na osnovu cega ti sudis o mojim "namjerama"?!?kurblina wrote: Neko se svim silama trudi da dokaze da Bosnjaci nemaju vise sta traziti u Srebrenici i tako ocito brani genocidnu tvorevinu.Produzava joj vijek trajanja.
Ti ces uspjeti u tome,jer se Bosnjaci nece vratiti u Srebrenicu.
sto ja cijelo vrijeme govorim i potenciram i ti si upravo rekao/potvrdio:
silajdzic,aljo&co prodali su i halalili citav taj kraj davno prije pada srebrenice. srebrenica je sramna mrlja i svijeta i domacih ratnih vlasti a obaska srbije i rs-a... mnogo vode ce proteci dok sve 'strane'(a pokogovo rs) sa sobom to zaista istinski ne rasciste - tek tada doci ce do poboljsanja stanja u tom kraju.kurblina wrote:Nece se vratiti u Srebrenicu zbog vise razloga, a oni su sljedeci;
1.Politicka nesigurnost,Dodik najavljuje referendum
za otcjepljenje i niko od Srebrenicana i drugih ne zeli zvjeti u
takvoj tvorevini.
2. Srebrenicani vise se ne odazivaju ni na glasanje kad su Izbori,
postali su potpuno nezainteresovani za sudbinu tog dijela Bosne.
3. Socijalna sigurnost bi bila nikakva,veliki broj Srebrenicana je po,
svijetu,jedni rade,koji su sposobni,koji nemogu raditi,starost,teska tjelesna ostecenja,su na neki nacin zbrinuti i zivu zivot dostojna covjeka.
slusao sam svojim usima kad stare nene kako govore izedju sebe;eh,da nebi Karadzica ja bi se patila do kraja zivota a ovako uzivam,imam medicinsku zastitu,imaju socijalna primanja jer se mahom nalaze u socijalnim drzavama.
a mnogi kazu da im je i sjecanje vec dobro izblijedilo.
Sumnjam da ce se starosjedioci vracati bilo kada.
O ovom se slucaju trebalo davno razmisljati,ali nasim je vlastima u,
interesu da ode sto vise ljudi iz Bosne.Dzaba mi pominjemo Jevreje i njihovu solidarnost,oni imaju solidarnost i drugaciju svijest od nas Bosnjaka.Pa ljudi,vjerovali ili ne ali mi kad se prepoznamo na ulici ili trgovini tako se pogledamo poprijeko ka da smo i jedni drugima pobili sve zivo u familiji.
Sladje bi pogledali u cetnika nego u svog sunarodnjaka.Takvi mo nekako naduhani,napukani,puni sebe i svoje prepotentnosti.Pocinjemo dijeliti etikete,ko jekakav,ko je odakle,ma sta da kazem,prava mizerija od naroda i nista vise.