Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post Reply

Eno treći kroz zavod za obrazovanje

Bolje i pametnije je biti okrenut sebi i graditi sebe (uspostava bošnjačkog zavoda)
15
48%
Trebalo bi graditi graditi zajedništvo samo što sumnjam da bi nakon ovog zajedništva bilo preživjelih ? (mislim konkretno na zajedničku jezgru koju niko ne poštuije niti planira poštovati)
16
52%

Total votes: 31

zarko.filip

#151 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by zarko.filip »

Danguba wrote:
155_mm wrote:
Ali Kemal wrote: Kako da se vrati prodata zemlja, ne samo u Podrinju nego svuda?
Mozes li odgovoriti na to pitanje?
a kome su to bosnjaci mogli prodati zemlju u podrinju? da nisu mozda ovima sto danas dolaze trazit hljeba u gorazde?
:lol: :lol: :lol:
...ili prositi po Tuzli. :D

Veoma malo zemlje je prodato u Podrinju. Bas zato sto nisu prodali izmisljen je zakon o porezu na nekretnine da se to OTME.
Jedno prosto pitanje za tebe.Navedi mi normalnu zemlju u kojoj nema porez na imovinu?
Mister Yes

#152 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by Mister Yes »

gospodja profiterka wrote:Na teritoriju koji formalno-pravno pripada jednom narodu, drugi su nahebali.
Tačno. Ali ni današnja RS ne pripada formalno-pravno jednom narodu. Zato je upitno šta je tvoja poenta :?
155_mm

#153 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by 155_mm »

palermo wrote:
155_mm wrote:
junior3 wrote:Nego ovaj đe bi bio taj treći entitet, tj. koji dijelovi BiH? :gunjastajl:
pa valjda ona tri kantona sto se pominju na pocetku ove teme.
Pa dobro, ako su ta tri kantona treći entitet onda da im ga odmah sada potpišemo. A oni da potpišu da je sve ostalo u Federaciji u bosanskom kantonu.
pa prica o trecem se je i pojavila zbog ovog akta udruzenja ta tri kantona. pa reko valjda je to to. dobro tu je i zepce uskocilo po principu "vidjela zaba da se konji potkivaju pa digla nogu".

et na osnovu toga sam ja skonto da je treci iz tri kantona.
animals

#154 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by animals »

Pa ako vec Srbi imaju svoj, logika bi bila da ima svak..
ili ukinuti i Srbima ili nek ima svako svoj.
155_mm

#155 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by 155_mm »

Mister Yes wrote:
155_mm wrote:jos jedan argument da se podrinje vrati onima kojima je vijekovima pripadalo.
Pa naravno. Oni će nama vratiti podrinje, mi njima vratiti Vogošću, Ilijaš i Ilidžu, a Hrvati će ih ponovo naseliti u Knin. Zatim im Albanci vraćaju Kosovo. Pa će onda oni Mađarima vratiti Vojvodinu. Onda se mi odričemo islama i vraćamo crkvi Bosanskoj. I tako sve unazad do ameba. Sve ćemo odmotati baš kako smo i smotali ništa se ne sekiraj. Sve uz pjesmu ENIGME "Return to Innocence" :izet:
a na osnovu cega bi se srbima trebalo vratiti ilijas, vogoscu i ilidzu?

a sto se tice vojvodine nju ne treba vracati. docice madjari po svoje cim im se ukaze prilika. u to ne treba ni ze´ru sumnjati.
Danguba

#156 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by Danguba »

zarko.filip wrote: Jedno prosto pitanje za tebe.Navedi mi normalnu zemlju u kojoj nema porez na imovinu?
Ako ti meni navedes normalnu zemlju koja je pocinila genocid a prezivjele rastjerala sirom svijeta i tim prezivjelim uvela porez na nepokretnu imovinu.
Neka imovina NEMA vise vlasnika jer niko iz porodice nije prezivio genocid. To se zove OTIMACINA a ne porez.
Ali Kemal

#157 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by Ali Kemal »

155_mm wrote:a na osnovu cega bi se srbima trebalo vratiti ilijas, vogoscu i ilidzu?
Na osnovu tvoje ideologije :oops:
155_mm wrote:a sto se tice vojvodine nju ne treba vracati. docice madjari po svoje cim im se ukaze prilika. u to ne treba ni ze´ru sumnjati.
Ovako razmisljaju hard core nacionalisti :-)
155_mm

