sunčane naočale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

danas

Post by danas »

zna li neko moze li se uraditi dioptrija na onim modelima bez okvirova... :-) :-) :-)
pitt

Post by pitt »

danas wrote:zna li neko moze li se uraditi dioptrija na onim modelima bez okvirova... :-) :-) :-)
tvoja ne moze :D:D:D
debela

Post by debela »

danas wrote:zna li neko moze li se uraditi dioptrija na onim modelima bez okvirova... :-) :-) :-)
postoje i dioptrijske naocale bez okvira, ako mislimo na isto.
semmy

Post by semmy »

moze ako nije velika dioptrija, nesto je povezano i sa cilindrom i jacinom dioptrije ali je jako skupo... kako kod kojeg opticara ali su cijene cca 250 - 400 km...

meni je to bilo skupo, jer sam za te pare kupila 2 okvira, platila stakla..pa sad imam dvoje...

sto se suncanih tice vogue su najbolje...bar meni.....imaju extra stakla...( imam jako osjetljive oci na bilo koji vid svjetlosti pa mi staklo puno znaci )
danas

Post by danas »

mislila sam na ove modele... zakrivljene... ne kao obicne naocale bez okvirova...

Image
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

Gdje se kod nas mogu uzeti NO NAME sunčane sa zaštitom?!
debela

Post by debela »

danas wrote:mislila sam na ove modele... zakrivljene... ne kao obicne naocale bez okvirova...

Image
zavisi od stepena krivulje :D ozbiljno. kad sam radila suncane sa dioptrijom tako su mi rekli. sto manja krivulja to bolje.
debela

Post by debela »

Gargamel wrote:Gdje se kod nas mogu uzeti NO NAME sunčane sa zaštitom?!
ja svoje kupila u optici u uniticu. ima nekoliko godina doduse ali pogledaj.
danas

Post by danas »

debela wrote:
danas wrote:mislila sam na ove modele... zakrivljene... ne kao obicne naocale bez okvirova...

Image
zavisi od stepena krivulje :D ozbiljno. kad sam radila suncane sa dioptrijom tako su mi rekli. sto manja krivulja to bolje.
a ja bas hocu ovaj wrap-around look :D :D :D :-)
Skyfox

Post by Skyfox »

Na moru prosle godine jaranu mi na plazi neko pregazi cvike od 200KM, od tada gledam da uzmem sto jeftinije samo da imaju uv zastitu...
debela

Post by debela »

eh moja ti danas, hocu i ja da nisam corava i da mi ne treba nista od ovih pomagala :)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

debela wrote:eh moja ti danas, hocu i ja da nisam corava i da mi ne treba nista od ovih pomagala :)
nisi sama.
oni koji dobro vide nisu ni svjesni koliko su sretni. :)
ja koristim sociva, po nekad naocale... nikako da se naviknem sa naocalama... posebno kad sjedim u drustvu pa moram glavu okrecati 180 stepeni. :D
danas

Post by danas »

debela wrote:eh moja ti danas, hocu i ja da nisam corava i da mi ne treba nista od ovih pomagala :)
ama nisam ja bas puno :D ne vjeruj dajdzicu, laze ko pas :D
malo je to kod mene, .75 i 1.25... ali mi trebaju kada vozim, i ne volim da mi sunce bije sa strane... zato hocu ove sto se 'zaviju'... :-) :-) :-)
Ergot

Post by Ergot »

Image
surajaa

Post by surajaa »

Dobar je mali...haha, a vidi zubica, ko' zeko....meden je :P

A, svidjaju mi se i naocale, dobro mi isle uz onaj bijeli bikini...
amrino

Post by amrino »

Snobizam... :oops:
Moje cale su cenera- extra mi stoje i odlicno stite od sunca...i sto je najvaznije- nisam na njih izvalila neciju mjesecnu platu... :oops:
bonsai

Post by bonsai »

