Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

udarnik35

#51 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by udarnik35 »

Banksy wrote:
Po meni, ovo je gigantski autogol. Slanje baš Pudarića, s njegovim backgroundom, bijedno.

Mada, sve se to uklapa u onu Prpinu teoriju od prije pola godine, onu o puštanju starih partizana niz vodu ...
Ne bih se slozio sa tobom da je ovo gigantski autogol SDPu.

U analizi razloga ovakvog rezultat SDPa na izborima mislim da je podrska starim partizanima negdje pri dnu, ako se uopste moze uvrstiti u razloge.
Mislim da je ovo pokusaj SDP da bar malo popravi ugled i kredibilitet u Hercegovini.
madner

#52 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by madner »

Banksy wrote:
madner wrote: Evo sta je rekao Galic ...

Rekao je i ovo:

u Širokom Brijegu koliko smo mogli. Ipak, tu je uvijek bilo najteže, jer je ustaštvo bilo uticajno. Pogotovo je bio uticajan katolički kler koji je bio skoro apsolutno ustaški orijentisan.
Naročito smo imali velikih poteškoća u Vitini, gdje je bio fra Bono Jelavić koji je bio nevjerovatno aktivan i totalno ustaški opredijeljen. Bio je član ustaškog tabora i ustaškog logora, njegova je aktivnost bila svakodnevna i gledano sa njihovog stanovišta - plodotvorna. Pa don Jure Vrdoljak, iz Studenaca, mene je tukao u zatvoru. Potom, don Ilija Tomas…
Bila je jedna velika garnitura aktivnih svećenika koji su radili na toj ustaškoj liniji. Od njih, ova grupacija svećenika koji su bili antifašisti, nisu mogli da dođu do nekog posebnog izražaja.
Što je veliko zlo, katolička crkva je tada i zvanično bila profašistički orijentisana, jer je i tadašnji papa podržavao politiku Hitlera i Musolinija, te radio sve da se osnaži Hitler, da se osnaže nacizam, nacionalizam i tako dalje. Zvanična je crkva dakle vodila politiku koja je pogodovala ovoj grupaciji.
Znam kako smo Marko Šoljić i ja u selu u blizini Širokog Brijega čekali oslobađanje, jer su upravo oko samostana vodile žestoke borbe. Tu je bilo ustaško utvrđenje koje je bombardovano, tukla ga je naša avijacija i naša artiljerija.
... iz čega je jasno da su bili ako ne zločinci, ono bar saradnici zločinaca - ako je vjerovati Galiću, a pretpostavljam da jeste, jer do juče smo mu pljeskali i postavljali ovdje njegove govore.

Dakle, frarti, ako zaista i nisu poginuli u borbama, nisu trebali biti pobijeni, jasno, trebalo im je suditi. Ali to i dalje ne obara fakat da su bili zločinci ili podržavatelji zločinaca, kakvih je uostalom tada bilo u svakom kleru, na svim stranama.

I zato, ne ulazeći u istorijske ocjene likvidacije ili pogibije, meni nije jasno, zašto Pudarić odaje pomen zločincima ili podržavateljima zločina, TO mi nije jasno, KOME se on klanja, čijem djelu?

Na kraju, Galić kaže i ovo:
I koliko bi istih bilo osudjeno na streljanje? Kada je vodja ustaskih navijaca i huskasa prosao puno bolje.

Pa klanja se onome sto pise na spomeniku, NEVINIM zrtvama NOB-a.

Amerikanci i Britanci nemaju problem da odaju pocast Njemackim vojnicima.
draganbl

#53 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by draganbl »

Pudarić je položio vijence nevino stradalim žrtvama koje su ubili pojedinci, pripadnici partizanskog pokreta.
Izetbegović se izvinio za nevino stradale žrtve koje su ubili pojedinci, pripadnici Armije BiH.

