suzivot... da ili ne?

Post Reply

Da li djeli te handzarovo misljenje?

da
16
39%
ne
25
61%

Total votes: 41

Frutek

Post by Frutek »

gavrilo wrote:
Frutek wrote:Kao što Alma reče za drugove, drugarice Srbe ili Srpkinje, sve je to ok, al nešto fali, tj. povjerenje fali...A čim nema povjerenja da ti toj osobi možeš nešto reći, popričati o bilo čemu, sjest ono ko raja prava, zagidit
pa pocni da govoris sve toj osobi i vidjeces da je covjek kao ti
Gavrilo, to povjerenje je nestalo. Nekoliko generacija je prošlo kroz rat, svi ga dobro osjetili. To se tako lako ne zaboravlja. Kad znaš da su ti ljudi (Srbi) imali za cilj tvoj totalni nestanak. Odma tu nas razdvaja prošlost koja nam kvari budućnost. Najgore je to što Srpski narod i dalje ne želi sebi da prizna da su svi zločini činjeni u njihovo ime, a da ne govorim o jednom moralnom, ljudskom izvinjenju, pokajanju nedaj bože :shock: Umjesto toga, kad upalim TV često se ima šta i vidit -- skup četnika na Ravnoj Gori, slušam o "genocidu" u Tuzli itd. sve samo da se ne prihvati i kaže ono šta cijeli svijet zna.

I onda ti očekuješ od nekog da sjedne sa tim istim ljudima, pa da se smije, zeza, slavi rođendane, nove godine, da postanu kumovi-kume, ne ide to tako braco -- ne ide to tako kad se leševi još otkopavaju, a prošlost i dalje itekako prisutna...
rei

Post by rei »

gavrilo wrote:
hananah wrote:Gavrilo, preradikalno citas moj post. Bosna se ne mora dijeliti da bi svako imao svoju "avliju", neke insitucije moraju biti zajednicke, sto ne znaci da se narod mora mijesati, jer iskustvo iz historije govori da ce doci do novog pokolja ako se ponovno budemo mijesali sa Srbima, cast Hrvatima. Moje skromno misljenje.
hano ako cemo da idemu u istoriju srbi imaju hiljadu razloga da nevjeruju hrvatima i muslimanima. mora se jednom podvuci crta.

cast hrvatima... sa srbima ni slucajno. :-? pa jedino resenje da se ocuva bosna jeste medjusobno "mjesanje"...

kroz istoriju da nevjeruju Muslimanima , a koji su to razlozi , navedi mi ?
danas

Post by danas »

meni je vrlo tesko da upoznajem "srbe" koje nisam znala od ranije, iako mi je porodica (i bliza i dalja) veoma izmijesana. sve nesto mislim u sebi, "gdje je ovaj bio '92-e i sta je mislio i sta je radio"; "imal' on nekoga u familiji ko ce me nazvati balinkurom", "dal' on stvarno misli da nije bilo srebrenice i markala?"... i sve tako... :(

sa prijateljima koji su mi ostali prijatelji od prije rata nemam nikakvih problema (jer dobro znam do sada kako misle i sta rade), ali sa "novim" upoznavanjima... jako tesko... to je zalosno, ali je istinito, i za ovo ne krivim sebe nimalo... zapravo najvise mrzim karadzica i one koje on vodi bas zato sto su me ovakvom nacinili, da moram da zastanem i prvo malo promislim kada cujem necije ime... :( :( :(

ovo ti je posteno od mene gavro.
Last edited by danas on 27/07/2005 19:35, edited 1 time in total.
rei

Post by rei »

Frutek wrote:
gavrilo wrote:
Frutek wrote:Kao što Alma reče za drugove, drugarice Srbe ili Srpkinje, sve je to ok, al nešto fali, tj. povjerenje fali...A čim nema povjerenja da ti toj osobi možeš nešto reći, popričati o bilo čemu, sjest ono ko raja prava, zagidit
pa pocni da govoris sve toj osobi i vidjeces da je covjek kao ti
Gavrilo, to povjerenje je nestalo. Nekoliko generacija je prošlo kroz rat, svi ga dobro osjetili. To se tako lako ne zaboravlja. Kad znaš da su ti ljudi (Srbi) imali za cilj tvoj totalni nestanak. Odma tu nas razdvaja prošlost koja nam kvari budućnost. Najgore je to što Srpski narod i dalje ne želi sebi da prizna da su svi zločini činjeni u njihovo ime, a da ne govorim o jednom moralnom, ljudskom izvinjenju, pokajanju nedaj bože :shock: Umjesto toga, kad upalim TV često se ima šta i vidit -- skup četnika na Ravnoj Gori, slušam o "genocidu" u Tuzli itd. sve samo da se ne prihvati i kaže ono šta cijeli svijet zna.

