Svi za Martina Raguža
-
percepcija
#126 Re: Svi za Martina Raguža
Pa mi Raguza cuvamo za pocasnog predsjednika Trecek,kad odradii ovo s vama...
-
percepcija
#127 Re: Svi za Martina Raguža
Jok eto ti si...klmnopq wrote:ti se ne sekiraj...za tebe je barem jasno da nisi nista od nabrojanogpercepcija wrote:Sta mu se pravdas,ovi multietniCari misle da Hrvati zive samo u Hercegovini,a sve se busaju da su skolovani i obrazovani
-
klmnopq
#128 Re: Svi za Martina Raguža
klasični mahalacpercepcija wrote:Jok eto ti si...klmnopq wrote:ti se ne sekiraj...za tebe je barem jasno da nisi nista od nabrojanogpercepcija wrote:Sta mu se pravdas,ovi multietniCari misle da Hrvati zive samo u Hercegovini,a sve se busaju da su skolovani i obrazovani:-):-)
- animals
#129 Re: Svi za Martina Raguža
A vidi u EU, Englezi ne biraju Nijemcima njihovog clana u EU, niti Nijemci biraju Hrvatskoj njenog clana..klmnopq wrote:
pročitaj malo bolje šta sam napisao...ako se pokušavaš pozivati na razumijevanje napisanog, onda ne demantuj sam sebe na tom istom planu...ako ne shvatiš ni u ponovnom čitanju, slobodno pitaj šta treba da ti ponovim...osim toga ako sebi daješ za pravo da svoj glas daš kome želiš, prepusti to pravo i drugima...niti uskraćuj pravo nekome ko daje svoj glas, niti uskraćuj pravo nekome da dobije glas
kakav je tvoj komentar na izjavu HDZ-oca Marina da se borio protiv islama?
eto to ti je demokratija, ako nisi znao..sta mislis da Nijemci hoce posto poto Hrvatima izabrati clana, jer oni
bolje znaju od Hrvata ko im je bolji..eto u cemu je poenta..
a bas me briga za oca od Marina..
-
klmnopq
#130 Re: Svi za Martina Raguža
... ali pazi sad....Englezi, Nijemci, Šveđani mogu da biraju bilo kojeg kandidata na izbornoj listi unutar svoje države, bez obzira na njegovu rasu, boju kože, vjeroispovjest, nacionalnost (primjer su građani sa prostora ex-Yu koji su stekli pravo izlaska na izbore). Ovdje HDZ truje narod da je Čović veći Hrvat od Komšića ili Raguža. i ako oni dobiju većinu glasova a ne neki Čovićev kandidat, da je u tom slučaju cijei hrvatski narod ugroženanimals wrote: A vidi u EU, Englezi ne biraju Nijemcima njihovog clana u EU, niti Nijemci biraju Hrvatskoj njenog clana..
Model koji zelite da nametnete nije demokratija nego disriminacija, nacional-šovinizamm i fašizam, ali eto neka si barem zbog drugih pokušao da izneseš svoj stavanimals wrote: eto to ti je demokratija, ako nisi znao..
Govoriš o tome ako bi Nijemci iz Njemačke došli u Hrvatsku da biraju člana .... ?animals wrote: .sta mislis da Nijemci hoce posto poto Hrvatima izabrati clana, jer oni
bolje znaju od Hrvata ko im je bolji..
animals wrote: ..eto u cemu je poenta...
Nisam ni sumnjao da te ne zanima. Licemjerstvo kao što sam već rekaoanimals wrote: a bas me briga za oca od Marina..
-
budza
#131 Re: Svi za Martina Raguža
nemam pravo glasa ali toplo preporucujem da glasate za raguza.
martin je nadasve vrlo kulturan covek. sposoban i prihvatljiv za drzavu bosnu.
