Sunčani entitet

karanana

#26 Re: Kada bi RS proglasio nezavisnost koje države bi je prizn

Post by karanana »

juzna osetija
MyCore

#27 Re: Kada bi RS proglasio nezavisnost koje države bi je prizn

Post by MyCore »

Pitanje je sta bi se desilo da proglase nezavisnost, postave policiju na svim ulazima i izlazima. Dali bi se ista desilo?
karanana

#28 Re: Kada bi RS proglasio nezavisnost koje države bi je prizn

Post by karanana »

MyCore wrote:Pitanje je sta bi se desilo da proglase nezavisnost, postave policiju na svim ulazima i izlazima. Dali bi se ista desilo?
nebi se nista desilo.
o ovome se 100 puta pricalo, i mislim da je uvijek zakljucavano.
Morales

#29 Re: Kada bi RS proglasio nezavisnost koje države bi je prizn

Post by Morales »

MyCore wrote:Pitanje je sta bi se desilo da proglase nezavisnost, postave policiju na svim ulazima i izlazima. Dali bi se ista desilo?
Ne bi se nista desilo, osim ako ne bi reagovao NATO.Sve drugo je iluzija,ko bi ratovao za dzaba.
CASUALE

#30 Re: Kada bi RS proglasio nezavisnost koje države bi je prizn

Post by CASUALE »

proglase li nezavisnot bit ce rata ponovo..
House

#31 Re: Kada bi RS proglasio nezavisnost koje države bi je prizn

Post by House »

Malo eksploziva i nema više policije :D
viva_castro

#32 Re: Kada bi RS proglasio nezavisnost koje države bi je prizn

Post by viva_castro »

Reagovali bi isti oni koji su reagovali i 92. ljudi koji nisu kalkulisali dobit. Ti što kalkulišu bi opet radili logistiku i vodili udruženja kojekakva nakon rata.

Istočna RS bi bila sravljena, većina bi ih pobjegla u Srbiju već nakon pada Istočnog Sarajeva. Bijeljina bi malo teže pala a zapadna RS bi ostala izolovana.

Ima ko bi ratovao, ništa ti ne brini.
House

#33 Re: Kada bi RS proglasio nezavisnost koje države bi je prizn

Post by House »

viva_castro wrote:Reagovali bi isti oni koji su reagovali i 92. ljudi koji nisu kalkulisali dobit. Ti što kalkulišu bi opet radili logistiku i vodili udruženja kojekakva nakon rata.

Istočna RS bi bila sravljena, većina bi ih pobjegla u Srbiju već nakon pada Istočnog Sarajeva. Bijeljina bi malo teže pala a zapadna RS bi ostala izolovana.

:thumbup:
Koba

#34 Re: Kada bi RS proglasio nezavisnost koje države bi je prizn

Post by Koba »

Sere Mile kvake.

Ako misli da će tek tako Rusija ući u konflikt sa Turskom ili Amerikom zbog tamo neke šumske republike, onda je gluplji nego što izgleda.

Isto tako ni Izrael pored Amerike nema nikakvih izgleda da sam djeluje na svoju ruku i samo zbog Dodika i Dodilenda donese odluku protiv volje Vašingtona. I to u vremenu kada im treba podrška skoro svih mogućih zemalja, i to prije svega islamskih, zbog situacije sa Iranom.

Stuko Mile milione na razna lobiranja pa malo baca kosti gladnom narodu.
žulijan asanž

#35 Re: Kada bi RS proglasio nezavisnost koje države bi je prizn

Post by žulijan asanž »

viva_castro wrote:Reagovali bi isti oni koji su reagovali i 92. ljudi koji nisu kalkulisali dobit. Ti što kalkulišu bi opet radili logistiku i vodili udruženja kojekakva nakon rata.

