Svi za Martina Raguža

Locked
percepcija

#151 Re: Svi za Martina Raguža

Post by percepcija »

upitnik049 wrote:
Bosnjaci se nebrinu koga ce Hrvati izabrati. Vi, Hrvati hercegovine, se brinete koga ce Bosanci izabrati. Hercegovci i nemaju neku biracku moc .
gospodo,vama je stvarno mozak ispran,mi Hrvati zivimo u BiH i mimo Hercegovine,jel ucitevu tim vasim skolama ista,ono jel ima poznavanje prirode i drustva?
Stoner

#152 Re: Svi za Martina Raguža

Post by Stoner »

upitnik049 wrote:
Cuj ropstvo? A sta bi ti zelio da zabranis Bosnjacima da glasaju za Raguza kako bi se mirno Covic sa Dodikom mogao sastavljati da razgovara o trecim entitetima i stolnom gradu a mi bi trebali da budemo razumni?
Ropstvo je jer je BiH država tri naroda. Ona nije nacionalna država Bošnjaka.

Pa šta ako pričaju o entitetu? Jesu li oni ravnopravan narod u BiH? Koji si ti kurac da zabranjuješ nekome kako će se organizovati u svojoj zemlji?

BiH je država, države su instrument naroda da bi ostvario svoje političke i socioekonomske ciljeve. Ako jedan narod to ne može u svojoj nacionalnoj državi onda dolazi do frustracija i političkih kriza, a ukoliko to ne može u multinacionalnoj državi jer ih drugi narod preglasava i nameće im politiku koju oni misle da trebaju imati onda će se logično stvoriti mržnja prema državi i pokušaj sabotiranja iste . I secesije naravno.

Ako Hrvati žele entitet neka ga prave, tamo gdje mogu, mi tu ne možemo ništa.

Možemo ih ovako preglasavati, ali to će trajati godinama, previše vremena bi imali političke krize, ekonomsku stagnaciju i konstantno prepucavanje.
I kome je to u interesu i čemu služi takva država?
upitnik049

#153 Re: Svi za Martina Raguža

Post by upitnik049 »

percepcija wrote:
upitnik049 wrote:
Bosnjaci se nebrinu koga ce Hrvati izabrati. Vi, Hrvati hercegovine, se brinete koga ce Bosanci izabrati. Hercegovci i nemaju neku biracku moc .
gospodo,vama je stvarno mozak ispran,mi Hrvati zivimo u BiH i mimo Hercegovine,jel ucitevu tim vasim skolama ista,ono jel ima poznavanje prirode i drustva?
Hrvati Posavine, Sarajeva, Tuzle, Jajca glasaju tradicionalno za vise pro bosanske stranke (SDP, HDZ1990 itd.) Postoji razlika u glasackoj kulturi i u odnosu prema drzavi izmedju Hrvata Bosne i Hrvata hercegovine.

Hrvati hercegovine su u 99% slucajeva za secesiju.

Hrvati Bosne su u 70% slucajeva protiv secesije jal iz patriotskih razloga jal iz prktickih razloga (jer bi ih ta secesija stavila u nezgodnu poziciju).
percepcija

#154 Re: Svi za Martina Raguža

Post by percepcija »

upitnik049 wrote:
Mostar ima 45.000 Hrvata a Sarajevo ima 500.000 stanovnika. Pametnom dosta. Nebi mi bili bas toliko tolerantni kada bi se stvari krenuli razvijati na taj nacin koji ti prizivas. Nismo ni mi od jucer.
emti matematiku sto vas uce,a Hrvatska ima koliko milona Hrvata,nebi bili bas tako tolerantni da se stvari krenu razvijat tako kako bi vi htjeli...nismo mi od juce, uglavnom moj tata je jaci od tvog babe itd :-)
percepcija

#155 Re: Svi za Martina Raguža

Post by percepcija »

upitnik049 wrote:
percepcija wrote:
upitnik049 wrote:
Hrvati Posavine, Sarajeva, Tuzle, Jajca glasaju tradicionalno za vise pro bosanske stranke (SDP, HDZ1990 itd.) Postoji razlika u glasackoj kulturi i u odnosu prema drzavi izmedju Hrvata Bosne i Hrvata hercegovine.