#158 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by 155_mm »

Ali Kemal wrote:
155_mm wrote:a na osnovu cega bi se srbima trebalo vratiti ilijas, vogoscu i ilidzu?
Na osnovu tvoje ideologije :oops:
155_mm wrote:a sto se tice vojvodine nju ne treba vracati. docice madjari po svoje cim im se ukaze prilika. u to ne treba ni ze´ru sumnjati.
Ovako razmisljaju hard core nacionalisti :-)
o kakvoj ideologiji guslas? pitam na osnovu kojih arugemanata treba srbima vratiti te tri opstine. argumente za povratak podrinjskih opstina sam vec naveo.

ovo za hard core nacionaliste si u pravu. najveci nacionalisti u europi i jesu madjari. i ova moja izjava u vezi vojvodine se bazira bas na toj cinjenici. a da ih neko mocan stiti govori i cinjenica da danas u europi najveci antisemitizam vlada u madjarskoj i to bez ikakvih posljedica po njih.

zamolio bih malo vise argumenata a menje gusala. hvala.
Leons

#159 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by Leons »

Ja sam Bosnjak i nemam nista protiv toga da Hrvati imaju neki oblik politicke i ekonomske autonomije. Sve multikulti evropske drzave su uredjene na taj nacin. Doduse, nimalo ne vjerujem da ce zbog toga doci do nekog poboljsanja u medjunacionalnim odnosima i opcenito socioekonomskoj situaciji u BiH. Opet bi Covic srao o majorizaciji svojim ovcama koje bi se uspele da brane svoje nade o HercegBosni. Pogledajte RS, ocistili svoj serpski lebensraum od svega nesrpskog, nemaju hljeba da jedu, penzije najmanje u Evropi ... I sta? ... Kazu neka djeca hoce neki svoj jezik da uce.. Brane Srpsku.. Slicna prica bi bila i sa Hrvatima jer to je balkanstina.
Decentralizacija je jako dobra stvar. U takvom uredjenju mi mozemo postati ekonomski najdominantniji.
tandmand

#160 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by tandmand »

Leons wrote:Ja sam Bosnjak i nemam nista protiv toga da Hrvati imaju neki oblik politicke i ekonomske autonomije.
Ma ja, neka je tvoja kuća sigurna u bošnjačkom entitetu koji ostane nakon formiranja trećeg. Niko ne brine o Hrvatima koji bi ostali u bošnjačkom i Bošnjacima koji bi ostali u trećem entitetu. Mnogi bi dijelili tuđe njive iz sigurnosti svoga doma. Ali neka se svako dosjeti, da kada krenu sukobi da belaj dođe i u one dijelove BiH za koje neki smatraju da su - po njih - apsolutno sigurni.
animals

#161 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by animals »

tandmand wrote:
Leons wrote:Ja sam Bosnjak i nemam nista protiv toga da Hrvati imaju neki oblik politicke i ekonomske autonomije.
Ma ja, neka je tvoja kuća sigurna u bošnjačkom entitetu koji ostane nakon formiranja trećeg. Niko ne brine o Hrvatima koji bi ostali u bošnjačkom i Bošnjacima koji bi ostali u trećem entitetu. Mnogi bi dijelili tuđe njive iz sigurnosti svoga doma. Ali neka se svako dosjeti, da kada krenu sukobi da belaj dođe i u one dijelove BiH za koje neki smatraju da su - po njih - apsolutno sigurni.
Ma Hrvati bi ih vjerovatno pokrstili..
vise Bosnjaka radi kod Hrvata , nego obratno..
sta bi ti da komandujes kakoce Hrvati da zive :-)
pored takvi kao ti,najbolje je rijesenje da svak za sebe zivi i radi..
pa kome opanci,kome obojci..
zarko.filip

#162 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by zarko.filip »

Danguba wrote:
zarko.filip wrote: Jedno prosto pitanje za tebe.Navedi mi normalnu zemlju u kojoj nema porez na imovinu?
Ako ti meni navedes normalnu zemlju koja je pocinila genocid a prezivjele rastjerala sirom svijeta i tim prezivjelim uvela porez na nepokretnu imovinu.
Neka imovina NEMA vise vlasnika jer niko iz porodice nije prezivio genocid. To se zove OTIMACINA a ne porez.
Inace,ljudi koji zive po Tuzli,Sarajevu,Zenici placaju porez na stanove i kuce u kojima zive?
House

#163 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by House »

animals wrote:
tandmand wrote:

misliš VI Hrvati :D

reci iskreno jbt
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#164 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by _BataZiv_0809 »

Ja sam Bosanac i slazem se da bi Irci u Americi trebali imati neku vrstu politicke i ekonomske autonomije.

