Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#51 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by mIRCerka »

Evo mene licno interesuje na koliko je tacno utakmica reprezentacije Pietje isao? Molim konkretan odgovor.
BSn

#52 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by BSn »

Ja dobre teme. :D

Nego, ja bih da spomenem turske zastave, cisto onako malo da potpalim temu, a i one su, svejedno, rekvizit nekih bh. navijaca. :D :bih: :sax: :D
Pietje_Bel

#53 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by Pietje_Bel »

mIRCerka wrote:Evo mene licno interesuje na koliko je tacno utakmica reprezentacije Pietje isao? Molim konkretan odgovor.
Belgija-Bosna
Norveska -Bosna
Bosna-Srbija

----------
Ali protiv Belgije u Belgiji je bilo nezaboravno jer nas je bilo tako puno.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#54 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by mIRCerka »

Pietje_Bel wrote:
mIRCerka wrote:Evo mene licno interesuje na koliko je tacno utakmica reprezentacije Pietje isao? Molim konkretan odgovor.
Belgija-Bosna
Norveska -Bosna
Bosna-Srbija

----------
Mashala. 3 utakmice. A dajes si za pravo govoriti u ime svih iz dijaspore koji idu na te utakmice.
Ne, ne nipodastavam tvoje odlaske, svaka cast, samo ti skrecem paznju da te niko nije ovlastio da nastupas u ime svih dijasporaca po pitanju odlaska i ponasanja na tribinama kad igra reprezentacija BiH.
Ili mozda jeste, a ja fulila ceremoniju davanja ovlastenja... :zzzz:

Kako god, mani se generalizacije, toliko si mi poceo skakat po zivcima da sam dosla u fazu da ja branim dijasporu.
bijelo_dugme

#55 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by bijelo_dugme »

Pietje_Bel wrote:
cyprus wrote:
Pietje_Bel wrote:
Ma bravo. Još bi bilo dobro da glavni grad izmjestimo u Amsterdam, jelde?

Ne bi ali ne volim kada pljujete po dijaspori. Mi smo uvijek tu kada treba da se navija negdje i mislim da ni Rusi ne bi uspjeli da skupe 15.000 navijaca u Belgiji. A i vecina BH reprezentacije je dijaspora.
NIsu oni poceli pljuvat po dijasporcima nego si ti poceo po njima pljuvat. I ne seri vise molimte, ako ces se kurcit o raznim stvarima nemoj u ime svih bosanaca van granice.

//"dijasporac"
elSaik

#56 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by elSaik »

Oj brate, cypruse, mnogo mi pametuješ na ovoj temi. Meni je današnja zastava RUŽNA. Jedino što me sprječava da je zapalim jeste što de iure predstavlja moju državu. Međutim, srce voli samo jednu zastavu, a to je ona sa 6 ljiljana. Tu neku spiku o, tobože, kako neko od Hrvata i Srba neće voliti Bosnu i podržavati je zbog zastava je smiješna. Ko sprječava to Lešinare da odu u Genk i navijaju za BiH? NIKO. Šta oni rade? Odlaze organizovano u Rumuniju bodriti Srbiju. Ko sprječava to Ultrase da odu u Genk i navijaju za BiH? NIKO. Šta oni rade? Pripremaju se da organizovano idu bodriti Hrvatsku. Uredu. Njihov izbor, ali nemoj meni braniti da iskazujem ljubav prema svojoj domovini samo zato što bih mogao, ne daj Bože, ljude kojima se blago rečeno jebe za ovu državu. U Banja Luci, u kafiću koji drže moji rođaci, na zidu stoji grb sa ljiljanima i vjeruj mi da nijednom Srbinu koji poštuje i voli BiH ne smetaju. Smetaju četnicima i ustašama, ali iskreno, zaboli me neka stvar šta njima smeta.
paral0c0

#57 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by paral0c0 »

