Sushi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

wendy

#26 Re: Sushi

Post by wendy »

I ja isto namjeravam ovih dana da napravim svoj prvi sushi, pa sam isla u izvidnicu namjernica i ostala blago demoralisana : u Markoviti imaju da se kupe nori alge i koštaju 10 KM a kutijica od 2 cm wasabija je 8 KM! Mislim da je to malo previse za te stvari, a bice da je kao sa svim "egzoticnim" stvarima na koje ovaj grad nije navikao - opale cijenu kao da kupujes suho zlato. Dakle, po nekoj slobodnoj procjeni bi mi za home made sushi trebalo oko 40 km, dok riba, avokado, ostalo povrce....

Je li neko bio u onoj prodavnici kuhara iz male kuhinje - Muamera na Ciglanama koji je zastupnik tih nekih stvarcica za ove strane kuhinje?
energIs

#27 Re: Sushi

Post by energIs »

otvoren je ovaj sushi san restoran, pa kome se jede boojrom :-D
Eborg

#28 Re: Sushi

Post by Eborg »

Bio sam, super je sushi! :thumbup: Još samo da malo prostor dobije topline i bit će super! :thumbup:
alibaba_i_30_godina

#29 Re: Sushi

Post by alibaba_i_30_godina »

Eborg wrote:Bio sam, super je sushi! :thumbup: Još samo da malo prostor dobije topline i bit će super! :thumbup:
Pricaj, ne budi skrt! :D
Sta si tacno jeo, koliki je prostor, jel' ukusno (u sto ne sumnjam al' opet)?!
Eborg

#30 Re: Sushi

Post by Eborg »

Jeo sam garden roll, htio sam lagano za početak. :D Fino serviraju na tanjiru sa malo đumbira sa strane i wasabi sosom. Naravno, dobiješ mali ćup sa sojinim sosom i posudicu. Meni se jako, jako svidjelo. Istina da je na početku ali su svi sastojci bili svježi, sve je bilo super napravljeno. Osam komada sam platio 8 KM.

Možete gledati momka dok to pravi pred vama također. Prostor je relativno malen, mislim da može 4-5 osoba odjednom biti. Da dodaju stalak za kapute i malo orijentalnog štimunga sve bi se uklopilo! :thumbup:
senainter

#31 Re: Sushi

Post by senainter »

Hoisin sos, ako neko zna ..... please
Thanks
Post Reply