Hrvati hercegovine su u 99% slucajeva za secesiju.

Hrvati Bosne su u 70% slucajeva protiv secesije jal iz patriotskih razloga jal iz prktickih razloga (jer bi ih ta secesija stavila u nezgodnu poziciju).
To ti dobri dedo Aljo pricao ili Slucajni Prolaznik isprao mozak?
upitnik049

#156 Re: Svi za Martina Raguža

Post by upitnik049 »

Stoner wrote:
Ropstvo je jer je BiH država tri naroda. Ona nije nacionalna država Bošnjaka.
Sud u strasburgu je jasno rekao da je BiH drzava 4 konstutivne grupe:

1)Bosnjaka
2)Srba
3)Hrvata
4)Ostalih

Dakle koliko su konstutivni Hrvati u istoj mjeri moraju biti konstutivni i Romi i Bosanci i Jevreji i Arapi i Turci i Albanci i svi "ostali".
Pa šta ako pričaju o entitetu? Jesu li oni ravnopravan narod u BiH? Koji si ti kurac da zabranjuješ nekome kako će se organizovati u svojoj zemlji?
Ti mora da se salis? A sta je bilo sa Srbima u RH kojih je isto bilo 10% kada su poceli pricati o entitetima? Jesuli zavrsili an traktorima? Price o entitetima vode u rat. Sukob Sarajeva i zapadnog Mostara bi bio sukob kao lokomotive i fica i to bi bio kraj Hrvata Bosne a vrlo vjerovatno i Hercegovine.
BiH je država, države su instrument naroda da bi ostvario svoje političke i socioekonomske ciljeve. Ako jedan narod to ne može u svojoj nacionalnoj državi onda dolazi do frustracija i političkih kriza, a ukoliko to ne može u multinacionalnoj državi jer ih drugi narod preglasava i nameće im politiku koju oni misle da trebaju imati onda će se logično stvoriti mržnja prema državi i pokušaj sabotiranja iste . I secesije naravno.
Pa sabotirajte. Ista stvar vrijedi i ovdje. Vi ako se budete kurcili kurcit ce se i Bosnjaci. Mali problemcic je sto oni cine 80% FBIH.
Ako Hrvati žele entitet neka ga prave, tamo gdje mogu, mi tu ne možemo ništa.
:lol: :lol:
upitnik049

#157 Re: Svi za Martina Raguža

Post by upitnik049 »

percepcija wrote:
upitnik049 wrote:
Mostar ima 45.000 Hrvata a Sarajevo ima 500.000 stanovnika. Pametnom dosta. Nebi mi bili bas toliko tolerantni kada bi se stvari krenuli razvijati na taj nacin koji ti prizivas. Nismo ni mi od jucer.
emti matematiku sto vas uce,a Hrvatska ima koliko milona Hrvata,nebi bili bas tako tolerantni da se stvari krenu razvijat tako kako bi vi htjeli...nismo mi od juce, uglavnom moj tata je jaci od tvog babe itd :-)
A Istambul ima 4 puta vise stanovnika od Hrvatske. Nije li ono Erodgan rekao :"Ko god napadne Bosnjake imat ce protiv sebe 100 miliona Turaka." ili da je "Bosna ostavljena Turskoj na cuvanje". Hrvatska je beba u odnosu na Tursku.

Hrvatska je mikro drzava bez vojske. Turska je druga NATO sila sa nosacem aviona do 2016. godine i ogromnim zracnim snagama i mornaricom. Vi ako zelite opet u tu avanturu BUJRUM. To bi vam bio kraj. Ionako ste se istanjili maximalno. Ovo sa Raguzom vam je neka zadnja sansa da zakoci egzodus kojeg dozivljavate seleci se sa EU pasosom u ruci ka EU.
Stoner

#158 Re: Svi za Martina Raguža

Post by Stoner »

Kakav debil. Ja jebem onog ko je ovakve bosanskim patriotima prozvao, ja ga jebem.
percepcija

#159 Re: Svi za Martina Raguža

Post by percepcija »

Haha tako reci,Turcin dakle,to su oni sto su vam i u proslom ratu pritekli u pomoc? lol dobar je Istanbul ali mai naspram Berlina,Pariza a gdje tek Moskva,eno Kozaci vec stigli haha
and

