Maglaj ....
SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
- edo_79
-
broj dva
#352 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
---Zviz wrote:U Somaliji zasivaju zenama vaginu! Kao to zahtjeva vjera tamo.muha_sa wrote:ja ništa Zviza ne kontala
Nije istina da im zasivaju vaginu ali im rezu klitoris. Ne znam sta je gore...
S tim da do nema veze sa islamom nego sa plemenskom (ne)kulturom.
-
Margita81
#353 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
broj dva wrote:Moj jedini problem sa sunecenjem je sto se sunete djeca.
Pricekaj da napune 18 i daj im da biraju da li zele ili ne zele i kraj price.
Bebu nozem rezat bez medicinske potrebe, u ime religije (koju beba nema jer je upravo beba) je zlostavljanje, nema dileme.
Kao sto sam i ja rekla. Muslimani obrezuju djecu iskljucivo iz religijskih pobuda. Sve ostalo ukljucujuci i pricu o higijenskim razlozima je suplja.
Zadnji dio tvog posta-
- Bloo
- Globalna šefica
#354 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
bila na EP pumpi Bistrica Maglajedo_79 wrote:
Maglaj ....
-
razonoda
#355 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Ja sam ZA -TO, bolje spreciti nego lijeciti.Margita81 wrote:broj dva wrote:Moj jedini problem sa sunecenjem je sto se sunete djeca.
Bebu nozem rezat bez medicinske potrebe, u ime religije (koju beba nema jer je upravo beba) je zlostavljanje, nema dileme.
Kao sto sam i ja rekla. Muslimani obrezuju djecu iskljucivo iz religijskih pobuda. Sve ostalo ukljucujuci i pricu o higijenskim razlozima je suplja.
Zadnji dio tvog posta-
ako se moze zivjeti i funkcionisati bez --tog komadica koze----BOLJE ODSTRANITI ---beba uzrast.
- edo_79
#356 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
E jesi i bila gdje treba .... sljedeći put se javni da kahvenišemo .... koleginiceBloo wrote:bila na EP pumpi Bistrica Maglajedo_79 wrote:
Maglaj ....to je sve Maglaja što sam vidjela
- supercali
#357 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Higijenski razlozi su sve samo ne supljaMargita81 wrote:broj dva wrote:Moj jedini problem sa sunecenjem je sto se sunete djeca.
Zadnji dio tvog posta-
Lakse je odrzavati penis cistim kad je obrezan nego kad nije i to je cinjenica koju niko ne moze pobiti
Muslimani to naravno rade i zbog vjerskih pobuda al reci da to nema i higijenske razloge bar kod ostalih je malo reci glupost od strqne tebe koja si rekla
- uglavnomja
#358 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
nisi u pravu, odnosno jeste obojicabroj dva wrote:---Zviz wrote:U Somaliji zasivaju zenama vaginu! Kao to zahtjeva vjera tamo.muha_sa wrote:ja ništa Zviza ne kontala
rade i jedno i drugo.
te sto im zasiju vaginu obicnno dobiju infekciju, smrde na kilometar ... i tad ih izbace iz kuce, da negdje "uginu". ili ih kakvi stranci pokupe pa spase. bio dokumentarac
- ho oponopono
#359 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
...daj seres Edolino- Maglajlija pfff ...edo_79 wrote:
Maglaj ....
-
Niemand
#360 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Ponavljam, sloboda izbora.Better Man wrote: Ok, ako je to tvoje ubjeđenje i radiš to zato što ti misliš tako. Ali ako radiš zato što ti to vjera nalaže ili ti je rekao vjerski poslanik, onda po meni nije dobro, jer ipak to nije obaveza, već sloboda izbora i ti treba da si s tim načisto i da želiš to.
Druga stvar, jel mi jos uvijek pricamo o religiji? Prekriziti nesto zato sto to nisi sam smislio, vec, kako ti rece vjerski poslanik, nema previse smisla ako pricamo o religiji (akcent na religiji). Nije bas da ljudi osnuju svoju religiju i sami smisljaju pravila. Dobro, mogu i to, al to se naziva sektama pretezeno mescini.
Treca stvar, zar u oba slucaja nije moja odluka podjednako moja, da li cu nesto uraditi po svom cejfu i da li cu nesto uraditi jer mi vjera nalaze, u oba slucaja prvo ja moram odluciti hocul to uraditi, odnosno znas ono reci mozgu da izda naredbu tijelu da se pokrene nakon donesene odluke? Dje razlika? U nijetu bezbeli
Cetvrta stvar, ne znam ni sto pisem kad ti unaprijed znam odgovor, ponavljas na vise tema iste stvari. Al sve u svemu, govoriti drugim ljudima da su njihova ubijedjenja zaostala, je blago receno, poprilicno degutantno. Isto vazi i za vjernike koji se slicno obracaju ateistima.