-LIBERO- wrote:Image

gdje se ima kupiti ovaj sal?
Ovaj je dosad najbolji, gdje ga ima kupiti????
cico x

#58 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by cico x »

ova je jedna od boljih !
Image

a ovo je rezervna :)
Image
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#59 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by -LIBERO- »

Meni je najdraza zastava sa ljiljanima,ja kada je vidim sav se najezim..ima dusu,ima istoriju,ima "tezinu" :thumbup:
Ovu zvanicnu cijenim i volim,jer je zastava moje zemlje,a da mi se estetski svidja i ne bas..ali moja je :bih:

I apsolutno ne vidim razlog da bilo koja zastava koja je zasnovana na istorijskim cinjenicama,nemoze naci mjesto na tribinama. Sve zastave,od zastave sa kraljicom Katarinom :D ,pa do ljiljana,ili pojedinih gradova i kantona....sve su to zastave koje su sinonim za neki vremenski period,ili teritorijalni dio BiH.

Ali slazem se,prije "kostimiranja" srce ,grlo i dlanovi :mrgreen: :dance:
cyprus

#60 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by cyprus »

elSaik wrote:Oj brate, cypruse, mnogo mi pametuješ na ovoj temi. Meni je današnja zastava RUŽNA. Jedino što me sprječava da je zapalim jeste što de iure predstavlja moju državu. Međutim, srce voli samo jednu zastavu, a to je ona sa 6 ljiljana. Tu neku spiku o, tobože, kako neko od Hrvata i Srba neće voliti Bosnu i podržavati je zbog zastava je smiješna. Ko sprječava to Lešinare da odu u Genk i navijaju za BiH? NIKO. Šta oni rade? Odlaze organizovano u Rumuniju bodriti Srbiju. Ko sprječava to Ultrase da odu u Genk i navijaju za BiH? NIKO. Šta oni rade? Pripremaju se da organizovano idu bodriti Hrvatsku. Uredu. Njihov izbor, ali nemoj meni braniti da iskazujem ljubav prema svojoj domovini samo zato što bih mogao, ne daj Bože, ljude kojima se blago rečeno jebe za ovu državu. U Banja Luci, u kafiću koji drže moji rođaci, na zidu stoji grb sa ljiljanima i vjeruj mi da nijednom Srbinu koji poštuje i voli BiH ne smetaju. Smetaju četnicima i ustašama, ali iskreno, zaboli me neka stvar šta njima smeta.
Kakve veze ima estetika zastave? :roll:
Meni je iskreno najljepša zastava Butana ( http://en.wikipedia.org/wiki/File:Flag_of_Bhutan.svg ), ali ne osjećam ništa prema njoj zbog toga. A to šta srce voli, to je već druga priča, ja ne pričam o tome. Jer kako možeš zamjerit što nekom Srbinu iz RS-a srce voli Srbiju a mrzi BiH, ako i tebi srce voli nešto drugo od faktičkog i propisanog stanja? Iskreno, pun mi je kurac ovih balkanskih osjećaja (zbog kojih je u zadnjih 100 godina otišlo života i života), i sve sam veći fan "nametnutih" rješenja.

Dalje, nisam reko da ako ne bude više ljiljana na stadionu da će na njemu biti više Srba i Hrvata, iako sam siguran da bi makar 1% istih više simpatiziralo BiH. Kažeš ko brani Ultrasima i Lešinarima da bodre BiH. Al da te pitam šta bi bilo kad bi oni na utakmicu došli sa "svojim" zastavama (ne mislim na klupske)? Objektivno gledajući (znam da je tako teško gledat, al pokušaj), srpska trobojka je zastava jednog dijela BiH, zašto bi bio problem da se i ona pojavi na tribinama, kad već mogu ljiljani?