Ima li neke razlike? Za mene nema velike, a oba poteza su pozitivna.
Banksy

#54 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by Banksy »

seln wrote:
Sacekajmo ankete, izbore, sta god, pa cemo vidjeti je li bio autogol.
U pravu si, nema straha, rezultati mogu biti samo bolji.
Prpina analiza kaže da se napušta šačica ostarjelih partizana i njihove djece i unuka, a pažnja usmjerava ka razočaranim glasačima SDA i SBiH.
VjecitiStudent

#55 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
seln wrote:
Prpina analiza kaže da se napušta šačica ostarjelih partizana i njihove djece i unuka, a pažnja usmjerava ka razočaranim glasačima SDA i SBiH.
Eki, ko da je sadasnji SDP ikada imao veze sa partizanima, NOB-om, ljevicom ...
Patron of Formello

#56 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by Patron of Formello »

Ovo je bruka. :x
Sta mozemo ocekivati slijedece?
Postavljanje vijenaca na spomenik Bugojanske grupe? :roll: :roll: :roll:
mO k3

#57 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by mO k3 »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
seln wrote:
e da ima ijedna stranka u bih sa predznakom demokratska ,imalal ikakva veze sa demokratijom...
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#58 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by prljavi Hare »

Svetozar Pudaric je toliko pozitivnih stvari uradio u zadnje vrijeme da je krajnje nemoralno traziti nekakve
dublje politicke razloge u svemu.Otici,pokloniti se i poloziti vjence neduzno pobijenim ljudima ma kome
nacionalnom korpusu pripadali....... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
SVETOZARE LAVE!!!!! :thumbup:
Shvatam ja da se tesko ucahurenim nacionalnim sklopovima priviknuti na ovo sto se desava ali im je bolje
da se lagano pocnu privikavati,situacija se mijenja OCIGLEDNO!!!!Nisam manje ni ocekivao od ljudi koji
su obecali da ce predstavljati LJUDE!!!!!Neku noc gledam Pudarica i Budimira zajedno u Gorazdu,dosli ljudi
da pomognu vezano za privredne probleme sa kojima se suocava namjenska industrija,nebitno!
Bitno je to da su se ti ljudi ODMAH ozbiljno prihvatili posla,zaista se trude iako ce se suociti sa milion
problema koji su zaostavstina ovih "nacionalnih zastitnika"!
Za sve nas u BiH ima mjesta,samo za neprijatelje ove zemlje nece biti mjesta!!Zaboli mene kako se zovete,
ako volite nasu domovinu volim i ja vas svih srcem i mozete mi se obratiti za bilo kakvu pomoc!! :thumbup:
Ako ne volite ovu zemlju.......142889 mi je serijski broj mog najboljeg prijatelja,cisto da znate!!! :thumbup:

SVETOZARE KRALJU,SAMO NASTAVI TO STO RADIS!!!!DIRNE LI TE NEKO........IMA NAS CVOROVICA DOVOLJNO
DA RAZBUCAMO TU BANDU!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

P.S.Javljace se ovi "majorizirani","ugrozeni" i slicni......ovo je tek pocetak,za ono sto ce vam se nastaviti
desavati morat cete smisliti jos "jace" kvalifikacije,jer ovo do sada je bila "Jezeva kucica"! :lol: :lol: :lol:
TEK SMO POCELI!!! :thumbup:
udarnik35

#59 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by udarnik35 »

Ženski Dr.Med wrote: e da ima ijedna stranka u bih sa predznakom demokratska ,imalal ikakva veze sa demokratijom...
Elaboriraj zbog cega npr. SDA nije demokratska?
draganbl

#60 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by draganbl »

Ovaj Pudarićev potez nije loš.
Međutim, bilo bi puno bolje da je dopredsjednik Federacije Svetozar Pudarić u Široki Brijeg došao sa nekim konkretnim planom, recimo kako ukinuti segregaciju u školama koja je prisutna u Hercegovini. Da je to uspio uraditi (ili barem krenuo da to radi), niko ga ne bi mogao prozvati uvlakačem ili licemjerom, već bi mu mnogi čestitali. Ja prvi.
madner

#61 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
seln wrote:
Dobro je anarhisti, to sto ste vi istureno ljevo krilo ne znaci da je to objektivno stanje :D
Patron of Formello