Isto mislim i za Turke u Austriji.

Kao i za Afganistance u Svedskoj.

:D
155_mm

#165 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by 155_mm »

animals wrote:
tandmand wrote:

o kakvom komandovanju ti bre guslaris? vidis da su hrvati bez ikakvi problema povezali svoja 3 kantona. i niko se nije ni po jajima pocesao a kamol da sta komanduje. stvarno ne znam od kud ti te gluposti.
animals

#166 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by animals »

155_mm wrote:

o kakvom komandovanju ti bre guslaris? vidis da su hrvati bez ikakvi problema povezali svoja 3 kantona. i niko se nije ni po jajima pocesao a kamol da sta komanduje. stvarno ne znam od kud ti te gluposti.
U stvari zaboli me..i za Hrvatima i za Bosnjacima..
animals

#167 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by animals »

House wrote:

reci iskreno jbt
Nikog ne boli ta rijec kao tebe :D :D
House

#168 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by House »

animals wrote:
House wrote:

reci iskreno jbt
baš me boli :lol: kao kur..

izađi iz ormara i reci da si hrvat :D
animals

#169 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by animals »

House wrote:
animals wrote:
House wrote:

reci iskreno jbt
baš me boli :lol: kao kur..

izađi iz ormara i reci da si hrvat :D
A sta bi drugo bio..
House

#170 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by House »

animals wrote:
A sta bi drugo bio..
to je to

nema potrebe da se skrivaš jbt uživaj. :wink:
Grean

#171 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by Grean »

Niko nije zasluzniji sto RS postoji u ovom obliku od "herceg-bosanskih" Hrvata. To je i odgovor na pitanje koliko bi trebalo da nas zaboli sto oni jedini kao nemaju svoje.

Da ne bi njihovog noza u ledja cijela BiH bi bila federacija, tj uredjena na tom principu ali oni su agresiju pretvorili u gradjanski rat u ocima cijelog svijeta. Ne treba nikad dozvoliti ni pomisao a pogotovo ne na osnovu argumenta vidi kako Srbi, hocemo i mi. Srbi imaju jer ste vi tako htjeli, vi i politika tadasnjeg Zagreba.
Last edited by Grean on 06/11/2015 23:44, edited 1 time in total.
animals

#172 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by animals »

House wrote:
animals wrote:
A sta bi drugo bio..
to je to

Odkud ti da sam se skrivao :-)
animals

#173 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by animals »

Grean wrote:Niko nije zasluzniji sto RS postoji u ovom obliku od "herceg-bosanskih" bh Hrvata. To je i odgovor na pitanje koliko bi trebalo da nas zaboli sto oni jedini kao nemaju svoje.

Da ne bi njihovog noza u ledja cijela BiH bi bila federacija, tj uredjena na tom principu ali oni su agresiju pretvorili u gradjanski rat u ocima cijelog svijeta. Ne treba nikad dozvoliti ni pomisao a pogotovo ne na osnovu argumenta vidi kako Srbi, hocemo i mi. Srbi imaju jer ste vi tako htjeli, vi i politika tadasnjeg Zagreba.
Onog dana kad svatis da nacelnik Travnicke policije, Bosnjak, stiti Hrvata ,kriminalca iz
Nove Bile.mozda ti budu jasnije ´neke stvari..
House

#174 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by House »

animals wrote:
House wrote:
animals wrote:
A sta bi drugo bio..
to je to

Odkud ti da sam se skrivao :-)

šala. :wink: jarane,skontaj kad neko trolla jbt :D pusa
Danguba

#175 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu

Post by Danguba »

zarko.filip wrote: Inace,ljudi koji zive po Tuzli,Sarajevu,Zenici placaju porez na stanove i kuce u kojima zive?
Ja ne placam.
Post Reply