Još nešto. Zastava sa ljiljanima jeste historijska zastava BiH. No, ja tu vidim dvije nelogičnosti. Moram priznat da se ne mogu sjetit navijača bilo koje države koji na utakmice masovno donose svoje historijske zastave, al može bit da ima i to. Druga stvar, mislim da ipak manjina nosi ljiljane iz historijskih razloga, a većina iz nekih drugih, dobro poznatih. To su isti oni razlozi zašto će navijači buduće reprezentacije Kosova većinom nosit albanske zastave. Ako je crni orao na crvenoj podlozi historijska zastava Kosova, onda ne znam... :roll: :roll: :roll:
saraydjecko

#61 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by saraydjecko »

Trobojka je zastava jednog naroda a,ljiljani nisu.
Bilo bi lijepo kada bi se preskocile zastave Saudije i Turske
LSD

#62 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by LSD »

cyprus wrote:
elSaik wrote:Oj brate, cypruse, mnogo mi pametuješ na ovoj temi. Meni je današnja zastava RUŽNA. Jedino što me sprječava da je zapalim jeste što de iure predstavlja moju državu. Međutim, srce voli samo jednu zastavu, a to je ona sa 6 ljiljana. Tu neku spiku o, tobože, kako neko od Hrvata i Srba neće voliti Bosnu i podržavati je zbog zastava je smiješna. Ko sprječava to Lešinare da odu u Genk i navijaju za BiH? NIKO. Šta oni rade? Odlaze organizovano u Rumuniju bodriti Srbiju. Ko sprječava to Ultrase da odu u Genk i navijaju za BiH? NIKO. Šta oni rade? Pripremaju se da organizovano idu bodriti Hrvatsku. Uredu. Njihov izbor, ali nemoj meni braniti da iskazujem ljubav prema svojoj domovini samo zato što bih mogao, ne daj Bože, ljude kojima se blago rečeno jebe za ovu državu. U Banja Luci, u kafiću koji drže moji rođaci, na zidu stoji grb sa ljiljanima i vjeruj mi da nijednom Srbinu koji poštuje i voli BiH ne smetaju. Smetaju četnicima i ustašama, ali iskreno, zaboli me neka stvar šta njima smeta.
Kakve veze ima estetika zastave? :roll:
Meni je iskreno najljepša zastava Butana ( http://en.wikipedia.org/wiki/File:Flag_of_Bhutan.svg ), ali ne osjećam ništa prema njoj zbog toga. A to šta srce voli, to je već druga priča, ja ne pričam o tome. Jer kako možeš zamjerit što nekom Srbinu iz RS-a srce voli Srbiju a mrzi BiH, ako i tebi srce voli nešto drugo od faktičkog i propisanog stanja? Iskreno, pun mi je kurac ovih balkanskih osjećaja (zbog kojih je u zadnjih 100 godina otišlo života i života), i sve sam veći fan "nametnutih" rješenja.

Dalje, nisam reko da ako ne bude više ljiljana na stadionu da će na njemu biti više Srba i Hrvata, iako sam siguran da bi makar 1% istih više simpatiziralo BiH. Kažeš ko brani Ultrasima i Lešinarima da bodre BiH. Al da te pitam šta bi bilo kad bi oni na utakmicu došli sa "svojim" zastavama (ne mislim na klupske)? Objektivno gledajući (znam da je tako teško gledat, al pokušaj), srpska trobojka je zastava jednog dijela BiH, zašto bi bio problem da se i ona pojavi na tribinama, kad već mogu ljiljani?