#62 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by Patron of Formello »

prljavi Hare wrote:Svetozar Pudaric je toliko pozitivnih stvari uradio u zadnje vrijeme da je krajnje nemoralno traziti nekakve
dublje politicke razloge u svemu.Otici,pokloniti se i poloziti vjence neduzno pobijenim ljudima ma kome
nacionalnom korpusu pripadali....... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
SVETOZARE LAVE!!!!! :thumbup:
Shvatam ja da se tesko ucahurenim nacionalnim sklopovima priviknuti na ovo sto se desava ali im je bolje
da se lagano pocnu privikavati,situacija se mijenja OCIGLEDNO!!!!Nisam manje ni ocekivao od ljudi koji
su obecali da ce predstavljati LJUDE!!!!!Neku noc gledam Pudarica i Budimira zajedno u Gorazdu,dosli ljudi
da pomognu vezano za privredne probleme sa kojima se suocava namjenska industrija,nebitno!
Bitno je to da su se ti ljudi ODMAH ozbiljno prihvatili posla,zaista se trude iako ce se suociti sa milion
problema koji su zaostavstina ovih "nacionalnih zastitnika"!
Za sve nas u BiH ima mjesta,samo za neprijatelje ove zemlje nece biti mjesta!!Zaboli mene kako se zovete,
ako volite nasu domovinu volim i ja vas svih srcem i mozete mi se obratiti za bilo kakvu pomoc!! :thumbup:
Ako ne volite ovu zemlju.......142889 mi je serijski broj mog najboljeg prijatelja,cisto da znate!!! :thumbup:

SVETOZARE KRALJU,SAMO NASTAVI TO STO RADIS!!!!DIRNE LI TE NEKO........IMA NAS CVOROVICA DOVOLJNO
DA RAZBUCAMO TU BANDU!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

P.S.Javljace se ovi "majorizirani","ugrozeni" i slicni......ovo je tek pocetak,za ono sto ce vam se nastaviti
desavati morat cete smisliti jos "jace" kvalifikacije,jer ovo do sada je bila "Jezeva kucica"! :lol: :lol: :lol:
TEK SMO POCELI!!! :thumbup:
Neduzno pobijenim? :-) :-) :-)
VjecitiStudent

#63 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:
VjecitiStudent wrote: Eki, ko da je sadasnji SDP ikada imao veze sa partizanima, NOB-om, ljevicom ...
Dobro je anarhisti, to sto ste vi istureno ljevo krilo ne znaci da je to objektivno stanje :D
Objektivno stanje je da mi imamo samo Kurte i Murte, sve ostalo je cista ideoloska magla.
madner

#64 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
madner wrote:
VjecitiStudent wrote: Eki, ko da je sadasnji SDP ikada imao veze sa partizanima, NOB-om, ljevicom ...
Objektivno stanje je da mi imamo samo Kurte i Murte, sve ostalo je cista ideoloska magla.
Ja wohl, ali ima nade. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#65 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by Truba »

draganbl wrote:Ovaj Pudarićev potez nije loš.
Međutim, bilo bi puno bolje da je dopredsjednik Federacije Svetozar Pudarić u Široki Brijeg došao sa nekim konkretnim planom, recimo kako ukinuti segregaciju u školama koja je prisutna u Hercegovini. Da je to uspio uraditi (ili barem krenuo da to radi), niko ga ne bi mogao prozvati uvlakačem ili licemjerom, već bi mu mnogi čestitali. Ja prvi.
polako sabur sine biće i to rim nije stvoren za jedan dan niti je crnac u americi bio predsjednik prije 150 godina
mO k3

#66 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by mO k3 »

udarnik35 wrote:
Ženski Dr.Med wrote: e da ima ijedna stranka u bih sa predznakom demokratska ,imalal ikakva veze sa demokratijom...
Elaboriraj zbog cega npr. SDA nije demokratska?
Pa SDA je onoliko demokratska koliko i SDS,HDZ,SNSD..
Tranquilizer

#67 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by Tranquilizer »

komi wrote:
polako sabur sine biće i to rim nije stvoren za jedan dan niti je crnac u americi bio predsjednik prije 150 godina
:thumbup:
palermo

#68 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by palermo »

ko je se sve teme se ovdje stavljaju, ja naprosto imam osjećaj da neki forumaši ( da ih ne imentujem, prepoznat će se) nameću teme koje su u ovom trenutku nebitne (ala ova) upravo iz razloga da skrenu pažnju sa najvažnijih događanja u ovom trenutku u zemlji.

