Sve je do prvog utiska...ili ne?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

burek_in_space

#26 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by burek_in_space »

hana_montana wrote:
protumacicu ovo medicinski :D
Слободно, мада је било строго перверзно. :lol:
hana_montana

#27 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by hana_montana »

burek_in_space wrote:
hana_montana wrote:
protumacicu ovo medicinski :D
Слободно, мада је било строго перверзно. :lol:
auuuff bas bas :lol: 8-) :D
Ghost_Rider_XXX

#28 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by Ghost_Rider_XXX »

A da uzmete si sobu?!
burek_in_space

#29 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by burek_in_space »

Ghost_Rider_XXX wrote:A da uzmete si sobu?!
Nema potrebe, megalomani smo - treba nam sprat kuce chitav.
hana_montana

#30 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by hana_montana »

burek_in_space wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:A da uzmete si sobu?!
Nema potrebe, megalomani smo - treba nam sprat kuce chitav.

ja hocu cijelu kucu :twisted: :D
Ghost_Rider_XXX

#31 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by Ghost_Rider_XXX »

Prvi utisak: Što si skromna u... <cenzurisano>. :lol:
Henry Chinaski

#32 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by Henry Chinaski »

burek_in_space wrote:
hana_montana wrote: a zena po duzini jezika hahahaaa :D mislim jel laje i to :skoljka: :D
Није, него колико пута може опасати виталне органе језиком. :razz: :mrgreen:
Malo je i do veličine vitalnog organa.
emminka

#33 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by emminka »

mislim da jeste.. jer, da bih nekoga ponovo pozeljela cuti, ili vidjeti, mora mi se nesto i svidjeti na njemu.. eh sad, kada bih svakome davala drugu ili trecu priliku da mi se svidi, koliko bi to bilo izgubljenog vremena.. kakogod, uglavnom idem dalje sa onim ko me bar na neki nacin privuce, zainteresuje nakon nekog provedenog vremena sa njim..
dječak sa šibicama

#34 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by dječak sa šibicama »

Ghost_Rider_XXX wrote:Daj ba, to je ko da sudiš knjigu po koricama. Totalno površno.
I to je istina.

Prvi utisak je bitan, mislim... ali recimo, vec sam pisao ali ponovit cu, znam tipa koji je uletio dvjema djevojkama zapravo ciljao je na jednu, i one su ga posrpdno odbile, cak su mu se iza ledja smijale jer je onako, debelindjo.

Danas je u braku sa tom djevojkom koja mu se smijala.

Kako, e pa to je posebna prica :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#35 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by ladyblue18 »

MedenoSrce wrote: Nije sve do prvog utiska. Prvi utisak je bitan jer ga je kasnije teže ispraviti ,ali presudan, bar u mom slučaju nije.
Ovako je i kod mene.
Cholina_Lokica

#36 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by Cholina_Lokica »

Da vam pravo kazem... da je bitan jeste, ali da je presudan je nidje veze
pezzar

#37 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by pezzar »

Kod prvog utiska je najvaznije dobiti priliku za drugi utisak.
jenna.

#38 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by jenna. »

bitan je 'drugi utisak', a i svaki sljedeci...jako je djetinjasko ocjenjivati nekoga na osnovu jednog pogleda ili 2 riječi :) :)
Not My Idea

#39 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by Not My Idea »

da je presudan (i tacan)- nije, ali sigurno odredjuje kako ce se dalje stvari odvijati.
Officer Crabtree

#40 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by Officer Crabtree »

jel ovo ono iz avaza: šta prvo primijetite na osobama suprotnog spola?

koji je ono sportista izjavio "pete" :lol:

joj djelujem ko vidovnjak, odnedavno novi pristup zaljubljivanju, ja to preko fotografija na fb ofiram ako na prvi pogled tu ne upali teško da kasnije mijenjam utisak... listam ih k'o u policiji mugshots...

moram priznat da sam trenutno pred ženidbu na prvi pogled, odlijepio na malu totalno, nisam još je ni spaćno pogledao u ljetnoj odjeći al ima neke oči na prvi utisak je moja...

