ne znam da li se ista moze uciniti po tom pitanju, osim nekog malog individualnog doprinosa koji se cesto svodi maximalno na recikliranje flasa, ili slaganja smeca, ili koristenje recikliranog papira...
Svasta ovi ljudi jedu
Moderator: anex
-
Zadig
da znam o tome... nazalost niko se ne brine, mada bacene ovce su slucaj i za ekolosku policiju takodje, koja naravno u vecini zemalja ne postoji.
ne znam da li se ista moze uciniti po tom pitanju, osim nekog malog individualnog doprinosa koji se cesto svodi maximalno na recikliranje flasa, ili slaganja smeca, ili koristenje recikliranog papira...

- Soul_Sista
Ja mislim (ne mora da znaci da sam u pravu) da medije imaju jednu vaznu ulogu u ovom svemu jer su oni ti koji treba da na neki nacin kritikuju drzavu/ vlasti za nedostatak paznje prema ovoj problematici, ne samo drzavu nego krivce, znaci da ovo dobije vise mjesta u medijama i da se na neki nacin "prica" o problemu,,,da su ljudi svejsni i da se "odozdo" krene nesto desavati...ali naravno ako ljudi nemaju posla, sta jesti, gledaju kako da zarade dinar za dan, njima mozda ni nije stalo toliko do zivotinja..Zadig wrote:da znam o tome... nazalost niko se ne brine, mada bacene ovce su slucaj i za ekolosku policiju takodje, koja naravno u vecini zemalja ne postoji.
-
BigusDickus
U redu je to, ali je off-topic... 

- Soul_Sista
Sa naseg ugla gledanja (Evropa) jeste strasnije jer pas kao zivotinja eto ima neki veci status medju zivotinjama u ovom dijelu svijeta, ljudi drze pse kao kucne ljubimace, paze ih, kupaju ...haman sve sto i ljudi radeAngela wrote:A zasto je strasnije jesti psa, nego prasence ili janje? Zamisli da se neku Animal Rights iz Indije pokrenu da zabrane jedenje goveda u Evropi. Pitali biste se - s kojim pravom? Tako valjda i Koreanci pitaju - s kojim pravom nam namecete vase principe?
...ja znam da nikad ne bih mogla pojesti sestrinog cuku..
- Soul_Sista
Angela wrote:A da ti je neko poklonio slatko majo naneSoul_Sista wrote:...ja znam da nikad ne bih mogla pojesti sestrinog cuku..![]()
![]()
![]()
pa raste kod tebe, igras se sa njim... Ne bi ni njega mogla pojesti
nane?
- Soul_Sista
Angela wrote:Janje bona, janje. Majo nane
Kad bi to nane raslo kod mene u mom stanu ja mislim da bi mi postali pravi mates
-
dinash
ja sam u juznoj italiji jeo super konjsko meso. englezi koji su bili sa nama u grupi su se zgraazali ... elem, mi barbari (mi = svi ne-englezi).
englezi ne jedu ni pse ali ih u skandinaviji jedu (posebno polarni djelovi) ... u evropi se jedu puzevi (delikatesa), zabe pa i macke ... jednom sam jeo (skup) sir koji je sadrzao moljce (danas je zabranjen zbog EU standarda) i bio je fantastican.
elem, po evropi se moze naci svakojake hrane i pica ...
slovenci prave jednu vrstu "schnoptza" (rakije) u kojoj se nalazi neznamti koja zmija ... ilegalno pice ali razvaljuje.
a cuo sam da se na balkanu pravi rakija iz balege (uglavnom govedje) ... tzv. govnovacha (pojavljuje se i u pjesmi "loza, pivo, stok" rambo amadeusa) ... itd itd ...
englezi ne jedu ni pse ali ih u skandinaviji jedu (posebno polarni djelovi) ... u evropi se jedu puzevi (delikatesa), zabe pa i macke ... jednom sam jeo (skup) sir koji je sadrzao moljce (danas je zabranjen zbog EU standarda) i bio je fantastican.
elem, po evropi se moze naci svakojake hrane i pica ...
slovenci prave jednu vrstu "schnoptza" (rakije) u kojoj se nalazi neznamti koja zmija ... ilegalno pice ali razvaljuje.
a cuo sam da se na balkanu pravi rakija iz balege (uglavnom govedje) ... tzv. govnovacha (pojavljuje se i u pjesmi "loza, pivo, stok" rambo amadeusa) ... itd itd ...
-
dinash
ljudmila je prije par mjeseci pisala o tom ... khm ... fenomenu.pitt wrote:Imaju u sumadiji i naku govnaru kako sam cuo ....zagrabe ispod hale...iz septicke valjda![]()
"Tisti, ki zanj prvič slišijo, najprej pomislijo, da gre za kak poganski štos, saj njegovo ime glede arome pač ne vzbuja preveč finih asociacij. Imenuje se preprosto govnovača oziroma še preprosteje govnara. Ponekod na Hrvaškem mu rečejo tudi drekovača. Ob tem imenu so se, verjamem, razblinili vsi dvomi, ki bi jih morebiti lahko povzročili prejšnji dve imeni. Torej, drekovec se tako imenuje zato, ker se proizvaja iz dreka, govna, sranja, kravjakov, bobkov, iztrebkov …Ljudski besednjak je tudi glede tega zelo bogat. Poudariti je treba, da gre izključno za živalske iztrebke, četudi se govori, da se je zgodilo, da je kak proizvajalec drekovca v pomanjkanju kravjakov in bobkov uporabil tudi material lastne produkcije. Ampak to so bojda osamljeni primeri. Drekovec lahko najdemo bolj ali manj povsod po Balkanu, strokovnjaki za destilarne in planinci pa trdijo, da jih je največ v črnogorskih in bosansko-hercegovskih hribih."

http://www.mladina.si/tednik/200346/cla ... becirovic/