- animals
#132 Re: Svi za Martina Raguža
klmnopq wrote:... ali pazi sad....Englezi, Nijemci, Šveđani mogu da biraju bilo kojeg kandidata na izbornoj listi unutar svoje države, bez obzira na njegovu rasu, boju kože, vjeroispovjest, nacionalnost (primjer su građani sa prostora ex-Yu koji su stekli pravo izlaska na izbore). Ovdje HDZ truje narod da je Čović veći Hrvat od Komšića ili Raguža. i ako oni dobiju većinu glasova a ne neki Čovićev kandidat, da je u tom slučaju cijei hrvatski narod ugroženanimals wrote: A vidi u EU, Englezi ne biraju Nijemcima njihovog clana u EU, niti Nijemci biraju Hrvatskoj njenog clana.....a evo sa HDZ-om i sa Čovićem hrvatski narod napreduej krupnim koracima
... na žalost u sve veću bijedu i siromaštvo. Daleko su oni od toga da štite bilo čije kolektivne interese, ali zato vrlo vješto svaki od njih brani svoje vlastite interese.
Model koji zelite da nametnete nije demokratija nego disriminacija, nacional-šovinizamm i fašizam, ali eto neka si barem zbog drugih pokušao da izneseš svoj stavanimals wrote: eto to ti je demokratija, ako nisi znao..![]()
Govoriš o tome ako bi Nijemci iz Njemačke došli u Hrvatsku da biraju člana .... ?animals wrote: .sta mislis da Nijemci hoce posto poto Hrvatima izabrati clana, jer oni
bolje znaju od Hrvata ko im je bolji..![]()
animals wrote: ..eto u cemu je poenta...![]()
![]()
Nisam ni sumnjao da te ne zanima. Licemjerstvo kao što sam već rekaoanimals wrote: a bas me briga za oca od Marina..
Ne znam sta si ti navalio jedini ovdje za tog Raguza..
Biraj ga , zaboli me..ja necu sigurno, a necu ni Covica, niti ikoga drugoga..
a znas li zasto..zato sto ja ne zivim u BIH, pa bi bilo licemjerno da ja glasam dolje..
zato pusti, nek biraju Hrvati koga hoce, njihova stvar..
da je BiH, normalna drzava , kao Njemacka, ili Austrija, pa onda biraj koga hoces..
ali , nazalost nije...ako nesto neces da svatis , ja ti vise ne mogu objasnjavati.,.
problem BIH, je kao i svugdje, problem tri naroda i tri religije..
jedino kako bi BIH funkcionisala da se izbaci religija iz javnog zivota i zaustavi zapisavanj teritorija..
jesi sad razumio, ja sam za izbacivanje bilo koje religije iz javnog zivota, a ti..
-
percepcija
#133 Re: Svi za Martina Raguža
A sto je bio ministar u HR HB to mu ne zamjerate? Sto se 93-ce odazvao pozivu HDZ-a i ispalio iz Sarajeva da bi sr javio da obnasa visoke funkcije u HR HB? vuk dlaku mijenja ali cud nikada hahabudza wrote:nemam pravo glasa ali toplo preporucujem da glasate za raguza.
- and
#134 Re: Svi za Martina Raguža
e onda za čovića,on je provjereni komunistapercepcija wrote:A sto je bio ministar u HR HB to mu ne zamjerate? Sto se 93-ce odazvao pozivu HDZ-a i ispalio iz Sarajeva da bi sr javio da obnasa visoke funkcije u HR HB? vuk dlaku mijenja ali cud nikada hahabudza wrote:nemam pravo glasa ali toplo preporucujem da glasate za raguza.
-
oakville
#135 Re: Svi za Martina Raguža
Pa SDA je nekad davno izabrala Čovića, pa IMJ, pa onda SDP izabrala Komšića, pa sada opet bošnjaci biraju Raguža itd itd. Prepoznali su bošnjaci kvalitetu koja vodi Hrvate u Evropubelfy wrote:pa sta je onda problem sto su i bosnjaci prepoznali da je to star i iskusan narod sa daleko najkvalitetnijim politicarima?Hafis wrote: Ne govorim ja bezveze, vec vise puta : Hrvati su uvijek imali daleko najkvalitetnije politicare u BiH. I za dobra ali i za belaja
Star i iskusan narod..
