Molio bih pretplatnike da postiraju ovaj članak.
Evo jedan članak iz Srbije o njemu:
http://www.kurir-info.co.yu/Arhiva/2004 ... 2004.shtml
Nagradno pitanje: O kojem narodu Suljo prica?basta sljezove boje wrote:Сулејман Спахо:
Ја Србију волим од када сам прогледао, волим свој народ,
(...)
Зато ми, Срби муслиманске вероисповести
(...)
Његово коректно понашање према нама, националним мањинама
(...)
Кажите му да ми, Срби муслимани
Valjda smatra da su Srbi nacionalna manjinakub lajkan wrote:Nagradno pitanje: O kojem narodu Suljo prica?basta sljezove boje wrote:Сулејман Спахо:
Ја Србију волим од када сам прогледао, волим свој народ,
(...)
Зато ми, Срби муслиманске вероисповести
(...)
Његово коректно понашање према нама, националним мањинама
(...)
Кажите му да ми, Срби муслимани
Gospodin se osjeća Srbinom muslimanske vjeroispovjesti.Dolazim wrote:Ja koliko znam, onaj advokat Spaho iz Sarajeva potomak Mehmeda Spahe je demantovao ovog cetnika da je potomak navedenog!!!!!
Sve u svemu, samo mogu reci: svasta se okoti medju ljudskim rodom!!!!
Cak i ako se tako deklarira,opet nije nacionalna manjina.Vjerska da,iako sumnjam da je on stvarno musliman,ali u nacionalnom smislu nije manjina.Shahab wrote:Gospodin se osjeća Srbinom muslimanske vjeroispovjesti.Dolazim wrote:Ja koliko znam, onaj advokat Spaho iz Sarajeva potomak Mehmeda Spahe je demantovao ovog cetnika da je potomak navedenog!!!!!
Zašto nekoga to iritira? Njegovo apsolutno pravo da se izjasni u skladu sa svojim osjećajima.
Ako je gospodin prihvatljiv SRSu onda ne vidim razloga za sumnje u kombinaciju Srbin musliman.nokia6170 wrote:Svako ima pravo da bude sto zeli i da se smatra za koga zeli..pa tako i taj radikalni srpski musliman Spaho. Ako zeli da se osjeca majmunom, nikakav problem, treba i to uvazavati.
Medjutim tu dolazi do kontradikcije u pogledu srpstva kao nacije, jer je ona iskljuciva u pogledu vjeroispovjesti, gdje je jedna od odrednica srpstva pravoslavlje, a na islam se gleda na "pogane izrode" i odmetnike od prave vjere svojih predaka (otici recimo na stranicu http://www.sarajevo-rs.com i pogledati fasisticke bljuvotine u tom pogledu).
Hrvatstvo je daleko pametnije i flexibilnije, jer cak stavise propagira Islam u okviru svoje nacije kao legitimnu crtu nacije.
Vjerovatno je to jedan od glavnih razloga sto je Bosnjacima (muslimanima) puno bliza Hrvatska od Srbije.
Iduci logikom gospodina Spahe, Srbina muslimana, onda se daje sasvim legitimno pravo za pojmove Bosnjak musliman, Bosnjak katolik i Bosnjak pravoslavac, sto opet predstavlja domen naucne fantastike u ovom vremenu, kao sto i Srbin musliman spada u kategoriju humoristike.
Eh ima tu mala zackoljica na koju zaboravljas...nokia6170 wrote:Iduci logikom gospodina Spahe, Srbina muslimana, onda se daje sasvim legitimno pravo za pojmove Bosnjak musliman, Bosnjak katolik i Bosnjak pravoslavac
Naravno to me uopce ne iritira , moze i majmunom da se zove ali iritira to kade kaze da se u Srebrenici desilo zlo , strasno zlo ' pa onda dva- tri puta ponavlja da se ne zna ko je to uradio" ' spominju se Mladic i Kardjic ali nije dokazano "Shahab wrote:Gospodin se osjeæa Srbinom muslimanske vjeroispovjesti.Dolazim wrote:Ja koliko znam, onaj advokat Spaho iz Sarajeva potomak Mehmeda Spahe je demantovao ovog cetnika da je potomak navedenog!!!!!