Još nešto. Zastava sa ljiljanima jeste historijska zastava BiH. No, ja tu vidim dvije nelogičnosti. Moram priznat da se ne mogu sjetit navijača bilo koje države koji na utakmice masovno donose svoje historijske zastave, al može bit da ima i to. Druga stvar, mislim da ipak manjina nosi ljiljane iz historijskih razloga, a većina iz nekih drugih, dobro poznatih. To su isti oni razlozi zašto će navijači buduće reprezentacije Kosova većinom nosit albanske zastave. Ako je crni orao na crvenoj podlozi historijska zastava Kosova, onda ne znam... :roll: :roll: :roll:
Zatava sa ljiljanima danas jeste historijska,ali ne znaci da nece biti opet zvanicna zastava BiH kao što je bila sve do tih "nametnutih" riješenja,kako ih sam pomenu.
Vratimo malo film unazad u ne tako daleko prošlost,u doba Jugoslavije u kojoj je za mnoge zastava Yuge bila nametnuta (tako se ispostavilo kasnije)...pa kako preko noci se odjednom zavioriše trobojke i šahovnice koje su bile tabu tema u bivšoj Yugi i razlog za višegodišnju robiju...ko je mogao 70 tih ili 80 tih predpostaviti da ce opet dvoglavi orao ili šahovnica biti oficijelne zastave na ovim prostorima.
Pricas o "nametnutim riješenjima",onda je i Jugoslavija i njena zastava bila nemetnuto riješenje 50 godina...kako je samo brzo otiša i Juga i njena zastava u zaborav.
Pa što to nebi mogao,jednog dana, otici u zaborav i IKAR? :-)
cyprus

#63 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by cyprus »

Kad ljiljani opet budu zvanični, ja neću imat nikakvih problema s njima :) (ne mrzim ih svegami). Dotad...
JohnnyS

#64 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by JohnnyS »

Pietje_Bel wrote:
Belgija-Bosna
Norveska -Bosna
Bosna-Srbija

----------
Ako ćemo se q*rčit, pa ja sam čovječe Božji bio na više utakmica BiH reprezentacije nego ti, a nisam čak ni državljanin... Po tvojim postovima bi rekao čo'ek da si na svakoj bio.

On topic. Oprema koju ćeš nosit ovisi o tribini na koju se ide. Pretpostavimo da je tema vezana uz tzv. navijačku tribinu (iako navija valjda cijeli stadion, ali znate na šta mislim). Najgori su mi šabani koji nose dres, dva šala, zviždaljku, trubu, išaraju lice i najgore, stave onu jebenu ogromnu kapu, a onda se deru drugima da sjednu jer ne vide utakmicu... Ili oni indijanci koji fotografiraju u kopu, a da nisu zaduženi za to od grupe (dobro, to sad nije tema, al me svejedno živciraju :D ). Mislim da je neki standard dres reprezentacije + šal. Zastava s ljiljanima, zašto ne? Pa nije tribina Županijski sud pa da se mora sve po zakonu i Ustavu radit, radi se ono za što se smatra da bi moglo pomoć igračima ili što bi diglo moral na tribini...

Još da se vratim na Pietjea... Ima u dijaspori dobrih ljudi, pomažu koliko stignu, i sigurno je da nisu iz dragosti otišli nego su otjerani najgorim zločinima. Ali takvi poput tebe u nama ovdje stvaraju jaku odbojnost. Da ti kažem nešto, ja sam išao na prvenstvo u Austriju s juga Jadrana maltene auto-stopom, spavao posvuda, jeo paštetu dva tjedna samo da mogu bit na utakmici koja ništa nije odlučivala (Hrv-Polj), i to mi je više značilo nego nekom lovatoru koji je avionom išao iz Zagreba na sve tekme. Tako da nemoj uopće sumnjat da će se, ako se daj Bože BiH kvalificira na SP, raja odavde snaći nekako i doći na utakmicu u jebeni Johanesburg. I vjeruj mi da će njima to bit 100 puta veći gušt nego tebi, i osjećat će 100 puta veće zadovoljstvo nego ti, taman BiH ne zabila gola (a to je jaako malo vjerojatno).
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#65 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by Nosferatu »

Image

Image

Image

Image

Image
manolito

#66 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by manolito »

Pietje_Bel wrote:
Belgija-Bosna
Norveska -Bosna
Bosna-Srbija

----------
samo ti Pietje nosi pravu zastavu, ne slusaj ove...
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#67 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by Nosferatu »

Meni se najvise svidja od salova - sal BH Legiona-ra... Nisam mogao naci konkretnu sliku, ali evo da propam nesto improvizirati, ovo je grafika s njihove stranice.

