Slažem se. Samo je problem sto se svako govno novinarom zove.TESLA_EDISON wrote:Prvi post opravdava itekako samo umotano u papir. Rečenica da "novinari moraju imati granicu" je čisti poziv na linč. Kockaste glave da upostavljaju granice?
A ako neki novinar napiše nešto što se može smatrati neistinom, ima mogućnost demanta.
Svete novinarske krave
-
Heller
#26 Re: Svete novinarske krave
- insomnia78
#27 Re: Svete novinarske krave
A mjenja nesto kolicina droge?Radio Sarajevo wrote:Zašto bismo igrali po pravilima koja su osmislili sami novinari? Kažu novinarska udruženja "ima demant"... Ma nemoj!TESLA_EDISON wrote:Prvi post opravdava itekako samo umotano u papir. Rečenica da "novinari moraju imati granicu" je čisti poziv na linč. Kockaste glave da upostavljaju granice?
A ako neki novinar napiše nešto što se može smatrati neistinom, ima mogućnost demanta.
Jebe mi se za demant, da je napisao da je moj brat nosio 15 grama, glavu bih mu odvrnuo jer znam da i ako ga tužim, dobiću u najboljem slučaju odštetu, a to mi nije cilj, nego baš da se prepadne.
Stoka
-
kakavdanakneiskustvu
#28 Re: Svete novinarske krave
Heller wrote:Slažem se. Samo je problem sto se svako govno novinarom zove.TESLA_EDISON wrote:Prvi post opravdava itekako samo umotano u papir. Rečenica da "novinari moraju imati granicu" je čisti poziv na linč. Kockaste glave da upostavljaju granice?
-
Heller
#29 Re: Svete novinarske krave
Naravno da mijenja, nije isto pusit travu il progutat ekser na partiju i prodavat iste.insomnia78 wrote:A mjenja nesto kolicina droge?Radio Sarajevo wrote:Zašto bismo igrali po pravilima koja su osmislili sami novinari? Kažu novinarska udruženja "ima demant"... Ma nemoj!TESLA_EDISON wrote:Prvi post opravdava itekako samo umotano u papir. Rečenica da "novinari moraju imati granicu" je čisti poziv na linč. Kockaste glave da upostavljaju granice?
Jebe mi se za demant, da je napisao da je moj brat nosio 15 grama, glavu bih mu odvrnuo jer znam da i ako ga tužim, dobiću u najboljem slučaju odštetu, a to mi nije cilj, nego baš da se prepadne.
Stoka
- strong69
#30 Re: Svete novinarske krave
Eki, protest ispred FK Sarajevo.
- Maraschino
#31 Re: Svete novinarske krave
Naravno da su umislili da su svete krave i da mogu pisati sta hoce ali nece dokle hoce.
Nije isto kada ja nesto komentarisem i neki novinar. Novina se otvori da se nesto procita i sazna. Ako ti kao novinar baratas poluistinama ili lazima ti dezavuises mnoge jer ti isti citaoci tebi vjeruju(po defaultu) a meni se mogu samo nasmijati.
Novinarstvo kao i sve drugo je palo ispod svakog nivoa a vjerovatno sto se svako novinarom zove...i na kraju, zasto bi bio zasticeniji nego teta na salteru, prodavacica u trgovini ili neko na nekom drugom radnom mjestu.
Nije isto kada ja nesto komentarisem i neki novinar. Novina se otvori da se nesto procita i sazna. Ako ti kao novinar baratas poluistinama ili lazima ti dezavuises mnoge jer ti isti citaoci tebi vjeruju(po defaultu) a meni se mogu samo nasmijati.
Novinarstvo kao i sve drugo je palo ispod svakog nivoa a vjerovatno sto se svako novinarom zove...i na kraju, zasto bi bio zasticeniji nego teta na salteru, prodavacica u trgovini ili neko na nekom drugom radnom mjestu.
-
zilog
#32 Re: Svete novinarske krave
Shupci i jedni i drugi...
RadioSarajevo - umislili da su Avaz (puna imena, slike...) i onda se cude kada ih "posjete" ovi sto ne smiju "posjetiti" Avaz.
"Navijaci" - mislili da je RadioSarajevo lak zalogaj, onda ih uhapsilo, skoro kao da su isli pred Avaz.
RadioSarajevo - umislili da su Avaz (puna imena, slike...) i onda se cude kada ih "posjete" ovi sto ne smiju "posjetiti" Avaz.
"Navijaci" - mislili da je RadioSarajevo lak zalogaj, onda ih uhapsilo, skoro kao da su isli pred Avaz.