Hoces li mozda i slike?!?domoljub wrote:zamolio bi nekog od ovih forumasa(pacifista) da kazu gdje su bili 92-95 godine i da li je ko od vas gledao klanje svoje familije(uzivo)
Najbolje, ti uzmi tu pusku sto imas, pa idi u odmazdu... ili hajduciju.
Hoces li mozda i slike?!?domoljub wrote:zamolio bi nekog od ovih forumasa(pacifista) da kazu gdje su bili 92-95 godine i da li je ko od vas gledao klanje svoje familije(uzivo)
Izmisljas !T wrote:... ne svadjamo se ... normalno razgovaramo ... ne slazemo se, ali razgovaramo bez svadje ... samo me malo pecnulo ono njegovo "jaranica ti sigurno ima problema, ali ima NAS jos normalnih" .... a pise bas na onakav nacin kako sam to napisao u svom komentaru ... pozdrav svima ... i nikome se ne izvinjavam, niti trazim izvinjenje, jer u fazi u kojoj se nalazimo, i nema razloga za nesto takvo ... niko nikoga ne vrijedja
Cak sta vise smatram da je bilo nepotrebno sa tvoje strane napominjati njezinu (prijateljicinu) nacionalnu pripadnost (Srpkinja). Dovoljno je "prijateljica" za nacionalno neopterecene.Fair Life wrote:Mislim T da tvoja prijateljica Srpkinja ima odredjenih problema. Za razliku od tvoje prijateljice ima nas, na svu srecu, i drugacijih... u dovoljnom broju.
Ta kategorija ne postojiDovoljno je "prijateljica" za nacionalno neopterecene.
Ovo pretpostavljam da si želio nešto pametno da mi kažešhrasno38 wrote:Te dvije stranke se mogu izjednacavati u posljeratnom lopovluku. Ali generalno govoreci ni ciljevi SDA 92 godine nisu bili bas svijetli. Dosta njihovih clanova iz glavnog odbora su ovu zemlju vidjeli kao Islamsku. Ne svi, mozda cak i ne polovina ali vecina najvaznijih ljudi DA. Stremeci ka tom cilju i Armija BiH je ociscena od svih onih divnih patriota koji su stali da brane domovinu 92 godine a nisu se zvali muslimanima. Narvno da ih to ne stavlja u istu ravan sa SDS-om ali nemjere im nisu bile ni malo bistre.haris303 wrote:Ja zaista nisam nikada bio pripadnik ove ili one stranke ... mogu biti samo simpatizer neke stranke, nekog programa, dobrog poteza itd.....dakle zaista ne govorim sa stranačkih pozicija .... međutim, ruku na srce, naježim se kada mi neko počne izjednačavati SDA i SDS .... zašto? .... ne zato što sam musliman ..... naježim se zato što SDA mogu jedino optuživati za posljeratne uhljupluke i slične stvari koje su se obijale o glavu najviše samim muslimanima, za radnje i poteze koji su tako glupo povučeni da su u raznim vidovima nedaća opet pogađale muslimane (izbori loših ljudi, kriminal, korupcija, razna politička nesnalaženja.... ) ..... sve drugo je glupost i mrak neznanja, nehtijenja i neinformisanja ..... zaista, kada meni neko dokaže da je SDA učinila srpskom narodu (ili bilo kojem drugom) ono što je SDS učinio muslimanima BiH (i uostalom svima koji nisu bili sa njima) ja ću između njih staviti znak jednakosti ... sve dotle je nemoguće mjeriti nemjerljivo .... nemoguće upoređivati neuporedivo .... zaista je nemoguće upoređivati pojedine incidente sa planiranim fašističkim stampedom .....
ova ti je pismena od kraja do pocetka...manijak1 wrote:Zamisli odoh na početakova anketa nije provokacijaAha nije
već je u njoj sadržana sva tolerancija Univerzuma
. interesuje me vase misljenje
i nekako Gavri ne vjerujem
da bih za njega bio bolji ako ne dijelim
![]()
Handžar pravac ili bih tek bio jedan u niski
![]()
koji će s njim lijepo polako vako nako
i kad dođemo do ...............
![]()
zajebancija iz nemile nam i tragične prošlosti
nastaje kuršlus gdje zbog jedne rečenice istine oko izmišljanja opravdanja putem poređenja s nečim što nema niđe veze ............ onda sam ja sam po sebi Handžar
![]()
.
ja necu ici u odmazdu,ali mi oni nikad vise nemogu biti prijatelji, niti cu im ikada vjerrovati.digger wrote:Hoces li mozda i slike?!?domoljub wrote:zamolio bi nekog od ovih forumasa(pacifista) da kazu gdje su bili 92-95 godine i da li je ko od vas gledao klanje svoje familije(uzivo)
Najbolje, ti uzmi tu pusku sto imas, pa idi u odmazdu... ili hajduciju.