I onda ti očekuješ od nekog da sjedne sa tim istim ljudima, pa da se smije, zeza, slavi rođendane, nove godine, da postanu kumovi-kume, ne ide to tako braco -- ne ide to tako kad se leševi još otkopavaju, a prošlost i dalje itekako prisutna...

pa najbolji prijatelji Srbi i Muslimani, ovi prvi sutradan bez imalo rijeci
pobjegli u Srbiju a kroz dva dana rezervisti iz Srbije bombarduju
i granatiraju grad , da nije zalosno bilo bi smijesno :-? :-? :-? :-?
Frutek

Post by Frutek »

rei wrote: pa najbolji prijatelji Srbi i Muslimani, ovi prvi sutradan bez imalo rijeci
pobjegli u Srbiju a kroz dva dana rezervisti iz Srbije bombarduju
i granatiraju grad , da nije zalosno bilo bi smijesno :-? :-? :-? :-?
To je za naučnike, da proučavaju godinama tu pojavu i da pokušaju otkrit izvor takve jedne masovne sinkronizacije -- da tolki svijet, na hiljade i hiljade njih se izvuče preko noći i niko, ama baš niko nijednu riječ da kaže ikom :shock:
Last edited by Frutek on 27/07/2005 19:40, edited 1 time in total.
rei

Post by rei »

Da zaboravih reci, sad ti isti Srbi vracaju se iz Srbije ponovo zive u mom gradu , i kazu kroz plac, upravo mi je to juce receno, ustvari mojoj rodici, zao nam je stidimo se sta su vam radili , ali znam da mi ne vjerujes , a moja je rodica samo rekla
otisli ste bez rijeci , a znali ste sve sta se sprema, ova druga kaze znam i nije cudo
sto nam ne vjerujete i ne treba....
danas

Post by danas »

Frutek wrote:
To je za naučnike, da proučavaju godinama tu pojavu i da pokušaju otkrit takvu jednu masovnu sinkronizaciju-- da tolki svijet, na hiljade i hiljade njih se izvuče preko noći i niko, ama baš niko nijednu riječ da kaže ikom :shock:
nije tako. srbin, najbolji prijatelj moga oca mu je rekao "nesto" pred sam rat... rekao mu je da kupi pistolj, a kad je moj otac zabezeknut pitao sto ce mu pistolj, ovaj mu je rekao da ce mu trebati pistolj da ubije djecu (mene i moju sestru) kad grad padne cetnicima u ruke. da ce biti bolje da nas on sam ubije nego da gleda sta ce biti sa nama kada cetnici zadju po kucama. eto.
Frutek

Post by Frutek »

danas wrote:
Frutek wrote:
To je za naučnike, da proučavaju godinama tu pojavu i da pokušaju otkrit takvu jednu masovnu sinkronizaciju-- da tolki svijet, na hiljade i hiljade njih se izvuče preko noći i niko, ama baš niko nijednu riječ da kaže ikom :shock:
nije tako. srbin, najbolji prijatelj moga oca mu je rekao "nesto" pred sam rat... rekao mu je da kupi pistolj, a kad je moj otac zabezeknut pitao sto ce mu pistolj, ovaj mu je rekao da ce mu trebati pistolj da ubije djecu (mene i moju sestru) kad grad padne cetnicima u ruke. da ce biti bolje da nas on sam ubije nego da gleda sta ce biti sa nama kada cetnici zadju po kucama. eto.
Ma znam, bilo je nekih manjih pojedinačnih istupa.
Ali, recimo, moja mama radila u firmi u kojoj je takođe radilo 3000 Srba, velika državna firma (nebitno koja). Znala ih je puno što iz viđenja što veoma dobrih prijatelja (do tada jel) i dođe na posao prije nego što će sve krenut, nigdje ni jednog Srbina na poslu. Samo Bošnjaci i Hrvati na poslu, ni jedan Srbin nikom ništa nije rekao. Samo nestali preko noći. Tad se je definitivno znalo da se nešto sprema :(
danas