#160 Re: Svi za Martina Raguža

Post by and »

percepcija wrote:
upitnik049 wrote:
matematički i srbi su bili jači od hrvatske,pa ih najuriše i iz ustava i iz zemlje.tako je to kad ne znaš geografiju
andr0id

#161 Re: Svi za Martina Raguža

Post by andr0id »

I ciji je jaci tata/babo?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
percepcija

#162 Re: Svi za Martina Raguža

Post by percepcija »

Stoner wrote:Kakav debil. Ja jebem onog ko je ovakve bosanskim patriotima prozvao, ja ga jebem.
Ovaj se poturcio,garant Cericev glasac,a ovdje je dosao da malo pljuje po Hrvatima,neka ga,sta bi se smijali u ova doba,jos nam jedino Isilom nije zaprijetio ali to se valjda podrazumjeva :-)
percepcija

#163 Re: Svi za Martina Raguža

Post by percepcija »

andr0id wrote:I ciji je jaci tata/babo?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Pa jbg nije ravnopravno,nas je dvojca,a on i babo sami :-)
upitnik049

#164 Re: Svi za Martina Raguža

Post by upitnik049 »

percepcija wrote:Haha tako reci,Turcin dakle,to su oni sto su vam i u proslom ratu pritekli u pomoc? lol dobar je Istanbul ali mai naspram Berlina,Pariza a gdje tek Moskva,eno Kozaci vec stigli haha
:lol: :lol: :lol:

Odakle ti iluzija da bi Berlin bio na vasoj strani? Jeli Merkelka rekla bar verbalno da bi vas branila kao sto je Erdogan izjavio? Em su vecinom nijemci protestanti em imaju veze sa balkanom kao ja sa Englezom. Koliko puta je Merkelka posjetila Mostar? Ili evo Zagreb? Ili vas podrzala u stvaranju treceg entiteta. Da vidimo sta je Franjo Tudjman govorio o Berlinu i Turskoj:
Franjo Tudjman - snimljeni stenogrami iz njegove kancelarije- koristeni u Haagu:

Njemačka je na strani Muslimana. Zašto? Zato da bi preko bosanskih Muslimana pokazala se najvjerniji saveznik Republike Turske od prije Prvog svjetskog rata pa nadalje itd. S druge strane, priključuje se kritikama Hrvatske da smo mi tobože išli na razbijanje Bosne, da bi time dokazali da nemaju ništa zajedničkog s Hrvatskom ukoliko bi to bio nastavak NDH, itd. Među nama rečeno, Nijemci imaju kompleks Trećeg Reicha koji liječe na našem slučaju...(F. Tuđman, 8.3.1993.)
Moras shvatiti da Bosnjaci i Bosanci zajedno sa mjesanim brakovima,pro Bosanskim Hrvatima i Srbima, Romima cine 60% BiH stanovnistva. Vi ste na 10% od BiH stanovnistva. U takvom slucaju velika sila ni u ludilu nemoze stati na tvoju stranu.

Turska ima mesa da stane na nasu stranu jer smo vecina. I ima interes. Kako ce Njemacka stati na vasu stranu kad ne kontrolirate nista zivo? Ako nije u sred rata stala na vasu stranu, kako ce danas?
Novak20

#165 Re: Svi za Martina Raguža

Post by Novak20 »

upitnik049 wrote: Turska ima mesa da stane na nasu stranu jer smo vecina. I ima interes. Kako ce Njemacka stati na vasu stranu kad ne kontrolirate nista zivo? Ako nije u sred rata stala na vasu stranu, kako ce danas?
U 14 postova si se nasro nebuloza ko' da ti je babo Erdogan lično. Ne znam zašto izazivaš belaj na dva miliona Bošnjaka koji su praktično u okruženju a i ja s njima. Turska je od BiH udaljena 2000 km kopnenim putem preko barem dvije države. Jedva čekaju Turci da ih zovneš pa da se iskrcaju u Neumu. :lol:

Ne balavi dijete za račun stranke koja je uhljebila tebe ili babu ti. Svakako će SDA u koaliciju sa HDZ-om.
upitnik049

