Sve lažne nebuloze

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

nosara

#101 Re: Sve lažne nebuloze

Post by nosara »

Maraschino wrote:
sitno wrote:
Maraschino wrote: nemoj mi samo reci da u proslom sistemu nije bilo stela, protekcije, mita, namijestanja...

normalno da si morao imati i dobar uspjeh za upis u skolu i fakultet ali i pored toga i nekoga ko ce da te pogura...

nije to samo vezano za skole, isto ti je bilo prilikom zaposljavanja, prijema u bolnice, snimanja, odlaska u jna a da ne govorim na vojnu akademiju...
Slusaj - posto nemas pojma - prestani vise pisati na ovoj temi. Bolje bi ti bilo da samo citas ono sto pisu ljudi koji su zivjeli u "mraku" (po hiljaditi put: je**m mater onome ko upali svjetlo).
@sitno,

tebi LICNO nista nisam rekao, smanji dozivljaj...

mozda sam i stariji od tebe, dobar dio zivota sam zivio u tom vremenu, rodjen, skolovao se i radio u istom vremenu...prema tome, nemoj mi pricati kako je bilo...

zelim samo da kazem da proslo vrijeme nije bilo idealno, dapace, bilo je dobro zivjeti u tom vremenu jer ne znamo kako je drugacije...

meni je lakse ocjenjivati ''proslo vrijeme'' jer sada zivim u jednoj razvijenoj i demokratskoj zemlji a ne poredim ga sa sadasnjim stanjem u bih...
Dobro imas obraza da se javis iz bijelog svijeta i solis pamet nama koji se pecemo na "demokratskoj" vatri, hebem joj majku kroz majku... :x A prosli sistem je svetinja za svakog ko ima gram mozga i postene namjere... :-)

Mani...! :roll:
HAVANA

#102 Re: Sve lažne nebuloze

Post by HAVANA »

Maraschino wrote:
meni je lakse ocjenjivati ''proslo vrijeme'' jer sada zivim u jednoj razvijenoj i demokratskoj zemlji a ne poredim ga sa sadasnjim stanjem u bih...

Da ,ali mi živimo u našoj dragoj nerazvijenoj i nedemokratskoj zemlji a poredimo je sa prošlim vremenom jer bi željeli da sve ono što je bilo dobro(a bilo je dosta toga) bude i danas tako ali nažalost to je nemoguće sa ovolikim brojem nacionalista i lopova. ;-)
Ateista

#103 Re: Sve lažne nebuloze

Post by Ateista »

Bassinak wrote:jedino sto mu zamjeras je to sto je vise tvornica dao sloveniji ?!?!?!?!?
A NACIONALNO IME?
Pa dobro, ima i to, sto nikad nije uveo naciju BOSANAC.

Mislim da su ipak fabrike puno bitnije, od njih se zivi a ne od nacionalnog imena.
Maraschino

#104 Re: Sve lažne nebuloze

Post by Maraschino »

nista ti o meni ne znas...

a to sto se ja javljam iz bijelog svijeta...sam sam se za to izborio, niko mi nije poslao auto da me izbavi iz bih...

ucinite nesto za sebe a ne samo kuknjava i ispijanje kafa...

na kraju, jebe mi se kako vam je sada. borio sam se do zadnjeg dana a kako cete urediti svoje zivote, do vas je i ne mijesam se puno...
SaraLe

#105 Re: Sve lažne nebuloze

Post by SaraLe »

Maraschino wrote:nista ti o meni ne znas...

a to sto se ja javljam iz bijelog svijeta...sam sam se za to izborio, niko mi nije poslao auto da me izbavi iz bih...

na kraju, jebe mi se kako vam je sada. borio sam se do zadnjeg dana a kako cete urediti svoje zivote, do vas je i ne mijesam se puno...
:thumbup:
nosara

#106 Re: Sve lažne nebuloze

Post by nosara »

SaraLe wrote:

Eh, ti... :D
Maraschino

#107 Re: Sve lažne nebuloze

Post by Maraschino »

HAVANA wrote:
Maraschino wrote:

Da ,ali mi živimo u našoj dragoj nerazvijenoj i nedemokratskoj zemlji a poredimo je sa prošlim vremenom jer bi željeli da sve ono što je bilo dobro(a bilo je dosta toga) bude i danas tako ali nažalost to je nemoguće sa ovolikim brojem nacionalista i lopova. ;-)
HAVANA,

razumijemo se potpuno. proslo vrijeme je imalo svojih dobrih ali i losih stvari. nikada nije bilo vise lopova i hostaplera u vlasti kao sada ali moramo priznati da i u proslom vremenu nije sve cvjetalo. to zelim da kazem.
SaraLe

#108 Re: Sve lažne nebuloze

Post by SaraLe »

nosara wrote:
SaraLe wrote:

Eh, ti... :D

:D
:mrgreen: :run:
nosara

#109 Re: Sve lažne nebuloze

Post by nosara »

Maraschino wrote:
HAVANA wrote:
Maraschino wrote:

HAVANA,

razumijemo se potpuno. proslo vrijeme je imalo svojih dobrih ali i losih stvari. nikada nije bilo vise lopova i hostaplera u vlasti kao sada ali moramo priznati da i u proslom vremenu nije sve cvjetalo. to zelim da kazem.
Pa sigurno ne cvjeta sve ni tu gdje si sad, ali nije u tome poenta... Pogledaj naslov teme... Koje lazne nebuloze...? :-)
Sva laz ovog svijeta je skoncentrisana danas na ovih 50 hiljada kvadrata, a nepismenoj kukavelji se prodaje pod "novo i neotpakovano"...

i onda, svako malo, neki lik uleti sa nekakvim usporednim analizama, kao "nije sve cvjetalo" kao da mi to ne znamo... Eto sad ne cvjeta nista, jel' to bolja para...?
Pasiflora

#110 Re: Sve lažne nebuloze

Post by Pasiflora »

Maraschino wrote: mozda sam i stariji od tebe, dobar dio zivota sam zivio u tom vremenu, rodjen, skolovao se i radio u istom vremenu...prema tome, nemoj mi pricati kako je bilo...

zelim samo da kazem da proslo vrijeme nije bilo idealno, dapace, bilo je dobro zivjeti u tom vremenu jer ne znamo kako je drugacije...

To sto se nisi meni obratio nema nikakve veze. Povukao si mi zivac i odgovorila sam ti. Pa sta?!?
Ako je ovo boldirano istina, stvarno mi nije jasno je li tebi dobro.
A to sto prijasnju drzavu uporedjujes sa razvijenom i demokratskom zemljom je bez veze, ali poprilicno objasnjava tvoje stavove :shock:
Mi ovdje pricamo o proslom i sadasnjem sistemu OVDJE U BIH.
SaraLe

#111 Re: Sve lažne nebuloze

Post by SaraLe »

sitno wrote:
Maraschino wrote: mozda sam i stariji od tebe, dobar dio zivota sam zivio u tom vremenu, rodjen, skolovao se i radio u istom vremenu...prema tome, nemoj mi pricati kako je bilo...

To sto se nisi meni obratio nema nikakve veze. Povukao si mi zivac i odgovorila sam ti. Pa sta?!?
A to sto prijasnju drzavu uporedjujes sa razvijenom i demokratskom zemljom je bez veze, ali poprilicno objasnjava tvoje stavove :shock:
Naglasite to :D
Moze neko pomisliti i da su nam Svicarci zavidili :D :lol: :lol:
madner

#112 Re: Sve lažne nebuloze

Post by madner »

Nije bilo parada pedera. :D
Maraschino

#113 Re: Sve lažne nebuloze

Post by Maraschino »

sitno wrote:

kako si dosadna :-) ...popusti me malo...

ja gledam svoja posla vec odavno jer sam shvatio da kao pojedinac ne mogu nista uraditi izuzev da se nerviram...

poredjenje proslog i sadasnjeg vremena je nemoguce...u proslom vremenu smo vozili taljige a danas, GTI, turbo ovaj turbo onaj, rucno obradjivali oranice, rucno sjekli sume a konji iznosili :( ...dakle, takve uporedbe su nemoguce, svijet se mijenja, modernizuje samo sto mi zbog nasih LOPOVSKIH politicara zaostajemo za tim svijetom.