šta ima kastro, popušil se šta?

ja znam da, kada bi se zaratilo ponovo i kada bi me prisilili da idem u besmisleni rat ponovo, ja bih u tom ratu ovaj put potrošio samo jedan metak.
Last edited by žulijan asanž on 03/02/2012 16:09, edited 1 time in total.
AliceInChains

#36 Re: Kada bi RS proglasio nezavisnost koje države bi je prizn

Post by AliceInChains »

karanana wrote:juzna osetija
Jos jednu ozbiljnu drzavu si zaboravio: Srbija :mrgreen:
otsam

#37 Re: Kada bi RS proglasio nezavisnost koje države bi je prizn

Post by otsam »

eh sad ćemo mi prvi napadat, pa ćemo vidjet ko će gdje će šta će :-)
AliceInChains

#38 Re: Kada bi RS proglasio nezavisnost koje države bi je prizn

Post by AliceInChains »

Nego, jel' ovo opet tema o bežaniji? :mrgreen: Pa gde je više kraj ponižavanja nebeCkog naroda? Ojhaaaa
detroit-mercy

#39 Re: Kada bi RS proglasio nezavisnost koje države bi je prizn

Post by detroit-mercy »

AliceInChains wrote:
karanana wrote:juzna osetija
Ti si zaboravio jos jednu ozbiljniju, Republika Srpska Krajina sa vladom u izbeglistvu :mrgreen: a onda i vlada Kosvoa sa sedistem u Beogradu, pa Vojvodina sa sedistem u Novom Sadu.
Mislim, naslo bi se tu, nije da ne bi :mrgreen: .
AliceInChains

#40 Re: Kada bi RS proglasio nezavisnost koje države bi je prizn

Post by AliceInChains »

detroit-mercy wrote:
AliceInChains wrote:
Ti si zaboravio jos jednu ozbiljniju, Republika Srpska Krajina sa vladom u izbeglistvu :mrgreen: a onda i vlada Kosvoa sa sedistem u Beogradu, pa Vojvodina sa sedistem u Novom Sadu.
Mislim, naslo bi se tu, nije da ne bi :mrgreen: .
Moja greska. Granica Srbije mi jos uvjek nije jasna, niti poznata :mrgreen:
kamen spoticanja

#41 Re: Kada bi RS proglasio nezavisnost koje države bi je prizn

Post by kamen spoticanja »

zamisli da stave granicni punkt na dobrinju pa kad izadjes iz komercijale pruzis pasos nekom bradonji...ili krenes prosetat malo i na kozijoj cupriji dajes pasos...sumnjam da bi trajalo duze od 2 dana...
ili da pokusaju zauzeti brcko...bez vojne akcije to bi bilo nemoguce...a to bi onda bio povod da ih pojedemo za dorucak
Opetja033

#42 Re: Kada bi RS proglasio nezavisnost koje države bi je prizn

Post by Opetja033 »

:thumbup:
Misevi je ne moraju ni braniti, k'o sto je nisu branili ni '92. Ima ljudi koji svoju drzavu i slobodu vole vise od samih sebe, ima ih sasvim dovoljno. Ja se vec godinama nadam da ce proglasiti tu nezavisnost vec jednom, jer samo na taj nacin (tj nakon svega sto to proglasenje donese) mozemo imati normalnu drzavu. Samo nazalost cisto sumnjam da ima ista od toga, svjesni su i oni da ovo nije '92 pa da mogu pokusati na foru odraditi posao. Nema kuce a da nije "osigurana" danas.
Platformas

#43 Re: Kada bi RS proglasio nezavisnost koje države bi je prizn

Post by Platformas »

Pa vjerovatno bi se naslo i vise od 10 drzava u svijetu koje bi odma priznale neku novu drzavu, nevezano da li je to RS ili Katalonija, Baskija...
ali to su drzave cija se ne pika, sve dok te Amerika ne prizna nema te niđe a mislim da RS nece to dugo, mozda nikad dozivit.
O ovome sto govorite sta bi bilo kad bi proglasili neovisnost i stavili policiju na prijelaze takođe smatram da se sto se tice nas iz FBiH nista nebi desilo, veoma je mali broj ljudi koji bi opet ratovali. U proslom ratu svako pametan je vidio da je dzaba ratovao, ratovao za Aliju i alijice koji su se nahapali i opet bi oni vjerovatno i pokusali povesti neki novi rat.
Jedino da se NATO umijesa i ucini ono sto je SFOR u Mostaru 2001. cini mi se uradio.

Hipoteticki govoreci, cak da i izbije neki sukob, bez pomoci NATOA nekoj od strana taj sukob bi mogao trajati stoljece jer nijedna strana nije toliko superiornija od druge.
neupitan

#44 Re: Geocidna tvorevina

Post by neupitan »

Čovjek wrote:...
Kome to mi dokazujemo? Monstrumima? Ko nas to razumije? Monstrumi? Ne vjerujem da se takvi mogu urazumiti!
Pa zasto onda insistiras da zivis sa tim monstrumima?
ultima_palabra wrote: Genocidnost PC-a je dokazana sudskim presudama međunarodnog tribunala
Da li ?
ultima_palabra wrote:To što ćeš ti biti "fin" pa genocid podvesti pod "ratna osvajanja", ne govori ništa o manjem entitetu, ali govori dosta o tebi.
kao sto ovaj tvoj poganluk govori o tebi

-------

Gospodo, molim vas pazite malo na svoje rijeci.

