Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Euhh...cuj skrshiti krevet ... i da to ostane u sjecanju. Ne slazem se ...misljenja sam da krevet prije prve bracne noci valja odnijeti kakvom stolaru, tesaru ili metalostrugaru(ako se radi o italijanskom lezaju od kromiranih cijevi) ...i podvrgnuti isti generalnom remontu. Ako postoji ma i najmanja bojazan da ce do sloma datog objekta , u kriticnom (datom) momentu ...doci. Podshprajcati ga sa dodatnim poptornim stubovima i nogama. Molim vas dame i gospodo ..tu propusta nesmije biti....proracuni prednapregnutog dinamickog naprezanja materijala moraju biti dimenzionirani tako da izdrze omanji garnizon vojske u prvom izlazku nakon polaganja svecane obaveze.
Pa...ono svadba ..u mom kraju je bilo otprilike tako. Subotom oko 14:00 se islo u maticni ured ...procedura (sa fotografisanjem)je trajala nekih 30-ak minuta. Natrag u iznajmljenu salu ...jede se, pije se, muzicari piche prvi waltzer ...(onaj iz filma Kum )...onda ide fina hotelska svirka iz 70-tih, onda jos malo meze i cuge (paski dimljeni + cajna + samo za mladence Martell sa 3 zvijezdice+ ostali vecinom piva), nakon toga je ekipa ustimana i pocinje se sa Shabanom, Halidima i druzbom....Mladenci vode racuna da se ne doziraju previse (dakle kod 6-og 7-og pica se stavlja deadline) i gube se bestraga izmedju 21:00 i 22:00. Nakon toga ekipa osokoljena razvojem dogadjaja ...daje gas do daske...dakle pichi se Safet, Himzo, Silvana, Toma .
A mladenci se u tisini njihove sobe, pripremaju za ono sto dolazi.
Stari wrote:Pa...ono svadba ..u mom kraju je bilo otprilike tako. Subotom oko 14:00 se islo u maticni ured ...procedura (sa fotografisanjem)je trajala nekih 30-ak minuta. Natrag u iznajmljenu salu ...jede se, pije se, muzicari piche prvi waltzer ...(onaj iz filma Kum )...onda ide fina hotelska svirka iz 70-tih, onda jos malo meze i cuge (paski dimljeni + cajna + samo za mladence Martell sa 3 zvijezdice+ ostali vecinom piva), nakon toga je ekipa ustimana i pocinje se sa Shabanom, Halidima i druzbom....Mladenci vode racuna da se ne doziraju previse (dakle kod 6-og 7-og pica se stavlja deadline) i gube se bestraga izmedju 21:00 i 22:00. Nakon toga ekipa osokoljena razvojem dogadjaja ...daje gas do daske...dakle pichi se Safet, Himzo, Silvana, Toma .
A mladenci se u tisini njihove sobe, pripremaju za ono sto dolazi.
2-3 ..po ponoci ..E ovo je draga moja Novo ...ipak pres...pretjerivanje. Znaci mladozenja da pije do 2-3 po ponoci...i ocekivati nakon toga nesto u spavacoj sobi. Ma u 3 poponoci ga, ako je uopste budan, brusilicom moraju od flase odvajati, ....a nacesce zaspe... te, nakon drugog povracanja, ga 4-ljudi moraju odnijeti sa mjesta zbivanja.
Stari wrote:2-3 ..po ponoci ..E ovo je draga moja Novo ...ipak pres...pretjerivanje. Znaci mladozenja da pije do 2-3 po ponoci...i ocekivati nakon toga nesto u spavacoj sobi. Ma u 3 poponoci ga, ako je uopste budan, brusilicom moraju od flase odvajati, ....a nacesce zaspe... te, nakon drugog povracanja, ga 4-ljudi moraju odnijeti sa mjesta zbivanja.
Eh vas dvoje zapeli pa samo sitnicarite. Zar nikad niste bili na normalnoj svadbi izmedju dvoje pripadnika bosanskohercegovacke nacije...svi se nesto napucavate te vako te nako....ama ovako vam je kad vam stari kaze.
Hocete li detalje iz mladenacke sobe iz vremena poslije 21:30 pa do 02:30?
E nema nista cega se covjek radije sjeti ... ono u trenucima sjete nostalgije ...kaze : u stilu ono ..ehhh ljudi bio sam onomad prisutan kad mi se dijete rodilo...a valjda sam bio prisutan i kad se pravilo.