Image
Stari

#68 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by Stari »

Uh joj teske vam price na ovim postraumatskim temama bozesacuvaj...sad su bhf-ovci samo dijasporasi ...ima njih vise tamo dolje kod vas nego kod nas ...samo vi ovdje imaju vise para i nista vise.

Jedno pitanje za vas sarajlije ...a za tebe sam Mirtztie jedino od ranije siguran da si tu nastanjena ....rekose mi ovdje nekakvi strucnjaci da se oni original dresovi i trenerke (koji se tebi izgleda bas i ne svidjaju) mogu kupiti samo u jednoj jedinoj trgovini kod vas tu u gradu u kojem ja nikad nisam bio. sve ostalo je jeftina kopija vele...origininal LEGEA sa drzavnim inzingijama i amblemima registrovanim kod fife i uefe se vele samo tu u toj nekakvoj misterioznoj trgovini kupiti. I jos mi vele da su biberli poskupe ...skroz.

Trebao bih podatke gdje se to nalazi ... ako ti ne znas ...bil se mogla raspitati ? Mislim to kupiti na poklon osobi mog neogranicenog povjerenja i postovanja tako da cijena nije bitna. Ali eto ...ako imaju : original LEGA, bijela varijanta, zimska garnitura (dugi rukavi), i velicine : tja...tako otprilke za odraslo zensko cirka 175 cm , 70 kg.

Spreman sam sacekati koliko god je potrebno.
Charuga
Globalni moderator

#69 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by Charuga »

Pietje_Bel wrote:Ma samo se ti smije ali vidijet ces ako odemo na svjetsko prvenstvo da ce to biti sve ljiljani. Ljudi iz Bosne nemaju ni u ludilu tolike pare da kupe kartu za Juznu Afriku. Prosjecna mjesecna plata u Bosni je 4 puta manja nego sto kosta jedan ticket za Svjetsko Prvenstvo. A i BHFanatici su u glavnom dijaspora. :roll:
Ulaznice za SP 2010. u prodaji od 20. februara
26.Nov.2008 god., Izvor: Kurir
JOHANESBURG, 26. novembra (Tanjug) - Ulaznice za svetsko prvenstvo u fudbalu 2010. godine u Južnoj Africi biće puštene u prodaju 20. februara iduće godine, objavile su danas svetske agencije. Karte će moći da se kupe i preko internet sajta Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), a prosečna cena ulaznica iznosiće oko 139 dolara. Šampionat sveta, prvi na "crnom kontinentu", biće održan od 11. juna do 11. jula 2010.

http://www.vesti.rs/Sport/Karte-za-SP-u ... ruara.html

A imas i ovde .. http://www.fifa.com/worldcup/organisati ... tches.html

139 USD = 206 KM

Timovi su podjeljeni u 8 grupa po 4 ekipe sto znaci da jedna reprezentacija igra najmanje 3 utakmice. 3 * 206 = 618 KM. Ovo je znaci prosjecna cijena ulaznica za 3 utakmice a prosjecna plata u BiH je 790,55 (http://www.fzs.ba).

Prvo provjeri sve pa onda lupaj ...
Charuga
Globalni moderator

#70 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by Charuga »

Pietje_Bel wrote:Ma nista Sarajevo. Tamo dolaze najvise Vehabije. Tu mozes vidijeti vise zastavu Saudijske Arabije. Gledam kada je Bosna u Sarajevu igrala protiv Turske one nase "poturice" izvadile velike Turske zastave. Na Svjetsko Prvenstvo ne ide raja iz Sarajeva. Nemaju para a nemaju ni vizu za takvo nesto. Tamo idemo mi a mi ne nosimo zastave Turske sa sobom niti one zelene sa Arapskim slovima. Samo ljiljane i nista drugo. :sax:
Vehabije na utakmicama .. !! Nase "poturice" ...

