Jedno prosto pitanje za tebe.Navedi mi normalnu zemlju u kojoj nema porez na imovinu?Danguba wrote:...ili prositi po Tuzli.155_mm wrote:a kome su to bosnjaci mogli prodati zemlju u podrinju? da nisu mozda ovima sto danas dolaze trazit hljeba u gorazde?Ali Kemal wrote: Kako da se vrati prodata zemlja, ne samo u Podrinju nego svuda?
Mozes li odgovoriti na to pitanje?
![]()
![]()
![]()
Veoma malo zemlje je prodato u Podrinju. Bas zato sto nisu prodali izmisljen je zakon o porezu na nekretnine da se to OTME.
Svi putevi vode ka trećem entitetu
- zarko.filip
#151 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
- Mister Yes
#152 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
Tačno. Ali ni današnja RS ne pripada formalno-pravno jednom narodu. Zato je upitno šta je tvoja poentagospodja profiterka wrote:Na teritoriju koji formalno-pravno pripada jednom narodu, drugi su nahebali.
-
155_mm
#153 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
pa prica o trecem se je i pojavila zbog ovog akta udruzenja ta tri kantona. pa reko valjda je to to. dobro tu je i zepce uskocilo po principu "vidjela zaba da se konji potkivaju pa digla nogu".palermo wrote:Pa dobro, ako su ta tri kantona treći entitet onda da im ga odmah sada potpišemo. A oni da potpišu da je sve ostalo u Federaciji u bosanskom kantonu.155_mm wrote:pa valjda ona tri kantona sto se pominju na pocetku ove teme.junior3 wrote:Nego ovaj đe bi bio taj treći entitet, tj. koji dijelovi BiH?
et na osnovu toga sam ja skonto da je treci iz tri kantona.
- animals
#154 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
Pa ako vec Srbi imaju svoj, logika bi bila da ima svak..
ili ukinuti i Srbima ili nek ima svako svoj.
ili ukinuti i Srbima ili nek ima svako svoj.
-
155_mm
#155 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
a na osnovu cega bi se srbima trebalo vratiti ilijas, vogoscu i ilidzu?Mister Yes wrote:Pa naravno. Oni će nama vratiti podrinje, mi njima vratiti Vogošću, Ilijaš i Ilidžu, a Hrvati će ih ponovo naseliti u Knin. Zatim im Albanci vraćaju Kosovo. Pa će onda oni Mađarima vratiti Vojvodinu. Onda se mi odričemo islama i vraćamo crkvi Bosanskoj. I tako sve unazad do ameba. Sve ćemo odmotati baš kako smo i smotali ništa se ne sekiraj. Sve uz pjesmu ENIGME "Return to Innocence"155_mm wrote:jos jedan argument da se podrinje vrati onima kojima je vijekovima pripadalo.![]()
a sto se tice vojvodine nju ne treba vracati. docice madjari po svoje cim im se ukaze prilika. u to ne treba ni ze´ru sumnjati.
- Danguba
#156 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
Ako ti meni navedes normalnu zemlju koja je pocinila genocid a prezivjele rastjerala sirom svijeta i tim prezivjelim uvela porez na nepokretnu imovinu.zarko.filip wrote: Jedno prosto pitanje za tebe.Navedi mi normalnu zemlju u kojoj nema porez na imovinu?
Neka imovina NEMA vise vlasnika jer niko iz porodice nije prezivio genocid. To se zove OTIMACINA a ne porez.
- Ali Kemal
#157 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
Na osnovu tvoje ideologije155_mm wrote:a na osnovu cega bi se srbima trebalo vratiti ilijas, vogoscu i ilidzu?
Ovako razmisljaju hard core nacionalisti155_mm wrote:a sto se tice vojvodine nju ne treba vracati. docice madjari po svoje cim im se ukaze prilika. u to ne treba ni ze´ru sumnjati.
-
155_mm
#158 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
o kakvoj ideologiji guslas? pitam na osnovu kojih arugemanata treba srbima vratiti te tri opstine. argumente za povratak podrinjskih opstina sam vec naveo.Ali Kemal wrote:Na osnovu tvoje ideologije155_mm wrote:a na osnovu cega bi se srbima trebalo vratiti ilijas, vogoscu i ilidzu?![]()
Ovako razmisljaju hard core nacionalisti155_mm wrote:a sto se tice vojvodine nju ne treba vracati. docice madjari po svoje cim im se ukaze prilika. u to ne treba ni ze´ru sumnjati.
ovo za hard core nacionaliste si u pravu. najveci nacionalisti u europi i jesu madjari. i ova moja izjava u vezi vojvodine se bazira bas na toj cinjenici. a da ih neko mocan stiti govori i cinjenica da danas u europi najveci antisemitizam vlada u madjarskoj i to bez ikakvih posljedica po njih.
zamolio bih malo vise argumenata a menje gusala. hvala.