Ne izmisljam...procitaj sta si napisao..a napisano se ne moze tumaciti na puno nacinaFair Life wrote:Izmisljas !T wrote:... ne svadjamo se ... normalno razgovaramo ... ne slazemo se, ali razgovaramo bez svadje ... samo me malo pecnulo ono njegovo "jaranica ti sigurno ima problema, ali ima NAS jos normalnih" .... a pise bas na onakav nacin kako sam to napisao u svom komentaru ... pozdrav svima ... i nikome se ne izvinjavam, niti trazim izvinjenje, jer u fazi u kojoj se nalazimo, i nema razloga za nesto takvo ... niko nikoga ne vrijedja
Napisao sam nacionalnost, jer je bilo vezano za temu...u kontekstu u koji sam stavio njenu nacionalnost, nisam pokazao da sam time opterecen...za razliku od tebe koji se na jednoj temi hvali da je tu skoro dvije godine, a teme vezane za zlocine, pljacku i sl. od strane pripadnika iz reda "hrvatskog naroda" mu stalno nekako izmicuFair Life wrote:Cak sta vise smatram da je bilo nepotrebno sa tvoje strane napominjati njezinu (prijateljicinu) nacionalnu pripadnost (Srpkinja). Dovoljno je "prijateljica" za nacionalno neopterecene.Fair Life wrote:Mislim T da tvoja prijateljica Srpkinja ima odredjenih problema. Za razliku od tvoje prijateljice ima nas, na svu srecu, i drugacijih... u dovoljnom broju.
Eto,jel sam rekao nešto za medije????Treba čuti sve strane pa onda pisati ili pričati o tome.domoljub wrote: "Deset godina kasnije, dok se tijela strijeljanih u Srebrenici sahranjuju, u Srbiji se još uvijek istina pokušava sahraniti", naziv je članka u kojem se tvrdi da je zbog jučer održanog skupa u beogradskom Sava centru više tisuća pristaša Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja, na kojem je govorio i sam patrijarh Pavle, svaka nada da će doći do pomirenja Srba i Bošnjaka počela blijediti.
Naime, okupljeni su insistirali da su Srbi istinske žrtve genocida, prenosi Independent on Sunday.
ne samo u Srebenici nego u cijeloj Bosni i Hercegovini
http://www.serbinfo.com.au/vesti1.htmLitlboy wrote:Eto,jel sam rekao nešto za medije????Treba čuti sve strane pa onda pisati ili pričati o tome.
Prvo patrijarh nije govorio,došao je odgledao film i otišao.Vučić jeste nešto pričao bla,bla i onda su pustili film.Pobijena deca odsečene glave,Alija i mudžahedini itd.
NEMA NEVINIH ko to neshvata džaba priča o suživotu.
Po meni problem je u tome sto se sad sa ovim filmom zeli ublaziti Srebrenica. Radikali ovaj film koriste kao propagandu.Молимо се, пред Богом и људима, да се коначно прекине крвави ланац нових страдања. Молимо се, гласом сапатње и покајања, у име свих жртава, да се оваква страдања више никада не понове.Његова Светост Патријарх српски Г. Павле
NATERALI NAS
DA PRIKAŽEMO FILM
Zamenik predsednika SRS Tomislav Nikolic, objasnio je da su radikali zbog brojnih pritisaka Srba iz Srbije i van Srbije, jednostavno bili primorani da prikažu "Istinu", kako se zlocini nad pripadnicima srpskog naroda ne bi minimizirali niti zaboravili.
Generalni sekretar SRS Aleksandar Vucic, procitao je pismo predsednika stranke Vojislava Šešelja, u kome se, izmedu ostalog, kaže da su Srbija i srpski narod u velikoj opasnosti, i da je na sceni pokušaj srpskih neprijatelja da otmu Republiku Srpsku i Kosovo i Metohiju.
"Vodi se sinhronizovana medijska i politicka kampanja, u kojoj pokušavaju srpski narod da predstave kao genocidan, a srpsku državu kao agresora u ratu na prostoru bivše Jugoslavije. Hoce i crkvu da nam prikažu kao zlocinacku organizaciju" - kaže se u Šešeljevom pismu.