svicarska vs turska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
novalic
ja mislim da je jedina greska svicaraca sto jos nisu podmetnuli ledja i dobro se naguzili da ih turci namlate ko djecu.. sto nisu dopustili da se turci sa njima poigraju, napune im gol..
malo je ko ocekivao da svicarci naprave sto su napravili. a zapravo, i ako cemo pravo.. trebali su biti prvi u svojoj grupi..
opet ponavljam.. svica vise nije mala ekipa, nego ekipa...
hop suiss
malo je ko ocekivao da svicarci naprave sto su napravili. a zapravo, i ako cemo pravo.. trebali su biti prvi u svojoj grupi..
opet ponavljam.. svica vise nije mala ekipa, nego ekipa...
hop suiss
-
Stari
Jel ti to hoces nesto da kazes protiv svedske ...da se nisi usudila...oni su u spomenutom periodu...vrlo cisti ...sunce li vam svajcarsko i kontinetalno....novalic wrote:stari, prvo, i ako cemo bas.. po povijesti kopati.. svica i nije bila bas toliko cista 39-45ali.. nije ni bila toliko prljava.. kao npr. svedska
![]()
jer, eto, i na srecu.. nisu imali kvinslingaali je zato bilo drugih govana.. kamara...
zvizdanje.. koliko sam citala, jer na utakmici nisam bila.. je bilo.. obostrano.. i daj Boze da se na tome i ostalo....
neki dana italijani zvizdali himnu obale bjelokosti.. a oni tukli po bubnjevima dok se italijanska svirala.. i nikom nista..
kako to da svicarska ekipa nije imala niti jedan najmanji incidenat ni sa jednom drugom ekipom.. za njih se nikada nije culo.. do turaka
Kvisling je norvezanin i sa svedskom nema nikakve veze...ne zaboravi to ...Norveska i Danska su sluzbeno bile u ratu protiv Njemacke ....ne i Svedska...
Eh dobro sad morali su uciniti nesto jel ...u to doba nije bilo 100% cistih. Dogovorili su se sa Hitlerom i isporucivali mu ono sto mu je trebalo .... oruzje (artiljerijska orudja Bofors i dan danas najbolje haubice (doduse i najskuplje)), municiju, celik i sirovo gvozdje i bakar....sto je Hilmija opet uredno platio ...zlatom (neki tvrde jevrejskog porijekla ...hm...).
Najveci grijeh svedskoj vladi u tom turbulentnom periodu se pripisuje to sto su tokom 41-42-ge dozvolili zeljeznicki transport njemackih jedinica koje su isle u Finsku i sa njenog teritorijuma ugrozavale Sovjetski Savez (Finska i Sovjetski savez su ratovali jedni protiv drugih a Njemacka je prirodno pomagala Finsku) ...radilo se o nekoliko mjesovitih divizija ...
Makar svedjani kao narod i dan danas misle da nije bilo u redu ne skociti u pomoc ...kad je njemacka pocela bombardovati Norvesku...jer to je skoro jedan te isti narod ...razlika izmedju norveskog i svedskog jezika...je naprimjer otprilike kao razlika izmedju ...Hrvatsog koji se govori u CAkovecu u medjumurju...i Srbijanskog koji se govori u Vranju i Leskovcu...dakle za nas velika ...za recimo madjare mala.
-
gavrilo
nista novo ... svajcarska je to isto dozvolila, naravno tajno. ali frka je u tome sto su saveznici isti taj transport koristili. cuo sam jednom pricu da se desavalo da se u istom vozu nadju jedinice njemaca i saveznika. jedni na pocetku voza, drugi na kraju (naravno i jedni i drugi sakriveni). sada koliko tu ima istine...Stari wrote:Najveci grijeh svedskoj vladi u tom turbulentnom periodu se pripisuje to sto su tokom 41-42-ge dozvolili zeljeznicki transport njemackih jedinica
-
novalic
eh, gavro.. sada ga ti malo.. uprska..gavrilo wrote:nista novo ... svajcarska je to isto dozvolila, naravno tajno. ali frka je u tome sto su saveznici isti taj transport koristili. cuo sam jednom pricu da se desavalo da se u istom vozu nadju jedinice njemaca i saveznika. jedni na pocetku voza, drugi na kraju (naravno i jedni i drugi sakriveni). sada koliko tu ima istine...Stari wrote:Najveci grijeh svedskoj vladi u tom turbulentnom periodu se pripisuje to sto su tokom 41-42-ge dozvolili zeljeznicki transport njemackih jedinica
kako bi rekao jedan moj prijatelj iz lopara
(on to iz prve ruke)
-
gavrilo
pa kazem ti ... pitaj boga koliko tu ima istine. ali cuo sam tako nesto ...novalic wrote:eh, gavro.. sada ga ti malo.. uprska..
kako bi rekao jedan moj prijatelj iz loparasrpska posla, moja ****, uvijek malo pretjeruju
![]()
(on to iz prve ruke)
-
Stari
Dobro, da se vratimo na temu...
Evo ovdje Benjamin Hugel vjezba desni volej na brki sto naizgled nezaiteresovano prolazi

Evo ovdje vele ...turski centarhalf (u bijelom dresu) mu demonstrira (na Stephanu Grichtingu ) ...da taj udarac moze biti izveden sa puno vise smisla za tehniku a i zustrinu