Sent from my SM-G350 using Tapatalk
- FIDELCA
#136 Re: Svi za Martina Raguža
i normalno opet ce Bosnjaci izabrat hrvatskog clana (kao 2010. Komsic). 
-
oakville
#137 Re: Svi za Martina Raguža
Nije tako, nego i pored svega, ne možeš bošnje ubjediti da glasaju samo bošnje, pa to ti je.FIDELCA wrote:i normalno opet ce Bosnjaci izabrat hrvatskog clana (kao 2010. Komsic).
-
upitnik049
#138 Re: Svi za Martina Raguža
Hrvate BiH mi Bosnjaci moramo uvazavati i stititi njihova prava jer smo vecina. Isto tako i Nijemci stite prava Turaka u njemackoj ili Svedjani prava Bosanaca u svedskoj.
Stvar je u tome da se jos uvijek vodi elementarna bitka za BiH. Jos nedavno je se u Mostaru pricalo o Stolnom gradu, Herceg Bosni itd. a nije ni tako davno bilo da je RH slala svoje tenkiste u BiH kako bi osigurala to za sta se Covic danas zalaze.
Martin Raguz je osvjezenje jer nam nudi izlaz iz tog zacaranog kruga. Nudi nam izlaz iz posvadjane situacije po kojoj se Bosnjaci i Hrvati svadjaju a cetalji se smjeskaju sa strane. Hrvati i Bosnjaci BOSNE su tradicionalno kroz vijekove bili u dobrim odnosima. Ova situacija je dakle bar iz Bosanske perspektive totalno neprirodna.
Nebi i nesmije biti problem da Hrvati i Bosnjaci skupa zive. Tako su zivijeli vijekovima. No nema sanse da se to posdigne na taj nacin da se stavovi HDZ-a pocinju uvazavati. HDZ-BiH je se pokazao totalno neprihvatljivim. To je kao da se dogovarate sa Vojislavom Seseljom koji ima osnovne manire ali u sustini isto misli samo to sve zna fino upakovati.
Dakle prema HDZ-u zero tolerance. Prema Hrvatima dobre volje treba postupiti krajnje tolerantno i trebamo ih extra uvazavati sto bolje mozemo. To moze biti izlaz za BiH. A ti Hrvati su HDZ1990. Moramo im pomoci da se vrate na politicku scenu. Onako kako je Tudjman smjenio nelegalno kljujica i sjebao sve odnose izmedju Bosnjaka i Hrvata; na slican nacin i mi moramo biti inicijatori povratka te politike kod Hrvata. Hrvati Sarajeva, Tuzle itd. nisu dovoljno jaki da sami pobjede Hercegovacku struju. Mi im moramo i mozemo pomoci za dobrobit svih nas pa i za dobrobit Hrvata hercegovine.
Jer ova situacija nevodi nikud.
Sa Raguzom Bosnjaci i Hrvati ce imati jedan glas a imamo manje vise samo jedan cilj: ulazak u NATO. Kada udjemo u NATO bit cemo okarakterizirani kao stabilna drzava. Niska radna snaga povuce automatski investicije. A onda izlazimo iz krize koaj traje 20 godina.
Onaj Bosnjak ili Bosanac ko ne glasa za HDZ1990 i Raguza je politicki analfabetan. Nikakve koristi necemo imati sa 10 Bosnjackih stranaka ako cemo morati praviti koaliciju sa Covicem i HDZ.
https://www.youtube.com/watch?v=2SI-6zHa_L8

Stvar je u tome da se jos uvijek vodi elementarna bitka za BiH. Jos nedavno je se u Mostaru pricalo o Stolnom gradu, Herceg Bosni itd. a nije ni tako davno bilo da je RH slala svoje tenkiste u BiH kako bi osigurala to za sta se Covic danas zalaze.