#166 Re: Svi za Martina Raguža

Post by upitnik049 »

Novak20 wrote:
upitnik049 wrote: Turska ima mesa da stane na nasu stranu jer smo vecina. I ima interes. Kako ce Njemacka stati na vasu stranu kad ne kontrolirate nista zivo? Ako nije u sred rata stala na vasu stranu, kako ce danas?
U 14 postova si se nasro nebuloza ko' da ti je babo Erdogan lično. Ne znam zašto izazivaš belaj na dva miliona Bošnjaka koji su praktično u okruženju a i ja s njima. Turska je od BiH udaljena 2000 km kopnenim putem preko barem dvije države. Jedva čekaju Turci da ih zovneš pa da se iskrcaju u Neumu. :lol:

Ne balavi dijete za račun stranke koja je uhljebila tebe ili babu ti. Svakako će SDA u koaliciju sa HDZ-om.
Malo si naivan ako mislis da je daljina bitna u danasnjim sukobima. Nije ti ovo srednji vijek. Ratovi se rjesavaju preko medija i preko presinga. Osim toga; Turska sa svojim nosacem aviona i mornaricom jeste totalno superiorna u ovom dijelu svijeta. RH tu nebi nista mogla uciniti da pomogne Hrvatima BiH u vojnom smislu. To znas i ti kao i ja. Mogla bi slati dobrovoljce. Zracne snage nemaju, mornaricu nemaju, satalite nemaju tako da ne postoji nacin.

Ko je u okruzenju je vise geopoliticko pitanje. Ja bih rekao da je Srbija u okruzenju izmedju 3 Albanske drzave; Sandzaka i Bosne. Grcka je sa jedne strane okruzena sa 80 miliona Turaka a sa druge strane velikom Albanijom. Hrvatska bi mozda mogla nesto probati ali to bi bilo jako neizvjesno. Vrlo vjerovatno bi to bio kraj Hrvata Bosne.
klmnopq

#167 Re: Svi za Martina Raguža

Post by klmnopq »

animals wrote: Meni jeste, ali tebi nije..poenta za kraj..za dobrobit BIH, prestani se brinuti koga ce Hrvati izabrati..
Ne vidim nikakvu dobrobit za BiH, niti za bilo koji narod u njoj, ukoliko se nacional-šovinističke ucjene prihvate kao argument. Tebe očigledno prenosi, pa malo po malo pokazuješ svoje pravo lice i namjere.

Ovo što ti kao evidentni pristalica čovićeve ultra nacionalističke stranke pod prijenjom ucjene iznosiš, zvuči kao da npr neko u USA kaže da crnci ne smiju glasati za bijelce ili USA neće biti. :-)

Kako tebi i sličnim tebi nije jasno da demonstracijom vašeg ultra-nacionalizma samo podstičete ljude da glasaju za nekoga u kome vide prutu-težu. Vrhunac degutantnosti je kada sve Hrvate koji razmišljaju drugačije od HDZ-a vrijeđate da nisu pravi Hrvati, jer imaju pogrešnu partijsku knjižicu i jer su njihovi stavovi i retorika umjereniji od ultra-nacionalističke retorike HDZ-a.

Licemjestvo je kada pričate o ugroženosti jednakopravnosti Hrvata samo zbog toga jer je zapravo suštinski ugrožena pozicija HDZ-ovog kandidata, a u isto vrojeme ignorišete činjenicu da su od 1992. do danas nehrvati na područjima na kojima je vladao i vlada HDZ. Još gluplje je kada građanima BiH takabv način vladanaj pokušavate predstaviti kao jedini mogući za opstanak BiH, tj ili tako ili se BiH loše piše. :-)