ne mozemo mi nikada biti jedna svajcarska, njemacka, holandija ili svedska...ne mozemo ni gledati puno u proslo vrijeme izuzev onih svijetlih tacaka koje mogu biti primijenjene u sadasnjem vremenu a njih je malo sto zbog standarda, propisa, zakona...

kod nas je problem POSTENJE a nismo mi krivi sti nemamo bas nesto inteligentne politicare niti imamo neki veliki izbor...sve je to splet otezavajucih okolnosti u periodu kroz koji prolazimo.

kakvi smo i dobro nam ide
sistem

#114 Re: Sve lažne nebuloze

Post by sistem »

Maraschino wrote:
sistem wrote: halo, halo, kakva stela za fakultet?
mogao se upisati i poneko preko stele, ali vecina raje se upisivala na osnovu uspjeha u srednjoj skoli i prijemnog ispita. u zivotu stele nisam imao, studirao sa ljudima iz cijele bih, seljacici, provincijalci, osim uspjeha u skoli, nikakvog drugog aduta nisu imali.

svako drustvo tako funkcionise - svi placaju poreze, a oni ciji uspjeh to dozvoljava, idu na fakultet. ako ne vjerujes, malo se raspitaj kako se ulazi za fakultete u drugim evropskim zemljama i kako se finansiraju fakulteti. isto kao sto je bilo kod nas - uspjeh + prijemni (nije na svim fakultetima). ne znam koji bi to bio posteniji sistem?
nemoj mi samo reci da u proslom sistemu nije bilo stela, protekcije, mita, namijestanja...

normalno da si morao imati i dobar uspjeh za upis u skolu i fakultet ali i pored toga i nekoga ko ce da te pogura...

nije to samo vezano za skole, isto ti je bilo prilikom zaposljavanja, prijema u bolnice, snimanja, odlaska u jna a da ne govorim na vojnu akademiju...
naravno da je bilo stela. na postoji na svijetu sistem imun na to!
ali si bez ijedne stele dolazio do fakulteta, provjereno. stela je trebala onom ko nije zadovoljavao zvanicne kriterije.
valjala je stela za posao, za bolnicu mozda (imam potpuno drugacije iskustvo). za vojnu akademiju zaista ne znam, niko iz mog okruzenja nije imao tu vrstu ambicije :-)
sistem

#115 Re: Sve lažne nebuloze

Post by sistem »

madner wrote:Nije bilo parada pedera. :D
eeeee, kakva su to vremena bila
pedera nije bilo, a mogo si marisat hasisare neometano :D
madner

#116 Re: Sve lažne nebuloze

Post by madner »

sistem wrote:
madner wrote:Nije bilo parada pedera. :D
eeeee, kakva su to vremena bila
Tahko su i meni pricali. Znalo se pije a ko placa. :D

A kazna za preticanje na punoj 10 km.
slavkoimamodilera

#117 Re: Sve lažne nebuloze

Post by slavkoimamodilera »

Maraschino wrote: kakvi smo i dobro nam ide
Summa summarum stanja BiH... :thumbup:
pojedinac

#118 Re: Sve lažne nebuloze

Post by pojedinac »

@HAVANA

Bez ljutnje molim te! Mislim da sam bio potpuno jasan.

Nemoj da kvariš moje dobre utiske o tebi, kao čovjeku, koje stekoh na ovom forumu.

A, za ovo imaš ti svog knjigovođu. :D
HAVANA wrote: Pojedinac,haj izračunaj mi ovo:

Bruto cijena robe je 10 000km
Neto cijena robe je 8264,46
Obaveza je 1735,54km
Kolika je stopa?

