. Ali ako ne uzmu i Senat, to će opet biti poraz.
-
Osmi Socrates
#20145 Re: AMERIKA
Pošto je inflacija na prvom mjestu da se osvrnem i na to. Naravno, samo ekonomski laik može inflaciju od 2021 do 2024 u potpunosti pripisati Bidenovoj administraciji. Ali, može se diskutirati da li su odluke Bidenove administracije doprinijele inflaciji i koliko.Seawolf wrote: ↑14/08/2026 07:20Osmi Socrates wrote: ↑14/08/2026 06:56 To sve što pišeš jednostavno nije istina. Nije on izgubio izbore zbog podržavanja Izraela, ne znam zašto to uopšte spominješ. Možda je izgubio Michigan zbog toga, mada je i to upitno. Doduše, nije on ni izašao na izbore.
Njena poruka je sasvim jasna. Woke 1 was crazy. To je doslovno šta je rekla. A praktične implikacije? Pa nemoj da listam, jbt. Sve je imigracijske zakone i odredbe iz Trumpove ere praktično poništio, recimo. I dobio haos na granici i u mnogim gradovima. Direktno pod utjecajem progresivaca u svojoj stranci. To je samo jedan primjer. Jedan od važnijih problema koji je odlučio te izbore. I jedan od najvažnijih razloga zašto su izgubili i popularni glas.![]()
U 2021, American Rescue Plan zakon je donesen.
Čitao sam osvrte liberalnih (namjerno sam izbjegavao konzervativce) ekonomskih komentatora prije donošenja tog zakona, koji su predviđali da će taj zakon stvoriti jak inflacijski pritisak. Jedan ekonomista iz Clintonove ere je to proglasio najmanje odgovornim fiskalnim zakonom od Drugog Svjetskog Rata, koliko se sjećam. I sad su ocjene da je taj zakon pogoršao stopu inflacije u Bidenovo vrijeme za oko 3%. Vrhunac inflacije je bio oko 9%. Tek pred kraj Bidenovog mandata, inflacija se unormalila.
Za usporedbu, Trumpova administracija i sa ovakvom katastrofom od fiskalne politike i svim ostalim problemima ima vrh inflacije na oko 4% u ovih godinu i po i kusur.
Inflacija nije jedini faktor koji treba uzeti u obzir, ali pošto je na prvom mjestu na ovoj gore tabeli, samo sam se na to osvrnuo.
- ultima_palabra
#20146 Re: AMERIKA
Izbori su izgubljeni zbog slabog odaziva, Trump je dobio manje glasova nego 2020. Milioni ljudi se nisu mogli mobilisati da izadju, koliku je tu ulogu imala Gaza, mozemo samo spekulisati.Osmi Socrates wrote: ↑14/08/2026 06:56 To sve što pišeš jednostavno nije istina. Nije on izgubio izbore zbog podržavanja Izraela, ne znam zašto to uopšte spominješ. Možda je izgubio Michigan zbog toga, mada je i to upitno. Doduše, nije on ni izašao na izbore.
U kojem je kontekstu AOC to rekla? Tako sto su je pitali pitanja oko postova ove Hong, cancel Thanksgiving i slicno. Znaci opet preseravanja na drustvenim mrezama, jer nijedna lokalna policija nije bila defundirana u drzavi od 350 miliona ljudi.
To da je imigracija odlucivala je isto upitno. Samo jedna swing drzava je na meksickoj granici. Koliko to migranata dobaci do Mi, WI ili PA?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20148 Re: AMERIKA
Nije problen sto ameri glasuju za Sayeda
Problem je sto sayedovci ne glasuju za amere
Problem je sto sayedovci ne glasuju za amere
- alijagoro
#20149 Re: AMERIKA
Biden je dobio izbore zbog korone i gluposti trumpa oko iste,kakav establishment i woke,poslije su sami sebe zajebali sa nekim neckanjem oko bidena i cekali zadnji tren da ubace kamalu u trku
- alijagoro