Nasa raja su se uvijek napucavala i kad se ima i kad se nema i neka su vala.Kad dodem u Sarajevo nagledam se ljepote,a ovi na zapadu obuceni i izgledaju ko fukare,imali bi od nas puno toga da nauce.Samo tako raja, pokazite svijetu ko je prava gospoda.Kaze meni ovaj jedan stranac,posjetio Sarajevo u ljetnim mjesecima; "pa dole kod vas ko modna pista", a meni srce ko'lavor.
debela

Post by debela »

a odlika gospode je da daju zadnje pare na modne krikove i onda nemaju za kifle :roll: jaka gospoda i mjerilo u pm :lol:
addy_sa

Post by addy_sa »

hvala svima na komentarima..
niko nije spomenuo Baros?
kakva je situacija po pitanju suncanih..
tamo sam prije par godina kupio dioptrijske,jesu bile skupe,police su,ali su i dan danas iste kao i dan kada sam ih kupio..

mislim da cu se ipak odluciti opet za police..
i to mozda varijantu da mi ugrade dioptrijska stakla i suncana u suncane..ne znam jesam se dobro izrazio,ali nadam se da kontate..
ima neko slicnu kombinaciju i kako to izgleda u svakodnevnici?

p.s. za raju koja kazu da je preseravanje dati tolike pare za naocale,moji razlozi su:
-potreba,jer mi smeta sunce i jaka svjetlost
-zelja da imam modni dodatak,aktuelan lijep i moderan
-naocale koje ce trajati,jer kad se sabere novac koji se u dvije,tri godine daje za dupljake dobije se cijena jednih orginalnih,tako da...
bonsai

Post by bonsai »

Odlika gospode je kad si na dnu nedas nikom da to vidi,pa makar......
Dwndler

Post by Dwndler »

Ove cvike zaobljenje Ray-ban model RB3211, sto je neko napisao da je uzeo dupljaka, jer mu se nije davalo 300 km, ja sam uzeo u Banjaluci prosle godine za 190 Km, imali su nekakav popust. Sad ganjam samo drugu boju stakla i ima ih na e-bayu za 80 USD plus postarina (za evropu 29 USD), sto ti ako te ne zakaci carina dodje ispod 100 eura. A sve cvike od onih od 5 maraka do onih od 5000 maraka imaju manje vise istu UV zastitu, tako da ti tu vise love ne znaci i vise zastite. Jedino placas kvalitet obrade, ime i dizajn:)
debela

Post by debela »

bonsai wrote:Odlika gospode je kad si na dnu nedas nikom da to vidi,pa makar......
dostojanstvo se ne kupuje!
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

addy_sa wrote:hvala svima na komentarima..
niko nije spomenuo Baros?
kakva je situacija po pitanju suncanih..
tamo sam prije par godina kupio dioptrijske,jesu bile skupe,police su,ali su i dan danas iste kao i dan kada sam ih kupio..

mislim da cu se ipak odluciti opet za police..
i to mozda varijantu da mi ugrade dioptrijska stakla i suncana u suncane..ne znam jesam se dobro izrazio,ali nadam se da kontate..
ima neko slicnu kombinaciju i kako to izgleda u svakodnevnici?

p.s. za raju koja kazu da je preseravanje dati tolike pare za naocale,moji razlozi su:
-potreba,jer mi smeta sunce i jaka svjetlost
-zelja da imam modni dodatak,aktuelan lijep i moderan
-naocale koje ce trajati,jer kad se sabere novac koji se u dvije,tri godine daje za dupljake dobije se cijena jednih orginalnih,tako da...
ma glavi razlog za malo bolje cvike jeste sto ti nece vid otic od njih.
Ja neki dan kupila nekakve bezveze marke (ali su estetski super) i kad ih stavim na oci propadoh. :D I poslije me oci bole.
Zato, kupit cu malo kvalitetnije, ali ne preskupe :D
jel ima ko kakav link sa onim velikim suncanim naocalama koje prekriju pola face :D nista ne mogu naci, a nemam vremena satima svrljat po trgovinama. Bas me interesuje koliko kostaju????
krkan

Post by krkan »

ja za dvije stvari ne zalim dati cifru

- naocale (marka nebitna) , jebiga ipak su to moje oci

- cipele
Rania

Post by Rania »

slazem se ;-)
Post Reply