Suljagićev odgovor Radončiću

pemanapemani

#26 Re: Suljagićev odgovor Radončiću

Post by pemanapemani »

Jebem mu miša mišijeg, hoće li neko napokon napraviti inicijativu i obuhvatiti sve ljude kojima je stalo do BiH i kojima je ta ista BiH jedina domovina?

Ne smeta mi forsiranje Bošnjaka. Činjenica je da je bošnjački narod bio najveća žrtva u agresiji na BiH. Činjenica je da je danas najviše Bošnjacima stalo do cjelovite BiH.

Opet, ima i nas koji nismo Bošnjaci, a kojima je Bosna i Hercegovina jedina domovina i koji se, da ga jebeš, nemaju za šta uhvatiti osim za BiH, zato jer je istinski vole kao domovinu.

Stvarno mi ne smeta, ali sve više se preispitujem sam sa sobom, zašto se potenciraju isključivo Bošnjaci u inicijativi 1.mart?
Zar to nije državotvorna inicijativa, inicijativa kojoj je BiH na prvom i jedinom mjestu?

Vjerovatno će me neko proglasiti trolom i ubačenim elementom, podrivateljem bošnjačkih interesa, ali morate znati da je masa ljudi, nazovimo to, na ledini. Nemaju se za šta uhvatiti.
Jebi ga, više niko ne uzima za ozbiljno državu. Čak i pri spominjanju "drugog poluvremena" se potencira odbrana naroda, a ne države.
cadburry

#27 Re: Suljagićev odgovor Radončiću

Post by cadburry »

Asmir Bungur i Admir Velić, članovi Koalicije iz Modriče i Bratunca, također su govorili o štetnosti Zakona za sve povratnike, ali i dijasporu.

"Pozivam delegate u Domu naroda da ne dozvole da Zakon prođe", kazao je Bungur.

Velić je dodao da se očito toleriše samo biološko prisustvo povratnika u RS-u, a svako njihovo političko djelovanje se nastoji u korjenu sasjeći. "Trebate znati da smo imali zakone koji su trebali štititi povratnike, ali odredbe tog zakona su izmanipulisane, a šta će tek biti sa ovim. Bošnjaci imaju, recimo, pravo da imaju nacionalnu grupu predmeta u školama, ali je to u praksi drugačije. Kada npr. u nekoj sredini ima dovoljno povratničke djece, onda se ta djeca 'razbacaju' u odjeljenja sa srpskom djecom, tako da ne mogu ostvariti ovo svoje pravo. Gore varijante su da područne škole sa bošnjačkom djecom jednostavno budu ukinute", naveo je Velić jedan od primjera teške situacije s kojom se ova populacija susreće.
Ja kad sam ovo pročitao u saopćenju Koalicije 1. mart, definitivno sam raskrstio sa njima.

Čovječe, u srednjoj Bosni i Hercegovini se dešava južnoafrički aparthejd i najveća mirnodopska civilizacijska sramota Balkana (projekat SDA-ovca Fahrudina Rizvanbegovića - "Dvije škole pod jednim krovom"), ali za Koaliciju 1. mart je to očigledno odličan model. Fuj.
Post Reply