Za¹to nekoga to iritira? Njegovo apsolutno pravo da se izjasni u skladu sa svojim osjeæajima.
Kako sad nacionalna manjina kad je Srbin?basta sljezove boje wrote:Сулејман Спахо:
Браћо и сестре српски радикали, прошло је две године одкако је наш цењени председник др Војислав Шешељ отишао у Хаг да брани и да одбрани лажну оптужницу коју су му наметнули наши непријатељи, а ви знате ко су. То су досовци. Данас, ја Спахо Сулејман, сећам се деведесетих година, кад су отварали Српску радикалну странку у Лозници тада сам питао господина Шешеља, докторе како се постаје радикал? Он ми је рекао, просто Спахо. Прво да волиш Србију, свој народ и да заволиш Српску радикалну странку. Ја Србију волим од када сам прогледао, волим свој народ, а хвала Богу, ево 16 година сам српски радикал. Шта рећи, о таквом човеку који каже свом пријатељу, а зна да је друге вероисповести. Таквог човека треба ценити и волети.
Доктор Војислав Шешељ цео свој живот посветио је свом народу, али не само свом народу него свим грађанима Србије било које националности и вероисповести они били. Зато ми, Срби муслиманске вероисповести, поносимо се што имамо таквог човека за председника, не човека него и пријатеља који у сваком тренутку може да помогне било којем грађанину Србије. Његово коректно понашање према нама, националним мањинама, дало нам је снаге да се ослободимо страха Српске радикалне странке и с поносом постанемо српски радикали. Шта рећи, браћо и сестре српски радикали, више о др Војиславу Шешељу, а да не знате ви и цела српка јавност.
Одлазећи у Хаг оставио нам је оно најсветлије, а то је Српска радикална странке и њени драгуљи као што су Томислав Николић, Александар Вучић, Милорад Мирчић, увек насмејана госпођа Гордана Поп-Лазић, вредна као кртица Вјерица Радета, оставио нам је и нашу Мају и најхрабрију међу нама радикалима Наташу Јовановић. Није он оставио само њих, оставио је хиљаде, не стотине хиљада таквих драгуља. Зато, браћо и сестре српски радикали, Српска радикална странка је најјача политичка странка на овим просторима. Замолио бих, овако јавно, госпођу Шешељ, када будете одлазили у Хаг да обиђете вашег цењеног супруга и нашег председника, поздравите га у име грађана Лознице, а посебно грађана Лознице који су муслиманске вероисповести. Кажите му да ми, Срби муслимани, никада га нећемо заборавити и да никада с његовог пута нећемо скренути. Нека нам живи наш др Војислав Шешељ, српски јунак!
Ma teorije zavjere nam nikad nisu isle od ruke...Abu FEED el-Castro wrote:Vi ste redom naivni![]()
Ja sam ubijedjen da je Spaho nas čovjek kojeg je nas mudri politički vrh ubacio neprijatelju u redove. Jako dobro smisljena igra. Čucemo mi jos za Spahu, odigrace on bitnu ulogu, za nas naravno.
Vrlo cesto ni ime zapravo ne veze nekoga za Islam. Ja znam vise ljudi cije ime je "muslimansko" a oni sami nisu muslimani. Recimo Ibrahim Bajlan je bio doskora svedski ministar obrazovanja ali nije musliman nego katolik. Ovakvih primjera je bezbroj. Istina da nisam cuo da se neki arap katolik ili ortodox zove Muhamed, sto je izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Postoji jedan mali broj imena koja su tipicna za odredjene grupe. Slicno je i sa pozdravom Selam koji koriste svi arapi bez obzira na vjeru. Za neupucene oko 10 % arapa nisu muslimani...komeba wrote:Jedino sto ga veze za Islam je ime.On je iz mjesovitog braka i jos je u mjesovitom braku,a djeca mu nose srpska imena.Kad sam ga slusao u Skupstini,gori je cetnik od Seselja.