susret mladih bih iz svijeta-danas zadnji rok za prijavu

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.

Moderator: Bloo

Post Reply
LjepoticaiZvjer
Posts: 190
Joined: 23/02/2007 05:52

susret mladih bih iz svijeta-danas zadnji rok za prijavu

Post by LjepoticaiZvjer » 01/07/2007 12:54

evo ja danas dobila mail, ali imam dogovoreno more pa me nema u sa tih dana. ko je zainteresiran ima fore jos danas za prijavu. meni zvuci interesantno.

Dragi i postovani,

Objavljujemo zadnji poziv na "Susret Mladih BiH iz Svijeta", koji organizuje SSD BiH, pod pokroviteljstvom Ministasrstva za Nauku i Obrazovanje, Kantona Sarajevo i uz partnerstvo raznih organizacija iz BiH. Susret ce se odrzati u Sarajevu od 21 do 26 jula 2007. Kostur programa je od 21 do 24 jula, kao sto je vec ranije javljeno, ali posto nam je Ministarstvo vrlo ljubazno ponudilo mogucnost i da odemo jedan dan na izlet, cijelokupni program se produzio ukljucujuci cijeli 25 (izlet) i prijepodne 26 jula. Za one koji su vec planirali da budu u Sarajevu samo do 25 jula (24 kao zadnji dan susreta), ova promjena nece postavljati nikakav problem.

Posto postoji mogucnost da ne mogu/ ne zele svi da idu na izlet, odlucili smo da pripremimo posebnu prijavnicu za 25 juli. Ko zeli da ide na izlet, mora da popuni posebnu prijavnicu u attachmentu i da je posalje do nedjelje 29 juna 2007.

O susretu

Ciljevi: Kao sto je vec ranije bilo najavljeno, ovaj susret je vrlo znacajan posto je prvi na kojem ucetvuje veliki broj omladinskih/studentskih oragnizacija i mreza iz dijaspore. Naravno veliki broj do sada prijavljenih su i pojedinci, studenti ili mladi profesionalci. Imperativni cilj susreta je da se postavi baza za efikasnu organizaciju mlade dijaspore kako bi se ujedinio i iskoristio sav nas potencijal. To se moze dostici kroz stvaranje jednog saveza mladih na svjetskom nivou, ali kako, pitanje je za sami susret. Dakle ovo ni posto nece biti susret pricanja i ponavlanja o tome "kako se treba ovo, kako se treba ono", pa onda svako svojoj kuci i "dovidjenja do iduceg puta ako bude", vec ce da bude radnicki susret, tokom kojeg ce da izadju konkretne i jasne ideje, planovi i projekti.
Uvjereni smo da je sad momenat da se postavi baza za stvaranje jedne moderne, dinamicne i jake bosansko-herecgovacke dijaspore, koja ce biti pozitivan i znacajan faktor za BiH.

Rok za prijave: Prijavnice za ucesce na susretu ce se primati do ponedjeljka 2 jula.

Broj slobodnih mijesta: Buduci da se veliki broj ucesnika vec prijavio, ostalo je slobodno jos samo 15 mijesta.

Uslovi: Ucesnici ce doci u Sarajevom svojim troskom, dok je boravak u Sarajevu pokriven zahvaljujuci nasim pokroviteljem.

Kriteriji: Ucesnici trebaju da budu ili clanovi BH omladinskih/studentskih organizacija ili studenti ili mladi profesionalci koji zele da odrzavaju vezu sa BiH i motivisani su za zajednicki rad za boljitak dijaspore i BiH. Ucesnici moraju biti BiH porijekla i imati izmedju 18 i 35 godina.

Dokumentacija u attachmentu: program susreta, prijavnica za ucesce na susertu i prijavnica za izlet 25 jula.

I ne zaboravite...uspjeh susreta zavisi i o vama!!!

Mlada Dijaspora BiH
Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine
E-mail: [email protected]
http://www.bihdijaspora.com - http://www.bhdistrikt.info

eto puno srece i lijep provod ( a za ovaj attachment mislim da se ti formulari mogu naci i na stranici)


Post Reply