Potreba covjeka da konstantno bude superiorniji nad drugim je poprilicno zalosna. Pa se tako vjernici fale kako su eto fala Bogu vjernici i dedo im hadzija (za oplakati recenica), a ne ko ovi novokomponovani jelte (
Ne mozemo svi u dzenet, mora neko i u dzehenem, spram toga, meni niko ne smeta, neka sviju dje jesu, vece su mi sanse za mene
(za ove moderatore, ovo nije uvreda jer ako covjek ne vjeruje u ovo, ne more mu ni biti uvreda, cisto da se ogradim. 'fala)
-
Margita81
#361 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
supercali wrote:Higijenski razlozi su sve samo ne supljaMargita81 wrote:broj dva wrote:Moj jedini problem sa sunecenjem je sto se sunete djeca.
Zadnji dio tvog posta-
Lakse je odrzavati penis cistim kad je obrezan nego kad nije i to je cinjenica koju niko ne moze pobiti
Muslimani to naravno rade i zbog vjerskih pobuda al reci da to nema i higijenske razloge bar kod ostalih je malo reci glupost od strqne tebe koja si rekla
Nijedan roditelj musliman koji se odluci sunetiti dijete ne radi to radi higijene. Radio bi to i da nema nikakve prednosti nakon zahvata. Jer religija tako nalaze. To govorim.
- muha_sa
#362 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
ova tema još aktuelna
mašala
mašala
-
DarkSoul
#363 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
@ZvizZviz wrote:
U Somaliji zasivaju zenama vaginu! Kao to zahtjeva vjera tamo.
To je obrezivanje a ne sivanje..
Isti tvoj link samo na HR jeziku.
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/%C5%BDensko_obrezivanje
- supercali
#364 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Nije tacno margita81
Nisu svi muslimanski roditelji neuki i slijepo vodjeni vjerom
Na tvoju nesrecu ima i obrazovanih koji to rade zbog higijene
Nisu svi muslimanski roditelji neuki i slijepo vodjeni vjerom
Na tvoju nesrecu ima i obrazovanih koji to rade zbog higijene
-
broj dva
#365 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
---
S tim da do nema veze sa islamom nego sa plemenskom (ne)kulturom.[/quote]
nisi u pravu, odnosno jeste obojica
rade i jedno i drugo.
te sto im zasiju vaginu obicnno dobiju infekciju, smrde na kilometar ... i tad ih izbace iz kuce, da negdje "uginu". ili ih kakvi stranci pokupe pa spase. bio dokumentarac
[/quote]
Iskreno prvi put cujem za to a smatram da poprilicno dobro poznajem Somaliju,Somaliland i Puntland. Je'l se sjecas imena dokunentarca?
S tim da do nema veze sa islamom nego sa plemenskom (ne)kulturom.[/quote]
nisi u pravu, odnosno jeste obojica
rade i jedno i drugo.
Iskreno prvi put cujem za to a smatram da poprilicno dobro poznajem Somaliju,Somaliland i Puntland. Je'l se sjecas imena dokunentarca?
- uglavnomja
#366 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
nisi u pravu, odnosno jeste obojicabroj dva wrote:---
rade i jedno i drugo.
Iskreno prvi put cujem za to a smatram da poprilicno dobro poznajem Somaliju,Somaliland i Puntland. Je'l se sjecas imena dokunentarca?[/quote]
ooops, ne znam je li bas somalija u pitanju
nego opcenito sta rade zenama u africi i slicnim mjestima.
evo kenija
"(Tko ima osjetljiv želudac, neka ne čita ovaj pasus) 'Najblaža varijanta podrazumijeva stiskanje klitorisa dok ne prokrvari. A najekstremnija procedura podrazumijeva odstranjivanje klitorisa, unutarnjih i vanjskih vaginalnih usana (?!!!?), kao i šivanje vaginalnog otvora, tako da ženama ostane samo rupica za mokrenje i menstruaciju.' - rekla je gospođa Mohamed.