Još licemjernije mi je pričati o bilo kojim ljudskim vrijednostima, a u isto vrijeme ignorisati fašističku izjavu Marina Topića da su se Hrvati borili protiv islama. :-) Nemoguće je u sebi imati i trunku ljudskosti, a ne reagovati na ovakvu izjavu, ograditi se od nje, osuditi je i ne nazvati je pravim imenom. Samim tim što je ignorišeš, i što se ne distanciraš od nje i ne osuđuješ je čak ni u trenucima kada te se direktno pita za komentar (pa ne možeš reći da nisi vidio temu zbog čega nisi mogao komentarisati), svrstao si se na stranu onih koji su slijedeći tu politiku, muslimane odvodili u Dretelj, Heliodrom i na slična mjesta, jer su se kako reče Marin borili protiv islama. Jedino dobro u ovakvim izjavama je što (bez obzira što bez te izjave istinu zna svako) i javno demaskiraju politiku koja se od 1992 do 1995 vodila na područjima koja je kontrolisao HDZ. Tom istom HDZ-u koji ti tako požrtvovano (požrtvovano jer žrtvuješ svoju savjest i svoj obraz) pokušavaš da zastupaš, ni u to vrijeme nisu bili prihvatljivi Hrvati koji su razmišljali drugačije od onoga kako kažu iz centrale, kao npr. Blaž Kraljević.

Zbog kontinuiteta politike HDZ-a ukratko sublimirane u onome što je javno izjavio Marin Topić, zbog ucjena koje HDZ-ovi jastrebovi bez imalo srama upućuju prijeteći na razne načine, zbog loših pokušaja humora koji (na ovakvim temama) imaju za cilj samo pokušati uvrijediti ili poniziti Bošnjake (a što očito nije u suprotnosti sa idejom HDZ-a koju je izrekao Marin), zbog svega onog tragičnog što je ta politika donijela a od čega se očigledno još uvijek niej odustalo, u cjelosti razumijem svakog građanina koji će svoj glas dati kandidatu koji je kontra ultra-nacionalističkog HDZ-a i kontra svih onih koji se kako Marin reče bore proti islama. Ljudi sa takvim idejama su nas suočili i sa groznom činjenicom da Hrvat, Srbin i Bošnjak više ne mogu ni u školu ulaziti na ista vrata.

Dakle, zbog svih vas koji sve ovo opravdavate, i koji pod prijetnjom ucjene želite ovo da predstavite kao jedinu alternativu, u potpunosti razumijem svakog građanina koji želi da iskoristi svoje demokratsko pravo i svoj glas da kandidatu za kojeg misli da je bolja opcija. U potpunosti razumijem i da ih vi svojim nakaradnim komentarima i prijetnjama samo motivišete da potraže alternativu.

Smrt fašizmu
Hafis

#168 Re: Svi za Martina Raguža

Post by Hafis »

Odmori malo matere ti.
Ti ćeš kroz izjavu jednog laprdala (Topića) donositi zaključke o čittavom jednom narodu. Znaš li ti uopće tko je Marin Topić i koliko njegova rieč vrijedi. Ne radi se čak ni o intelektualcu.Nekad dobar košarkaš, nikada dokazani arhitekt i koliko toliko talentiran slikar (s jakim plagijatorskim nabojem)... I bivši političar....prije 25 godina i to zahvaljujući bratu Jadranu koji je bio jedan od osnivača HDZ-a u Mostaru devedestih. Nije mi uopće jasno tko ga poziva u dijaloške emisije...
I on zaslužuje neki demant? Čiji? Kardinala ili HNS-a? Nemaju prečeg posla nego pratiti što je Marin izjavio i onda na to reagirati. A što je s ''vašim'' budalama koji također izjavljuju kojekakve gluposti pa se nitko po guzici ne počeše.

Sada bih ja trebao potegnuti pitanje zašto šuti cjelokupni bošnjački politički i vjerski vrh na masovani odlazak ovih hajvana u rat u Siriji i Iraku? Tko se od njih javno oglasio po tom pitanju? Pitanje je bi li i bili gonjeni ovom akcijom Damask da u zajedničkim organima vlasti ne sjede srpski i hrvatski kadrovi..možda bi i penzije i odlikovanja dobili na povratku, sudeći po šutnji bosanskog političkog vrha?
Heh..i ono došlo kroz Marina Topića donositi zaključke o čitavom jednom narodu. Dobro ja kažem- pravo je čudo pa imate redovno struju i vodu gore s tom pameću.

Usput, jedna piokanterija: Marin Topić i Željko Samardžić su veoma bliski rođaci...što kažu prvo koljeno.
dustaban

#169 Re: Svi za Martina Raguža

Post by dustaban »

Vi ste naprosto nevjerovatni. Namechili se da u predsjednistvo dovedete "boljeg Hrvata" od onoga kojeg bi Hrvati izabrali!