Post by danas »

Frutek wrote: Ma znam, bilo je nekih manjih pojedinačnih istupa.
Ali, recimo, moja mama radila u firmi u kojoj je takođe radilo 3000 Srba, velika državna firma (nebitno koja). Znala ih je puno što iz viđenja što veoma dobrih prijatelja (do tada jel) i dođe na posao prije nego što će sve krenut, nigdje ni jednog Srbina na poslu. Samo Bošnjaci i Hrvati na poslu, ni jedan Srbin nikom ništa nije rekao. Samo nestali preko noći. Tad se je definitivno znalo da se nešto sprema :(
ma ovo gore sam rekla cinicno; mislim, al' mu je "upozorenje" bilo... uzmi pistolj i ubij djecu... zaista...

a slucajeva kao tvoj znam milion. moja sestra je isla sa sasom karadzicem u skolu; cim je on prestao dolaziti na nastavu, znalo se bice "nesto"... samo mi nismo imali pojma sta...

ti se gavro nemoj ljutiti, ali mnogo ce vode morati proteci da bude kako je nekad bilo, ako ikad i dodjemo na to. a vjeruj mi da ja za tim vremenom zalim vise od tebe, jer sam ga zivjela i dusom i srcem (a ti si, koliko mogu da shvatim, bio dijete prije rata). jer kazaljke se ne mogu okrenuti unazad, ne moze se reci "puj pike ne vazi, mi se malo zajebali; bolje nam je sa vama bilo nego sa srbima iz srbije". sto bi se reklo, kosices kako si posijao, a dosta srba je posijalo mrznju, pa ce gorak hljeb nepovjerenja i zazora morati jesti jos dugo vremena...
rei

Post by rei »

danas wrote:
Frutek wrote:

ovaj je ipak bio iskren, rekao je istinu..... dok je vecina hinjski samo otisla, u stilu, daj da ja spasim svoju kozu i nek je meni dobro .... a rezervisti iz Srbijei, JNA, paravojne formacije, itd. ce obaviti posao....
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

danas wrote:
Frutek wrote: Ma znam, bilo je nekih manjih pojedinačnih istupa.
ma ovo gore sam rekla cinicno; mislim, al' mu je "upozorenje" bilo... uzmi pistolj i ubij djecu... zaista...

a slucajeva kao tvoj znam milion. moja sestra je isla sa sasom karadzicem u skolu; cim je on prestao dolaziti na nastavu, znalo se bice "nesto"... samo mi nismo imali pojma sta...

ti se gavro nemoj ljutiti, ali mnogo ce vode morati proteci da bude kako je nekad bilo, ako ikad i dodjemo na to. a vjeruj mi da ja za tim vremenom zalim vise od tebe, jer sam ga zivjela i dusom i srcem (a ti si, koliko mogu da shvatim, bio dijete prije rata). jer kazaljke se ne mogu okrenuti unazad, ne moze se reci "puj pike ne vazi, mi se malo zajebali; bolje nam je sa vama bilo nego sa srbima iz srbije". sto bi se reklo, kosices kako si posijao, a dosta srba je posijalo mrznju, pa ce gorak hljeb nepovjerenja i zazora morati jesti jos dugo vremena...
Nas dvije k'o da smo u komsiluku rasle :). Potpisujem sve sto si rekla i samo jos da dodam:
Zao mi je Srba, postenih ljudi, koji su nit luk jeli nit luk mirisali, a morat ce da nose ovo breme koljaca i istrebljivaca naroda jos godinama. Ono sto vecina Srba ne shvata je da su Karadzic i Mladic svojim krvolocnim akcijama nanijeli ogromnu stetu Srpskom narodu koji ce morati da zivi za imidzom koljaca i agresivnog naroda jos bar 100 godina.
Suzivot je moguc i neophodan za dobrobit svih naroda u BiH, ali se nece dogoditi niti ce mnogi pristati na njega, prije nego sto se svi odgovorni za zlocine ne izvedu pred lice pravde.