Razumijem sav vas gnjev, ali zasto jednom ne shvatite sta je konacan efekat i rezultat ovakvih vasih stavova - TO SAMO JACA I DODIKA I RS i ja nisam svih ovih godina vidio niti najmanji dokaz neke uspjesnosti ovakve politike i ovakvog iracionalnog gnjeva sa ove strane.

A ja sam zelio da vam kazem samo jednu stvar - Republika Srpska ce nestati samo onda kad Srbi na to pristanu. Ove vase djetinjarije o obnavljanju rata i ostalim fantazarijama objesite macku o rep.
Ali ja sam ubjedjen da ce se desiti takvo jedno raspolozenje i na srpskoj strani, onog momenta kad prestanu ovakve nebuloze na ovoj strani. Uostalom, zar ste vec zaboravili ovaj duel izmedju Dodika i Jovanovica. Svi ste pali u ekstazu i Cedu proglasili "kljucnim dokazom" srpske genocidnosti a niste ga pazljivo ni saslusali. Kad vam ga Cedo sutra shukne kao sto je shukno Dodiku bit ce (opet!) cetnik.

A ja sam samo htio da ukazem i dokazem da niti sami bosanski srbi nemaju ni razloga ni ARGUMENTE da slave "svoju" republiku, jer se radi o NELOGICNOJ TVOREVINI.
Ja sam ubacio termin - GEOCIDNOJ tvorevini jer se radi o grubom skrnavljenju GEOGRAFIJE (i ostalih prirodnih artefakata). Sa takvim pristupom realno je ocekivati i proces samoodricanja od te tvorevine i na strani Srba.

Vi, medjutim i dalje insistirate na terminu GENOCIDNA i to na nacin da se taj atribut automatski veze i na cio narod.

E pa nek vam je sa srecom. Bas sam radoznao da vidim dokle cete dogurati!
Last edited by Anonymous on 03/02/2012 18:21, edited 1 time in total.
Reason: banned
veljaca

#45 Re: Kada bi RS proglasio nezavisnost koje države bi je prizn

Post by veljaca »

žulijan asanž wrote:

šta ima kastro, popušil se šta?

ja znam da, kada bi se zaratilo ponovo i kada bi me prisilili da idem u besmisleni rat ponovo, ja bih u tom ratu ovaj put potrošio samo jedan metak.
Nadam se da bi pogodio onoga koga ciljas .... ( ne sebe, nadam se ) ...
ultima_palabra

#46 Re: Sunčani entitet

Post by ultima_palabra »

neupitan wrote:kao sto ovaj tvoj poganluk govori o tebi
Hoćeš mi pomoći da ga operem, možda deterdžentom marke @softly :mrgreen:
Rimad

#47 Re: Geocidna tvorevina

Post by Rimad »

neupitan wrote:
Čovjek wrote:...
Kome to mi dokazujemo? Monstrumima? Ko nas to razumije? Monstrumi? Ne vjerujem da se takvi mogu urazumiti!
Pa zasto onda insistiras da zivis sa tim monstrumima?
Ko insistira?
neupitan wrote:
ultima_palabra wrote: Genocidnost PC-a je dokazana sudskim presudama međunarodnog tribunala
Da li ?
Da. Da li sada opet trebamo po hiljaditi put nabrajati presude ICTY-a i Međunarodnog suda pravde u Hagu?

neupitan wrote: TO SAMO JACA I DODIKA I RS
Kratkoročni efekat. Kao što se narkoman nadrogira, pa se osjeća bolje, ali dugoročno uništava svoje zdravlje. Po čemu je to RS postala jača, od kako je Dodik stupio na scenu'? Istina, neki procesi jačanja države su se saustavili, ali genocidnitet ništa nije dobio nazad. Nalazimo se u nekim političkim procesima koji još uvijek traju i kako će se završiti, vidjećemo.
Uostalom, ako nešto jača rš, zašto se buniš?
neupitan wrote: A ja sam zelio da vam kazem samo jednu stvar - Republika Srpska ce nestati samo onda kad Srbi na to pristanu.
Slažem se - kada pristanu da ruše državu - to će biti kraj genocidniteta.