inače, teško mijenjam mišljenja o ženama naročito jer ih vrlo malo upoznam osim na prvi utisak
PalaSa Marsa

#41 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by PalaSa Marsa »

:D
žulijan asanž

#42 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by žulijan asanž »

ja isto mislim da je najvažniji prvi utisak. prvi put kad se utisne, sve je jasno, kako i šta dalje....
PeppermintSA

#43 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by PeppermintSA »

Svaki odnos je baziran na temelju hemije. Upravo zato je nemoguće pojednostaviti muško-ženske odnose u smislu, stvaranja nekog putokaza koji se dogmatično slijedi prilikom svakog kontakta s nekom osobom. Želim reći, nemoguće je, s nekog psihološkom ili emotivnom stanovišta, reći: ''Sex na noć ne dolazi u obzir'', ''Tek nakon mjesec dana stupam u seksualni odnos'' itd. itd.

Naprosto, hemija je ta koja odlučuje, a ona je neka metafizička kategorija koja se teško može objasniti ili protumačiti. Naprosto, ili je ostjetiš ili je ne osjetiš. E sad, ako smo prihvatili da je hemija uvijek postulat svakog odnosa, pitanje je koliko nam je potrebno vremenski da je osjetimo, odnosno ne osjetimo. To je relativno pitanje, što se mene tiče - nekad sam je znao osjetiti iz daleka, bez progovorene riječi, nekad sam je znao osjetiti nakon upoznavanja, nakon prve izrećene rečenice, nekad nakon 2h razgovara, a nekad nisam ni nakon 10 sastanaka.

Da se razumijemo, možeš ti funkcionisati sa nekom osobom, može ta osoba biti preslikana kopija tebe suprotnoga pola, možete imati isti pogled na svijet, interesovanja, želje, snove...ali da ne postoji hemija. S druge strane, možete upoznati vašu totalnu suprotnost s kojom se ne slažete oko bilo čega, a recimo, imati jaku hemiju u ovoj ili onoj domeni.

Takođe, bitno je shvatiti da postoje različiti domeni hemije - Između vas i neke osobe može postojati emotivna hemija, intelektualna hemija, prijateljska hemija, pa i erotska, ili ti, seksualna hemija. Ako postoji jedna, ne mora postojati druga, treća, četvrta...a, pak, i može.

No, da skratim: Ako se pod ''prvim utiskom'' aludira na hemiju, onda se slažem, a ako se aludira na nešto banalno(što najčešće i jeste slučaj), onda se ne slažem.
vicious2

#44 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by vicious2 »

ovaj 'utisak' me malo buni :?
nihil_

#45 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by nihil_ »

Koliko dugo treba da traje konverzacija da bi se smatrala prvim utiskom, samo da se pogledate, minutu, dvije, deset?
Landa

#46 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by Landa »

PeppermintSA wrote:Svaki odnos je baziran na temelju hemije. Upravo zato je nemoguće pojednostaviti muško-ženske odnose u smislu, stvaranja nekog putokaza koji se dogmatično slijedi prilikom svakog kontakta s nekom osobom. Želim reći, nemoguće je, s nekog psihološkom ili emotivnom stanovišta, reći: ''Sex na noć ne dolazi u obzir'', ''Tek nakon mjesec dana stupam u seksualni odnos'' itd. itd.

Naprosto, hemija je ta koja odlučuje, a ona je neka metafizička kategorija koja se teško može objasniti ili protumačiti. Naprosto, ili je ostjetiš ili je ne osjetiš. E sad, ako smo prihvatili da je hemija uvijek postulat svakog odnosa, pitanje je koliko nam je potrebno vremenski da je osjetimo, odnosno ne osjetimo. To je relativno pitanje, što se mene tiče - nekad sam je znao osjetiti iz daleka, bez progovorene riječi, nekad sam je znao osjetiti nakon upoznavanja, nakon prve izrećene rečenice, nekad nakon 2h razgovara, a nekad nisam ni nakon 10 sastanaka.

Da se razumijemo, možeš ti funkcionisati sa nekom osobom, može ta osoba biti preslikana kopija tebe suprotnoga pola, možete imati isti pogled na svijet, interesovanja, želje, snove...ali da ne postoji hemija. S druge strane, možete upoznati vašu totalnu suprotnost s kojom se ne slažete oko bilo čega, a recimo, imati jaku hemiju u ovoj ili onoj domeni.

