sunčane naočale
- semmy
danas wrote:zna li neko moze li se uraditi dioptrija na onim modelima bez okvirova...![]()
![]()
moze ako nije velika dioptrija, nesto je povezano i sa cilindrom i jacinom dioptrije ali je jako skupo... kako kod kojeg opticara ali su cijene cca 250 - 400 km...
meni je to bilo skupo, jer sam za te pare kupila 2 okvira, platila stakla..pa sad imam dvoje...
sto se suncanih tice vogue su najbolje...bar meni.....imaju extra stakla...( imam jako osjetljive oci na bilo koji vid svjetlosti pa mi staklo puno znaci )
- ahmed&nedzad
Gdje se kod nas mogu uzeti NO NAME sunčane sa zaštitom?!
- danas
a ja bas hocu ovaj wrap-around lookdebela wrote:zavisi od stepena krivuljedanas wrote:mislila sam na ove modele... zakrivljene... ne kao obicne naocale bez okvirova...
ozbiljno. kad sam radila suncane sa dioptrijom tako su mi rekli. sto manja krivulja to bolje.
- cHupjahalic@
nisi sama.debela wrote:eh moja ti danas, hocu i ja da nisam corava i da mi ne treba nista od ovih pomagala
oni koji dobro vide nisu ni svjesni koliko su sretni.
ja koristim sociva, po nekad naocale... nikako da se naviknem sa naocalama... posebno kad sjedim u drustvu pa moram glavu okrecati 180 stepeni.
- danas
ama nisam ja bas punodebela wrote:eh moja ti danas, hocu i ja da nisam corava i da mi ne treba nista od ovih pomagala
malo je to kod mene, .75 i 1.25... ali mi trebaju kada vozim, i ne volim da mi sunce bije sa strane... zato hocu ove sto se 'zaviju'...
-
bonsai
Nasa raja su se uvijek napucavala i kad se ima i kad se nema i neka su vala.Kad dodem u Sarajevo nagledam se ljepote,a ovi na zapadu obuceni i izgledaju ko fukare,imali bi od nas puno toga da nauce.Samo tako raja, pokazite svijetu ko je prava gospoda.Kaze meni ovaj jedan stranac,posjetio Sarajevo u ljetnim mjesecima; "pa dole kod vas ko modna pista", a meni srce ko'lavor.
-
addy_sa
hvala svima na komentarima..
niko nije spomenuo Baros?
kakva je situacija po pitanju suncanih..
tamo sam prije par godina kupio dioptrijske,jesu bile skupe,police su,ali su i dan danas iste kao i dan kada sam ih kupio..
mislim da cu se ipak odluciti opet za police..
i to mozda varijantu da mi ugrade dioptrijska stakla i suncana u suncane..ne znam jesam se dobro izrazio,ali nadam se da kontate..
ima neko slicnu kombinaciju i kako to izgleda u svakodnevnici?
p.s. za raju koja kazu da je preseravanje dati tolike pare za naocale,moji razlozi su:
-potreba,jer mi smeta sunce i jaka svjetlost
-zelja da imam modni dodatak,aktuelan lijep i moderan
-naocale koje ce trajati,jer kad se sabere novac koji se u dvije,tri godine daje za dupljake dobije se cijena jednih orginalnih,tako da...
tamo sam prije par godina kupio dioptrijske,jesu bile skupe,police su,ali su i dan danas iste kao i dan kada sam ih kupio..
i to mozda varijantu da mi ugrade dioptrijska stakla i suncana u suncane..ne znam jesam se dobro izrazio,ali nadam se da kontate..
p.s. za raju koja kazu da je preseravanje dati tolike pare za naocale,moji razlozi su:
-naocale koje ce trajati,jer kad se sabere novac koji se u dvije,tri godine daje za dupljake dobije se cijena jednih orginalnih,tako da...
-
Dwndler
Ove cvike zaobljenje Ray-ban model RB3211, sto je neko napisao da je uzeo dupljaka, jer mu se nije davalo 300 km, ja sam uzeo u Banjaluci prosle godine za 190 Km, imali su nekakav popust. Sad ganjam samo drugu boju stakla i ima ih na e-bayu za 80 USD plus postarina (za evropu 29 USD), sto ti ako te ne zakaci carina dodje ispod 100 eura. A sve cvike od onih od 5 maraka do onih od 5000 maraka imaju manje vise istu UV zastitu, tako da ti tu vise love ne znaci i vise zastite. Jedino placas kvalitet obrade, ime i dizajn:)
-
mamica papucarka
ma glavi razlog za malo bolje cvike jeste sto ti nece vid otic od njih.addy_sa wrote:hvala svima na komentarima..
Ja neki dan kupila nekakve bezveze marke (ali su estetski super) i kad ih stavim na oci propadoh.
Zato, kupit cu malo kvalitetnije, ali ne preskupe
jel ima ko kakav link sa onim velikim suncanim naocalama koje prekriju pola face