A što se tiče Svete Pudarića, kako bi bilo i da rahmetli Džemu Bijedića malo blatimo, jer je on prvi političar koji se usudio da skine anamatemu sa zapadne hercegovine. Ko je ikad hodio zapadnom Hercegovinom, zna koliki je ugled Džeme Bijedića tamo (makar je bio).
klif

#69 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by klif »

Banksy wrote: ... iz čega je jasno da su bili ako ne zločinci, ono bar saradnici zločinaca - ako je vjerovati Galiću, a pretpostavljam da jeste, jer do juče smo mu pljeskali i postavljali ovdje njegove govore.

Dakle, frarti, ako zaista i nisu poginuli u borbama, nisu trebali biti pobijeni, jasno, trebalo im je suditi. Ali to i dalje ne obara fakat da su bili zločinci ili podržavatelji zločinaca, kakvih je uostalom tada bilo u svakom kleru, na svim stranama.

I zato, ne ulazeći u istorijske ocjene likvidacije ili pogibije, meni nije jasno, zašto Pudarić odaje pomen zločincima ili podržavateljima zločina, TO mi nije jasno, KOME se on klanja, čijem djelu?

Po meni, ovo je gigantski autogol. Slanje baš Pudarića, s njegovim backgroundom, bijedno.

Mada, sve se to uklapa u onu Prpinu teoriju od prije pola godine, onu o puštanju starih partizana niz vodu ...
Ne mogu se složiti s tvojom tvrdnjom, jer postupak Pudarića dovodim u vezu s dole boldiranim principom.
Bosanci i Hercegovci su lica rođena od roditelja Bosanaca i Hercegovaca odnosno od strane pripadnika nekog od konstitutivnih BH naroda bez obzira gdje žive ili lica kojima je ili koja su svjesno odabrala BiH kao jedinu domovinu, svjesni svih bosanskohercegovačkih istorijskih, religijskih, kulturnih, ideoloških ili drugih osobenosti i različitosti, sposobni i voljni da u sebi integriraju i sintetiziraju svaku postojeću bosanskohercegovačku osobenost i različitost, te opredjeljena i istrajna u odluci da u BiH na ravnopravnoj osnovi žive sa svima koji su jednako otvoreni, tolerantni, spremni na dijalog kao i oni.

Kao rezultat tog procesa sinteze i unutrašnje integracije različitih vrijednosnih sistema koji su BiH u toku njegog dugog razvoja postali imanentni, Bosanci i Hercegovci su stvorili jedan specifičan oblik svijesti o pripadnosti i poimanju domovine BiH, što je dovelo do stvaranja jednog tipičnog i sveobuhvatnog - bosanskohercegovačkog - vrijednosnog i životnog sistema.

Upravo ih taj sveobuhvatni subjektivni kvalitet nakon okončanog procesa unutrašnje sinteze i integracije svih bosanskohercegovačkih osobenosti i različitosti čini zasebnim i jedinstvenim, čini ih Bosancima i Hercegovcima.

Odnos Bosanaca i Hercegovaca prema

Državi BiH

Bosanci i Hercegovci smatraju BiH jedinom domovinom. Privrženi su parlamentarnoj demokratiji, okrenuti su Evropi čije najprogresivnije ideje i vrijednosti smatraju svojima.

Međusobnom odnosu

Bosanac i Hercegovac neće nikada ni pomisliti na to da ugrozi, založi ili na bilo koji način dovede u pitanje život drugog Bosanca i Hercegovca, a pogotovo ne u svrhu ostvarivanja bilo kakvih političkih, vjerskih, ideoloških ili nekih drugih interesa.