Takođe, bitno je shvatiti da postoje različiti domeni hemije - Između vas i neke osobe može postojati emotivna hemija, intelektualna hemija, prijateljska hemija, pa i erotska, ili ti, seksualna hemija. Ako postoji jedna, ne mora postojati druga, treća, četvrta...a, pak, i može.

No, da skratim: Ako se pod ''prvim utiskom'' aludira na hemiju, onda se slažem, a ako se aludira na nešto banalno(što najčešće i jeste slučaj), onda se ne slažem.
U biti se slazem sa tvojim izlaganjem i upravo je to dokaz kako mogu postojati musko-zenska prijateljstva bez te famozne hemije. Samo mislim da je hemija upravo rezultat tvog emotivno-psiholoskog stanja i da upravo na bazi tog stanja pravis odluke kako i sta dalje.

Jednom sam citala da zene kad upoznaju muskarca prvih 10 sekundi odlucuju da li bi ga mogle voljeti ili ne (sta god da se podrazumjeva pod to voljeti ili ne :D )
PeppermintSA

#47 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by PeppermintSA »

Landa wrote:
PeppermintSA wrote:Svaki odnos je baziran na temelju hemije. Upravo zato je nemoguće pojednostaviti muško-ženske odnose u smislu, stvaranja nekog putokaza koji se dogmatično slijedi prilikom svakog kontakta s nekom osobom. Želim reći, nemoguće je, s nekog psihološkom ili emotivnom stanovišta, reći: ''Sex na noć ne dolazi u obzir'', ''Tek nakon mjesec dana stupam u seksualni odnos'' itd. itd.

U biti se slazem sa tvojim izlaganjem i upravo je to dokaz kako mogu postojati musko-zenska prijateljstva bez te famozne hemije. Samo mislim da je hemija upravo rezultat tvog emotivno-psiholoskog stanja i da upravo na bazi tog stanja pravis odluke kako i sta dalje.

Jednom sam citala da zene kad upoznaju muskarca prvih 10 sekundi odlucuju da li bi ga mogle voljeti ili ne (sta god da se podrazumjeva pod to voljeti ili ne :D )

pa i muško-ženska prijateljstva su bazirana na hemiji.

Kako objasniti prijateljstvo dviju, uslovno rečeno, lijepih osoba, istih pogleda suprotnoga pola koji bi se u drugim okolnostima sigurno privlačili. Naravno, hemijom.

Ona nije isključivo vezana za erotsku privlačnost, kako je naziva Fromm.
fatamorgana

#48 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by fatamorgana »

Lijep post! Vidiš, ovo što ti zoveš hemijom se zapravo dešava na nivou feromona koje luče ako se ne varam i muškarci i žene.
Oni nemaju miris ali ih mi ipak neprimjetno percipiramo, ovo sam gledao u jednom dokumentarcu gdje su ženama davali da pomirišu atletske majice raznih muškaraca i one su "odlučivale" takoreći na neviđeno koji ih od muškaraca privlači.na osnovu feromonskog "utiska".
Feromoni su opet usko povezani izgleda sa genetskim karakteristikama i predispozicijama tako da "ženka" nesvjesno odabire "mužjaka" koji je za njeno potomstvo genetski povoljniji.

Šta reći ..... majka priroda!
Evil.Eddie

#49 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by Evil.Eddie »

naravno da nije sve do prvog utiska......nemoguce je procitati i ocjeniti nekog u par minuta razgovora ili samo da ga posmatramo,iskreno iz licnog iskustva znam da se kod osobe mozemo prevariti ako je ocjenimo prema prvom utisku ipak potrebno je neko vrijeme da spoznamo nekog u dusu :)
ljubav_aha

#50 Re: Sve je do prvog utiska...ili ne?

Post by ljubav_aha »

odlicno procjjenim osobe prilikom prvog upoznavanja,stoga prvih sat vremena je dovljno odluciti se ZA ili PROTIV :-D
Post Reply