Prica o Beslagicu mozda katkad tiha, je u svojoj sustini umnogom prica o Tuzli i Tuzlacimaputokaz1 wrote:Snagu sda u Tuzli znamo to je manje od 20%.Njihov kandidat zavisi od sbb,hdz,i drugih anti J.I. glasača.
Snagu sbb neznamo.Pobjednik na anti sda politici 2014 je uradio političko samoubivstvo,dali je preživio?
Snagu crvenih znamo oko 50% ali(sdp+df+ns+ostale frakcije crvenih)(trenutni odnos je nepoznat ali ns je tu najslabija)
Snagu J.I. znamo popularniji je od sdp-a,ima gradski aparat u ruci,kontrolu novca koji će,kao i sda načelnici svugdje drugo,potrošit na kampanju.
Df je nepoznat takođe,vrebaju šansu,Gedžo(Ako je on) je pošten i borac protiv kriminala.Crveni protiv Imamovića će za njega.
Nezavisni iako solidno kotira mislim da nemože,jer nema infrastrukturu,osim ako dobro potplati ili nekom medijskom kampanjom prikloni sebi neutralne.
TA ili BA koji spajanjem sa NSRZB imaju 5 mandata,očekuju mnogo kao i novi GS.
Koliko je utjecajan Bešlagić sada?
Beslagic magistar tehnologije koji je svoju struku kroz ratni vihor zamjenio jednom drugomne moze ovih decenija nikako doci do izrazaja
Kao i ogromna masa tehnologa inzinjera i svih drugih struka koje bi pomogle da Tuzla vrati na one svoje stare pruge
Prica o Beslagicevoj i Imamovicevoj struji --- pa otprilike nesto slicno kao sukob Lagumdzije i rahmetli Durakovica
Sukob stare i mlade generacije, stare generacije slabijih refleksa mlade koja logiku vlasti vidi u smjeru otvaranja ka svijetu modernim trendovima i slicno (naravno to se katkad svede na hedonizam nekog poglavara lokalnog kantonalnog itd odbora date stranke)
Beslagic je u sukob sa Imaovicem stupio prije no sto su izabrani kandidati i predstavnici na okt izborima-- tu se otprilike latio davanjem uslova da nece podrzati SDP ako na celu liste bude Jasmin Imamovic; poslije je pregovarao sa DF ali bezuspjesno , valjda jer nije mogao progurati svoje ljude
I od tada cini se kako je utihnuo pustio valjda da stvari idu tokom otisao u Srebrenik na imanje sta li
Imamovicu mnogo toga zamjeraju , no cini se da je ostrica prema njemu otupjela jer on je sada borac rekao bih da Tuzla sacuva crveni imidz, tako u sjenu padaju sve snazne kritike na njegov racun
Prije cetiri godine SDA je dala ozbiljnog kandidata uzornog doktora , Tuzlaci su inace naucili ne biti crveni nego mozda vise biti uvijek kontra , pa kako je SDP tada vladao cini se da je tada Tuzla postala tlo za rast SDA i drugih stranaka
Naravno kako kampanja bude tekla mozda ce se desiti nesto ovo sve cini mi se mrtvaja (mozda je i takvo vrijeme ) koja najvise odgovara Imamovicu
mislim da Beslagic upravo potencira Berbica
Kazem puno je kritika na racun Imamovica, po meni najznacajnija stvar koju je napravio jeste ocuvanje multietnickog sastava glavnih ljudi u opstini -- cak je i sada drugi na listi za izbore nebosnjak
Tacno je cetvrti mandat je previse jos ako bude osvojen sa manje od 30 posto sto je moguce zbog veceg borja kandidata mislim da bi komotno mogao priznati sebi kako je vrijeme za odmor