Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa bolan, bolan... nisu svi u školi imali 5 iz historije, neko je prolazio sa tricom. Na netu nailazim na potvrdne informacije... haman je dedo govorio istinu.
Onda smo svi i hrvati vodeci se tom logikom jer je bila ndh
Jbt sto volimo prisvajati tudje to nigdje na svijetu nema
Sto se nisi vratio malo ranije pa da budemo "banovi"
P.S. Naučno potvrđeno da su Hrvati potomci Srba, dok Srbi imaju najveće genetske sličnosti sa Turcima... i da Bošnjaci pripadaju najstarijem narodu na ovim prostorima.
Narod je živio ovdje i prije uspostave sandžaka kao administrativnih jedinica. Nije život došao s dolaskom Turaka. Ja sam iz Hercegovine. Obzirom da je titula "herceg" i pojam Hercegovina,postojala prije postojanja Sandžaka, kako sam ja to Sandžaklija, a ne Hercegovac?
Last edited by zrakomlat on 19/10/2014 18:59, edited 1 time in total.
zrakomlat wrote:Narod je živio ovdje i prije uspostave sandžaka kao administrativnih jedinica. Nije život došao s dolaskom Turaka. Ja sam iz Hercegovine. Obzirom da je titula "herceg" i pojam Hercegovina,postojala prije postojanja Sandžaka, kako sam ja to Sandžaklija, a ne Hercegovac?
U ovom slučaju ti si mix... na sebe bi pljunuo kad bi dirnuo nečiju "herceg" titulu ili nekog Sandžakliju.
zrakomlat wrote:Narod je živio ovdje i prije uspostave sandžaka kao administrativnih jedinica. Nije život došao s dolaskom Turaka. Ja sam iz Hercegovine. Obzirom da je titula "herceg" i pojam Hercegovina,postojala prije postojanja Sandžaka, kako sam ja to Sandžaklija, a ne Hercegovac?
U ovom slučaju ti si mix... na sebe bi pljunuo kad bi dirnuo nečiju "herceg" titulu ili nekog Sandžakliju.
Kako sam mix, ako su svi sandžaklije?
U istom momentu čovjek može biti sin, brat, amidža, muž...itd.