Martin Raguz je osvjezenje jer nam nudi izlaz iz tog zacaranog kruga. Nudi nam izlaz iz posvadjane situacije po kojoj se Bosnjaci i Hrvati svadjaju a cetalji se smjeskaju sa strane. Hrvati i Bosnjaci BOSNE su tradicionalno kroz vijekove bili u dobrim odnosima. Ova situacija je dakle bar iz Bosanske perspektive totalno neprirodna.
Nebi i nesmije biti problem da Hrvati i Bosnjaci skupa zive. Tako su zivijeli vijekovima. No nema sanse da se to posdigne na taj nacin da se stavovi HDZ-a pocinju uvazavati. HDZ-BiH je se pokazao totalno neprihvatljivim. To je kao da se dogovarate sa Vojislavom Seseljom koji ima osnovne manire ali u sustini isto misli samo to sve zna fino upakovati.
Dakle prema HDZ-u zero tolerance. Prema Hrvatima dobre volje treba postupiti krajnje tolerantno i trebamo ih extra uvazavati sto bolje mozemo. To moze biti izlaz za BiH. A ti Hrvati su HDZ1990. Moramo im pomoci da se vrate na politicku scenu. Onako kako je Tudjman smjenio nelegalno kljujica i sjebao sve odnose izmedju Bosnjaka i Hrvata; na slican nacin i mi moramo biti inicijatori povratka te politike kod Hrvata. Hrvati Sarajeva, Tuzle itd. nisu dovoljno jaki da sami pobjede Hercegovacku struju. Mi im moramo i mozemo pomoci za dobrobit svih nas pa i za dobrobit Hrvata hercegovine.
Jer ova situacija nevodi nikud.
Sa Raguzom Bosnjaci i Hrvati ce imati jedan glas a imamo manje vise samo jedan cilj: ulazak u NATO. Kada udjemo u NATO bit cemo okarakterizirani kao stabilna drzava. Niska radna snaga povuce automatski investicije. A onda izlazimo iz krize koaj traje 20 godina.
Onaj Bosnjak ili Bosanac ko ne glasa za HDZ1990 i Raguza je politicki analfabetan. Nikakve koristi necemo imati sa 10 Bosnjackih stranaka ako cemo morati praviti koaliciju sa Covicem i HDZ.
https://www.youtube.com/watch?v=2SI-6zHa_L8
-
klmnopq
#139 Re: Svi za Martina Raguža
A gdje sam ja napisoa da sam za Raguža?animals wrote: Ne znam sta si ti navalio jedini ovdje za tog Raguza..
Treba li da crtam? Ja se zalažem za to da niko Hrvatima ne osporava koga će zaokružiti na glasačkim listićima, ako i zato d ani Hrvati nikome ne osporavaju koga će zaokružiti na svojim glasačkim listićima.animals wrote: zato pusti, nek biraju Hrvati koga hoce, njihova stvar..
Nisi se baš pokazao u objašnjavanjuio čega, pa mogu da se složim sa tobom, a možeš slobodno prestati da mi objašnjavaš bilo šta.animals wrote: ...ako nesto neces da svatis , ja ti vise ne mogu objasnjavati.,.
Problem je u fašizmu koji nije pobijeđen.animals wrote: problem BIH, je kao i svugdje, problem tri naroda i tri religije..
Ja nisam za demonstraciju bilo koje vrste diskriminacije, pa ni ove o kojoj pišešanimals wrote: jedino kako bi BIH funkcionisala da se izbaci religija iz javnog zivota
Danas svako na svoj način tumači zapišavanje teritorije. Nekome je u istom ragu podizanje krsta iznad Mostara kao i gradnja crkve na nekom mjestu na kojem su vjernici katolici iskazali želju da se izgradi.animals wrote: i zaustavi zapisavanj teritorija..
