Svi su oni ista banda....
- DobroJutroKolumbo
"TI SI TAJ VIRUS , O DA !!!"
-
celija001
Omladina je previše zauzeta 'bitnijim' stvarima kao što je pitanje gdje izaći, ko igra večeras i ima li kakav dernek na vidiku. Tipični bosanski mentalitet, šuti sine, dobro je, može i gore. Dosta! je jedno obično pomodno izdrkavanje i sprovođenje politike svih ostalih NVO u BiH. Projekti kurca palca da se izbije dinar i ništa konkretno ne postigne. Svako svoje dupe čuva, pazi. Stavim kačketić, Che Guevara majicu i arafatku oko vrata, revolucionara većeg od mene nema, mog mi brata.krkanko wrote:Ma ne mislim na ono uopste, mislim inace na nas narod, pogotovo omladinu.celija001 wrote:Kad prestanete drkat kurac pred skupštinom i odlučite udarat, zovite. Rado ću bacit prvi kamen.krkanko wrote:Pa dobro kada ste svi protiv sto se to niko ne pojavi pred skupstinom, nego svi naprdjujete preko raznih foruma, a niko nema petlje da izadje i kaze javno sto misli. Ti su gori od onih koje optuzuju. Kada treba nasrat na forumu 50strana kako ne valja ovaj ili onaj svi su tu, kada treba to isto pokazati na ulici nigdje nikog.
Omladini kao i svakom drugom sloju uspavanog stada treba vođa. Mi ga nemamo. Mi nemamo ni cilj, a kamo li vođu.
-
celija001
U pravu si. Ja sam kokuz čovjek, ne mogu sebi priuštit neke sasvim obične stvari ali sam svjestan da negdje drugdje ni sa svim parama ovog svijeta ne bi' bio ovoliko rahat. To je do mentalnog sklopa osobe, ne do materijalnih sredstava. Većina ovo nažalost shvati tek kad ode.belay_djecko wrote:U Bosni je prelijepo, neka priča ko šta hoće... Nema rahatluka nigdje kao ovdje...
-
Smeker
Ako nisi nista drugo vidio onda ne znas za nesto drugo. Ne moze se reci da nema nigdje rahatluka kao u BiH, pogresno. Treba probati pa onda reci a kako onaj rece sve zavisi od osobe._BosanaC wrote:Jeste, jako malom procentu ljudi.belay_djecko wrote:U Bosni je prelijepo, neka priča ko šta hoće... Nema rahatluka nigdje kao ovdje...
A zasto im je tako to vec ptice na granama znaju.
-
_BosanaC
Moja i tvoja definicija rahatluka ocito nisu ni priblizno iste.Smeker wrote:Ako nisi nista drugo vidio onda ne znas za nesto drugo. Ne moze se reci da nema nigdje rahatluka kao u BiH, pogresno. Treba probati pa onda reci a kako onaj rece sve zavisi od osobe._BosanaC wrote:Jeste, jako malom procentu ljudi.belay_djecko wrote:U Bosni je prelijepo, neka priča ko šta hoće... Nema rahatluka nigdje kao ovdje...
A zasto im je tako to vec ptice na granama znaju.
-
JAMBO
Zato se Mirne toliko trudi da uđe u Dom naroda. On posljednjih deset godina živi prodajući ublehe, isto kao i onakj slino Safet Halilović, pa onaj truli panj Mustafa Pamuk, pa bezveznjak Beriz Belkić, pa retardirani Nijaz Skenderagić, pa udavača Azra Hadžiahmetović.... Sve je to ista klika.
- zlatiborka
iz danasnjeg AVAZA:
Ispravljanje "Krivaje"
Zašto Vlada Federacije nije ranije reagirala i spriječila propadanje i zavidovićke, ali i drugih firmi u kojima je većinski vlasnik
Vlada Federacije BiH jučer je još jednom pokazala da može uraditi nešto konkretno, ali tek kada je na to natjeraju drugi.
Hitno će se pronaći novac za pokretanje proizvodnje u zavidovićkoj "Krivaji", čiji su radnici bili prisiljeni najradikalnijim mjerama, odnosno dvodnevnom blokadom magistralnog puta M-17 tražiti spas i za sebe i za ovu državnu firmu.
U Zavidoviće je također, nakon što je buknuo štrajk i nakon što se na ulici našlo više od 1.500 osoba, prisjetimo se, otišao i resorni ministar Vahid Hećo sa spasonosnom ponudom o isplati jedne plaće nezadovoljnim radnicima.