P.S. inace ne volim ovu rijec "suzivot" jer ne mogu da skontam sta bi bila alternativa suzivotu. Mislim, zar sva ljudska bica na planeti Zemlji ne zive suzivot, i sta bi bilo kada bi jedno ljudsko bice izjavilo da ne zeli suzivot sa ostalim ljudskim bicima :-) :roll: :?
danas

Post by danas »

Lucy01 wrote:
Nas dvije k'o da smo u komsiluku rasle :). Potpisujem sve sto si rekla i samo jos da dodam:
Zao mi je Srba, postenih ljudi, koji su nit luk jeli nit luk mirisali, a morat ce da nose ovo breme koljaca i istrebljivaca naroda jos godinama. Ono sto vecina Srba ne shvata je da su Karadzic i Mladic svojim krvolocnim akcijama nanijeli ogromnu stetu Srpskom narodu koji ce morati da zivi za imidzom koljaca i agresivnog naroda jos bar 100 godina.
Suzivot je moguc i neophodan za dobrobit svih naroda u BiH, ali se nece dogoditi niti ce mnogi pristati na njega, prije nego sto se svi odgovorni za zlocine ne izvedu pred lice pravde.
slazem se apsolutno... i grozno mi je kad normalni ljudi (srbi), koji su isto tako ostali recimo u SA, ispastaju slusajuci nebulozne komentare koji ih svrstavaju u isti kos sa karadzicem i mladicem... ali to tako nekako uvijek biva, da se kola slome po onome ko je ni luk jeo ni luk mirisao... nazalost.

a ni ja, da ti pravo kazem, ne kontam sta je to "suzivot" -- ili je zivot ili nije... pa taj famozni "suzivot" imamo sada, svi u svojem stadu i svom toru, gledamo se podozrivo preko ograde. *ebem ti "suzivot". a imala sam zivot dostojan covjeka u svakom pogledu.
sure_alma

Post by sure_alma »

najtuznije je sto mi sve nesto pokusavamo da budemo multietnicki grad i da smo neka metropola..ma to je samo kriva i losa slika nase danasnjice u bosni...to je nekad bilo, a i tamo nekad bilo bi drugacije da muslimani nisu se pokoravali i govorili "tako je drugovi i drugarice"...pa cak i prije rata neki muslimani ili vecina ih se krilo da idu u dzamiju, i da bi se udvorili srbima davali smo srpska imena nasoj djeci...danas ima slucajeva da se momak zove goran a oba roditelja muslimani...pa smo poceli cak i da nosimo lancice sa krstom jer to je tad bilo IN ili COOL...
a ne do Bog da je neko stavio mjesec i zvjezdu da bude "cool"...
ima tu jos dosta nekih stvari...
ja uvijek kazem cast pojedincima, ne treba i nevalja generalizirati, ali....?
moj neki san bi bio kad bi svi mogli zivjeti normalno...ne moramo mi sad biti neki veliki prijatelji ili "haveri", ne moramo mi sad se kumovati, ali barem da rata vise ne bude...da klanje i ubijanje prestane...
ko je vjernik bilo koje vjeroispovijesti nek se moli svako svome Bogu, i nek puste na miru vise i Boga i ljude...
pozdrav svima
rei

Post by rei »

Medju vecinom Srba iz Srbije spadaju oni koji mozda nisu odobravali sve to ali su u isto vrijeme i cutali, dok su takodje vecina odobravala i naravno ratovala i pucala po nama i sta to moze biti nego KRIVNJA NARODA, cast onima koji su rame uz rame sa ostalima u Armiji RBiH borili se protiv krvnika, ali kad je sve to tako i kad znamo sta se radilo, ti isti koji su tada u to vrijeme cutali nesto kao sada se cuje po neki glas koji kaze da trebaju svi Srbi da pogledaju istinu u oci, da se osjecaju odgovornim i krivim za sve sto je ucinjeno neduznim ljudima, ali ja mislim da je to malo i nedovoljno ali sve je to do zvanicnih institucija SRbije, i kada se oni jasno i glasno izjasne
i ovdje ce suzivot biti moguc i na neki nacin podnosljiviji.
Cazinjanin

Post by Cazinjanin »

U zadnje vrijeme sam nekako protiv mirnog suzivota. Od 95-2000. godine sam bio za suzivot. Al, kroz zivot i rad, vidio sam kakvi su vecinom Srbi kao narod, kako samo gledaju da ubodu noz u ledja...