Pozdrav
nosara

#119 Re: Sve lažne nebuloze

Post by nosara »

seka wrote:
Maraschino wrote: kako si dosadna :-) ...popusti me malo...

ja gledam svoja posla vec odavno jer sam shvatio da kao pojedinac ne mogu nista uraditi izuzev da se nerviram...

poredjenje proslog i sadasnjeg vremena je nemoguce...u proslom vremenu smo vozili taljige a danas, GTI, turbo ovaj turbo onaj, rucno obradjivali oranice, rucno sjekli sume a konji iznosili :( ...dakle, takve uporedbe su nemoguce, svijet se mijenja, modernizuje samo sto mi zbog nasih LOPOVSKIH politicara zaostajemo za tim svijetom.

ne mozemo mi nikada biti jedna svajcarska, njemacka, holandija ili svedska...ne mozemo ni gledati puno u proslo vrijeme izuzev onih svijetlih tacaka koje mogu biti primijenjene u sadasnjem vremenu a njih je malo sto zbog standarda, propisa, zakona...

kod nas je problem POSTENJE a nismo mi krivi sti nemamo bas nesto inteligentne politicare niti imamo neki veliki izbor...sve je to splet otezavajucih okolnosti u periodu kroz koji prolazimo.

cuj taljige :lol: covjece o kom periodu govoris :?
Kad je bio Matija Gubec i psihomodo pokop... :D Odavno je on na zapadu... :D
pojedinac

#120 Re: Sve lažne nebuloze

Post by pojedinac »

Maraschino wrote:
...............

Ateista

#121 Re: Sve lažne nebuloze

Post by Ateista »

sistem wrote:
Maraschino wrote:
sistem wrote: halo, halo, kakva stela za fakultet?
mogao se upisati i poneko preko stele, ali vecina raje se upisivala na osnovu uspjeha u srednjoj skoli i prijemnog ispita. u zivotu stele nisam imao, studirao sa ljudima iz cijele bih, seljacici, provincijalci, osim uspjeha u skoli, nikakvog drugog aduta nisu imali.

svako drustvo tako funkcionise - svi placaju poreze, a oni ciji uspjeh to dozvoljava, idu na fakultet. ako ne vjerujes, malo se raspitaj kako se ulazi za fakultete u drugim evropskim zemljama i kako se finansiraju fakulteti. isto kao sto je bilo kod nas - uspjeh + prijemni (nije na svim fakultetima). ne znam koji bi to bio posteniji sistem?
nemoj mi samo reci da u proslom sistemu nije bilo stela, protekcije, mita, namijestanja...

naravno da je bilo stela. na postoji na svijetu sistem imun na to!
ali si bez ijedne stele dolazio do fakulteta, provjereno. stela je trebala onom ko nije zadovoljavao zvanicne kriterije.
valjala je stela za posao, za bolnicu mozda (imam potpuno drugacije iskustvo). za vojnu akademiju zaista ne znam, niko iz mog okruzenja nije imao tu vrstu ambicije :-)
Ma bilo je i prije i korupcije i stela, svega sto i sad ima, ali je tada pored svega toga moglo dovoljno ostati i obicnim ljudima, nije se pretjerivalo kao sad.
sistem

#122 Re: Sve lažne nebuloze

Post by sistem »

sto kazu raja:
oni su uzimali, ali je i za raju ostajalo
ovi uzimlju, al raji nista ne ostane
:D
HAVANA

#123 Re: Sve lažne nebuloze

Post by HAVANA »

pojedinac wrote:@HAVANA

Bez ljutnje molim te! Mislim da sam bio potpuno jasan.

Nemoj da kvariš moje dobre utiske o tebi, kao čovjeku, koje stekoh na ovom forumu.

A, za ovo imaš ti svog knjigovođu. :D
HAVANA wrote: Pojedinac,haj izračunaj mi ovo:

Bruto cijena robe je 10 000km
Neto cijena robe je 8264,46
Obaveza je 1735,54km
Kolika je stopa?

Pozdrav

Samo sam te zamolio da tom tvojom formulom izračunaš kolika je stopa. :D
JThomas

#124 Re: Sve lažne nebuloze

Post by JThomas »

kad porazmislim, naziv teme je savršeno na mjestu...
amrica

#125 Re: Sve lažne nebuloze

Post by amrica »

madner wrote:
sistem wrote: eeeee, kakva su to vremena bila
Tahko su i meni pricali. Znalo se pije a ko placa. :D

A kazna za preticanje na punoj 10 km.
Sve jedna c(h)rvena bilo.... :D
Post Reply