neupitan wrote: Ove vase djetinjarije o obnavljanju rata i ostalim fantazarijama objesite macku o rep.
Ko je npr. 89-e mogao pretpostaviti da će se dogoditi što će se dogoditi? Ko još fantazira o ratu? O ratu mogu fantazirati samo budale. Rat nije ni fantazija ni pretnja. Oni se, nažalost, događaju.
neupitan wrote: Ali ja sam ubjedjen da ce se desiti takvo jedno raspolozenje i na srpskoj strani, onog momenta kad prestanu ovakve nebuloze na ovoj strani.
Eto, sad' smo mi ovdje naivni.
O kakvim nebulozama govoriš? To što smo potpisali egzistenciju genocidniteta u Dejtonu, ne znači da ćemo se sa egzistencijom istog i pomiriti.
neupitan wrote: Uostalom, zar ste vec zaboravili ovaj duel izmedju Dodika i Jovanovica. Svi ste pali u ekstazu i Cedu proglasili "kljucnim dokazom" srpske genocidnosti
Ako može post koji govori o tome.
neupitan wrote: Vi, medjutim i dalje insistirate na terminu GENOCIDNA i to na nacin da se taj atribut automatski veze i na cio narod.
Lično, preferiram genocidnitet. Inače, insistiramo na tom terminu, zato što jeste GENOCIDNA, isto kao što je mlijeko bijelo i nebo plavo, ne radi se o našem izboru, već o činjenicama.

Na koji način se to automatski veže za narod i ko je to Srbe nazvao genocidnim? Ako se automatski veže za Srbe, bilo bi fino objasniti na koji način, pošto ja ne vidim tu, automatsku, vezu.
Bosnolog

#48 Re: Sunčani entitet

Post by Bosnolog »

Image

Bestidna Šumska
Mi rušili džamije, vi plaćate!
http://www.e-novine.com/region/region-b ... laate.html
So What!

#49 Re: Sunčani entitet

Post by So What! »

Image

Evo kao što se na ovoj mapi može uvidjeti nelogičnost ovog entiteta tako možemo i mi shvatiti da je nemoguće da ovakva država proglasi nezavisnost. Čak i sa Distrikt Brčko u svom sastavu ova država ne bi bila nikakva. Baš kao što je neko rekao prije mene. Istočni RS bi pao brzo dok bi se najveće borbe vodile oko Brčkog, Bijeljine, Trebinja. Zapadna RS bi sama progasila kapitulaciju i predala se.

Ko god da je crtao ovu dejtonsku BiH, brate svaka mu čast. Napravio je entitet koji je nelogičniji od Hrvatske, presiječen neutalnom teritorijom na dva dijela i njena nezavisnost će ovisiti baš o tom neutralnom teritoriju. S druge strane ostavljanje tog entiteta je garant da se 1995. godine rat nije završio i da će vrlo brzo biti vođen i drugi zbog te iste tvorevine.

Sad, većina nas misli da Milorad Dodik blefira i da manipuliše pričom o nezavisnošću svojim narodom, ali šta ako se stvarno pojavili na političkoj sceni neko ko to misli ozbiljno. Nedvojbeno je da će takava osoba i započeti rat. Da li će takav rat izazvati neki atentat ili slično, to ne znamo, ali sve je moguće.

A niko ne razmatra ni šta je sa općinama u FBiH sa de facto srpskim stanovništvom poput Bosanskog Grahova, Glamoča, Drvara koje neće mirovati i naravno da će i tu biti problema.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#50 Re: Sunčani entitet

Post by PipiDugaDevetka »

Komentar sa 6yka.com:
Dedo wrote:Objavljeno: 02.02.2012 - 09:53

Prvi i najveci neprijatelj sumljaka je Dodikajev, presvijetli lazac par exelence. Kako samo smisli da je shumska osnovana prije nego ubise onog svata na carsiji. Slaga coek, ne trepnu. Sta? Ma mozda je svat stvarno vremeplovom vracen prije nastanka shumske. E, moj milence, sto si se zezno sa datumom. A sta kazes? Dogodine novi datum nastanka shumske. Je li to... po cijem kalendaru? A hos'li postiti?
http://www.6yka.com/index.php/svi-nai-n ... jolie-i-ti
Post Reply