- Leons
#159 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
Ja sam Bosnjak i nemam nista protiv toga da Hrvati imaju neki oblik politicke i ekonomske autonomije. Sve multikulti evropske drzave su uredjene na taj nacin. Doduse, nimalo ne vjerujem da ce zbog toga doci do nekog poboljsanja u medjunacionalnim odnosima i opcenito socioekonomskoj situaciji u BiH. Opet bi Covic srao o majorizaciji svojim ovcama koje bi se uspele da brane svoje nade o HercegBosni. Pogledajte RS, ocistili svoj serpski lebensraum od svega nesrpskog, nemaju hljeba da jedu, penzije najmanje u Evropi ... I sta? ... Kazu neka djeca hoce neki svoj jezik da uce.. Brane Srpsku.. Slicna prica bi bila i sa Hrvatima jer to je balkanstina.
Decentralizacija je jako dobra stvar. U takvom uredjenju mi mozemo postati ekonomski najdominantniji.
Decentralizacija je jako dobra stvar. U takvom uredjenju mi mozemo postati ekonomski najdominantniji.
- tandmand
#160 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
Ma ja, neka je tvoja kuća sigurna u bošnjačkom entitetu koji ostane nakon formiranja trećeg. Niko ne brine o Hrvatima koji bi ostali u bošnjačkom i Bošnjacima koji bi ostali u trećem entitetu. Mnogi bi dijelili tuđe njive iz sigurnosti svoga doma. Ali neka se svako dosjeti, da kada krenu sukobi da belaj dođe i u one dijelove BiH za koje neki smatraju da su - po njih - apsolutno sigurni.Leons wrote:Ja sam Bosnjak i nemam nista protiv toga da Hrvati imaju neki oblik politicke i ekonomske autonomije.
- animals
#161 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
Ma Hrvati bi ih vjerovatno pokrstili..tandmand wrote:Ma ja, neka je tvoja kuća sigurna u bošnjačkom entitetu koji ostane nakon formiranja trećeg. Niko ne brine o Hrvatima koji bi ostali u bošnjačkom i Bošnjacima koji bi ostali u trećem entitetu. Mnogi bi dijelili tuđe njive iz sigurnosti svoga doma. Ali neka se svako dosjeti, da kada krenu sukobi da belaj dođe i u one dijelove BiH za koje neki smatraju da su - po njih - apsolutno sigurni.Leons wrote:Ja sam Bosnjak i nemam nista protiv toga da Hrvati imaju neki oblik politicke i ekonomske autonomije.
vise Bosnjaka radi kod Hrvata , nego obratno..
sta bi ti da komandujes kakoce Hrvati da zive
pored takvi kao ti,najbolje je rijesenje da svak za sebe zivi i radi..
pa kome opanci,kome obojci..
- zarko.filip
#162 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
Inace,ljudi koji zive po Tuzli,Sarajevu,Zenici placaju porez na stanove i kuce u kojima zive?Danguba wrote:Ako ti meni navedes normalnu zemlju koja je pocinila genocid a prezivjele rastjerala sirom svijeta i tim prezivjelim uvela porez na nepokretnu imovinu.zarko.filip wrote: Jedno prosto pitanje za tebe.Navedi mi normalnu zemlju u kojoj nema porez na imovinu?
Neka imovina NEMA vise vlasnika jer niko iz porodice nije prezivio genocid. To se zove OTIMACINA a ne porez.
- House
#163 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
animals wrote:Ma Hrvati bi ih vjerovatno pokrstili..tandmand wrote:Ma ja, neka je tvoja kuća sigurna u bošnjačkom entitetu koji ostane nakon formiranja trećeg. Niko ne brine o Hrvatima koji bi ostali u bošnjačkom i Bošnjacima koji bi ostali u trećem entitetu. Mnogi bi dijelili tuđe njive iz sigurnosti svoga doma. Ali neka se svako dosjeti, da kada krenu sukobi da belaj dođe i u one dijelove BiH za koje neki smatraju da su - po njih - apsolutno sigurni.Leons wrote:Ja sam Bosnjak i nemam nista protiv toga da Hrvati imaju neki oblik politicke i ekonomske autonomije.
misliš VI Hrvati
reci iskreno jbt
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#164 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
Ja sam Bosanac i slazem se da bi Irci u Americi trebali imati neku vrstu politicke i ekonomske autonomije.