Dakle, na slučaj "Krivaja", makar privremeno, stavljena je tačka. Međutim, stišavanje radničkog bunta teško da će riješiti probleme godinama gomilane u ovoj firmi, a u čijoj osnovi je samo jedan uzrok - nebriga države za svoju imovinu.
Na sličan način, naime, uništene su i mnoge druge firme u kojima je država bila većinski vlasnik. Nekada značajni izvoznici, poput "Krivaje, koji su bili cijenjeni i na svjetskom tržištu, sistematski su uništavani i obarani na koljena, da bi potom u procesu privatizacije bili prodani budzašto.
I "Krivaji" je, očito, bio namijenjen taj scenario. Da su namjere bile suprotne, Federalna vlada ne bi čekala da radnici izađu na ulice. Novac za pokretanje proizvodnje mogao se pronaći i ranije, a i ministri su imali šta raditi u ovoj firmi da su to htjeli. Ustvari, da su se bavili svojim poslom i spriječili propadanje državne imovine.
Stoga, posljednje Vladine mjere liče na pokušaje da se na noge digne već lipsalo kljuse.
Piše: Sejad LUČKIN
--------------------------------------------------------------------------------
Banda i bagra je dovela BiH u ovakvo stanje, niko drugi. Sebi su napunili dzepove i obezbjedili barem sljedecih 5 generacija svojih potomaka. Drzavna imovina je za njih Alajbegova slama, vazno je da se dobre firme rasprodaju za bagatelu, kome, njima i njihovim ahbabima!
Ispravljanje "Krivaje"
Zašto Vlada Federacije nije ranije reagirala i spriječila propadanje i zavidovićke, ali i drugih firmi u kojima je većinski vlasnik
Vlada Federacije BiH jučer je još jednom pokazala da može uraditi nešto konkretno, ali tek kada je na to natjeraju drugi.
Hitno će se pronaći novac za pokretanje proizvodnje u zavidovićkoj "Krivaji", čiji su radnici bili prisiljeni najradikalnijim mjerama, odnosno dvodnevnom blokadom magistralnog puta M-17 tražiti spas i za sebe i za ovu državnu firmu.
U Zavidoviće je također, nakon što je buknuo štrajk i nakon što se na ulici našlo više od 1.500 osoba, prisjetimo se, otišao i resorni ministar Vahid Hećo sa spasonosnom ponudom o isplati jedne plaće nezadovoljnim radnicima.
Dakle, na slučaj "Krivaja", makar privremeno, stavljena je tačka. Međutim, stišavanje radničkog bunta teško da će riješiti probleme godinama gomilane u ovoj firmi, a u čijoj osnovi je samo jedan uzrok - nebriga države za svoju imovinu.
Na sličan način, naime, uništene su i mnoge druge firme u kojima je država bila većinski vlasnik. Nekada značajni izvoznici, poput "Krivaje, koji su bili cijenjeni i na svjetskom tržištu, sistematski su uništavani i obarani na koljena, da bi potom u procesu privatizacije bili prodani budzašto.
I "Krivaji" je, očito, bio namijenjen taj scenario. Da su namjere bile suprotne, Federalna vlada ne bi čekala da radnici izađu na ulice. Novac za pokretanje proizvodnje mogao se pronaći i ranije, a i ministri su imali šta raditi u ovoj firmi da su to htjeli. Ustvari, da su se bavili svojim poslom i spriječili propadanje državne imovine.
Stoga, posljednje Vladine mjere liče na pokušaje da se na noge digne već lipsalo kljuse.
Piše: Sejad LUČKIN
--------------------------------------------------------------------------------
Banda i bagra je dovela BiH u ovakvo stanje, niko drugi. Sebi su napunili dzepove i obezbjedili barem sljedecih 5 generacija svojih potomaka. Drzavna imovina je za njih Alajbegova slama, vazno je da se dobre firme rasprodaju za bagatelu, kome, njima i njihovim ahbabima!