Ovo su izjave u maniru Riste Dzoge .. :-D :-D

"Na Svjetsko Prvenstvo ne ide raja iz Sarajeva. Nemaju para a nemaju ni vizu za takvo nesto." - Sve glupost za gluposcu .. Cuj nemaju vize za takvo nesto .. :-D :-D ... Ti nisi normalan majke mi ..
neretvanac

#71 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by neretvanac »

cyprus wrote:Da me neko ne shvati pogrešno, nemam ja ništa protiv dijaspore kao dijaspore.

Ali itekako imam protiv enormnog kurčenja patriotizmom sa distance od nekoliko hiljada kilometara i njihovog pravljenja većim patriotama od ljudi koji ovdje žive. Shvatite da to ne možete biti nikako. Većina dijasporaca je ostala vremenski u godini u kojoj su napustili ovu državu i ne poznaju sekunde današnju realnost Bosne i Hercegovine, ali to ih ne spriječava da dijele lekcije i nazivaju sve neistomišljenike četnicima/komunjarama/udbašima/ustašama itd. Eto vam ljiljani, nek budu zastava dijaspore, ali zastava Bosne i Hercegovine je trenutno nešto drugo. Nije da ja imam išta protiv ljiljana. Nemam. Eto vratite ih u Ustav ove države i pri ću ih staviti na balkon. Dotad, ljiljane priznajem jedino kao simbol jednog od famozna 3 tora u BiH. To nije trebalo biti tako, ali da se ne lažemo, nažalost, u to se pretvorilo, i ljiljani sigurno neće pomoći u ponovnom ujedinjavanju naše napaćene države.

Dakle, dijasporo draga, navijajte vi za koga hoćete, ne branim vam pripadnost i ovoj državi (i da želim, nemam to pravo), ali meni NEĆETE dijeliti lekcije o patriotizmu!

:bih:
Joj de bola...Teze da su ljiljani nekakva "ratna" zastava koje ti pokusavas progurati, postovani samo od jednog naroda, samo na jednom dijelu teritorije, bla bla bla...Mislis da ce ikada vecina Hrvata iz zapadne Hercegovine ili Srba iz RS-a ici na utakmice, barem navijati za BiH ispred malih ekrana,makar pogledat utakmicu i reci "svaka cast", i ako se ne budu nosili ljiljani? Ne zivis medju takvima, sine, pa ne znas...Nikada ti oni nece voliti BiH, mrze je iz dna duse i zele joj sve najgore, a time i njenoj reprezentaciji.
U subotu je nakon pobjede nase reprezentacije bilo ogromno slavlje u Mostaru, jedno auto je sa nasom sluzbenom zastavom (dakle ne sa ljiljanima,nego sa plavo-zutom) preslo u dio zapadnog Mostara i auto je kamenovano. Poruke iz dijela RS-a blizu Mostara da se slucajno ne zapute tamo jer se "nece lepo provesti" I sad bi mi prema takvima trebali iskazati "razumijevanje" i "shvatiti kako ih boli vidjeti ljiljane". Pale te iste zastave plavo zute po Nisu, pa et vidimo koliko postuju i tu samu.
Zna se na koju zastavi srce zatreperi vecini navijaca BiH. Na ljiljane ! Ove plavo zute,neka, srce mi je ko planina kad i nju vidim, ali ljiljani dizu puls na 120!
papacja

#72 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by papacja »

JohnnyS wrote:
Pietje_Bel wrote:
Belgija-Bosna
Norveska -Bosna
Bosna-Srbija

----------
Ako ćemo se q*rčit, pa ja sam čovječe Božji bio na više utakmica BiH reprezentacije nego ti, a nisam čak ni državljanin... Po tvojim postovima bi rekao čo'ek da si na svakoj bio.