Isto mislim i za Turke u Austriji.
Kao i za Afganistance u Svedskoj.

Isto mislim i za Turke u Austriji.
Kao i za Afganistance u Svedskoj.
-
155_mm
#165 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
animals wrote:Ma Hrvati bi ih vjerovatno pokrstili..tandmand wrote:Ma ja, neka je tvoja kuća sigurna u bošnjačkom entitetu koji ostane nakon formiranja trećeg. Niko ne brine o Hrvatima koji bi ostali u bošnjačkom i Bošnjacima koji bi ostali u trećem entitetu. Mnogi bi dijelili tuđe njive iz sigurnosti svoga doma. Ali neka se svako dosjeti, da kada krenu sukobi da belaj dođe i u one dijelove BiH za koje neki smatraju da su - po njih - apsolutno sigurni.Leons wrote:Ja sam Bosnjak i nemam nista protiv toga da Hrvati imaju neki oblik politicke i ekonomske autonomije.
o kakvom komandovanju ti bre guslaris? vidis da su hrvati bez ikakvi problema povezali svoja 3 kantona. i niko se nije ni po jajima pocesao a kamol da sta komanduje. stvarno ne znam od kud ti te gluposti.
- animals
#166 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
U stvari zaboli me..i za Hrvatima i za Bosnjacima..155_mm wrote:
o kakvom komandovanju ti bre guslaris? vidis da su hrvati bez ikakvi problema povezali svoja 3 kantona. i niko se nije ni po jajima pocesao a kamol da sta komanduje. stvarno ne znam od kud ti te gluposti.
- animals
#167 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
Nikog ne boli ta rijec kao tebeHouse wrote:
misliš VI Hrvati
reci iskreno jbt
- House
#168 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
baš me bolianimals wrote:Nikog ne boli ta rijec kao tebeHouse wrote:
misliš VI Hrvati
reci iskreno jbt![]()
izađi iz ormara i reci da si hrvat
- animals
#169 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
A sta bi drugo bio..House wrote:baš me bolianimals wrote:Nikog ne boli ta rijec kao tebeHouse wrote:
misliš VI Hrvati
reci iskreno jbt![]()
kao kur..
izađi iz ormara i reci da si hrvat
- House
#170 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
to je toanimals wrote:
A sta bi drugo bio..
nema potrebe da se skrivaš jbt uživaj.
- Grean
#171 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
Niko nije zasluzniji sto RS postoji u ovom obliku od "herceg-bosanskih" Hrvata. To je i odgovor na pitanje koliko bi trebalo da nas zaboli sto oni jedini kao nemaju svoje.
Da ne bi njihovog noza u ledja cijela BiH bi bila federacija, tj uredjena na tom principu ali oni su agresiju pretvorili u gradjanski rat u ocima cijelog svijeta. Ne treba nikad dozvoliti ni pomisao a pogotovo ne na osnovu argumenta vidi kako Srbi, hocemo i mi. Srbi imaju jer ste vi tako htjeli, vi i politika tadasnjeg Zagreba.
Da ne bi njihovog noza u ledja cijela BiH bi bila federacija, tj uredjena na tom principu ali oni su agresiju pretvorili u gradjanski rat u ocima cijelog svijeta. Ne treba nikad dozvoliti ni pomisao a pogotovo ne na osnovu argumenta vidi kako Srbi, hocemo i mi. Srbi imaju jer ste vi tako htjeli, vi i politika tadasnjeg Zagreba.
Last edited by Grean on 06/11/2015 23:44, edited 1 time in total.
- animals
#172 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
Odkud ti da sam se skrivaoHouse wrote:to je toanimals wrote:
A sta bi drugo bio..
- animals
#173 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
Onog dana kad svatis da nacelnik Travnicke policije, Bosnjak, stiti Hrvata ,kriminalca izGrean wrote:Niko nije zasluzniji sto RS postoji u ovom obliku od "herceg-bosanskih" bh Hrvata. To je i odgovor na pitanje koliko bi trebalo da nas zaboli sto oni jedini kao nemaju svoje.
Nove Bile.mozda ti budu jasnije ´neke stvari..
- House
#174 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
animals wrote:Odkud ti da sam se skrivaoHouse wrote:to je toanimals wrote:
A sta bi drugo bio..
šala.
- Danguba
#175 Re: Svi putevi vode ka trećem entitetu
Ja ne placam.zarko.filip wrote: Inace,ljudi koji zive po Tuzli,Sarajevu,Zenici placaju porez na stanove i kuce u kojima zive?