-
JAMBO
Ženja Ljubuškić mi je bio simpatičan ali kada sam čuo da je od Gavrila Grahovca tražio novac za upis postipmomskog studija, namah mi se zgadio. Pa Žena je profesionalni zastupnik i kako ga nije stid da s plaćom od preko 3 000 Km traži da mu se iz budžeta plati školovanje. To je klasični sukob interesa. Zastupnici trebaju kontrolirati rad vlade a ne lizati se s ministrima i grebati se za donacije. Bijedno
-
zlatan01
Hm, cini se da Bosni i Hercegovini treba cvrsta ruka...recimo UDB-a, OZN-a jednom rijecju partizani i Tito. I nemojte misliti da sam komunist, gluho bilo, i nemojte misliti da ih volim, ne volim, i nemojte mislti da ja mislim da su oni bezgrjesni, ne mislim, ali niko drugi nas bagru ne uvede u red...nazalost!
-
Damir.B
Ja se u potpunosti slazem iako sam ja za razliku komunist. Komunist kada se o Bosni radi naravno jer to je jedini politicki sistem koji moze funkiconirati u ovoj zemlji isto kao sto demokratija savrseno odgovara Svedskoj, Svicarskoj itd...
Mi smo previse bolesni ljudi i sa previse mana da bi nam se dopustila totalna sloboda i licni izbor.
Naravno postoji i druga razlog za komunizam a to je da vjerujuci u demokratiju ne mozemo napaviti apsolutno nista i da se stanje u zemlji nikada nece promijeniti. Ko ce to kazniti lopova u demokratiji kad nema zakona a ono sto ima donjeli su ih lopovi.
Ranije sam negdje citao neciji post o rahatluku u Bosni i samo bih da dodam kako on moze govoriti samo za sebe jer se o ukusu ne da raspravljati a meni je ovakva Bosna daleko od rahatluka.
Ono sto tebi treba je par hiljada u dzepu i putovanje u recimo Maleziju, Englesku,Katar.....pa da se vratis za par mjeseci u ovaj osmi krug pakla. Samo se rijetki kao Brut, Juda, Kasije... mogu pozaliti da im je gore
Mi smo previse bolesni ljudi i sa previse mana da bi nam se dopustila totalna sloboda i licni izbor.
Naravno postoji i druga razlog za komunizam a to je da vjerujuci u demokratiju ne mozemo napaviti apsolutno nista i da se stanje u zemlji nikada nece promijeniti. Ko ce to kazniti lopova u demokratiji kad nema zakona a ono sto ima donjeli su ih lopovi.
Ranije sam negdje citao neciji post o rahatluku u Bosni i samo bih da dodam kako on moze govoriti samo za sebe jer se o ukusu ne da raspravljati a meni je ovakva Bosna daleko od rahatluka.
Ono sto tebi treba je par hiljada u dzepu i putovanje u recimo Maleziju, Englesku,Katar.....pa da se vratis za par mjeseci u ovaj osmi krug pakla. Samo se rijetki kao Brut, Juda, Kasije... mogu pozaliti da im je gore
- uvjek dobar gost
Prvo da se izvinem zato so nema ch i sh i sve to skupa ali daleko sam pa nema BiH tastatura.....
Kao drugo zelim da se usprotivim stavu da je dosta produzena ruka NVo-a u BiH... posto sam ja aktivista pokreta Dosta ali nisam clan niti jedne NVo organizacije u BiH ... ali i sire.....
Posto je tema svi su oni ista banda... , a ne DOSTA... zelim da kazem samo par stvari koje su mi rekli ljudi u dijaspori gdje se i ja sad nalazim....
Istina je da su oni u politici svi ista danda.... nemaju jasan plan, jasnu viziju... samo lazu i vrte nas u krug... jer gdje smo mi sve ove godine... gdje smo biti mogli ...
Bruka je stvarno sto mi kao ljudi samo savijamo kicmu, samo sutimo i parola nam je ne talasaj... to i nije zivot neki.. i jeste istina je nema u Bosni i Hercegovini rahatluka vise... u stvari ima ga u malim kolicinama i u odredjenim krugovima ljudi... a ostali ne zive vec zivotare..., a tako ce biti sve dok mi kao ljudi ne pocnemo cijeniti sebe i svoje vrijeme... jer fakat nama je u supljoj prici proslo nesto vise od 12. godina.... dok ovi kradu mi se pravimo da je sve Ok... da je najveci problem koji mobitel kupiti i dali je taj isti dio tehnologije sparen sa nasim novim cipelama......
Ja samo hocu da kazem da jesu svi ovi koji se rotiraju po ministarstvima i cemu vec jesu ista banda jer oni imaju sve vece ograde oko svojih kuca..., a mi samo stezemo kajiseve.....