Razumio sam ja tebe i ranije. Ja sam protiv bilo kojeg oblika diskriminacije, i prema bilo kome. Ja sam protiv uskraćivanja bilo čijih prava, bez obzira kako se zove i u koga vjeruje. Je li tebi sad išta jasno?animals wrote: jesi sad razumio, ja sam za izbacivanje bilo koje religije iz javnog zivota, a ti..
-
budza
#140 Re: Svi za Martina Raguža
percepcija wrote:A sto je bio ministar u HR HB to mu ne zamjerate? Sto se 93-ce odazvao pozivu HDZ-a i ispalio iz Sarajeva da bi sr javio da obnasa visoke funkcije u HR HB? vuk dlaku mijenja ali cud nikada hahabudza wrote:nemam pravo glasa ali toplo preporucujem da glasate za raguza.
svako gresi.
bitno je da nije zlikovac i da se dozvao pameti.
- animals
#141 Re: Svi za Martina Raguža
Meni jeste, ali tebi nije..poenta za kraj..za dobrobit BIH, prestani se brinuti koga ce Hrvati izabrati..klmnopq wrote:A gdje sam ja napisoa da sam za Raguža?animals wrote: Ne znam sta si ti navalio jedini ovdje za tog Raguza..Pozivaš se za razum, a onda pokazuješ neposobnost da razumiješ
Ja se zalažem za princip da nikome nam pravo bilo kome da bira ili da bude izabran. Ja sma se izjasnio da je za mene fašizam i činjenica da samo pripadnici tri naroda mogu biti birani u predsjedništvo. Kakav je osjećaj da u vlastitoj domovini ne možeš biti biran? Osjeaju se kao jevreji u nacističkoj Njemačkoj.
Treba li da crtam? Ja se zalažem za to da niko Hrvatima ne osporava koga će zaokružiti na glasačkim listićima, ako i zato d ani Hrvati nikome ne osporavaju koga će zaokružiti na svojim glasačkim listićima.animals wrote: zato pusti, nek biraju Hrvati koga hoce, njihova stvar..
Nisi se baš pokazao u objašnjavanjuio čega, pa mogu da se složim sa tobom, a možeš slobodno prestati da mi objašnjavaš bilo šta.animals wrote: ...ako nesto neces da svatis , ja ti vise ne mogu objasnjavati.,.
Problem je u fašizmu koji nije pobijeđen.animals wrote: problem BIH, je kao i svugdje, problem tri naroda i tri religije..
Ja nisam za demonstraciju bilo koje vrste diskriminacije, pa ni ove o kojoj pišešanimals wrote: jedino kako bi BIH funkcionisala da se izbaci religija iz javnog zivota
Danas svako na svoj način tumači zapišavanje teritorije. Nekome je u istom ragu podizanje krsta iznad Mostara kao i gradnja crkve na nekom mjestu na kojem su vjernici katolici iskazali želju da se izgradi.animals wrote: i zaustavi zapisavanj teritorija..
Razumio sam ja tebe i ranije. Ja sam protiv bilo kojeg oblika diskriminacije, i prema bilo kome. Ja sam protiv uskraćivanja bilo čijih prava, bez obzira kako se zove i u koga vjeruje. Je li tebi sad išta jasno?animals wrote: jesi sad razumio, ja sam za izbacivanje bilo koje religije iz javnog zivota, a ti..
-
upitnik049
#142 Re: Svi za Martina Raguža
Bosnjaci se nebrinu koga ce Hrvati izabrati. Vi, Hrvati hercegovine, se brinete koga ce Bosanci izabrati. Hercegovci i nemaju neku biracku moc jer ih je jako malo. HDZ nije nikada osvojio vise od 100.000 glasova recimo. Zeljko Komsic 350.000 na proslim izborima. Tako da je i logicno da se brinete koga cemo izabrati jer rusimo vasu politiku koja propagira "stolne gradove" i drzave unutar drzava itd. Svako u svakom slucaju ima pravo da zaokruzi onoga koga zeli. Najveca Hrvatska stranka i najveca Bosnjacka stranka (ili bosanska) ulazi u vladu. As simple as that. To je demokratija.animals wrote:
Meni jeste, ali tebi nije..poenta za kraj..za dobrobit BIH, prestani se brinuti koga ce Hrvati izabrati..