F.G.M. (F.G.M. - female genital mutilation) se provodi kad djevojčica napuni četiri godine, a rizici koji prijete su brojni. Djevojke tako mogu imati problema s mokrenjem i mestruacijom, mogu ostati neplodne, a rane se mogu i inficirati. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) na svijetu živi najmanje 132 milijuna obrezanih žena, dok je u Keniji (unatoč službenoj zabrani) obrezano pola ženskog stanovništva."
http://www.filmski.net/vijesti/dokument ... _tradicije
-
razonoda
#367 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
razonoda wrote:to ''vase'' se ne moze porediti sta rade ------zenskom polu u SUDANU
![]()
— Female Genital Mutilation, the removal of the female genitalia, also known as female circumcision, has been condemned by the United Nations, human rights organizations and health professionals worldwide.
When Asma was seven-years-old a midwife removed her genitalia and sewed her vaginal opening closed. "It was bleeding because they made stitches on it and they cut all the parts. And I was sick for seven days. I couldn’t walk. I was laying on the bed. My mom used to feed me and that was horrible. When I remember this until now I feel just like, astonished. I have psychological problems when I remember this," she recalled.
Asked if she will circumcise her daughter, Asma is adamant. "No! Of course not. I’m gonna tell my daughter that this is something bad. And she’s free not to have it. And also it isn’t in our Islam. And second thing, this is her right and this is her body. She is free to do anything she likes. And for my grandma and for my relatives, they understand nowadays. They understand this issue. But I’m gonna tell them also and the society that she’s free to do anything she has and not to do anything that is actually bad for her," she said.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#368 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Bilo i ovdje, pa su zabranili te vrste stvari po bolnicama, pa su onda i zabranili da putuju negdje vani da to ucine, ko biva odes u BiH i osunetis djete dodjes kuci ode doktoru on ima sta da vidi i eto belaja sa drzavom.uglavnomja wrote:
-
razonoda
#369 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Zviz wrote:Bilo i ovdje, pa su zabranili te vrste stvari po bolnicama, pa su onda i zabranili da putuju negdje vani da to ucine, ko biva odes u BiH i osunetis djete dodjes kuci ode doktoru on ima sta da vidi i eto belaja sa drzavom.uglavnomja wrote:
te sto im zasiju vaginu obicnno dobiju infekciju, smrde na kilometar ... i tad ih izbace iz kuce, da negdje "uginu". ili ih kakvi stranci pokupe pa spase. bio dokumentaracKo onaj sto je htjeo dati djetetu ime Jasmin, a u danskoj to nije moguce nego imas listu pa biraj a to ime nije odobreno za muskarce. Na kraju doslo pismo "mi ti moze uzeti djete jer si ne odgvoran i dati kaznu" pa je onda umukno i ovi mu dali neki dansko ime.
- Zviz
#370 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Pa nije ti Danska isto sto je i BiH, gdje mozes djetetu dati ime Rolex ili Batman, ili Serafinarazonoda wrote:Zviz wrote:Bilo i ovdje, pa su zabranili te vrste stvari po bolnicama, pa su onda i zabranili da putuju negdje vani da to ucine, ko biva odes u BiH i osunetis djete dodjes kuci ode doktoru on ima sta da vidi i eto belaja sa drzavom.uglavnomja wrote:
te sto im zasiju vaginu obicnno dobiju infekciju, smrde na kilometar ... i tad ih izbace iz kuce, da negdje "uginu". ili ih kakvi stranci pokupe pa spase. bio dokumentaracKo onaj sto je htjeo dati djetetu ime Jasmin, a u danskoj to nije moguce nego imas listu pa biraj a to ime nije odobreno za muskarce. Na kraju doslo pismo "mi ti moze uzeti djete jer si ne odgvoran i dati kaznu" pa je onda umukno i ovi mu dali neki dansko ime.
ja zemlje, ti DANSKE
-
razonoda
#371 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
- Zviz
#372 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
To je izraz u Danskoj za jednu vrstu terapije koju primaju pacijenti oboljeli od raka.razonoda wrote:sta falo---KEMI
- sinuhe
#373 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Kemal
Ali dobro dugo si u Danskoj.
-
razonoda
#374 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Zviz wrote:To je izraz u Danskoj za jednu vrstu terapije koju primaju pacijenti oboljeli od raka.razonoda wrote:sta falo---KEMI
ZVIZ---kratko, brzo se pamti, ide na muslimansko, dobro bi pasovalo Bosnjacima
- sinuhe
#375 Re: SUNECENJE vjerski obred ili zlostavljanje djece
Pa dobro, kod nas je i Elvis muslimanskom ime kao i Melisa.
Kad se puno prica svasta se i kaze rekli bi Ciro Blazevic i Zviz.
Kad se puno prica svasta se i kaze rekli bi Ciro Blazevic i Zviz.