BHCluster wrote:Kako se moze vidjeti svi se boje da Bosna i Hercegovina ne izadje van onoga sto je dogovoreno Daytonom to je sve.
Pa kako se onda npr granice Hrvatske nisu dovodile u pitanje kada su imali spor sa Slovenijom oko teritorije na moru, samo ovi nasi misevi misle za vijeke vijekova zivjeti u strahu i pod ucjenom susjeda Samo nasi dejtonski misevi mogu odmah povuci pitanje i granica i drzave, ukoliko se borimo za svoje, to se nijednoj normalnoj drzavi i nijednom normalnom narodu ne moze desiti. Pa mi smo dosada trebali podnjeti tuzbu protiv Crne Gore za agresiju, to nam je bila obaveza, ako nista onda bar ucjenjivati Sutorinom, a mi ko misevi dozvoljavamo da nas ova drzavica inace domovina Radovana Karadzica, koja ima stanovnika ko kanton Sarajevo hebe u mozak. Pa oni bi nama trebali vrattiti Sutorinu iz cistog principa s obzirom da su ucestvovali u agresiji i pravljenju velike Srbije, ali oni, ohrabreni nastupom nasih dejtonskih miseva imaju muda ponasati se jos i arogatno.
Mi smo lud narod, samo se mi mozemo odreci teritorija koje imaju izlaz na more. Citam ove forumske experte i njhove expertne analazie o koristi Sutorine,pa vidicete experti sada kada su nasi misevi poklonili ovu teritoriju drzavi koja je ucestvovala u agresiji na BiH i koja nam je dala Karadzica, sta ce oni napraviti tamo i da li ce oni imati koristi. Evo zakljucili ste da BiH to ne treba i da je to "vukojebina", tako obicno razmisljaju "intelektualci" sa relacije Bascarsija-Marijin Dvor.