Pa da, problem i je u tome što se to uvijek upotrebljava da bi se drugi isprovocirali. To je najžalosnije. Jer da nije tako (u nekom idelanom svijetu) onda to uopšte nebi bilo važno. Ovako jeste. Ja mislim da se to sve (sa zastavama) može nekako okrenuti i na pozitivnu stranu. A ako se nemože napraviti odmak i ako smo uvijek iziritirani zastavama onih drugih, onda si upravu. Terba se nositi samo plava zastava na utakmice i to je to. Možda nekad u budućnosti to neće biti bitno.bosanska rijec wrote:505sCrtom wrote:bosanska rijec wrote:nacionalna zastava glupani je drzavna zastava a ne pojedinih naroda , svaka zemlja ima svoju nacionalnu zastavu, reprezentaciju itd. its.
Ovako, prostim riječnikom, golman je Srbin, ili iz srpskog naroda, ili srpske nacionalnosti, ili iz Republike Srpske. RS ima svoju zastavu. Da, to je zastava jednog entiteta u kojem većinom žive Srbi. Odgovori mi, zašto je problem da je i ta zastava na utakmici?
Na utakmicama holandske reprezentacije npr. mogu se vidjeti i zastave holandskih regija. A svi se obuku u narandžasto jer je to nacionalna boja, koja opet nije na zastavi.
Koje su naše nacionalne boje? Plava i žuta. Onda se tako možemo i kostimirati, a zastave "bh naroda" bi mogle biti bar jednom skupa u nekom pozitivnom kontekstu. Kao što su i igrači na terenu. Moje skromno mišljenje.
Vidi ako ja tebi kazem da nije primjereno sa ostalim zastavama, ti ces misliti da ja imam nesto protiv Srba jer ti vjerovatno tako razmisljas. Pa cu ti to plasticno objasnitiimam prijatelja Srbina koji postujuje ovu zemlju, zastavu i voli reprezentaciju BiH i zajedno navijamo sa plavozutom zastavom i dresovima i nikad nam na um nije pala zastava ni zelena ni ova sa pticama. Prije svega treba da budu samo nacionalne drzavne zastave iz postivanja prema igracu reprezentativcu BiH iz bilo kojeg naroda da je ,da li je on , Rom, Jevrej, Srbin, Bosnjak, Hrvat, Amerikanac, a igra za nas
nacionalni tim . Na tim nizim takmicenjima kantonalnim, opcinskim, entitetskim brate dragi masite sa onim sto je primjereno za takve susrete . A I bas zbog toga sto vlada misljenje da jedni ne postuju ovu zemlju, ne postuju njene drzavne simbole, zastavu ,reprezentaciju e iz tih razloga zakonom bi trebalo zabraniti na ovakvim susretima bilo kakve druge zastave osim nacionalne drzavne.
Kao što SAD ima puno Bosanaca i Hercegovaca koji vole Srbiju, Hrvatsku, Tursku i Saudijsku Arabiju tako ima i puno Bosanaca i Hercegovaca koji vole Bosnu i Hercegovinu. Kužiš?
I btw. Ne znam kako si zaključio da bih ja pomislio da Ti imaš nešto protiv Srba ili bilo koga. Uopšte ne razmišljam kroz tu prizmu, nacije, nacionalnosti i svih tih gluposti. I ja sam gledao utakmicu sa grupom ex-yugosa i svi smo srčano navijali za BiH. Meni je isto tako lakše živjeti kad ne razmišljam "da komšiji crkne krava" Ali ovo su već lične stvari i neželim uopšte ulaziti ovdje u tu vrstu rasprave.
Pozdrav