- and
#143 Re: Svi za Martina Raguža
u Hrvatskoj nam je nebitnoanimals wrote:
Meni jeste, ali tebi nije..poenta za kraj..za dobrobit BIH, prestani se brinuti koga ce Hrvati izabrati..
- Stoner
#144 Re: Svi za Martina Raguža
I šta? Da BiH poživi još nekih 50 godina , što je malo vjerovatno, vi bi Hrvatima birali predstavnike koje vi mislite da oni trebaju imati?
Hrvati su već nekoliko puta preglasani, i to je faktički ropstvo.
-
upitnik049
#145 Re: Svi za Martina Raguža
Cuj ropstvo? A sta bi ti zelio da zabranis Bosnjacima da glasaju za Raguza kako bi se mirno Covic sa Dodikom mogao sastavljati da razgovara o trecim entitetima i stolnom gradu a mi bi trebali da budemo razumni?Stoner wrote:I šta? Da BiH poživi još nekih 50 godina , što je malo vjerovatno, vi bi Hrvatima birali predstavnike koje vi mislite da oni trebaju imati?
- and
#146 Re: Svi za Martina Raguža
pa ako živiš u bih,a govoriš ovo je hrvatska,šta očekuješ?Stoner wrote:I šta? Da BiH poživi još nekih 50 godina , što je malo vjerovatno, vi bi Hrvatima birali predstavnike koje vi mislite da oni trebaju imati?
možda je bolja varijanta koje je europska hrvatska primijenila u ustavu sa jednim konstutivnim narodom?
- animals
#147 Re: Svi za Martina Raguža
Slusaj, radis svome narodu medvjedju uslugu..pametnom dosta..upitnik049 wrote:Bosnjaci se nebrinu koga ce Hrvati izabrati. Vi, Hrvati hercegovine, se brinete koga ce Bosanci izabrati. Hercegovci i nemaju neku biracku moc jer ih je jako malo. HDZ nije nikada osvojio vise od 100.000 glasova recimo. Zeljko Komsic 350.000 na proslim izborima. Tako da je i logicno da se brinete koga cemo izabrati jer rusimo vasu politiku koja propagira "stolne gradove" i drzave unutar drzava itd. Svako u svakom slucaju ima pravo da zaokruzi onoga koga zeli. Najveca Hrvatska stranka i najveca Bosnjacka stranka (ili bosanska) ulazi u vladu. As simple as that. To je demokratija.animals wrote:
-
percepcija
#148 Re: Svi za Martina Raguža
Ovakva BiH nece jos dugo...to je jedina sreca u ovoj nesreci 
- and
#149 Re: Svi za Martina Raguža
vrijeme je da se vrati RBIHpercepcija wrote:Ovakva BiH nece jos dugo...to je jedina sreca u ovoj nesreci
-
upitnik049
#150 Re: Svi za Martina Raguža
Moguce je da Dodik proglasi nezavisnost mada je ta sansa 0,0001%. Sansa da bi vi posle te nezavisnosti mogli izvuci bilo sta iz FBIH je 0,0000000000000000000000000000000000000000000000%. Frustrirani jeste ali ko vam je kriv? Ako BiH "nece jos dugo" to samo znaci da se Sarajevo totalno okrece ka FBIH a to ti je situacija poput one RH- SAO Krajina. Vi Hercegovci tu deblji kraj nemozete izvuci ni u snu.percepcija wrote:Ovakva BiH nece jos dugo...to je jedina sreca u ovoj nesreci
Mostar ima 45.000 Hrvata a Sarajevo ima 500.000 stanovnika. Pametnom dosta. Nebi mi bili bas toliko tolerantni kada bi se stvari krenuli razvijati na taj nacin koji ti prizivas. Nismo ni mi od jucer.