Kao drugo zelim da se usprotivim stavu da je dosta produzena ruka NVo-a u BiH... posto sam ja aktivista pokreta Dosta ali nisam clan niti jedne NVo organizacije u BiH ... ali i sire.....
Posto je tema svi su oni ista banda... , a ne DOSTA... zelim da kazem samo par stvari koje su mi rekli ljudi u dijaspori gdje se i ja sad nalazim....
Istina je da su oni u politici svi ista danda.... nemaju jasan plan, jasnu viziju... samo lazu i vrte nas u krug... jer gdje smo mi sve ove godine... gdje smo biti mogli ...
Bruka je stvarno sto mi kao ljudi samo savijamo kicmu, samo sutimo i parola nam je ne talasaj... to i nije zivot neki.. i jeste istina je nema u Bosni i Hercegovini rahatluka vise... u stvari ima ga u malim kolicinama i u odredjenim krugovima ljudi... a ostali ne zive vec zivotare..., a tako ce biti sve dok mi kao ljudi ne pocnemo cijeniti sebe i svoje vrijeme... jer fakat nama je u supljoj prici proslo nesto vise od 12. godina.... dok ovi kradu mi se pravimo da je sve Ok... da je najveci problem koji mobitel kupiti i dali je taj isti dio tehnologije sparen sa nasim novim cipelama......
Ja samo hocu da kazem da jesu svi ovi koji se rotiraju po ministarstvima i cemu vec jesu ista banda jer oni imaju sve vece ograde oko svojih kuca..., a mi samo stezemo kajiseve.....
-
rozaluksemburg
Ma koliko god vi pričali i sta god predlagali, ništa se neće desiti niti promjeniti ovo stanje / peto agregatno pošto je pored tri poznata , četvrto plazma /, jer ljudi su od vajkada pišali niz vjetar, pa tako i ova naša "raja" ne odudara od već utvrdjenih nam dobro poznatih izreka-suti i trpi.
A od koga očekivati da nešto poduzme kad više od 40% je nezaposlenih,oni koji imaju sreće pa rade i zaradjuju "šute i trpe" za dobrobit svojih potomaka, a mladi vječito studiraju / ekonomiju, političke nauke, žurnalistiku- poneki one prirodne nauke i sl./ slušajući naravno turbo folk, ispijajući razna tekuća sredstva i naravno uz sve to ide i indolentno ponašanje prema okolini , čast izuzecima, elem, ništa od revolucija i zagrebačkih proljeća niti obojimo Beograd i sl.
Btv pobijedio Koldžo za izbor načelnika N.S. pa ćemo imati novih džamija da se ljudi vjerski uzdižu - neka , ako ne mogu edukacijski i kulturološki pa i to je nešto i tako... život teće dalje a političari ostaju gdje jesu i mi svi moramo biti sretni što nam u nas lijepa naša domovina pada u propast.
A od koga očekivati da nešto poduzme kad više od 40% je nezaposlenih,oni koji imaju sreće pa rade i zaradjuju "šute i trpe" za dobrobit svojih potomaka, a mladi vječito studiraju / ekonomiju, političke nauke, žurnalistiku- poneki one prirodne nauke i sl./ slušajući naravno turbo folk, ispijajući razna tekuća sredstva i naravno uz sve to ide i indolentno ponašanje prema okolini , čast izuzecima, elem, ništa od revolucija i zagrebačkih proljeća niti obojimo Beograd i sl.
Btv pobijedio Koldžo za izbor načelnika N.S. pa ćemo imati novih džamija da se ljudi vjerski uzdižu - neka , ako ne mogu edukacijski i kulturološki pa i to je nešto i tako... život teće dalje a političari ostaju gdje jesu i mi svi moramo biti sretni što nam u nas lijepa naša domovina pada u propast.
-
JahijaJilic
Svi su oni ista banda....Svi su oni ista banda....
moglo bi se prihvatiti kao prijedlog i zakljucak ove sesije. KAO STO DOTICNI CLAN ISTITUCIJE NAVEDE CAK I PODOBNE INSTALIRAJU NA NAJOGOVORNIJE POZICIJE - citaj sudstvo - DA OZNAKONE SVOJE POZICIJE.
Pa njih je ipak neko birao ili ne? Valjda ljudi zive u demokratiji, a ne u diktaturi. Kome oni odgovoraju? Ili gdje je narod kojem oni odgovoraju i polazu racune!?