Bosanci i Hercegovci su najiskrenije opredijeljeni za najviši stepen međusobne solidiranosti i to u svakoj sferi života, a lične karakteristike i osobenosti koje im eventualno omogućuju lakši pristup drugim državama (na političkom, ekonomskom, kulturnom itd. planu) koriste za ostvarivanje dobrobiti svih Bosanaca i Hercegovaca.

Religiji

Bosanac i Hercegovac prihvata činjenicu postojanja tri ravnopravne i jednakovrijedne religije – islamske, katoličke, pravoslavne – u BiH i iskreno se saglašava s njihovim postojanjem.

Bosanac i Hercegovac smatra činjenicu postojanja tri pobrojane religije najvećim bogatstvom koje oplemenjuje njega i njegov život, a nikako kao osnov za bilo kakve podjele ili isključivosti u BiH.

Bosanac i Hercegovac koji je religiozan slobodno odlučuje o svojoj religiji i ispoljavanju iste, a to čini na način da svoju religioznu opredijeljenost tretira isključivo kao dio svog bića, a javno i privatno iskazuje najprije najdublje poštovanje za druge religije, pa tek onda za svoju.

Bosanac i Hercegovac koji je pripadnik neke druge od pobrojanih religija ispoljava svoju religiju na jednak način kao i pripadnici tri dominantne BH religije, te biva tretiran na isti način.

Bosanac i Hercegovac koji nije religiozan iskazuje prije svega najdublje poštovanje za religiozne, pa tek onda za sebi slične i sebe.

Istoriji

Bosanac i Hercegovac je svjestan svih istorijskih uzroka koje su u njegovom tkivu dovele do osobenosti i različitosti koje ga karakteriziraju. On u njima ne traži opravdanje ili osnov za podjele, nego uči iz njih da bi mu se ne bi ponovile, te mu služe kao osnov za daljnje međusobno približavanje.

On pokazuje najiskrenije razumijevanje za istorijske nedaće onog Bosanca i Hercegovca koji je zbog svoje religijske pripadnosti, nekog drugog životnog nazora ili iz drugog razloga bio doveden – u bilo kojem dijelu istorijskog razvoja – u neravnopravan položaj, te zbog toga bio izložen lošem tretmanu od strane stranih ili domaćih vladara ili sistema i solidariše se s njim, tako da rezultate tih negativnosti neće nikada zloupotrijebiti u odnosu prema drugim Bosancima i Hercegovcima, a pogotovo ne s ciljem ostvarivanja bilo kakve materijalne ili nematerijalne koristi ili interesa.

Kulturi

Bosanac i Herecegovac tretira kulturno nasljeđe svih naroda BiH i svih religija koje su imale utjecaja na razvoj BiH kao svoje.

Budućnosti

Bosanac i Hercegovac se nalazi u stalnom kritičkom dijalogu sa svojim cjelokupnim okruženjem. Na osnovu toga svakodnevno preispituje, kritički sagledava i eventualno koriguje svoj odnos prema ljudima i svijetu oko sebe, a prije svega sa samim sobom.

Sve što je napisano u muškom rodu se podjednako odnosi i na ženski.
VjecitiStudent

#70 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by VjecitiStudent »

palermo wrote:ko je se sve teme se ovdje stavljaju, ja naprosto imam osjećaj da neki forumaši ( da ih ne imentujem, prepoznat će se) nameću teme koje su u ovom trenutku nebitne (ala ova) upravo iz razloga da skrenu pažnju sa najvažnijih događanja u ovom trenutku u zemlji.

A što se tiče Svete Pudarića, kako bi bilo i da rahmetli Džemu Bijedića malo blatimo, jer je on prvi političar koji se usudio da skine anamatemu sa zapadne hercegovine. Ko je ikad hodio zapadnom Hercegovinom, zna koliki je ugled Džeme Bijedića tamo (makar je bio).
Ako je Dzema vec skinuo anatemu sa zapadne Hercegovine, cemu onda ponavljanje?
palermo

#71 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by palermo »

VjecitiStudent wrote:
palermo wrote:ko je se sve teme se ovdje stavljaju, ja naprosto imam osjećaj da neki forumaši ( da ih ne imentujem, prepoznat će se) nameću teme koje su u ovom trenutku nebitne (ala ova) upravo iz razloga da skrenu pažnju sa najvažnijih događanja u ovom trenutku u zemlji.