Volio bih reci da zelim biti tolerantan, al stvarno bih slagao. Nemam vise snage da budem tolerantan. Snimio sam sebi nekoliko snimaka pokolja koji su Srbi pocinili u Srebrenici nad djecom... uzivam i protiv sam suzivota... eto, ebi ga, demokratija ti je to!
Toozla

Post by Toozla »

Cazinjanin wrote: Volio bih reci da zelim biti tolerantan, al stvarno bih slagao. Nemam vise snage da budem tolerantan. Snimio sam sebi nekoliko snimaka pokolja koji su Srbi pocinili u Srebrenici nad djecom... uzivam i protiv sam suzivota... eto, ebi ga, demokratija ti je to!
....sta da ti napisem............................sta god, nema svrhe....... :shock: :( :shock:
digger

Post by digger »

handzar72 wrote: a opet samo mogu ponoviti, prestanite mijesati pojmove "Bosanac pravoslavne vjeroispovijesti" i "Srbin", to su dva svijeta. Isto kao da kazes da je navijac Zelje ujedno navijac Sarajeva. To ne ide!
Sta reci za ovakvo rezonovanje? Sto bi dalmatinci rekli: Ajme. :-)
gavrilo

Post by gavrilo »

danas wrote:ti se gavro nemoj ljutiti, ali mnogo ce vode morati proteci da bude kako je nekad bilo, ako ikad i dodjemo na to. a vjeruj mi da ja za tim vremenom zalim vise od tebe, jer sam ga zivjela i dusom i srcem (a ti si, koliko mogu da shvatim, bio dijete prije rata). jer kazaljke se ne mogu okrenuti unazad, ne moze se reci "puj pike ne vazi, mi se malo zajebali; bolje nam je sa vama bilo nego sa srbima iz srbije". sto bi se reklo, kosices kako si posijao, a dosta srba je posijalo mrznju, pa ce gorak hljeb nepovjerenja i zazora morati jesti jos dugo vremena...
danas ne brini se ne ljutim se ja tako lako :)

gledaj proslost se ne moze izbrisati. ali kako dalje? ako ne prestanemo sa propagandom mrznje izgubicemo jos jednu generaciju i onda jos jednu i suzivot ce da ostane farsa. :( pa francuzi i njemci su se jos vise mrzili i mnogo duze su ratovali. danas nemogu jedni bez drugih...
Frutek

Post by Frutek »

gavrilo wrote:
danas wrote:ti se gavro nemoj ljutiti, ali mnogo ce vode morati proteci da bude kako je nekad bilo, ako ikad i dodjemo na to. a vjeruj mi da ja za tim vremenom zalim vise od tebe, jer sam ga zivjela i dusom i srcem (a ti si, koliko mogu da shvatim, bio dijete prije rata). jer kazaljke se ne mogu okrenuti unazad, ne moze se reci "puj pike ne vazi, mi se malo zajebali; bolje nam je sa vama bilo nego sa srbima iz srbije". sto bi se reklo, kosices kako si posijao, a dosta srba je posijalo mrznju, pa ce gorak hljeb nepovjerenja i zazora morati jesti jos dugo vremena...
danas ne brini se ne ljutim se ja tako lako :)

gledaj proslost se ne moze izbrisati. ali kako dalje? ako ne prestanemo sa propagandom mrznje izgubicemo jos jednu generaciju i onda jos jednu i suzivot ce da ostane farsa. :( pa francuzi i njemci su se jos vise mrzili i mnogo duze su ratovali. danas nemogu jedni bez drugih...
Gavro lave, treba da budeš svjestan da i velika većina Srba koja živi u RS-u bi bila najsretnija da dobiju otcjepljenje i da se prislone majci Srbiji :shock:

Znači nije sad da jedna strana hoće suživot, a druga i treća nedaju čut za takvo nešto :roll:
gavrilo

Post by gavrilo »

Frutek wrote:Gavro lave, treba da budeš svjestan da i velika većina Srba koja živi u RS-u bi bila najsretnija da dobiju otcjepljenje i da se prislone majci Srbiji :shock:

Znači nije sad da jedna strana hoće suživot, a druga i treća nedaju čut za takvo nešto :roll:
frutek care to nisam nikada ni tvrdio ;-)
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Nikad nije bio sporan "suzivot" sa Srbima koji su sa nama dijelili dobro i zlo u ratu, ali kako normalno komunicirati s nekim ko je, recimo, iz Prijedora, ako znamo da su tamo pobili 20 hiljada ljudi a to nisu mogli "ekstremni pojedinci".
Ali mnogo bitnije je da se i kod mene javlja cudan osjecaj - prije deset godina na kraju onog ratnog uzasa bio sam tolerantniji i "vise za suzivot" nego danas. Ovih deset godina mira me uvjerilo da su Srbi i Hrvati (cast izuzecima) po pravilu protiv BiH i Bosnjaka, izuzev u situacijama kada imaju neku korist od BiH i Bosnjaka a onda se pretvaraju u najvece bih patriote.
Bosnjaci palamude o suzivotu i zadovoljavaju se simbolickim bezvrijednim gestama svojih komsija a u praksi "suzivot" u Federaciji izgleda po hrvatskom receptu: kantoni sa bosnjackom vecinom pune federalni budzet sa 90 posto a federalni ministar finansija od rata naovamo uvijek je Hrvat. Evo, sad gledam na RTRS nekakvog predstavnika invalida iz RS koji se zalaze za jedinstven drzavni budzet za finansiranje ove populacije. Slicno je i sa penzionerima, javnim RTV servisom: gdje se moze zagrabiti u federalnu kasu koju 90 posto pune Bosnjaci, svi su za BiH i suzivot. Kada treba jedinstvena policija, onda je to protiv interesa RS. U zadnjem broju Slobodne Bosne ima dobar text kako su se najveci zlikovci iz SDS-a smjestili i uhljebili u drzavnim institucijama i sada zive na nasoj grbaci. Zamisli, nadjes se negdje u inostranstvu i trebas pomoc ambasade BiH a naletis na nekog SDS-ovca ambasadora koji je izdavao direktive za klanja, silovanja i pljackanja.
Negdje pred kraj rata, kada je bilo izvjesno da ce BiH prezivjeti u nekoj formi drzavne zajednice, mediji su se dokopali direktive Radovana Karadzica svojim potcinjenim. Karadzic im je otprilike rekao "Privremeno se moramo odreci ideje o ujedinjenju sa Srbijom i prihvatiti BiH, ali cemo Bosnjacima zagorcati zivot da ce pozeljeti da se odvoje od nas". Ja mislim da je to vrijeme doslo. Postali smo taoci RS.
Frutek

Post by Frutek »

gavrilo wrote:
Frutek wrote:Gavro lave, treba da budeš svjestan da i velika većina Srba koja živi u RS-u bi bila najsretnija da dobiju otcjepljenje i da se prislone majci Srbiji :shock:

frutek care to nisam nikada ni tvrdio ;-)
Samo reko da priložim svoj uvaženi komentar :D :wink:
gavrilo

Post by gavrilo »

sudnjidan wrote:"Privremeno se moramo odreci ideje o ujedinjenju sa Srbijom i prihvatiti BiH, ali cemo Bosnjacima zagorcati zivot da ce pozeljeti da se odvoje od nas". Ja mislim da je to vrijeme doslo. Postali smo taoci RS.
to znaci za tebe je doslo vrijem da se federacija odvoji od rs :shock: pa nemoj me tjerat da te stavim na shit of the week :roll: :D
gavrilo

Post by gavrilo »

Frutek wrote:Samo reko da priložim svoj uvaženi komentar :D :wink:
nista, nista... samo ti :D
sudnjidan

Post by sudnjidan »

gavrilo wrote:
sudnjidan wrote:"Privremeno se moramo odreci ideje o ujedinjenju sa Srbijom i prihvatiti BiH, ali cemo Bosnjacima zagorcati zivot da ce pozeljeti da se odvoje od nas". Ja mislim da je to vrijeme doslo. Postali smo taoci RS.
to znaci za tebe je doslo vrijem da se federacija odvoji od rs :shock: pa nemoj me tjerat da te stavim na shit of the week :roll: :D
Pa, kada bi neko sa Marsa dosao na forum i ne znajuci pravo stanje stvari bukvalno citao to sto pise, stvarno bi tako nesto zakljucio. Ti si dovoljno pametan da znas sta mislim.
Post Reply