-
umorni
#65 e
Mislim da treba se radikalno obracunat pa nek jedno auto izgori na njihovom parkingu bice valjda dovoljan eho ssvim spremnim za promjene sustinske..Imali druge opcije biti gladan ili bijen ili napraviti nesto ispravno.uvjek dobar gost wrote:Prvo da se izvinem zato so nema ch i sh i sve to skupa ali daleko sam pa nema BiH tastatura.....
Dodjose fanatikosi i nikom nista a na sve sirene joj razvlicemo savez kad dole dodjemo..dosla ona sminkerska raja sa fazonom koje veci navijac ali u oblacenju..nigdje flasice,kamena,letve iz parka mamu im gospodsku..
Svaka cast sarenoj revoluciji..mali ali odabrani..dosli su i oni stoje sa strane za malim ruksacima cudnog punjenja..
Sta mi cekamo drugovi? Snijeg u junu mozda?
-
celija001
#66 Re: e
Napokon jedan realan čovjek. Nema revolucije od pacifizma. Ili počni udarat ili bivaj udaran.umorni wrote: Mislim da treba se radikalno obracunat pa nek jedno auto izgori na njihovom parkingu bice valjda dovoljan eho ssvim spremnim za promjene sustinske..Imali druge opcije biti gladan ili bijen ili napraviti nesto ispravno.
Dodjose fanatikosi i nikom nista a na sve sirene joj razvlicemo savez kad dole dodjemo..dosla ona sminkerska raja sa fazonom koje veci navijac ali u oblacenju..nigdje flasice,kamena,letve iz parka mamu im gospodsku..
Svaka cast sarenoj revoluciji..mali ali odabrani..dosli su i oni stoje sa strane za malim ruksacima cudnog punjenja..
Sta mi cekamo drugovi? Snijeg u junu mozda?
- seln
#68 Re: Fakat
Treba. Sta cemo sa njihovim kerovima, citaj policijom?umorni wrote:Jer kad unistavamo shvatice koliko vrijedi ono sto oni rade..
Razbi mu sjabu,napravi cizu to mu srce lomi..Izbusi mu gume...pospi farbom auto..uzmi sprej saraj po gradu i autima...
Trebali jos ideja?
Mislim, ako i od nas zatraze prsluk....
-
Svemirski_Jebach
necemo o rahatluku u bosni, ima svijeta i izvan bosne. al nije to tema...belay_djecko wrote:U Bosni je prelijepo, neka priča ko šta hoće... Nema rahatluka nigdje kao ovdje...
e da, oni koji su zagovarali pocijlu koja ce bre da bije, trebaju znati da ce i na njih doci red, samo dok zavrse sa narkomanima...
a ako bi se neko digao protiv vlasti, da ih na neki nacin ugrozi, ta ista vasa divna milicija bi se prva digla da vas prosvjednike mlati...
toliko od mene.
a da se nesto treba mijenjati, treba sve je truhlo da gore ne moze biti..
-
sarlo
Nisu. Nararvno da nisu, braca blizanci se mogu jako razlikovati, a nekamoli politicari.JahijaJilic wrote:Svi su oni ista banda....
Ovo je samo neozbiljna izjava koji sustinski brani "prave bandite"-kriminal i nepotizam. Za pokvarenog politicara to je dobar izgovor i pranje savjesti. "Svi smo isti i takav sam jer sam politicar".Za malog covjeka koji bude zrtva nepravde sistema ovakve tvrdnje su problem da izbori svoje pravo. Ljudi koji su zaduzeni da provedu pravdu su pod velikim pritiskom, sumnjicavi i imaju odbojan stava prema publicitetu.
Pojam "lopov" i "kriminanalac" su izgubili na znacenju usljed velike upotrebe. U "60 minuta" gotovo svi politicari su lopovi i obican smrtnik gleda tu emisiju kao sapunicu.
Konkretan slucaj, konkretan pojedinac. Sud javnosti i pravi sud, da svi guraju do kraja-drakonske kazne. Adekvatno rjesenje za kriminal i nepotizam.
- uvjek dobar gost
Samo malo pojašnjenje....