On topic. Oprema koju ćeš nosit ovisi o tribini na koju se ide. Pretpostavimo da je tema vezana uz tzv. navijačku tribinu (iako navija valjda cijeli stadion, ali znate na šta mislim). Najgori su mi šabani koji nose dres, dva šala, zviždaljku, trubu, išaraju lice i najgore, stave onu jebenu ogromnu kapu, a onda se deru drugima da sjednu jer ne vide utakmicu... Ili oni indijanci koji fotografiraju u kopu, a da nisu zaduženi za to od grupe (dobro, to sad nije tema, al me svejedno živciraju :D ). Mislim da je neki standard dres reprezentacije + šal. Zastava s ljiljanima, zašto ne? Pa nije tribina Županijski sud pa da se mora sve po zakonu i Ustavu radit, radi se ono za što se smatra da bi moglo pomoć igračima ili što bi diglo moral na tribini...

Još da se vratim na Pietjea... Ima u dijaspori dobrih ljudi, pomažu koliko stignu, i sigurno je da nisu iz dragosti otišli nego su otjerani najgorim zločinima. Ali takvi poput tebe u nama ovdje stvaraju jaku odbojnost. Da ti kažem nešto, ja sam išao na prvenstvo u Austriju s juga Jadrana maltene auto-stopom, spavao posvuda, jeo paštetu dva tjedna samo da mogu bit na utakmici koja ništa nije odlučivala (Hrv-Polj), i to mi je više značilo nego nekom lovatoru koji je avionom išao iz Zagreba na sve tekme. Tako da nemoj uopće sumnjat da će se, ako se daj Bože BiH kvalificira na SP, raja odavde snaći nekako i doći na utakmicu u jebeni Johanesburg. I vjeruj mi da će njima to bit 100 puta veći gušt nego tebi, i osjećat će 100 puta veće zadovoljstvo nego ti, taman BiH ne zabila gola (a to je jaako malo vjerojatno).
:bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih:
Pietje_Bel

#73 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by Pietje_Bel »

Ma pusti cyprusa. On je definitivno bio veliki komunista za vrijeme Tita. Ja ne shvatam Bosanca koji moze imati obraza da kaze kako nasa ljiljanka nije zastava Bosne? Mislim...kud ce mu dusa? :( A ona zastava sa trokutom i zvjezdicama koju je nacrtao Japanski novinar dok je putovao iz Tokija u Nagasaki je kao fol nasa ponosna zastava? :-)

Da su znale rujne zore,
Isotroiju stare Bosne
Rumene bi uvijek bile,
Zbog istine sto su krile,

Rumene bi uvijek bile,

Refren (2X)

Da se Tvrtkov Bajrak vije,
Nebi bilo Dalmacije,
I bila bi Crna Gora,
Dio Bosanskoga mora.

:roll: :) :zoka:

Image
mmostar

#74 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by mmostar »

Pietje_Bel wrote:
Ma pusti cyprusa. On je definitivno bio veliki komunista za vrijeme Tita. Ja ne shvatam Bosanca koji moze imati obraza da kaze kako nasa ljiljanka nije zastava Bosne? Mislim...kud ce mu dusa? :( A ona zastava sa trokutom i zvjezdicama koju je nacrtao Japanski novinar dok je putovao iz Tokija u Nagasaki je kao fol nasa ponosna zastava? :-)

Da su znale rujne zore,
Isotroiju stare Bosne
Rumene bi uvijek bile,

Rumene bi uvijek bile,

Refren (2X)

Da se Tvrtkov Bajrak vije,
Nebi bilo Dalmacije,
I bila bi Crna Gora,
Dio Bosanskoga mora.

:roll: :) :zoka:

Image
:lol:
Ripicipi

#75 Re: Sve o navijackoj opremi Bosanskoj

Post by Ripicipi »

I mene zanima ono sto je Cyprus pitao...
Kako bi se vi ponasali da na nasu tekmu dodje lik sa trobojkom???
Post Reply