Ako je Dzema vec skinuo anatemu sa zapadne Hercegovine, cemu onda ponavljanje?
ne budali.....
draganbl

#72 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by draganbl »

komi wrote:
U redu, ima li se kakav plan, kada će biti?
Na primjer:
1. do kraja avgusta 2011. odrediti radne timove za snimanje stanja, odrediti vremenske rokove, budžet, načine realizacije projekta, plan prikupljanja informacija sa terena, identifikovati ključne zainteresovane strane, rizike, identifikovati očekivane rezultate i predstaviti ih javnosti. Navesti listu zakona i drugih akata koje treba donijeti (promijeniti) u cilju lakšeg i bržeg ukidanja segregacije.
2. do kraja 2011. napraviti izvještaj kakvo je stanje na terenu (napraviti kriterijume o ocjeni stanja, od škole do škole, koliko ima djece, koliki je nivo segregacije, u koliko škola postoji volja za prevazilaženje, kakvi su stavovi nastavnika, udruženja roditelja itd.). Krenuti u proces promjene pravne regulative.
3. do sredine 2012. dati konkretne prijedloge za ukidanje segregacije, nove planove i programe, pripremiti teren za štampanje novih udžbenika, uvesti norme i standarde kojima se segregacija zatire u korijenu. Paralelno sa ovim, osnovati specijalizovanu Agenciju za promociju transparentnosti i borbu protiv korupcije u obrazovanju i omogućiti nesmetan rad ove agencije. Predložiti i osigurati načine kako nastavni kadar obučiti u skladu sa novim uslovima rada.
4. do kraja 2012. prikazati prve rezultate procesa ukidanja segregacije, promovisati pozitivne primjere, analizirati i otkloniti greške, prikazati rezultate rada Agencije iz tačke 3. i dati prijedloge proširenja njenog rada na nivou čitave BiH. Analizirati dokle je došla obuka nastavnika za rad u "mješovitim" sredinama. Paralelno sa ovim aktivnostima, podizati svijest naroda o potrebi ukidanja segregacije.
5. Do sredine 2013. obezbijediti jedinstveni plan i program po novim udžbenicima, koji su u međuvremenu napisani i odštampani. Napraviti veliku pozitivnu kampanju i pokazati pozitivne rezultate projekta.

Ipak je lakše položiti vijence. To ništa ne košta, može koristiti, a i ne zahtijeva baš puno vremena i truda.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#73 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by Truba »

što je ljudsko nesavršeno je
za početak pozitivno razmišljati i ne vrijeđati ljude dole samo zato što su rođeni u hercegovini
ne vrijeđati pobijene fratre - buduće svetce... za našeg života ili kasnije...
pokušati pronaći kako kažu što bolje modalitete suradnje i bez prepucavanja tipa koga su s pravom a koga ne pobili komunjare

ponavljam laganini
madner

#74 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by madner »

Obrazovanje je izricito na nivou kantona, federalno ministarstvo moze vrsiti kordinaciju izmedju kantona ali poslje odluke ustavnog suda to je to.
Banksy

#75 Re: Svetozar Pudarić u Širokom Brijegu

Post by Banksy »

madner wrote:
Banksy wrote:
I koliko bi istih bilo osudjeno na streljanje?
Pa klanja se onome sto pise na spomeniku, NEVINIM zrtvama NOB-a.
Pa šta sad to znači? Da je dobro što su ih streljali? Ili nije dobro, jer i da su ih sudili, streljali bi ih? Ili su to bile nevine žrtve? Ne razumijem.

Pitam te jednostavne stvari: Jel partija pogriješila, je li Galić griješi, jesmo li mi na forumu griješili kad smo pljeskali Galiću, ili griješi Pudarić? Vrlo jednostavno.

edit: a nije ni važno, zapravo, sve je jasno ...
Locked