Svi ovi kvazi zaštitnici naših ili bolje rečeno mojih nacionalnih interesa ... su ista banda... svi oni se samo rotiraju po ministarstvima, mijenjaju fotelje i položaje, vozikaju se skupim autima koja sam ja i Vi platili, imaju skupe švalerke koje žive u stanovima koje opet mi plaćamo... njihova djeca se školuju vani... žene im u šoping idu ... pogađate.. opet vani... imaju sve visočije ograde oko svojih kuća i vikendica.... dok su skupa fino se smiu i fino jedu... imaju urednu stolicu... većina njih sve to je imala i u toku agresije.. dok smo mi gledali kako do drva doći i do vode... a o hrani da ne govorim...
To sve skupa traje previše već..... iz tih razloga oni nemaju veze sa stvarnošću, imaju neki svoj svijet i neke svoje rezone samo njima poznate... ti klero-fašisti i bratija nacionalista svih boja se kune u moje interese... a ja zbog njihove nesposobnosti plaćam visoku cijenu života u Bosni i Hercegovini... zemlji koju volim maksimalno.... ta cijena se ogleda recimo u vizama, u skupljoj električnoj energiji i telefonskim impulsima jer sve je to u nacionalnim bojama, pa to plaćamo ekstra skuplje.... pored toga vrijeme nam prolazi, a mi il nazadujemo il stagniramo...
Da stagniramo il nazadujemo svi kolektivno ali i pojedinačno.... svi slabije čitamo knjige, idemo u pozorišta, u kina, na bazen , na skijanje, sankanje, klizanje, kajak ne vozimo nikako, ronjenje ko je probao... ili surfanje.. ili more nekih spotrova i zabava, nas se 22.ca skupimo i igramo kokuzni fudbal jer nam treba jedna lopta.... a recimo kad na rafting idemo... ide nas samo devet jer ostali ne rade i sramota ih roditelje za novac pitati.....
Za to sve ja krivim političare naše kvazi zaštitnike... isti ti kriminalci su krivi što se 5000 boraca ubilo, što 75% omladine hoće da se noge uhvati... krivi su što se dijaspora ne vraća... što ¸ja autom do Brčkog idem bar dva sata više ... jer nema auto-puta....
Ma da se ja pitam spustio bih ja njih na minimalac, oduzeo auta... pa da vidimo kako bi se onda smijali i šepurili pred TV kamerama.....
jesu oni meni jesu ista banda jer ne čujem nikog da se buni... da ima viziju jasnu, da hoda među narodom i govori istinu......
Ponavljam oni meni jesu svi ista BANDA i da ima države svi skupa bi i robijali...., izuzetaka ima jedno 5% ukupne populacije političara koje gledamo oko sebe od kraja agresije il od njenog početka... svejedno je...
Do nas je mi ne cijenimo svoje vrijeme.... i dok god to ne bude slučaj... oni će se debljati i imati mlade sekretarice a mi... mi imati ćemo sijede i bićemo svi kao Tale !
Svi ovi kvazi zaštitnici naših ili bolje rečeno mojih nacionalnih interesa ... su ista banda... svi oni se samo rotiraju po ministarstvima, mijenjaju fotelje i položaje, vozikaju se skupim autima koja sam ja i Vi platili, imaju skupe švalerke koje žive u stanovima koje opet mi plaćamo... njihova djeca se školuju vani... žene im u šoping idu ... pogađate.. opet vani... imaju sve visočije ograde oko svojih kuća i vikendica.... dok su skupa fino se smiu i fino jedu... imaju urednu stolicu... većina njih sve to je imala i u toku agresije.. dok smo mi gledali kako do drva doći i do vode... a o hrani da ne govorim...
To sve skupa traje previše već..... iz tih razloga oni nemaju veze sa stvarnošću, imaju neki svoj svijet i neke svoje rezone samo njima poznate... ti klero-fašisti i bratija nacionalista svih boja se kune u moje interese... a ja zbog njihove nesposobnosti plaćam visoku cijenu života u Bosni i Hercegovini... zemlji koju volim maksimalno.... ta cijena se ogleda recimo u vizama, u skupljoj električnoj energiji i telefonskim impulsima jer sve je to u nacionalnim bojama, pa to plaćamo ekstra skuplje.... pored toga vrijeme nam prolazi, a mi il nazadujemo il stagniramo...
Da stagniramo il nazadujemo svi kolektivno ali i pojedinačno.... svi slabije čitamo knjige, idemo u pozorišta, u kina, na bazen , na skijanje, sankanje, klizanje, kajak ne vozimo nikako, ronjenje ko je probao... ili surfanje.. ili more nekih spotrova i zabava, nas se 22.ca skupimo i igramo kokuzni fudbal jer nam treba jedna lopta.... a recimo kad na rafting idemo... ide nas samo devet jer ostali ne rade i sramota ih roditelje za novac pitati.....