Aferim momchine, samo navalite.

I jos to nazivate demokratijom. Pa neko jos navede primjer kao kad bi bosnjacima bilo zabranjeno da glasaju za hrvata to bi bilo kao da bjelci ne smiju glasati za crnca.
Bogme to nece tako biti. Onoga ko predstavlja crnce (takva mu funkcija) MORAJU izabrati crnci. I tacka.
Makar oni, mislim crnci, izabrali bijelca da ih predstavlja. Ja to poredim sa hipotetskom predpostavkom da hrvati izaberu Fahriju Karkina da ih predstavlja u predsjednistvu! Sigurno bi to bolje radio od Zeljka Komsica.
I opet da se vratim na ametricku situaciju. Ako bi Ameri, kojim slucajem, ustanovili troclano predsjednistvo i rekli da u njega idu bijelac, crnac i indijanac, to, budite sigurni, be bi bilo zbog "coloritne" ravnopravnosti vec upravo zbog toga sto se tako manifestuje RAVNOPRAVNOST naroda / rasa / etnickih skupina...

Ali kad bosanski hrvati, kako mnogi od vas volite reci, "kmeche" o svojim ugrozenim pravima, vi im, kao slag na tortu, pokazete da ste u stanju naci hrvata... koji nece o tome kmechati vec ce, kao pravi hrvat, vaziti o bosnjackoj toleranciji i merhametluku.

Vi ste se podmuklo i bukvalno doyebali te "rupe" u ustavu koja kaze da clanovi predsjednistva "dolaze iz redova konstitutivnih naroda", pa su tako bosnjaci doveli covjeka iz reda hrvatskog naroda koji je napravio nered u sustinskom razumjevanju i ove drzave i njenog yebenog troclanog predsjednistva.

Ta "rupa" jos nije uklonjena. Nastavite JU koristiti, ali prestanite drzati moralne pridike i palamuditi kako je to u redu. Vece nemoralnosti od nametanja volje drugome nema kao ni veceg nereda od sredjivanja poslova preko reda.
sinuhe

#170 Re: Svi za Martina Raguža

Post by sinuhe »

Kakvi mudzahedini. ENo problem je hor Kozaka :-)
Nomo

#171 Re: Svi za Martina Raguža

Post by Nomo »

dustaban wrote:Vi ste naprosto nevjerovatni. Namechili se da u predsjednistvo dovedete "boljeg Hrvata" od onoga kojeg bi Hrvati izabrali!

I jos to nazivate demokratijom. Pa neko jos navede primjer kao kad bi bosnjacima bilo zabranjeno da glasaju za hrvata to bi bilo kao da bjelci ne smiju glasati za crnca.
Bogme to nece tako biti. Onoga ko predstavlja crnce (takva mu funkcija) MORAJU izabrati crnci. I tacka.
Makar oni, mislim crnci, izabrali bijelca da ih predstavlja. Ja to poredim sa hipotetskom predpostavkom da hrvati izaberu Fahriju Karkina da ih predstavlja u predsjednistvu! Sigurno bi to bolje radio od Zeljka Komsica.
I opet da se vratim na ametricku situaciju. Ako bi Ameri, kojim slucajem, ustanovili troclano predsjednistvo i rekli da u njega idu bijelac, crnac i indijanac, to, budite sigurni, be bi bilo zbog "coloritne" ravnopravnosti vec upravo zbog toga sto se tako manifestuje RAVNOPRAVNOST naroda / rasa / etnickih skupina...

Ali kad bosanski hrvati, kako mnogi od vas volite reci, "kmeche" o svojim ugrozenim pravima, vi im, kao slag na tortu, pokazete da ste u stanju naci hrvata... koji nece o tome kmechati vec ce, kao pravi hrvat, vaziti o bosnjackoj toleranciji i merhametluku.

Vi ste se podmuklo i bukvalno doyebali te "rupe" u ustavu koja kaze da clanovi predsjednistva "dolaze iz redova konstitutivnih naroda", pa su tako bosnjaci doveli covjeka iz reda hrvatskog naroda koji je napravio nered u sustinskom razumjevanju i ove drzave i njenog yebenog troclanog predsjednistva.