Stephanu je nesto docnije dijagnosticirano punktiranje (prosupljenje sto bi nas narod reko) mokracne cijevi
grozno
. I vjerovatno se slaze da turski centarhalf taj sut puno bolje izvodi ...sa poludistance
Evo ovdje Benjamin Hugel vjezba desni volej na brki sto naizgled nezaiteresovano prolazi

Evo ovdje vele ...turski centarhalf (u bijelom dresu) mu demonstrira (na Stephanu Grichtingu ) ...da taj udarac moze biti izveden sa puno vise smisla za tehniku a i zustrinu

Stephanu je nesto docnije dijagnosticirano punktiranje (prosupljenje sto bi nas narod reko) mokracne cijevi
-
Stari
Ma pogledo sam ja to ... samo ne kontam jezik koji tamo vlada...osim toga rekao sam ...
da brko samo naizgled nezainteresovano prolazi
...Podsjecam se na dane sopstvene mladosti ...kad sam bio redovan posjetilac regionalnih i opstinskih fudbalskih priredbi u podrucju zapadne i sjeverozapadne Bosne...vjelovala ti meni ili ne ...izgleda skoro identicno kao kad je igrala Sloboda (Bos. Novi) sa Podgrmecom (S. Most)...ili Berek(Prijedor) protiv Sator(Glamoc) ...frcale su kopacke na sve strane ....a neki su zavrsili u schahtu pokraj ulaznih vrata
...ah ...pusta mladost
-
Stari
Sto ...novalic wrote:ma stari.. sta ti kontas
Ili si jos u mladosti bila oprijedjeljena za Grasshoppers ili Xamax ...mozda Sion...??
-
novalic
stari.. pravo imas.. te divljake sa aut linije poredis sa ovim turcima..
znas sta je raja u gledalistu utakmice italija-obala bjelokosti govorila kada su svicarci dali drugi gol (prenos na velikom ekranu stadiona)..
pojesce ih sada turci u kebabu...
trebalo je stisnuti.. ko sto su svicarci stisnuli.. i rizikovat' kebab...
hos suiss
znas sta je raja u gledalistu utakmice italija-obala bjelokosti govorila kada su svicarci dali drugi gol (prenos na velikom ekranu stadiona)..
pojesce ih sada turci u kebabu...
trebalo je stisnuti.. ko sto su svicarci stisnuli.. i rizikovat' kebab...
hos suiss
-
Stari
Ma Turskoj nogometnoj reprezentaciji, pored S. Blattera zivog i na celu FiFe, ...nece vedar dan svanuti od sada pa najmanje jedno 4-5 godina...
Nezgodna okolnost je to , sto mi Bosanci i Hercegovci...nemamo jednog takvog infiltriranog u redove FiFinog rukovodstva...ista bi se pjesma pjevala i za onu utakmicu prije mjesec dana u Begeshu...ovako poj'o vuk magarca.
Nezgodna okolnost je to , sto mi Bosanci i Hercegovci...nemamo jednog takvog infiltriranog u redove FiFinog rukovodstva...ista bi se pjesma pjevala i za onu utakmicu prije mjesec dana u Begeshu...ovako poj'o vuk magarca.
-
halo
Ma treba im zabraniti da uopste igraju kvalifikacije a to ce predsjednik fife koji je slucajno svicarac i lobirati ko da gledam.Osim toga slijedece Evropsko je u Svici 2008 i nevjerujem da ce Turci doci ko se smije kladitarmin00 wrote:ja se nadam da ce iskljucit turke iz sljedecih kvalifikacija, ako cemo se mi pomjerit onda u 3. jakosnu skupinu
-
AG
zašto niko ne pominje da je turska himna uredno izviždana u prvoj utakmici...da je magnin vrijeđao tursku klupu...da je frei nakon utakmice pljuvao trenera fatiha terima..to izgleda ne piše u "demokratskim" medijma....iskreno me zaboli kurac za švajcarsku i "veličinu" njene reprezentacije...kao i za švedsku.... a ako ste već dovoljno dronjavi da navijate za te reprezentacije onda lijepo šal, dres i na stadion....
-
Tulipan
Zanimljivio kako su "braća" Turci odjednom postali mrski? Šta se dogodilo?halo wrote:Ma treba im zabraniti da uopste igraju kvalifikacije a to ce predsjednik fife koji je slucajno svicarac i lobirati ko da gledam.Osim toga slijedece Evropsko je u Svici 2008 i nevjerujem da ce Turci doci ko se smije kladitarmin00 wrote:ja se nadam da ce iskljucit turke iz sljedecih kvalifikacija, ako cemo se mi pomjerit onda u 3. jakosnu skupinu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tu bagru zajedno sa prekodrincima iz Beogradskog pasaluka treba iskljuciti
![]()
![]()
-
Stari
Eh novo ti bas navalila da razocaras svog ...starkana...pa ybm-mu zar nikad nisi cula za izraz da je fudbal "i vise od igre"..."najvaznija sporedna stvar na svijetu"...znas ti jako dobro da je to ovdje ....i pogotovu ovdje ( a jedna mala pticica mi sapce u uho da) ni u svici to nije puno drugacije...samo eto oni to fino zapakuju
Ne bih da se udavaljam od teme ....svicarska je dobra ...sve dok se u Njemackoj ne sastane sa nasim zutoplavim plavusanima...onda su donji.
Ne bih da se udavaljam od teme ....svicarska je dobra ...sve dok se u Njemackoj ne sastane sa nasim zutoplavim plavusanima...onda su donji.