Za to sve ja krivim političare naše kvazi zaštitnike... isti ti kriminalci su krivi što se 5000 boraca ubilo, što 75% omladine hoće da se noge uhvati... krivi su što se dijaspora ne vraća... što ¸ja autom do Brčkog idem bar dva sata više ... jer nema auto-puta....
Ma da se ja pitam spustio bih ja njih na minimalac, oduzeo auta... pa da vidimo kako bi se onda smijali i šepurili pred TV kamerama.....
jesu oni meni jesu ista banda jer ne čujem nikog da se buni... da ima viziju jasnu, da hoda među narodom i govori istinu......
Ponavljam oni meni jesu svi ista BANDA i da ima države svi skupa bi i robijali...., izuzetaka ima jedno 5% ukupne populacije političara koje gledamo oko sebe od kraja agresije il od njenog početka... svejedno je...
Do nas je mi ne cijenimo svoje vrijeme.... i dok god to ne bude slučaj... oni će se debljati i imati mlade sekretarice a mi... mi imati ćemo sijede i bićemo svi kao Tale !
-
umorni
#73 ere
Dovoljno je receno samo kojeg kurca rade ostali,sta ONI cekaju sta sute pizde sminkerske koje se nisu smejle pobit ni u skoli samo da mu se razrednica ne naljuti..kad mu narkoman uleti u razred on mu predaje ponosno svoj novcanik a ne da ubije hljeb u njemu i otrijezni ga za sva vremena od narkotika..da to su oni sto su im mame sa skupim poklonima kupovale ocjene dok su ostali toplu vodu morali izmisljati,bili ponizavani izmedju redova a cesto i direktno..
Zivim za taj dan kada cu sresti tu bucmastu sminkerusu..
Zivim za taj dan kada cu sresti tu bucmastu sminkerusu..
- uvjek dobar gost
Ostali su izgleda došli na svoje, sišli su u gradove u kojima im je super jer u tim istim gradovima preko stranačko-familijarnih veza dobijaju poslove i prolaze na tenderima... ukratko i oni se koriste postojećom situacijom koja je sve samo nije normalna...
Dok to govorim imam na umu sve moje prijatelje iz djetinstva koji nisu više tu oko mene, nema ni nekih članova moje familije... neki su dali život za ovo u čemu ja danas živim... , a neki nisu imali više živaca.....
i opet masa il svjetina šuti i dura.... šuti i životari... jer sve ovo se baš nekim životom ne može nazvati... kad govorim ovo imam na pameti svu sirotinju sve povratnike i sve one koji su proteklom agresijom oštećeni ili su sebe dali za odbranu ove tužne zemlje... , a sad su negdje sklonjeni , negdje daleko da ne pričaju svoje priče...... jer danas nije IN znati i smjeti....
Živili !
Dok to govorim imam na umu sve moje prijatelje iz djetinstva koji nisu više tu oko mene, nema ni nekih članova moje familije... neki su dali život za ovo u čemu ja danas živim... , a neki nisu imali više živaca.....
i opet masa il svjetina šuti i dura.... šuti i životari... jer sve ovo se baš nekim životom ne može nazvati... kad govorim ovo imam na pameti svu sirotinju sve povratnike i sve one koji su proteklom agresijom oštećeni ili su sebe dali za odbranu ove tužne zemlje... , a sad su negdje sklonjeni , negdje daleko da ne pričaju svoje priče...... jer danas nije IN znati i smjeti....
Živili !
-
umorni
#75 we
Pa normalno da doslajke misle i kazu e u Sarajevu je super..jes super za one sto novce imaju..i sto bi u dil usli i sa cetnikom samo da mu guzica profitira...Super u Sarajevu jer nisu ni osjetili bolje..Super u Sarajevu a kako je van njega? Sve jad i cemer,najradije bi masku naglavu da ne gledam to..
Fino su nam zemlju etnicki ocistili pa sad ono sto je preostalo malo pravnog subjekta kupuju novcem.
Ja kazem prvo se sa ovim nasim izdajnicima treba obracunati..
Fino su nam zemlju etnicki ocistili pa sad ono sto je preostalo malo pravnog subjekta kupuju novcem.
Ja kazem prvo se sa ovim nasim izdajnicima treba obracunati..