Ta "rupa" jos nije uklonjena. Nastavite JU koristiti, ali prestanite drzati moralne pridike i palamuditi kako je to u redu. Vece nemoralnosti od nametanja volje drugome nema kao ni veceg nereda od sredjivanja poslova preko reda.
dirljivo . o hrvatima tako dirljivo i srcepararujuci moze brinuti samo srbin . rodila ih majka , sto ti je ljubav iz karadjordjeva . to je tvrdje od stine . lipo je to kada ljubav cvate kao lipe . nego , slusaj vamo , ja cu napr glasati za covica dragana jer je on pravi hrvat . raguz nije pravi hrvat jer nosi naocale i ceslja se na juris . tako je meni rekao susjed ante . medjutim ako covic dragan umre dan prije izbora , ili ne do bog dragi i djevica marija da ga tramvaj udari ....za koga onda glasati . za koga glasati ako ne dao bog dragi i gospa sveta izgubimo jedinog i pravog hrvata u bih . eto to je moje pitanje . biti ili ne biti .
Hafis

#172 Re: Svi za Martina Raguža

Post by Hafis »

dustaban wrote:Vi ste naprosto nevjerovatni. Namechili se da u predsjednistvo dovedete "boljeg Hrvata" od onoga kojeg bi Hrvati izabrali!

Majstore svaka čast :thumbup:
I ja sam u početku imao živaca na ovakav način elaborirati, ali dosadilo više ponavljati....ali eto, tko želi shvatiti - shvatit će.
vendetta87

#173 Re: Svi za Martina Raguža

Post by vendetta87 »

jao jao. Sto iznosite te nebuloze da se niko nije distancirao od hajvana iz Sirije/Iraka/itd. Na svakoj hutbi u zadnja dva mjeseca, od strane raznih imama, pa cak i jutros na bajramskoj hutbi osudjuje se to sto se dogadja. Pogotovo jer na taj nacin fol u ime Allaha blate obraz nas ostalih muslimana.
Malo off topic al vrijedi reci, jer vi koliko se pravite fini i nevinasca toliko ste bezobrazni i ocito nam podvaljujete ovdje i vrijedjate nas Bosnjake svako malo. Stvarno hinjski, al sta drugo da ocekujemo od vas..
Nomo

#174 Re: Svi za Martina Raguža

Post by Nomo »

Hafis wrote:

Majstore svaka čast :thumbup:
I ja sam u početku imao živaca na ovakav način elaborirati, ali dosadilo više ponavljati....ali eto, tko želi shvatiti - shvatit će.
rekoh ja ljubav iz karadjordjeva na vike vikova . ni isus se ne voli tako kao sto se srb i croat volU . ja romantike tito dragi . nikad necu shvatiti zasto se ta dva ljubavnika rastalise iz zajednicke kuce zvane jugoslavija . moj komsija meho kaze da je brak puknuo zbog nedostatka sexa . u kupleraju zvanom jugosalivija nisu mogli yebavati Bosnu pa su se odlucili na razvod .
jer vako je lakse .
Hafis

#175 Re: Svi za Martina Raguža

Post by Hafis »

vendetta87 wrote:jao jao. Sto iznosite te nebuloze da se niko nije distancirao od hajvana iz Sirije/Iraka/itd. Na svakoj hutbi u zadnja dva mjeseca, od strane raznih imama, pa cak i jutros na bajramskoj hutbi osudjuje se to sto se dogadja. Pogotovo jer na taj nacin fol u ime Allaha blate obraz nas ostalih muslimana.
Malo off topic al vrijedi reci, jer vi koliko se pravite fini i nevinasca toliko ste bezobrazni i ocito nam podvaljujete ovdje i vrijedjate nas Bosnjake svako malo. Stvarno hinjski, al sta drugo da ocekujemo od vas..
A što ćemo mi koji ne pratimo hutbe? Kako ćemo mi znati da li postoji distanca od hajvana iz Sirije. Manje više sve je obavijeno šutnjom zvaničnih organa, i svi se prave mahniti. Što s njima kad se vrate?
Hoće li i oni Raguža zaokružiti :)
Locked