Dobro imas obraza da se javis iz bijelog svijeta i solis pamet nama koji se pecemo na "demokratskoj" vatri, hebem joj majku kroz majku...Maraschino wrote:@sitno,sitno wrote:Slusaj - posto nemas pojma - prestani vise pisati na ovoj temi. Bolje bi ti bilo da samo citas ono sto pisu ljudi koji su zivjeli u "mraku" (po hiljaditi put: je**m mater onome ko upali svjetlo).Maraschino wrote: nemoj mi samo reci da u proslom sistemu nije bilo stela, protekcije, mita, namijestanja...
normalno da si morao imati i dobar uspjeh za upis u skolu i fakultet ali i pored toga i nekoga ko ce da te pogura...
nije to samo vezano za skole, isto ti je bilo prilikom zaposljavanja, prijema u bolnice, snimanja, odlaska u jna a da ne govorim na vojnu akademiju...
tebi LICNO nista nisam rekao, smanji dozivljaj...
mozda sam i stariji od tebe, dobar dio zivota sam zivio u tom vremenu, rodjen, skolovao se i radio u istom vremenu...prema tome, nemoj mi pricati kako je bilo...
zelim samo da kazem da proslo vrijeme nije bilo idealno, dapace, bilo je dobro zivjeti u tom vremenu jer ne znamo kako je drugacije...
meni je lakse ocjenjivati ''proslo vrijeme'' jer sada zivim u jednoj razvijenoj i demokratskoj zemlji a ne poredim ga sa sadasnjim stanjem u bih...
Mani...!